Nuotr.: Sputnik - Scanpix
Nuotr. Sputnik - Scanpix

Po savaitės pertraukos, kuri buvo skirta taurių varžyboms visoje Europoje, šį ketvirtadienį į aikštes sugrįš stipriausios Senojo žemyno krepšinio komandos. Tinklalapis „BasketNews.lt“ ir „CBet.lt“ pristato Eurolygos klubų reitingą po 22-ojo reguliaraus sezono turo.

Po pralaimėjimo Pirėjuje vietą stipriausiųjų aštuonete prarado Kauno „Žalgirio“ ekipa, kuri smuktelėjo į dešimtąją poziciją. Per dvi vietas žemyn krito ir duobėje pastaruoju metu esanti Vitorijos „Baskonia“ komanda.

„Žalgirį“ parklupdžiusi „Olympiakos“ šoktelėjo į antrąją vietą, o viršūnėje išlieka šiais kalendoriniais metais dar nesuklupusi Madrido „Real“ komanda.

Eurolygos klubų reitingas po dvidešimt antrojo reguliaraus sezono turo:

Vieta  Komanda  Aprašymas
 1. (1)
 
Madrido „Real“ (17-5)
 

Praėjusią savaitę: išvykoje 81:77 nugalėjo UNIKS

8 iš eilės pergalių serija yra ilgiausia „Real“ klubui nuo 2013 metų, kai sezonas buvo pradėtas 13 laimėjimų iš eilės. Tai yra ir ilgiausia pergalių serija šį sezoną Eurolygoje.

 2. (4)
Pirėjo „Olympiakos“ (16-6)

Praėjusią savaitę: namie 73:64 nugalėjo „Žalgirį“

„Olympiakos“ yra ant bangos. Iš paskutinių 13 rungtynių ji laimėjo net 11, o namie nepralaimi jau 7 dvikovų iš eilės. Vienintelės blogos žinios – Pirėjo klubas šią savaitę turės verstis be traumą patyrusio Vassilio Spanoulio.

 3. (3)
Stambulo „Fenerbahče“ (14-8)

Praėjusią savaitę: išvykoje 65:72 nusileido „Daruššafaka“

Željko Obradovičius šį sezoną lieka neįveikęs Davido Blatto. Abejas rungtynes „Fenerbahče“ pralaimėjo beveik identiškais rezultatais – 64:71 ir 65:72. Kol kas „Daruššafaka“ yra vienintelė komanda, kuriai „Fenerbahče“ pralaimėjo du kartus.

 4. (5)  

Maskvos CSKA (16-6)

Praėjusią savaitę: namie 102:80 nugalėjo „Crvena Zvezda“

CSKA paskutinį kartą 100 taškų ribą buvo peržengusi 17-ajame ture, kai į „Emporio Armani“ krepšį įmetė 101 tašką. Sutapimas ar ne, bet 17-ajame ture paskutinį kartą prieš patirdamas traumą žaidė ir Milošas Teodosičius. Jo sugrįžimas į rikiuotę paženklintas ketvirtomis rungtynėmis, kuriose CSKA pasiekė triženklį taškų skaičių.

 5. (2)
Belgrado „Crvena Zvezda“ (12-10)

Praėjusią savaitę: išvykoje išvykoje 80:102 nusileido CSKA

Septynių iš eilės pergalių seriją pakeitė du paeiliui pralaimėjimai. Be to, nesėkmė Maskvoje buvo didžiausia „Crvena Zvezda“ komandai šį sezoną.

 6. (6)
Atėnų „Panathinaikos“ (13-9)

Praėjusią savaitę: namie 81:72 nugalėjo „Brose“

„Panathinaikos“ mėgaujasi žaidimu namie. OAKA arenoje jie laimėjo jau 7 rungtynes iš eilės ir tai yra ilgiausia klubo pergalių serija namie nuo 2007-2008 m. sezono, kai namie buvo laimėtos visos 10 sezono rungtynių.

 7. (9)
Stambulo „Anadolu Efes“ (11-11)

Praėjusią savaitę: namie 90:86 nugalėjo „Emporio Armani“

„Anadolu Efes“ laimėjo trečią kartą per ketverias rungtynes ir tai padarė ne bet kaip – paskutinėse rungtynėse su „Emporio Armani“ buvo panaikintas net 19 taškų deficitas.

 8. (10)
Stambulo „Daruššafaka“ (11-11)

Praėjusią savaitę: namie 72:65 nugalėjo „Fenerbahče“

„Daruššafaka“ rezultatas žaidžiant su „Fenerbahče“, CSKA ir „Real“ yra 4-0. Tačiau ta pati komanda sugebėjo pralaimėti ir „Maccabi“, „Galatasaray“ ar „Emporio Armani“ ekipoms.

 9. (7)
Vitorijos „Baskonia“ (12-10)

Praėjusią savaitę: išvykoje 84:85 nusileido „Maccabi“

Laikas panikos mygtukui? „Baskonia“ per pastarąsias šešerias rungtynes laimėjo vos kartą ir tą patį – prieš „Barceloną“.

 

 10. (8)
Kauno „Žalgiris“ (9-13)

Praėjusią savaitę: išvykoje 64:73 nusileido „Olympiakos“

„Žalgiris“ suklupo pirmą kartą po trijų pergalių serijos, bet gali džiaugtis turėdami vis tvirtesnį ginklą gynyboje po krepšiu. Augusto Lima jau šešerias rungtynes iš eilės blokavo bent vieną metimą ir tai yra geriausias „Žalgirio“ žaidėjo rezultatas nuo 2013-2014 m. sezono, kai Robertas Javtokas blokavo bent po vieną metimą 9 rungtynes iš eilės.

 11. (10)
Milano „Emporio Armani“ (7-15)

Praėjusią savaitę: išvykoje 86:90 nusileido „Anadolu Efes“

Mantui Kalniečiui pastaruoju metu patinka žaisti su Stambulo komandomis. Antrajame Eurolygos rate „Emporio Armani“ jau keturis kartus žaidė su šio miesto komandomis ir Kalniečio rezultatyvumas tose rungtynėse yra 14 taškų. Kitose trejose rungtynėse jo rezultatyvumas yra vos 3,3 taško.

 12. (12)
 
Bambergo „Brose“ (8-13)

Praėjusią savaitę: išvykoje 72:81 nusileido „Panathinaikos“

„Brose“ pralaimėjo penkerias iš paskutinių šešerių rungtynių, tačiau sezono pabaiga jai numato gana palankų tvarkaraštį – per paskutines 8 rungtynes tik sykį teks susidurti su pirmojo ketverto komanda („Fenerbahče“).

 13. (14)
 
Stambulo „Galatasaray“ (7-15)

Praėjusią savaitę: išvykoje 69:62 nugalėjo „Barceloną“

„Galatasaray“ buvo vienintelė Eurolygos komanda, nelaimėjusi išvykoje. Mačas Barselonoje padėjo nutraukti 9 iš eilės pralaimėjimų svečiuose seriją. 

 14. (16)
 
Tel Avivo „Maccabi“ (8-14)

Praėjusią savaitę: namie 85:84 nugalėjo „Baskonia“

Į antrą pergalę per trejas rungtynes „Maccabi“ komandą vedė Sylvenas Landesbergas. Iki tol per ketverias rungtynes šis gynėjas nebuvo pelnęs nė taško, o į „Baskonia“ krepšį įmetė 18.

 15. (14)
 
„Barcelona“ (8-14)

Praėjusią savaitę: namie 62:69 nusileido „Galatasaray“

Per pirmus 15 savo sezonų Eurolygoje „Barcelona“ niekada nebuvo pralaimėjusi ketverių rungtynių iš eilės. Dabar tokią nesėkmių seriją katalonai turi jau antrus metus iš eilės – nesėkmė „Galatasaray“ buvo ne tik ketvirta iš eilės, bet ir šešta per paskutines septynerias rungtynes.

 16. (15)
Kazanės UNIKS (7-15)

Praėjusią savaitę: namie 77:91 nusileido „Real“

Patirti penki iš eilės pralaimėjimai ir tai, kad visi jie – vienženkliais skirtumais, menkai guodžia UNIKS komandą. Per šią atkarpą Kazanės klubas buvo ir nerezultatyviausias Eurolygoje (vid. 69,8 taško).

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.