Generalinė Lietuvos rinktinės repeticija nė iš tolo nepriminė sklandaus pasirodymo. Nors paskutinėse draugiškose rungtynėse prieš Europos čempionatą Ramūno Butauto auklėtiniai 77:70 (12:17, 20:15, 20:21, 25:17) įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“, tačiau suklydo net 21 kartą ir nedemonstravo brandaus krepšinio.

Galerijoje – nuotraukos iš dvikovos tarp Lietuvos rinktinės ir „Lietuvos ryto“.

„Lietuvos rytui“ tai buvo vos antros draugiškos rungtynės šią vasarą, tačiau Vilniaus klubas visas rungtynes buvo lygus varžovas daugiau nei mėnesį sportuojantiems stipriausiems Lietuvos krepšininkams. „Siemens“ arenoje susirinkę žiūrovai kelis kartus nušvilpė Lietuvos rinktinės žaidėjus, vis dar nerandančius bendros kalbos aikštelėje.

[image=7890 left Rimantas Kaukėnas buvo rezultatyviausias Lietuvos rinktinėje]Vilniečiai jau nuo pirmųjų rungtynių minučių perėmė iniciatyvą į savo rankas ir įpusėjus pirmam kėliniui pirmavo 9:2. Nors 6 tašus pelnęs Rimantas Kaukėnas sušvelnino skirtumą iki taško, tačiau padrikas rinktinės žaidimas ir gausybė klaidų leido „Lietuvos rytui“ pirmo kėlinio pabaigoje susigrąžinti pranašumą (17:12).

Lietuvos rinktinė rezultatą išlygino tik po Šarūno Jasikevičiaus tritaškio (22:22), o į priekį išsiveržė tik 17-ąją rungtynių minutę – dvitaškį pataikęs Linas Kleiza persvėrė rezultatą 28:27.

Nors įpusėjus mačui rezultatas buvo lygus (32:32), tačiau po ilgosios pertraukos sostinės krepšininkai vėl šovė į priekį – 45:40. Nors netrukus rinktinė rezultatą persvėrė (47:45), tačiau labiau atitrūkti sugebėjo tik baigiantis mačui.

Likus žaisti 15 sekundžių komandas skyrė 4 taškai (74:70), tačiau Andrius Šležas neįmetė iš toli ir rinktinė išsaugojo pergalę.

Lietuva: Rimantas Kaukėnas 22 (7 klaidos), Šarūnas Jasikevičius 18 (8 rezultatyvūs perdavimai, 7 klaidos), Kšyštofas Lavrinovičius 9., Darius Songaila 8, Ramūnas Šiškauskas ir Linas Kleiza po 7, Robertas Javtokas 6, Darjušas Lavrinovičius 5, Paulius Jankūnas 1, Simas Jasaitis ir Jonas Mačiulis taškų nepelnė, Giedrius Gustas nežaidė.

„Lietuvos rytas“: Matthew Nielsenas 15, Chuckas Eidsonas 13, Marijonas Petravičius 12, Hollisas Price'as 8, Robertas Štelmaheris 7, Andrius Šležas ir Artūras Jomantas po 4, Mindaugas Lukauskis 3, Michailas Anisimovas ir Martynas Gecevičius po 2.

Prieš rungtynes Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubui įteikė taurę dešimtmečio gyvavimo progą, o pastarosios ekipos veteranai Robertas Štelmaheris ir Šležas apdovanojo rinktinės žaidėjus, anksčiau atstovavusius sostinės klubui. Atminimo dovanėles gavo Jasikevičius, Kaukėnas, Robertas Javtokas, Simas Jasaitis ir Ramūnas Šiškauskas.

Komentarai:
jo rungtynes tai zjbs nors buvou uz ryta nes esu ryto fanas. Man atrodo kad Lietuvos rinktine nuvertino lr i tai gavosi. nu seip lr sudetis tai nebloga o ka sakant dar 2 zaideju nebuvo nu bet nieko sveikinu su pergale lietuvos fanus ir LTU linkiu patekti i olimpines zaidines.
2007-08-31
-8
Atsakyti
na zaide ne kaip pries ryta o pries kokius sakalus ir nlb sekes bet wistek laimejo ir dar geras kaukeno dejimas su sirena buwo
2007-08-30
Atsakyti
supranti kad jie atsipaiduoti negali,jie visa laiak turi stengstis ir be galo gerai zaisti o ne vienas rungtynmes gerai kitas blogai,turi visas gerai zaisti
2007-08-30
-8
Atsakyti
be komentaru...
2007-08-30
+1
Atsakyti
lietuvos rynktine zaide labai atsipalaidave
2007-08-30
-6
Atsakyti
dariusa: labai teisingai surašei viską. Jau kai pradėjo skelbtis, kad suvažiuoja visos žvaigždės, pagalvojau, kad gali taip nutikti. Visai neseniai taip buvo Jugams, Turkams. Susimušė, nieko neparodė. Pradžioj kažkaip Kleizos buvo gaila, bet po vakarykščių supratau, kad tas nervų nevaldymas ir aikštelėje nieko neparodymas - jo pasikėlimo priežastis. Gal visgi geriau jau jį būtų išmetę vietoj Slaninos. Tik bijo, aišku, kad daugiau nebevažiuotų.
2007-08-30
-2
Atsakyti
mane lb nuwyle wakarykstis ju zaidimas.. :( ir tikiuosi kad cia pasitaike tik bloga diena, jok krepsininkams taip buna.. nesiseka ir tiek..

tik lb nenoreciau tu blogu dienu ec iswysti..
2007-08-30
-3
Atsakyti
manyciau bonus tu teisus, treneris visiskai nevaldo zaideju, sportinis rezimas itariu nuolat pazeidinejamas, Garastas padare super meskos paslauga, lysdamas i sikna musu "nba zvaigzdem".Tokios erogantiskos lietuvos rinktines as dar nemaciau, gincai su teisejais, tarpusavi ir panasiai.Manau jai butu teisejame ne lietuvei, rinktine butu gavusi vel kokias tris technines ir butu prakisusi rytui.

Juodas atsipalaidavimas kaikuriu zaideju kelia ne nerima,o pykti.As dar vis tikiu kad vyrai susiims, bet tikejimas po truputi blesta, nes tos dvi pergales akropolio turnyre tik maza sviesos kibirkstele.

Neatpazystu Saro, kur jo uzsidekimas, noras kovoti, pergaliu troskimas, tik gincai, gincai ir pyktis.Jei jis taip elgesi per NBA treniruotes nenuostabu, kad sedi ant suolo.

Visi kaip susitare sako , kad rinktinei atmosfera gera, o as galvoju kad labai prasta , nes "nba zvaigzdunai" manau nesutare su likusiais taip kaip turetu, siskauskas kuo toliau tuo labiau linkias atsiriboti nuo tu ivykiu, jo akyse nei truputi kibirksteles.

Maciulis atvaziuoja i akropolio turnyra tiesiai is universijados,atrodo turi buti pavarges, nesitreniravesis su komanda,aklimatizacija ir taip toliau, bet kovojo pagirtinai, gal neviskas sekesi bet kovojo uz du.Pabuna savaite su rinktine ir noras kovoti kaskur dinksta.

Kas tai ar tai gero komandos klimato pavazdys.

O gal jau ir musu "zvaigzdes" mano , kaip kad kokie sesiolikiniai, kad jei jus su mimis negerete, tai jus ne vyrai, negalit individualiai zaist tai jus ne zaidejai.Nenustepciau, jok kiltu skandalas ir po kokiu pralaimetu rungtiniu zaidejai susimustu.

Manau rinktinei reikia kardinaliu permainu, ne tik rinktinei, bet ir visai federacijai, reikia keisti viska is pagrindu nuo auksciausios valdzios , tada gal ir zaideju poziuris bus kitoks ir keisti jau po sio cempo, jei norime kad 2011 metais neapturetume gedos taip kaip buvo serbams.

Atleiskit , bet man persasi tokia nuomone, tai mano mintis ir niekam as jos nebruku.

Duok dieve as neteisus.Tvardykites vyrai, jus Lietuvos garbe,manau jums nenusispjaut ant jos, kovokit ir sekmes EC.

O mes sirgsim iki paskutinio vilties laso, laukiam gero zaidimo, o tada pergales pacios ateis.
2007-08-30
+11
Atsakyti
tikekim ir laukim su nerimu ,nes ramybei nera jokio pagrindo
2007-08-30
+1
Atsakyti
besislapinti senamiestyje pagavo tik kleiza, bet gere iki paryciu, tikriausiai, visi... rinktine pasiruosima pradejo zymiai anksciau ir rungtyniu daugiau, o klaidu... 2 kart daugiau.. ir zaidimo kokybe, man atrodo, prastesne, nei akropolio turnyre
2007-08-30
+4
Atsakyti
nu jo arenoj tai tikrai nerealia atmosfera buvo! patiko epizodas kai Javtokas abi baudas imete tai visa sale uze, reke, plojo lyg butu lemiama troica isudes! :)

Tik gaila jog dziaugtis galime tik palaikymu, o zaidimas labai silpnas... Gynyba visas rungtynes tik asmenine, klaidu daug, deriniu mazai ir pagrinde individualiais veiksmais taskai renkami buvo - kad Kaukenas, Siska uz ryto zaidejus geresni tai ir taip aisku, taciau reik komandiskai daugiau bandyt zaist, nes pavieniais reidais tai Ispanu ar Graiku gynybos neiveiksim...
2007-08-30
+15
Atsakyti
lt rinktine silpnai labai pasirode, kai rytas dar tik pradejo pasirengima.. tos klaidos tai jau uzknisti baigia, vaikiskos ir nereikalingos. tikejausi geresnio zaidimo is lietuvos rinktines puses. vos negavo nuo ryto :)
2007-08-30
-10
Atsakyti
PRICE tie du tritaskiai tai geri buvo :))) tokius greitus ir mirtinus isude, kelia apetita artejanciam sezonui.
2007-08-30
+9
Atsakyti
To MrDgigle : Ka jus nugalesyt???
2007-08-30
Atsakyti
Man tikrai buvo skaudu žiūrėti į šiandieninį žaidimą. Jasikevičius po kiekvienos atakos eina ginčytis us teisėjais. Ne kartą per tą laiką varžovai pelnė taškus. Kleiza nervų visiškai nevaldo. Labai blogai...
2007-08-29
+6
Atsakyti
Tik dar kart pamatem, kad rinktinej rupi ne zaidimas, o tik kaip pasigincyti su teisejais ir sau nervus pagadinti, jokios drausmes. Po sios dienos varzybu, galiu tik tiek pasakyti, busiu realistas ir nematau sansu LT iseiti i playoffus su tokiu zaidimu.

Sveikinu Lietuvos Ryta su puikiu pasirodymu, siemet mes nugalesim :)
2007-08-29
Atsakyti
Gera baigtis ir rinktinei nuotaiką prieš čempionatą nesugadinta ir klaidas gales dar taisyti kuriu netruko o Rytas prieš sezoną yrgi nebus per daug geros nuomones apie save.
2007-08-29
+1
Atsakyti
na siaip LR yra krepsinio klubas ir jau dauguma zaideju zaide preita ir uzpreita sezona kartu, tdl ju nurasyti nebuwo galima... bet tai jiems tik antros warzybos ir dar tik pradejo pasiruosima kitam sezonui... o lt rinktine jau baigia pasiruosimo cikla ir wis dar neranda susizaidimo, kur matyta 21 klaidos... man lb apmaudu, kad sitaip zaidzia musu rinktine, abejoju ar bent medali iskowosime.
2007-08-29
+3
Atsakyti
uzmirso NIELSENA parasyt.jis 15 tasku imete
2007-08-29
+5
Atsakyti
NJU KA FAINOS RUNGTYNES PATS BUWAI SALEJE KOSHMARAS WISI KLYKE SHEIP FAINAS RENGINYS :d
2007-08-29
+13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.