Nuotr.: bcneptunas.lt
Nuotr. bcneptunas.lt

Lietuvos vicečempionas Klaipėdos „Neptūnas“ ne žodžiais, o realiais darbais ėmėsi ugdyti jaunąją Klaipėdos miesto ir šios apskrities jaunąją krepšininkų kartą. Jau šiandien 18 val. Tauragėje Natural Pharmaceuticals-RKL čempionato pajėgiausių ekipų – A divizione debiutuos Klaipėdos „Neptūno-2“ ekipa, treniruojama Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos trenerio Alfredo Kaniavos. Šiandienos klaipėdiečių varžovai išvykos rungtynėse – Tauragės KK krepšininkai.   

Šeštadienį „Neptūno-2“ krepšininkai pasirodys ir Klaipėdos krepšinio sirgaliams – „Neptūno“ sporto salėje nuo 13.30 val. susitiks su Akmenės SCKK-„Akmenės cemento“ ekipa. 

2016-2017 m. Natural Pharmaceuticals-RKL čempionate rungtyniauja 41 komanda dviejuose pajėgumo divizionuose – A ir B. Pajėgesniame A divizione, kuriame ir rungtyniauja „Neptūno-2“ komanda, varžosi 16 komandų. B divizione – 25 ekipos, padalintos į 3 grupes regioniniu principu.

„Mums dalyvauti A divizione – didelis iššūkis. Mes būsime tarp jauniausių lygos ekipų, tad jaunajai neptūniečių kartai tai bus gera proga užsigrūdinti, kovojant su vyrais. Apskritai RKL – puiki terpė jaunimui. Lygos ir komandų vadovai pasirašė ant simbolinio memorandumo, kuriame įsipareigojama skirti didesnį dėmesį Lietuvos krepšinio talentų ugdymui“, – džiaugėsi treneris A. Kaniava.

„Neptūno-2“ komanda ruoštis naujajam sezonui pradėjo nuo rugpjūčio 21 dienos. 

„Plušame iš peties: tris dienas per savaitę treniruojamės po du kartus ir tris dienas – po kartą. Dirbame išties profesionaliai. Žaidėme ir draugiškų rungtynių: jaunieji klaipėdiečiai nugalėjo Kretingos „Kretingos“ komandą ir Klaipėdos valstybinės kolegijos (KVK) atstovus“, – džiaugėsi A. Kaniava.

„Neptūno-2“ komandos pagrindą sudaro būtent Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos auklėtiniai. Dauguma jų – būtent A. Kaniavos auklėtiniai. Pastarasis treneris praėjusios vasaros pabaigoje dirbo Lietuvos 16-mečių rinktinės, kuri iškovojo Europos vicečempionų titulą, trenerių štabe.

Komandos pagrindą sudaro 1999-2000 metais gimę žaidėjai, keli žaidėjai yra šiek vyresni – gimę 1997 ir 1998 metais.

1998 metais gimę žaidėjai – Rokas Nikitinas ir Paulius Ilginis yra Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos trenerio Virgilijaus Zakrio auklėtiniai, 1997 metais gimę krepšininkai – Laimonas Remeikis ir Matas Andriuškevičius – tos pačios krepšinio mokyklos trenerio Mindaugo Bugio auklėtiniai.

Visi kiti jaunieji žaidėjai – Kaniavos auklėtiniai: Ernestas Jonkus, Aidas Žitkus, Rokas Jokubaitis, Rokas Liekis, Ruslanas Čikunovas, Paulius Piktuižis, Nojus Mineikis, Klaidas Metrikis, Žilvinas Srėbalius, Motiejus Syminas ir Europos vicečempionas Vitalijus Kozys.

„Neptūno“ komandos tikslas – išlaikyti jaunus ir perspektyviausiu krepšininkus Klaipėdoje. Po mokyklos baigimo, iki šiol jauniems krepšininkams Klaipėdoje nebuvo nišos, kur save realizuoti. Dabar atsirado tokia galimybė. Jiems yra tikslas stengtis, tobulėti, įrodyti savo vertę ir ateityje prasibrauti į „Neptūno“ vyrų ekipą“, – džiaugėsi „Neptūno“ klubo vadovas Osvaldas Kurauskas.

Jauniesiems žaidėjams yra sudaromos puikios sąlygos sportuoti ir ateityje pasirinkti studijas Klaipėdos universitete.

„Pasirašėme bendradarbiavimo sutartį su Klaipėdos universitetu. Stengsimės savo mieste ne tik išlaikyti klaipėdiečius, sudaryti jiems sąlygas profesionaliai sportuoti ir studijuoti Klaipėdos universitete, bet bandysime į Klaipėdą pritraukti ir perspektyviausius jaunuosius žaidėjus iš Vakarų Lietuvos regiono“, – akcentavo „Neptūno“ komandos vadovas.

Pasak „Neptūno-2“ komandos trenerio Alfredo Kaniavos, pagrindinis komandos tikslas nėra aukščiausios vietos RKL A divizione, o tiesiog norima jaunimui suteikti kuo daugiau galimybių atsiskleisti bei kelti savo meistriškumo lygį. 

„Norisi paruošti žaidėjų pagrindinei „Neptūno“ komandai. Juk tobulėjama tada, kai rungtyniaujama, o ne sėdima ant suolo. Reikia žingsnelis po žingsnelio žengti į priekį. Pagaliau Klaipėdoje pradėjo veikti išties veiksminga krepšinio piramidė: bendradarbiaujama su Vlado Knašiaus krepšinio mokykla, žaidėjai galės atsiskleisti „Neptūno-2“ komandoje ir žengti dar didesnio profesionalumo keliu „Neptūno“ vyrų komandoje. Tikimės, kad per laiką išauginsime kelis jaunus žaidėjus pagrindinei „Neptūno“ komandai ir vėl pasipildysime, auginsimės kitus perspektyvius jaunuosius žaidėjus. Taip išsaugosime savus žaidėjus ir ginsime Klaipėdos krašto garbę“, – sakė treneris.         

Jis pabrėžė, kad jaunajai „Neptūno-2“ komandai debiutas RKL pirmenybėse bus rimtas išbandymas

„Visi žinome, kad jaunimui kovoti su vyrais yra sunku, tačiau aš jiems akcentuoju, jog būtina išnaudoti savo pliusus: greitį, jaunatvišką maksimalizmą, kovingumą ir didžiulį norą. Turime visas rungtynes kibiai gintis ir išlaikyti intensyvų žaidimo tempą, tik taip galime palaužti labiau patyrusius varžovus. Mes turime apylygio pajėgumo žaidėjus, tad per kiekvienas rungtynes stengsiuosi naudotis visais 12 žaidėjų“, – kalbėjo Kaniava. 

Laikinai Vlado Knašiaus mokyklos direktoriaus funkcijas atliekanti Irena Valiukienė pasidžiaugė, kad nuo šiol Klaipėdos jaunajai kartai bus proga žaisti dar aukštesniame lygyje.

„Vyresnio amžiaus Vlado Knašiaus mokyklos auklėtiniams po truputį reikia įsilieti į vyrų krepšinį, o iki šiol tų nišų Klaipėdoje buvo mažai. Vien kautis su bendraamžiais nepakanka. Džiugu, kad „Neptūnas“ ėmėsi iniciatyvos ir jauniesiems krepšininkams atvėrė naujas galimybes“, – kalbėjo Valiukienė

„Neptūnas-2“ komandos sudėtis (žaidėjas, ūgis, pozicija, amžius):

1. Ernestas Jonkus (ūgis – 186 cm, pozicija – PG, amžius – 17 metų);

2. Aidas Žitkus (193 cm, PG, 17 m.);

3. Rokas Jokubaitis (187 cm, PG, 15 m.);

4. Rokas Liekis (190 cm, SG, 17 m.);

5. Matas Andruškevičius (188 cm, SG, 19 m.);

6. Ruslan Čikunov (187 cm, SG, 17 m.);

7. Paulius Piktuižis (187 cm, SG, 17 m.);

8. Laimonas Remeikis (200 cm, SF, 19 m.);

9. Vitalijus Kozys (200 cm, SF, 17 m.);

10. Nojus Mineikis (198 cm, SF, 15 m.);

11. Rokas Nikitinas (204 cm, PF, 18 m.);

12. Klaidas Metrikis (200 cm, PF, 16 m.);

13. Paulius Ilginis (207 cm, C, 18 m.);

14. Žilvinas Srėbalius (200 cm, C, 17 m.);

15. Motiejus Syminas (200 cm, PF, 17 m.).

Komentarai:
Kestas
Na seip tai kretingai pralaimeta 75-53

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-10-21
+1
Atsakyti
aidas
zitkus su kepure cia 193?
2016-10-21
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.