Pasaulio čempionatas

Naujienos
2023-10-12
2022 m. rugsėjį mažai ką įrodęs, traumų klupdytas jaunas latvis debiutavo Kėdainių „Nevėžyje-Optibet“. Praėjus metams Artūrą Žagarą vertiname kaip vieną ryškiausių Europos talentų.
2023-10-02
Graikijos rinktinės artimiausia ateitis patikėta į Vassilio Spanoulio rankas. Federacija oficialiai paskelbė, jog šalies krepšinio legenda tapo nacionalinės komandos vyr. treneriu artėjantiems dvejiems metams. Oficialus Spanoulio pristatymas planuojamas antradienį.
2023-09-26
Belgrado „Crvena Zvezda“ atstovaujantis Nemanja Nedovičius nesigaili, jog su Serbijos rinktine nevyko į pasaulio čempionatą. Likus kelioms savaitėms iki pasaulio pirmenybių Nedovičius paliko Serbijos rinktinės stovyklą, motyvuodamas tokį žingsnį prasta forma. „Nesigailiu, tai buvo mano sprendimas“, – „Sport Klub“ sakė Nedovičius.
2023-09-25
Stiprų praėjusį sezoną Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ gretose sužaidęs Artūrs Žagars po jo sulaukė pasiūlymų iš Vokietijos ir Lenkijos, tačiau jie jaunojo latvio neįtikino. Įžaidėjas nusprendė rizikuoti ir į pasaulio čempionatą atvykti kaip laisvasis agentas, o galiausiai jam tai tapo laimingu loterijos bilietu. 
2023-09-22
Prabėgus beveik dviem savaitėms nuo pasaulio čempionato pabaigos, paskelbti Lietuvos rinktinės rungtynių žiūrimumo per televizorių rodikliai. Kaip skelbia Lietuvos krepšinio federacija (LKF) ir TV3, daugiausiai žiūrovų prie ekranų sutraukė Lietuvos ir JAV rungtynės – vidutiniškai 618,870.
2023-09-15
Rokas Grajauskas ir Mykolas Jankaitis po pertraukos sugrįžta ir ENBO tinklalaidėje aptaria JAV rinktinės nėsėkmės pasaulio čempionate priežastis bei potencialią amerikiečių rinktinę Paryžiaus olimpinėse žaidynėse. Tinklalaidės partneriai:
2023-09-15
FIBA atnaujino vyrų rinktinių reitingą, kuriame Lietuvos rinktinė prarado turėtą 8-ąją poziciją. Atnaujintame pasauliniame reitinge Lietuva iš 8-os vietos nukrito į 10-ąją. Mūsiškius aplenkė į 3-iąją vietą pakilusi pasaulio čempionė Vokietija (buvo 11 vt.), 6-oje pozicijoje atsidūrusi Kanada (anksčiau 15 vt.) ir vieną didžiausių šuolių reitinge padariusi Latvija.