Nuotr.: suduva-mantinga.lt
Nuotr. suduva-mantinga.lt

Mezon-NKL pirmenybėse kovą dėl trofėjaus tęsti liko tik keturios pajėgiausios komandos – Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, Šakių „Vytis“, Raseinių „Rasai“ ir Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“.

Čempionės titulą ginanti Suvalkijos sostinės ekipa pusfinalio serijoje susikaus su Raseinių klubu, tuo metu Ryčio Vaišvilos vadovaujami klaipėdiečiai mėgins perlipti Šakių „Vyčio“ barjerą.

Pusfinalių serijos prasidės jau šį šeštadienį. Vienintelė Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ gali jaustis šio etapo senbuve, kadangi suvalkiečiai pusfinalyje žais jau trečius metus iš eilės. Tuo metu „Nafta-Uni-Akvaservis“ tarp keturių stipriausiųjų grįžo po metų pertraukos, o „Rasams“ ir „Vyčiui“ tai apskritai bus pirmasis kartas istorijoje.

Tinklalapis „nklyga.lt“ pateikia įdomiausių ketvirtfinalio etapo įvykių apžvalgą

Tiesiausi keliai

Lengviausiai ketvirtfinalyje tvarkytis sekėsi „Sūduvai-Mantingai“ ir „Rasams“. Šios komandos serijas prieš atitinkamai „Žalgirį-2“ ir Vilniaus „Perlą“ laimėjo sausai – 3-0. Žvelgiant į rezultatus, Mariaus Kiltinavičiaus auklėtiniai į pusfinalį prasibrovė itin lengvai, mat „atkakliausia“ jų ketvirtfinalio kova – kai sūduviečiai jaunuosius žalgiriečius nukovė dvidešimties taškų skirtumu (78:58). Kiti du mačai Marijampolės komandai buvo dar sėkmingesni ir pergalės iškovotos 87:56 ir 90:68. Marijampoliečių gynyba „Žalgirio“ jaunimui buvo tokia klampi, kad Tomo Masiulio kariauna buvo nerezultatyviausia ketvirtfinalio komanda.

Neblogai ketvirtfinalyje sekėsi ir būsimiems marijampoliečių varžovams – „Rasams“. „Karpynės“ šeimininkai labiausiai vargti dėl pergalės turėjo antrose rungtynėse, kai Vilniuje sveiką kailį išnešė 85:83. Kiti du susitikimai baigėsi saugesniais skirtumais – 76:66 ir 85:62.

Nepaisant to, kad „Sūduva-Mantinga“ atkrintamąsias pradėjo itin solidžiai, suvalkiečiams tokios lengvos kovos prieš pusfinalį laukti nevertėtų. Giedriaus Kurtinaičio auklėtiniai šį sezoną „Sūduvai-Mantingai nagus parodė laimėdama net trejose rungtynėse iš ketverių. Neabejojame – intrigos pakaks ir šiai serijai.

Kitose ketvirtfinalio porose penktųjų rungtynių taip pat neprireikė. „Nafta-Uni-Akvaservis“ 3:1 susitvarkė su „Šilute“, o „Vytis“ tokiu pačiu serijos rezultatu baigė „Telšių“ sezoną.

Spurtas

„Sūduvos-Mantingos“ ir „Žalgirio“ dublerių poros rungtynių scenarijus nesikeitė nė vienose rungtynėse – jaunieji žalgiriečiai vis neatlaikydavo sūduviečių tempo ir po ilgosios pertraukos subyrėdavo. Pirmajame serijos mače tai nutiko dar prieš ilgąją pertrauką, kai Kauno ekipą aukštesnė Marijampolės komandos pavara paliko užnugaryje. Antrajame kėlinyje sužaidus 6 minutes, rezultatas dar buvo lygus (21:21), tačiau tuomet šeimininkai spurtavo net 22:2 ir atitrūko 43:23. Tokia uraganinė atkarpa tarsi iliustravo marijampoliečių nusiteikimą ketvirtfinaliui ir reikalai jame buvo sutvarkyti itin greitai.

Metimas

Antrasis „Šilutės“ ir Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ serijos mačas tapo tikru trileriu. Iki susitikimo pabaigos likus 15 sek., Brianas Wanamakeris taškais su pražanga išlygino rezultatą (66:66). Vis tik amerikietis nepataikė baudos metimo ir paliko galimybę klaipėdiečiams. Vis tik 2015 metų Mezon-NKL čempionai ja pasinaudojo. Džiugas Slavinskas, iki pabaigos likus tik 0,1 sek., pataikė tritaškį per to paties Wanamakerio rankas ir išplėšė savo komandai pergalę.

Atkovoti kamuoliai 

Vieninteliame pralaimėtame serijos mače, pirmajame, klaipėdiečiai įspūdingai rinko kamuolius po krepšiais. Kovą dėl kamuolių Ryčio Vaišvilos kariauna laimėjo net 52-31, o puolime atkovojo 23 kamuolius. Pagal šį rodiklį tai yra antras rezultatas šį sezoną, o iki rekordo buvo ne taip ir toli – vos vienas puolime atkovotas kamuolys. Susitikimą klaipėdiečiai pralaimėjo 83:86, tačiau vėliau laimėjo trejas rungtynes iš eilės ir pateko į pusfinalį. „Nafta-Uni-Akvaservis“ yra vienintelė, kuri tarp keturių stipriausių prasibrovė pralaimėdama pirmąjį ketvirtfinalio serijos susitikimą.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.