Nuotr.: Kibirkštis
Nuotr. Kibirkštis

Vilniaus „Kibirkšties“ puolėjos Gabijos Meškonytės gyvenime krepšinis atsidaro nuo pat mažens. Jos mama buvusi legendinės „Kibirkšties“ žaidėja, o dabar sporto žurnalistė Gintarė Grikštaitė, o tėtis – sporto komentatorius Tautvydas Meškonis. Natūralu, kad sportas buvo užkoduotas kraujyje.

Gabija Meškonytė

Gabija  Meškonytė
Gabija  Meškonytė
MIN: 23.93
PTS: 10 (40%)
REB: 1
AS: 2
ST: 0
BS: 11
TO: 0
GM: 1

Jau baigiant Vilniaus krepšinio mokykla Meškonytė pradėjo žaisti „Jaunųjų talentų“ ekipoje, o praėjusiame sezone gavo pasiūlymą prisijungti prie „Kibirkšties“ klubo ir jau spėjo iškovoti Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) bronzos medalius.

Šį sezoną Meškonytė jau spėjo išsikovoti vietą sostinės klubo starto penkete ir vidutiniškai per LMKL rungtynes renka po 10 taškų, atkovoja po 4 kamuolius ir atlieka po 2 rezultatyvius perdavimus.

Puolėjos progresą įvertino ir moterų krepšinio specialistai. Aštuoniolikmetė sulaukė kvietimo į Lietuvos moterų rinktinę ir debiutavo Europos čempionato atrankos mače su Slovėnija bei per 9 minutes pelnė 4 taškus.  

Tačiau šiuo metu ne viskas Meškonytės galvoje sukasi apie krepšinį. Dvyliktokė mergina sprendžia, ką veikti baigus mokyklą.

„Dabar esu dvyliktokė ir įvairios mintys kamuoja... ar studijuoti kažką rimto, ar daugiau dėmesio skirti krepšiniui, – pasakoja Meškonytė. – Dar nesu apsisprendusi. Bandysiu suderinti ir krepšinį, ir mokslus. Tiesa, lengviausiai suderinti yra Amerikoje, o Europoje ganėtinai sudėtinga.“

Išvaizdi krepšininkė dažnai sulaukia krepšinio mylėtojų dėmesio ir komplimentų, tačiau puolėja pabrėžia, kad jų pernelyg nesureikšmina.

„Būna, kad kartais pasako komplimentus, tačiau aš stengiuosi nuleisti juokais“, – šypsosi „Kibirkšties“ atstovė.

Meškonytė juokiasi, kad jau vaikystėje galvojo apie šeimą ir buvo viską suplanavusi.

„Kai buvau maža visada sakydavau, kad mano vyras bus plaukimas ir turėsime du vaikus. Dabar taip tiksliai nebežinau... Manau, iki trisdešimties jau norėčiau turėti šeimą“, – teigia aštuoniolikmetė.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.