Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr. Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Sekmadienį Sinano Erdemo arenoje prasiautė uraganas pavadinimu Latvija. 15 tritaškių, 100 pelnytų taškų ir atviras kelias į Europos čempionato pusfinalį. Toks buvo stebuklingas latvių pasirodymas aštuntfinalyje.

Pagrindinė Latvijos krepšinio žvaigždė Kristapas Porzingis šįkart turėjo rimtą pagalbininką. Janis Timma pelnė 21 tašką (3/7 dvit., 4/4 trit., 3/3 baud. met.), o kartu su Porzingiu jiedu iš viso į Latvijos sąskaitą įnešė 40 taškų.

„Nuo rungtynių pradžios žaidėme gerai, turėjome problemų su jų aukštaūgiais, bet tuo pačiu žaidėme greitai, tai išlaikėme visų rungtynių metu ir laimėjome“, – po rungtynių pasakojo Porzingis.

Latviai Europos čempionate kol kas žingsniuoja itin užtikrintai. Ainaro Bagatskio kariauna D grupėje per penkerias rungtynes iškovojo 4 pergales, o tvirtą savo žygį ji pratęsė ir Stambule.

Puikiai su Latvijos rinktinės marškinėliais jaučiasi ir komandos lyderis Porzingis. Pasak jo, žaidimas su gimtosios šalies marškinėliais jam yra itin naudingas.

„Mėgaujuosi žaidimu ir myliu jį. Nesvarbu, kur bebūčiau, bet tai yra mano mintyse. Dabar esu su šiais rinktinės vyrukais ir jaučiuosi laimingas. Stambule yra ir mano šeima, smagu, kad galiu praleisti laiko ir su ja. Man žaidimas šiame čempionate yra gera patirtis, nes čia darau kitokius dalykus nei „Knicks“. Vasarą daug paaugau kaip žaidėjas ir sunkiai dėl to dirbu. Šią vasarą tikrai tapau geresniu krepšininku“, – tvirtino Porzingis.

Spaudos konferencijoje jis sulaukė ir vieno provokuojančio klausimo. Vienas žurnalistas pasiteiravo, kuris pasiekimas jam būtų mielesnis: su Niujorko „Knicks“ patekti į NBA atkrintamąsias ar laimėti Europos pirmenybes su Latvija.

„Abu. Noriu visko“, – šyptelėjo Porzingis.

Jau aišku, kad Latvijos rinktinė dėl bilieto į pusfinalį susikaus su Slovėnijos komanda, kuri kitoje aštuntfinalio kovoje nugalėjo Ukrainą.

Komentarai:
Ode
Ir latviai tures savo saboni ilgam. O dar kai prisijungs kitas ju jaunas centras kur pasauktas i nba ir sia vasara atsisake atvykti, tai latviu ateities sviesi kaip kiekad. Pagaliau pasimeite stipriusia Baltijos krepsinio salis i Latvija. Deja.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-10
-1
Atsakyti
Hgg
Dabar sirgsiu uz latvius

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-10
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.