Nuotr. AP - Scanpix

Amerikietį Rashadą McCantsą 2005 metų NBA naujokų biržoje Minesotos „Timberwolves“ pakvietė 14-uoju šaukimu, karjeros pradžioje krepšininkas buvo pastebimas NBA lygoje, tačiau po ketverių metų jo karjera stipriausioje pasaulio lygoje baigėsi. Kaip teigia pats atletas, prie to prisidėjo ir JAV pramogų pasaulio žvaigždė Khloe Kardashian.

Geriausią savo sezoną NBA krepšininkas sužaidė 2007-2008 metais, kuomet vidutiniškai pelnydavo po 14,9 taško (40,7 proc. trit.), atkovodavo po 2,7 kamuolio ir atlikdavo po 2,2 rezultatyvaus perdavimo.

McCantso karjera Minesotoje truko pusketvirto sezono – tuomet jis buvo išmainytas į Sakramento „Kings“. Kuomet baigėsi krepšininko naujoko kontraktas, jis naujos komandos daugiau taip ir nesusirado.

„Man daugybę kartų buvo kartojama iš skirtingų šaltinių, kad aš buvau juodajame sąraše. NBA lygoje tokie atvejai kartais tiesiog nutinka. Kai vienas žinomas žmogus, kuris yra patekęs į NBA „Šlovės muziejų“, pasako, kad to vaikino neimkite, komandos taip ir daro. Tiesiog viskas taip vyksta“, – teigė McCantsas.

Labiausiai krepšininkas gailisi dėl to, jog kiek vėliau jo karjeroje buvo paviešinti santykiai su televizijos laidų žvaigžde Khloe Kardashian. Pasak jo, dėl to žmonės ėmė abejoti gynėjo galimybėmis žaisti NBA.

„Jeigu ne ta situacija, aš lengvai galėjau tapti 60-70 milijonų JAV dolerių uždirbančiu krepšininku“, – pasisakė McCantsas.

32-ejų metų 193 cm ūgio gynėjas kelis kartus bandė į NBA sugrįžti rungtyniaudamas Plėtojimosi lygoje, tačiau komandos į jį dėmesio neatkreipė.

Atakuojantis gynėjas NBA lygoje iš viso sužaidė 249 mačus. Jis vidutiniškai per 20 žaidimo minučių įmesdavo po 10 taškų, atkovodavo po 2 kamuolius ir atlikdavo po 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

Palikęs NBA, krepšininkas žaidė Plėtojimosi lygoje, taip pat Puerto Riko, Kinijos, Brazilijos, Filipinų ir Venesuelos ir Dominykos Respublikos krepšinio pirmenybėse.

Komentarai:
Anonimas
Tai galejo europoj jegas bandyt,kadsneleido?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-26
-1
Atsakyti
dalu
Josh smith ???LMAO ne del to jis NBA nezaidzia,o todel kad dingo jo atletiskumas,ir jo IQ zemas...savo karjeros pike net jam sakydavo nemetyk tritaskiu ,o tas vistiek savo 20% taiklumu mesdavo po 4-5 tritaskius per maca....o dabar kai dingo atletiskumas tai isvis meto tik is toli...tai kam tokio gali reiketi?
2017-05-26
+9
Atsakyti
djgaffer to Lietuvis
Cepelinuk,buvau,ne taip kaip tu.Koks tu lietuvis,jei nesupratai,ką parašiau ir ką turėjau omeny?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-26
-7
Atsakyti
Tankistas
Idijotas pats kaltas, bet daro konspiracijos teorijas kad kalti kiti ir jis kazka matai galejo pasiekti, bet tie KITI yra kalti.
2017-05-26
+2
Atsakyti
Lietuvis>digiffer
Blt....Daugiau nusišnekėt negalima buvo :) Ar tu buvai toi Amerikoi? Kugeliuik? Ar apskritai supratai ka parašiai? Bet nieko keisto,Lietuva juk...
2017-05-26
-6
Atsakyti
djgaffer
Keisčiausia,kai ten žmonės į tave pradeda keistai žiūrėti vien todėl,kad draugauji su žmogum,kurio daug kas nemėgsta.Bet juk tave turi vertinti už žaidybinius sugebėjimus,o ne pagal tai,su kuo draugauji.Amerika juk.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-26
Atsakyti
Lince
Gera grauzike ji: http://bit.ly/2ro0Vkb
2017-05-26
-5
Atsakyti
Vadas
Visi pamatėmė kaip Žalgirį ištraukė Kauno posovietinės mafijos spaudžiami teisėjai. Už Klaipėdą!
2017-05-26
-1
Atsakyti
zinovas
dar naujesnis pavyzdys. Donatas Motiejunas
2017-05-26
-3
Atsakyti
Rolandas
Na, kažkoks juodasis sąrašas tikrai egzistuoja. Arba bent jau kažkas tikrai valdo lygą/komandas kaip jiems parankiau.

Kartais žaidėjai kurie tikrai pajėgūs žaisti NBA tiesiog dingsta iš komandų akiračio (yra atleidžiami arba su jais nepasirašomos sutartys dėl neaiškių priežasčių, jokios komandos jų nenori).

Paskutinis pavyzdys : Josh Smith.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-05-26
+2
Atsakyti
Anonimas
Buvo toks perspektyvus krepsininkasm vardo neatsimenu, pavarde Hardenas. Jis irgi isleke is NBA kai pradejo draugauti su Kardashian
2017-05-26
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.