Pirmą kartą Niujorke surengtoje Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) krepšininkų apdovanojimų ceremonijoje buvo išdalinti ne tik individualūs trofėjai, tačiau įvertinimo sulaukė ir efektingų momentų autoriai.

Metų dėjimas – Victoras Oladipo, Oklahomos „Thunder“

Įspūdingą momentą „Thunder“ gynėjas sukūrė rungtynėse su Atlantos „Hawks“, kada priėmė perdavimą iš lietuvio Domanto Sabonio, prasiveržė pro galinę liniją ir pridengdamas kamuolį nuo galimo Dwighto Howardo bloko jį galingai įkrovė iš viršaus.

Į šią nominaciją taip pat buvo įtrauktas fantastiškas Los Andželo „Lakers“ atleto Larry Nance'o dėjimas per Bruklino „Nets“ vidurio puolėją Brooką Lopezą bei Minesotos „Timberwolves“ krepšininko Zacho LaVine'o skrydis, pasibaigęs dėjimu per Fynikso „Suns“ aukštaūgį Alexą Leną.

Metų pasirodymas – Klay Thompsonas, „Golden State Warriors“

NBA čempionas neįtikėtą asmeninį šou surengė reguliariojo sezono mače su Indianos „Pacers“. Thompsonas vos per 29 minučių pelnė 60 taškų (13/19 dvitaškiai, 8/14 tritaškiai, 10/11 baudos), iš kurių dar 40 sumetė pirmoje mačo dalyje, ir pagerino asmeninį rezultatyvumo rekordą.

Tapti geriausiu pretendavo Hjustono „Rockets“ superžvaigždė Jamesas Hardenas, rungtynėse su Niujorko „Knicks“ pelnęs 53 taškus (5/10 dvitaškiai, 9/16 tritaškiai, 16/18 baudos), atkovojęs 16 kamuolių ir atlikęs 17 rezultatyvių perdavimų. Jis tapo pirmuoju NBA žaidėju, per susitikimą pasiekusiu 50 pelnytų taškų, 15 atkovotų kamuolių ir 15 rezultatyvių perdavimų ribas.

Trečiasis kandidatas buvo 70 taškų (17/29 dvitaškiai, 4/11 tritaškiai, 24/26 baudos) per 44 minutes į Bostono „Celtics“ krepšį sumetęs „Suns“ talentas Devinas Bookeris.

Gražiausias atkrintamųjų varžybų momentas – Kevinas Durantas, „Golden State Warriors“

Gražiausio epizodo autoriumi Durantas tapo kritiniu trečiųjų NBA finalo rungtynių su Klivlando „Cavaliers“ metu iš toli pataikęs per iškeltą LeBrono Jameso ranką ir išvedęs savo ekipą į priekį.

Tarp pretendentų buvo 53 taškus pelniusio Bostono „Celtics“ lyderio Isaiah Thomaso pasirodymas Rytų konferencijos pusfinalyje su Vašingtono „Wizards“ ir Johno Wallo mirtinas dūris septintose šios serijos rungtynėse, atvedęs JAV sostinės klubą į Rytų konferencijos finalą.

Metų perdavimas – Stephenas Curry ir Draymondas Greenas, „Golden State Warriors“

Kelias akimirkas trukusi ataka prasidėjo nuo puikaus Greeno perdavimo per visą aikštę Curry. Pastarasis net nenusileidęs abiem kojomis ant žemes, iš karto pakabino kamuolį ore, kurį sugavęs Kevinas Durantas galingu dėjimu užbaigė ataką.

Į šią nominaciją buvo įtrauktas Denverio „Nuggets“ serbo Nikola Jokičiaus perdavimas nusisukus ir Los Andželo „Clippers“ įžaidėjo Chriso Paulo perdavimas prie savęs pritraukus du varžovus.

Metų blokas – Kawhi Leonardas, San Antonijaus „Spurs“

Teksaso klubo lyderis įsimintiniausią momentą sukūrė nepalikdamas jokių vilčių Hjustono „Rockets“ vedliui Jamesui Hardenui, kurio metimą jis blokavo kaire ranka prispausdamas kamuolį prie lentos.

Trejetuke taip pat buvo bene identiški Majamio „Heat“ aukštaūgio Hassano Whiteside'o ir Niujorko „Knicks“ centro Kristapo Porzingio epizodai.

Metų pergalingas metimas – Russellas Westbrookas, Oklahomos „Thunder“

Mače su Denverio „Nuggets“ komandą paskui save visas rungtynes tempęs Westbrookas susitikimą užbaigė geriausiai kaip tik galėjo – jis paskutinėmis sekundėmis pataikė tolimą tritaškį, taip išplėšdamas „Thunder“ pergalę ir pagerindamas NBA trigubų dublių rekordą.

Jam konkurenciją sudarė Fynikso „Suns“ atstovo Tylerio Uliso ir Klivlando „Cavaliers“ įžaidėjo Kyrie Irvingo tolimi šūviai atitinkamai į Bostono „Celtics“ bei „Golden State Warriors“ komandų krepšius.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.