Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt

Sekmadienį Kaune įvyko Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) metinė konferencija. Jos metu buvo patvirtintos kelios ataskaitos, aptartos Lietuvos krepšinio aktualijos ir balsuota dėl skirtingų reglamentų bei taisyklių.

Prieš prasidedant diskusijoms ir balsavimams, LKF prezidentas Arvydas Sabonis garbės ženklais ir medaliais už nuopelnus Lietuvos krepšiniui apdovanojo Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ direktorių Algį Pušinaitį, krepšinio entuziastą Alfonsą Armalą, teisėją Tomą Jasevičių bei LKF teisininką Julių Zaleskį.

LKF prezidentas taip pat pateikė federacijos finansinę ir veiklos ataskaitą, pasidžiaugė gerais jaunimo rinktinių rezultatais bei vykdomais projektais.

„Daug klausimų jau buvo seniau išdiskutuota tarp pačių lygų ir šiandien reikėjo tik konferencijos dalyvių pritarimo. Metai buvo tikrai neblogi, galima juos pavadinti jaunimo metais, nes visos vaikinų rinktinės laimėjo medalius, merginų – grįžo į A divizionus. Gal daug kas tikėjosi daugiau iš vyrų rinktinės, bet vėlgi, turime pasidžiaugti, kad dalyvavome Olimpiadoje“, – pasiektais rezultatais džiaugėsi LKF prezidentas.

Konferencijos metu pasisakė įvairių Lietuvos krepšinio lygų vadovai, kurie pasidžiaugė nuveiktais darbais, bei išsakė savo nuogastavimus dėl agentų veiklos reglamentavimo bei jaunųjų žaidėjų migracijos.

„Šiandien yra ypatinga šventė, kuri sutampa su Lietuvos 95-rių metų jubiliejumi ir tuo pačiu noriu pasidžiaugti, kad šiandien buvo geros diskusijos, geras įsiklausymas ir nors buvo diskusijų, bet jos buvo argumentuotos. Smagu būti tokios bendruomenės dalimi“, – sakė NKL prezidentas Remigijus Štaras.

Konferencijos metu buvo priimti keli įstatų pakeitimai: buvo patvirtinta kompensacija už nepilnamečius krepšininkus, sudariusius profesionalo sutartį su užsienio klubais. Konferencija nutarė, kad nepilnamečiam krepšininkui išvykus profesionaliai į užsienį, jo atstovai turi pasirūpinti atlygiu jį ugdžiusiai sporto mokyklai ir treneriams.

Taip pat patvirtina ir jaunų žaidėjų licencija, kuri leis žaidėjams iki 23-ių metų žaisti LKL ir NKL čempionatuose, o žaidėjams iki 20-ies metų – NKL ir Regionų krepšinio lygose.

Šį sezoną rotuoti tarp LKL ir NKL taip pat galėjo tik ne vyresni nei 20 metų krepšininkai. Dėl to federacijai žiemą kritikos pažėrė buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Tomas Pačėsas.

LKF prezidento Arvydo Sabonio veiklos ataskaita:

LKF metinės konferencijos vaizdo įrašas:

Komentarai:
Anonimas
Xddd iki 23metų. Ta prasme, Lekavičius už dublerius ant finalų galės vėl grįžti:ddd

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-04-23
-7
Atsakyti
11
tas nuotraukoj su kamuoliu tai vienas juokingiausiu visu laiku matytu krepsininku :D na jei pasiseks gal kada nors ir pasieks Bebrausko lygi, bet siuo metu tai net lkl lygio nei is tolo nesiekia, o jau greit ir 21 :D
2017-04-23
+8
Atsakyti
...
ziauru... 18 metu jau turi zaist lkl ir ne epizodiskai norint kad kazkas isaugtu...
2017-04-23
+7
Atsakyti
mm
nevelyui pas mus ir 25 m. dar laikomi perspektyvus...maksimum iki 21 m. si taisykle turejo buti.
2017-04-23
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.