Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
  • Gediminas Petrauskas buvo „vienas daugiausiai dirbančių trenerių per klubo istoriją“
  • Klubo direktorius sako, kad į veidrodį turėtų pasižiūrėti ne tik strategas, bet ir žaidėjai
  • Vyriausiojo trenerio postas suteiktas prezidentui Žydrūnui Urbonui
  • Atsidaryti pergalių sąskaitą „Juventus“ turės galimybę šiandien

Vyriausiojo trenerio permainų supurtyta Utenos „Juventus“ komanda šį vakarą sieks atsidaryti pergalių sąskaitą Lietuvos krepšinio lygoje. Septyniais pralaimėjimais iš eilės šalies pirmenybėse startavęs Utenos klubas savaitgalį atsisveikino su vyriausiuoju treneriu Gediminu Petrausku, o pirmadienį šias pareigas patikėjo asistentui ir klubo prezidentui Žydrūnui Urbonui.

Šį sezoną metamos baudos

71%
15,7
Pataiko: 15,7
Taiklumas: 71,0%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 23
Blogiausias pasiekimas: 9
Daugiausia pataiko: Anthony Ireland

Komentuodamas tokius pasikeitimus klube, „Juventus“ direktorius Eimantas Skersis pabrėžė, kad atsakomybę dėl prasto sezono starto turėtų prisiimti ne tik buvęs komandos treneris, bet ir kiekvienas klubo narys.

„Nesame tas klubas, kuris gali pradėti sezoną 0-7. Nei treneris buvo patenkintas, nei klubas, nei rėmėjai. Niekas nebuvo patenkinti, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Skersis. – Normalu, kad tokioje situacijoje visų akys kryps į trenerį. Nemanau, kad Gediminas yra pirmas ar paskutinis treneris, kuris atsidūrė tokioje situacijoje. Manau kad jis suprato, jog reikia permainų.

Kita vertus, treneris tikrai nenusipelnė to, kaip sureagavo visuomenė. Tai – tikrai jaunas ir perspektyvus treneris, be galo daug dirbantis. Nenoriu įžeisti ankstesnių „Juventus“ trenerių, bet Petrauskas tikrai buvo vienas daugiausiai dirbančių trenerių per klubo istoriją. Pats dirbu šalia esančiame kabinete ir mačiau, kiek jis daug laiko jis praleisdavo analizuodamas varžovus. Tikrai darbštus žmogus ir treneris, kuriam galbūt pritrūko sėkmės.“

Utenos klubas šį sezoną per 11 oficialių rungtynių iškovojo dvi pergales ir abi jas – FIBA Čempionų lygos atrankos varžybose, kai 82:81 ir 86:79 nugalėjo Sofijos „Lukoil Akademik“ komandą.

Vėliau, reguliariojo sezono starte Čempionų lygoje, „Juventus“ suklupo du kartus, o LKL pirmenybes uteniškiai pradėjo pralaimėdami pirmojo penketuko komandoms.

Paskutinės dvejos dvikovos turėjo pakelti Utenos klubo kovinę dvasią, tačiau jose taip pat pralaimėta – mače su Alytaus „Dzūkija“ iššvaistyta 19 taškų persvara ir pralaimėta, o dvikovoje su Kėdainių „Nevėžiu“ nepakako ir 14 taškų pranašumo. Būtent po pralaimėjimo šiai ekipai Petrauskas ir pasitraukė.

Anot Skersio, jau po trenerio išėjimo buvo kalbėtasi su žaidėjais ir aptarta susidariusi situacija.

„Krepšininkams sakėme, kad kiekvienas dalykas gyvenime turi savo taisykles. Krepšinyje taisyklės yra gynyboje, puolime, klubo viduje. Jeigu tų taisyklių nebus laikomasi, gali būti pokyčiai.

Man patiko vakar trenerio Virginijaus Šeškaus pasakyti žodžiai, kad negali suprasti, ar tavo teorija veikia, jei tos teorijos žaidėjai neišpildo aikštėje. Pas mus situacija yra panaši – retai profesionalioje komandoje galima pamatyti tiek žaidėjų klaidų, kurios yra krepšinio pradžiamokslyje. Manau, kiekvienam reikia atsistoti prieš veidrodį ir į jį pažiūrėti. 

Nelabai įsivaizduoju, kas gali būti lengviau gynyboje, nei keistis po pikenrolų, o mes per rungtynes nesugebame pasikeisti 8 kartus ir taip gauname 18 taškų. Ką treneris gali pakeisti? Jeigu treneris prašo stepouto, o mes iš 10 kartų tai padarome tik sykį?“ – retoriškai klausė „Juventus“ vadovas.

Vyriausiojo trenerio pareigos dabar patikėtos Urbonui, tačiau klubas kol kas neskelbia, ar taip bus iki sezono pabaigos, ar laikinai. Anot direktoriaus, reikės įvertinti, kaip Urbonui seksis tvarkytis su komanda artimiausiose rungtynėse.

„Duodame jam laiko ir žiūrime rezultatus. Jeigu Žydrius laimės 9 rungtynes iš 9, mums nereikės ieškoti naujo trenerio, tada tiesiog rasime jam asistentą. O jeigu bus sunku, nes jis dirba ir savivaldybėje, ir daro skautingą, jeigu matysime, kad jam ne viskas sekasi, tada ieškosime kito trenerio“, – aiškino Skersis.

„Juventus“ iš nesėkmių liūno bandys bristi savo aikštėje šį vakarą priimdami Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandą.

Komentarai:
Taip iseina ziuri i knyga-mato spyga.kaip kitaip daug dirbanciam?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-25
-6
Atsakyti
djgaffer
Neblogas jis treneris,bet pastaraisiais metais nelabai sekasi.Kažkokia jam minčių krizė atėjo.Gal kol kas tik jaunimą treniruot,kur ir iškovojo savo didžiausias pergales.Dar labai jaunas,tai patirtis ateis.Pailsėt tiesiog reikėtų.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-23
+2
Atsakyti
sdfsdsd
jeigu mano tevas remtu Juventusa, tai jie dar ir vainika Rutu uzdetu atsisveikinimo proga. ir i kelione dar idetu lauktuviu.
2017-10-23
-2
Atsakyti
juve
nepades nei urbonas neusibus laikinai po 2 kelinio 31-39 pieno zvaigzdes
2017-10-23
+1
Atsakyti
Atlieku komanda
namie dar nuo pienu gauti ir vsio Utena is zemelapio braukt lkl
2017-10-23
-1
Atsakyti
juventus
Juventus 2 kelini 12-25 pieno zvaigzdes

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-23
-2
Atsakyti
Petrauskas jėga, užsi*ruškit autobusai jūs gendantys!
2017-10-23
-2
Atsakyti
)))
daug dirba))) dirba maximos pardaveja daug, cia pusgalviu sou, pasikt pabegt pametyt, ir pinigusis durniu remeju surinkt

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-23
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.