Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Kauno „Žalgirio“ komandą stiprina NBA patirties turintis 25 metų 208 cm ūgio amerikietis Brandonas Daviesas, kuris su Lietuvos čempionais pasirašė sutartį pagal formulę „1+1”.

Šį sezoną pelnomi taškai

47%
78,3
Pelno taškų: 78,3
Taiklumas: 47,3%
Vieta lygoje: 8
Geriausias pasiekimas: 93
Blogiausias pasiekimas: 59
Daugiausia pelno: Paulius Jankūnas

Naujausias „Žalgirio“ pirkinys kelią vyrų krepšinyje pradėjo iškart žengdamas į stipriausią pasaulio lygą, kur 2013 metų spalį užsivilko Filadelfijos „76ers” marškinėlius. Savo gimtajame mieste aukštaūgis praleido daugiau nei metus laiko, kol mainų būdu išvyko į Bruklino „Nets“ komandą.

Prieš palikdamas Filadelfijos klubą Daviesas spėjo sužaisti geriausią karjeros mačą NBA lygoje, kuomet 2014 metų lapkričio 5 dieną rungtynėse prieš Orlando „Magic“ pelnė net 20 taškų, o per praleistą laiką „76ers“ komandoje žaidėjas pelnydavo po 6,3 taško ir pridėdavo po 3,7 atkovoto kamuolio.

Po to amerikiečio karjera pakrypo į Europą. Išskirtinių fizinių duomenų aukštaūgis padėjo Šalono „Elan“ ekipai pasiekti Prancūzijos krepšinio lygos atkrintamąsias. 2015-2016 metų sezone Daviesas rungtyniavo Varezės „Openjobmetis“ klube ir, būdamas komandos lyderiu, FIBA „Europe Cup“ varžybose vidutiniškai rinkdavo po 15,1 taško bei atkovodavo po 7,6 kamuolio.

Praėjusį sezoną Daviesas vėl sugrįžo į Prancūziją, gynė reguliariojo sezono nugalėtojos Monako „Basket“ garbę, tačiau netikėtai baigė sezoną lygos ketvirtfinalyje. Prancūzijos pirmenybėse aukštaūgio statistika siekė 10,3 taško ir 5,1 atkovoto kamuolio per rungtynes. Su šia komanda amerikietis taip pat užkopė iki trečiosios vietos FIBA Čempionų lygoje.

Į Kauną atvyksiantis Daviesas aukštaūgių grandyje pakeis komandoje neberungtyniausiantį Augusto Limą. Tai jau trečiasis „Žalgirio“ naujokas šią vasarą – visai neseniai komandą papildė amerikietis Aaronas White‘as bei serbas Vasilije Micičius.

Komentarai:
Tai Sf žaidėjas bus?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-24
-5
Atsakyti
RyuzakiParduot ok, nors jei geras zaidejas geriau ji pasilikt ir tobulet kaip komandai. Va kai "ispirkos" bus tokios kaip futbole tuomet galima bus pakalbet, kad naudinga parduot, dabar Max 500k kuriuos ir isleidzia naujam zaidejui, tai kur cia pliusas?O atleist... Rimtai, kada zalgiris paskutini karta ka nors atleido? :) 2001 gal :)


uz tuos 500k gaunasi kad 1 ar net 2 zaidejai uz dyka zaide sezone.
2017-06-24
+13
Atsakyti
Jei net Seibucio neatleido, tai apie ka kalbam? :)
2017-06-24
-8
Atsakyti
hofferN_Todel, kad zaidejui suzaidus gera sezona butu galima parduoti, o nesekmes atveju atleisti


Parduot ok, nors jei geras zaidejas geriau ji pasilikt ir tobulet kaip komandai. Va kai "ispirkos" bus tokios kaip futbole tuomet galima bus pakalbet, kad naudinga parduot, dabar Max 500k kuriuos ir isleidzia naujam zaidejui, tai kur cia pliusas?

O atleist... Rimtai, kada zalgiris paskutini karta ka nors atleido? :) 2001 gal :)
2017-06-24
-8
Atsakyti
Todel, kad zaidejui suzaidus gera sezona butu galima parduoti, o nesekmes atveju atleisti
2017-06-24
+9
Atsakyti
Kodel pastoviai pasirasinejamas vienas ir tas pats "1+1" jie ten ka kitu neturi prisispausdine?
2017-06-24
+3
Atsakyti
UKV
Geri tie pirkiniai. Gal Daviesas minkštokas stumdytis brolžudynėse baudos aikštelėje, bet visa kita yra tinkami keitimai išėjusiems. Reikia Šarą pasveikinti radus gerus žaidėjus.

Beliko vienintelis klausimas ar Seibutis liks? Ar ateis tas iš Herbalife?
2017-06-24
-10
Atsakyti
ATI
Pagaliau geras pirkinys, ta prasme kad uz Lima blogiau tikrai nebus. Man daug neramiau del Motumo ir Westermano pakaitalu.
2017-06-24
+25
Atsakyti
kazkaip idomiai gaunasi, tipo prisiperka zali nurasytu zaideju , o po sezono grandai del ju drakosi kaip cia juos paemus. Preitais metais ta pati rase ir apie Lima Ir Westermana Ir koks nevykes Motumas , o kas dabar?!

Taip kad pagyvensim pamatysim. Saras ziuri ne vien tik i duomenis o kaip jis pritaps prie komandos ir kokios harakterio savybes ir ar negadins atmosferos komadoje.
2017-06-24
-11
Atsakyti
Joo
LR komandos ir sirgalių dvasią puikiai atskleidžia šis sunkmetis. Kas buvo Žalgiriui sunkiu metu? Akcijos, verslininkų ir žiniasklaidos (regioninės) iniciatyvos, sirgalių palaikymas - klubas atsistojo ant kojų ir labai sėkmingai kyla. Kas naujo LR fronte? Komandai iškilo sunkumų (finansinių irgi - ne veltui areštuota arena). Į spaudos konferenciją su Šimašiumi susirinko keliolika sirgalių (spėju, pačių tikriausių), o visas klubo palaikymas apsiriboja spjaudymu ant Žalgirio. Sostinės verslininkams išvis nusišvilpti (Guogos pasireklamavimo nelaikau parama). Tai tik parodo, kad LR kol kas tėra projektas - klubas be palaikymo, amžinai ištikimų sirgalių, be nuolatinės verslo paramos. Pradžia nebloga, titulų istorija jau pradėta, bet dar daug dirbti iki tikrojo klubo, kurį mielai priimtų Eurolyga, kurį gerbtų visas Europos krepšinis. Be jokio pykčio sakau, LR fanai, jums ir jūsų palaikomai organizacijai dar daug reikia padirbėti šiuo klausimu.
2017-06-24
+1
Atsakyti
antirytassusiprotejo idiotai :D nors zinant kad vilniaus miestas yra lizinginis su milijardine skola, isvis naudojant zodi "lizingas" rytfaniai kaip totalus klounai atrodo :DDD


Man labiausiai patiko kai senasis komuniaga vis aiskino kad laikrascio parodija neturi jokiu skolu, o Zalgiris su skolomis laimi lkl titulus:D Patys tris limonus skolus turejo ir lizingu laimejo bronza pries Neptuna:DDD
2017-06-24
+7
Atsakyti
Gal kas žino, kas iš jaunimo lieka ar bus Žalgiryje?
2017-06-24
+4
Atsakyti
mad brandonas
ir bus vietoi limos

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-24
-1
Atsakyti
Joo
Kai tik Guoga viešai paminėjo apie 3 (ar 4) milijonų LR skolą, visi iškart nustojo Žalgirį lizinginiu projektu vadinti :D Kas nutiko? Vėl realybė antausį tekštelėjo? :D
2017-06-24
-9
Atsakyti
pagaliau, tema pravale nuo visu siuksliu ;)
2017-06-24
-11
Atsakyti
still_ANDREkokias investicijas, aborto liekana? :DD taigi sake guoga kad skolos yra, nebus jokiu investiciju bent pora metu kol skolas panaikins :D tai ka cia isvis pezi, nuopisa? :D


Man tai juokas ima kaip rytfaniai svaigsta apie 10limonu biudzeta kai blefuotojas paskutiniame savo interviu pasake kad kito sezono biudzetas nebus mazesnis nei buvo pries tai:D
2017-06-24
-14
Atsakyti
geda turbut normaliems ryto fanams - kurie palaike komanda kai del bronzos kovojo, kai sitie rasantys, matyt priklausantys issigimeliu gaujai, daro geda visam vilniui rasydami cia
2017-06-24
+3
Atsakyti
mad
Manau tikrai geras ejimas, turesim centra kuris gerai pataiko is toliau, varosi kamuoli labai neblogai, ginasi gerai, panasus ejimas kaip Olympiakos daro daug metu ima tokius juodukus is komandu kurios nera garsios, lose tik vietinese pirmenybese ar fiba europe. Paskutinis pavyzdys K.Birch kuris turkijos vidutiniokose po 10 pt 8 reb dare, o dabar vienas oly lyderiu eurolygoj, tai pat O.Hunter, B.Dunston kurie i oly is vidutinioku atejo o dabar reale ir Efese su milijoniniais kontraktais sedi, geras zalgirio ejimas dabar tik Lima issaugot ir juodi sf(sg) paiimt

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-24
-3
Atsakyti
ateini naujienu paziuret, pamatai gera - ir tada paskaitai komentarus ir tie patys gaidziai tday, arturai ir dilmos raso nesamones - kada IP banus desim ?
2017-06-24
+7
Atsakyti
Dr. Išminties Mechanikas
2017-06-24
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Brandon Davies

Brandon  Davies
Komanda: Monako Basket
Pozicija: PF
Amžius: 25
Ūgis: 208 cm
Svoris: 109 kg
Gimimo vieta: Filadelfija, JAV