Nuotr.:

Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ puolėjas Gintautas Matulis praėjusią savaitę tapo pirmuoju Suvalkijos sostinės krepšininku, kuris šį sezoną tapo naudingiausiu savaitės krepšininku.

Gintautas Matulis

Gintautas  Matulis
Gintautas  Matulis
MIN: 27.3
PTS: 15.09 (59.34%)
REB: 3.87
AS: 2.35
ST: 2.13
BS: 0.26
TO: 1.65
GM: 23

Tokį pasiekimą Matuliui užtikrino stabilūs tiek komandiniai, tiek ir asmeniniai rezultatai. Šeštadienio rungtynėse su „Šilutės“ ekipa Matulis per 31 minutę pelnė 18 taškų (3/3 dvit., 2/6 trit., 6/7 baud. met.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 28 naudingumo balus.

Sėkmingai Matuliui susiklostė ir kitos dienos susitikimas Kaune. Jis per 21 minutę pelnė 22 taškus (4/5 dvit., 3/6 trit., 5/5 baud. met.), atkovojo 3 kamuolius bei atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 26 naudingumo balus.

Matulis svariai prisideda, kad jo atstovaujama „Sūduva-Mantinga“ sunkiai beprisimintų pralaimėjimo kartėlį. Marijampoliečiai Mezon-NKL čempionate žygiuoja iškovoję 10 pergalių iš eilės, o vien namų rungtynėse Mariaus Kiltinavičiaus kariauna nėra pralaimėjusi nuo pat pirmųjų sezono rungtynių spalio pradžioje.

Kuklusis Mezon-NKL čempionų komandos puolėjas dažniausiai savo indėlių nelinkęs sureikšminti. Šiai savo savybei iš Rokiškio kilęs krepšininkas liko ištikimas ir šį kartą,

„Naudingiausio savaitės žaidėjo pripažinimas visada yra visos komandos nuopelnas. Jei būtume nelaimėję dvejų rungtynių, būtų tikrai to nebuvę. Tai komandos pergalę. Kaip aš sakau, nesinori deginti kitų rezultatyvių perdavimų (juokiasi). Tai yra padėka treneriams ir komandos draugams“, – kuklinosi tinklalapio „nklyga.lt“ kalbintas Matulis.

– „Sūduva-Mantinga“ pastaruoju metu rungtyniauja išties solidžiai. Kas lemia tokį užtikrintą jūsų žaidimą?
– Surinktas geras kolektyvas, trenerio įdirbis geras, visi žino, kodėl čia esame ir siekiame to bendro tikslo. Aišku, kiekvienas turime savų ambicijų, bet jas paminame ir einame link bendro tikslo.

Gintautas Matulis

Gintautas  Matulis
Komanda: Marijampolės Sūduva-Mantinga
Pozicija: SG, SF
Amžius: 30
Ūgis: 195 cm
Svoris: 95 kg
Gimimo vieta: Rokiškis, Lietuva

– Jums asmeniškai šis sezonas taip pat yra geresnis nei praėjęs. Kuo jis kitoks?
– Pernai atėjau pas naują trenerį, judesių arsenalą papildžiau naujais judesiais, senus primiršau, taikiau naujus, tai kažkaip maišiausi. Šįmet viskas susidėjo į vietas, komanda patikėjo, kad galiu tai daryti ir viskas einasi savaime. Niekas per prievartą nesidaro.

– Kaip vertinate komandos šansus apginti titulą?
– Serija favoritams, aišku, yra parankiau. Vienas rungtynes gerai sužaidusi lengvai gali laimėti ir sąlyginai silpnesnė komanda. Mums serija parankiau, bet apgint titulą yra sunkiau, visos komandos prieš mus labiau norės laimėti ir turės omenyje, kad esame čempionai. Mums reikės dar didesnio susikaupimo. Taip, dabar mes laimime, bet pagrindines pergales reikės skinti atkrintamosiose.

– Praėjusį sezoną reguliariajame sezone taip pat žengėte užtikrintai. Ar galima palyginti šių metų ekipą su ta „Sūduva-Mantinga“, kuri pernai laimėjo pirmenybes?
– Pernai buvo Donatas Sabeckis ir Dovis Bičkauskis – žaidėjai, kurie daug dirbo individualiai. Šįmet esame dar labiau puolimo komanda. Pernai labiau buvome gynybos komanda.

– Šiuo metu namuose esate iškovoję 12 pergalių iš eilės. Kiek jūsų žaidimą keičia namų sienos?
– Mes čia treniruojamės gal šešis kartus per savaitę, taigi ir lankai čia patys traukia metimus (juokiasi). Esame čia pratę žaisti, daug energijos duoda sirgaliai. Čia, atrodo, ir sienos įsigėrusios pergalių atmosfera. Mums kiekvienos rungtynės yra svarbios. Jei nuvyksi į Jonavą ar kitą miestą ir žaisi viena koja, gali greitai būti pamokytas. Prisiminkime atvejį, kai mes pralaimėjome „Telšiams“. Visi galvojome, kad kaip nors susitvarkysime, bet taip nebuvo. Pirmasis pralaimėjimas mus mobilizavo.

– Baigėsi du ratai, ar jūs asmeniškai esate nustebintas kurios nors komandos pasirodymu?
– Mane nustebino Joniškio „Delikatesas“. Maniau, kad jie rodys tikrai geresnius rezultatus. Aišku, Šakių „Vytis“ taip pat buksuoja, tai irgi buvo netikėta, nes surinktas geras kolektyvas. 

– Kaip įvertintumėte Sūduvos-Mantingos pasirodymą per pirmą sezono pusę?
– Esame, ten kur mūsų vadovybė ir treneriai norėjo būti – pirmoje vietoje.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.