Nuotr.: AFP - Scanpix
Nuotr. AFP - Scanpix

Lietuvos kaimynė Latvija NBA pirmenybėse turės trečiąjį krepšininką. NBA naujokų biržoje Orlando „Magic“ 25-uoju šaukimu pasikvietė 21-erių metų 216 cm ūgio Andžėjų Pasečniką, kuris netrukus buvo iškeistas į Filadelfijos „76ers“.

Šį sezoną pelnomi taškai

44%
102,4
Pelno taškų: 102,4
Taiklumas: 44,2%
Vieta lygoje: 24
Geriausias pasiekimas: 124
Blogiausias pasiekimas: 72
Daugiausia pelno: Ersan Ilyasova

Už tai „Magic“ gaus 2020 metų pirmojo ir antrojo rato šaukimus.

Šiuo metu Latvijos garbę stipriausioje lygoje gina Niujorko „Knicks“ aukštaūgis Kristapas Porzingis ir 24-erių metų 205 cm ūgio Davis Bertanis iš San Antonijaus „Spurs“.

Anksčiau NBA lygoje žaidę latviai – Andris Biedrinis ir Gundaras Vetra.

Šį sezoną Pasečnikas rungtyniavo Las Palmaso „Gran Kanarijia Herbelife“ ir Europos taurėje vidutiniškai pelnydavo po 5,4 taško, atkovodavo po 2,8 kamuolio ir blokuodavo po 0,6 metimo.

Ispanijos ACB lygoje krepšininko rodikliai buvo geresni – vidurio puolėjas vidutiniškai per 16 minučių įmesdavo po 7,8 taško, atkovodavo po 3,1 kamuolio ir blokuodavo po 0,7 metimo.

ACB pirmenybėse krepšininkas pataikydavo net 58,3 proc. tritaškių metimų. Pagal efektyvumą puolime Pasečnikas šioje lygoje užėmė ketvirtąją vietą. Aukštaūgis NBA ekspertus sužavėjo taiklumu ir mobilumu.

„Pasečnikas 25 numeriu – velniškai vertingas šaukimas. Super mobilus, gali pataikyti iš toli ir veržtis po krepšiu. Puikus „76ers“ ėjimas“, – rašė žurnalistas Kevinas O’Connoras.

„Pasečnikas yra mobilus ir turintis įgūdžių krepšininkus. Jis labai patobulėjo ACB lygoje, tačiau turi tapti kur kas fiziškai stipresniu“, – teigė „76ers“ žurnalistas Derekas Bodneris.

Pasečnikas sieks įsitvirtinti itin talentingoje „76ers“ komandoje, kuri naujokų biržoje pirmuoju numeriu pasikvietė Markelle'ą Fultzą. Ekipai taip pat priklauso pirmasis praėjusių metų naujokų biržos šaukimas Benas Simmonsas, Joelis Embiidas, Dario Šaričius, Jahlilas Okaforas ir kiti.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.