Kevinas Love'as ir LeBronas Jamesas Nuotr.: AFP - Scanpix
Anthony Davisas Nuotr.: AP - Scanpix
Emanuelis Ginobili Nuotr.: AP - Scanpix
Domantas Sabonis prieš Bismacką Biyombo Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Kyrie Irvingas Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Kevinas Love'as ir LeBronas Jamesas Nuotr.: AFP - Scanpix
Anthony Davisas Nuotr.: AP - Scanpix
Emanuelis Ginobili Nuotr.: AP - Scanpix
Domantas Sabonis prieš Bismacką Biyombo Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Kyrie Irvingas Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix

Joelio Embiido spektaklis Filadelfijoje, Dwighto Howardo požiūris į baudų metimus, užstrigusios Orlando „Magic“ bei Los Andželo „Clippers“, DeMarcuso Cousinso išvarymas, Kyrie Irvingo siautėjimas bei neeilinis Paulo George'o perdavimas – tai ir daugiau – lapkričio 21-osios NBA pulse.

Lapkričio 21-osios NBA pulsas

POILSIS. Klivlando „Cavaliers“ 116:88 išvykoje įveikė Detroito „Pistons“ bei iškovojo didžiausią sezono pergalę. Po trijų ketvirčių Tyronno Lue kariauna pirmavo 39 taškų persvara, o tai leido lemiamame kėlinyje abejoms komandos patausoti savo lyderius. LeBronas Jamesas šiąnakt žaidė 27 minutes, nors iš pastarųjų penkerių rungtynių net trejose jis buvo viršijęs 40 minučių ribą.

„Aš žaidžiau su 39-erių Michaelu Jordanu ir jis rungtyniaudavo po 37 minutes, – po dvikovos sakė Lue. – Karlas Malone'as buvo 37-erių, kuomet žaisdavo po 38 minutes. Visi mes esame skirtingi, o jei esi tarp visų laikų geriausiųjų, tuomet kartais turi žaisti daug, o kartais turi ilsėtis kaip šiandien.“

SPEKTAKLIS. Joelis Embiidas dvikovoje su Jutos „Jazz“ atrodė kaip ne savas: metė netaiklius metimus bei buvo nepatenkintas savo žaidimu. Visa tai pasikeitė ketvirtajame kėlinyje. Pirmiausia jis blokavo Donovano Mitchello metimą, vėliau jam kažką leptelėjo, o pastumtas varžovo jis krito kaip pakirstas kulkos. Mitchellas gavo techninę pražangą, o patenkintas Embiidas užvedinėjo varžovus. Pasitenkinimo neslėpęs centras dukart parodė techninės pražangos ženklą.

Tai buvo lemtingas rungtynių epizodas. „Jazz“ buvo pavykę sumažinti atsilikimą nuo 21 taško iki 13, o iki susitikimo galo buvo likusios kiek daugiau nei 4 minutės.

„Aš jam kažką pasakiau, jis susierzinęs mane šiek tiek stumtelėjo, o aš suvaidinau, – prisipažino Embiidas. – Visą mačą galvojau, kad nesu užsivedęs. Man reikėjo šios situacijos, reikėjo, kad žiūrovai įsijungtų į rungtynes.“

TRAGIŠKA ATKARPA. Puikiai sezoną pradėjusi Orlando „Magic“ buvo viena pirmaujančių Rytų konferencijos komandų. Šiąnakt Franko Vogelio armija namuose 97:105 nusileido Indianos „Pacers“ krepšininkams, o tai buvo penktasis „Magic“ pralaimėjimas paeiliui vidutiniu 16 taškų skirtumu. Orlando klubas Rytų konferencijoje dabar rikiuojasi tik 10-oje vietoje.

„Mes stengiamės. Niekas nėra laimingas dėl to, kaip žaidžiame. Esame užklimpę ir žinome, kad turime iš to ištrūkti“, – po dvikovos sakė Vogelis.

PSICHOLOGIJA. Dwightas Howardas šiąnakt pelnė 25 taškus, atkovojo 20 kamuolių, blokavo 4 metimus, o jo vedama Šarlotės „Hornets“ namuose 118:102 patiesė Minesotos „Timberwolves“. Lemiamame ketvirtyje varžovai pražangomis stabdė Howardą ir siuntė jį prie baudų metimo linijos, tačiau aukštaūgis pataikė 6 iš 10. Iš viso šiame mače centras įmetė 9 baudų metimus iš 14.

Po dvikovos Howardas sakė, kad kasdien per treniruotes jis išmeta po 200 baudų metimų, o tikslą pasiekia apie 90 proc. Visgi po 13 metų NBA lygoje jaudulys ir emocijos vis dar daro savo – stodamas mesti baudų, Howardas nerimauja, kad nesugebėjęs jų pataikyti jis lemiamu metu sės ant suolo.

„Dabar stengiuosi nebūti toks įsitempęs prie baudų metimų linijos, – sakė „Hornets“ centras. – Aš rungtyniauju labai užsivedęs, tad kai stoju mesti baudų mano emocijos vis dar būna aukštame lygyje, kad net nežinau kaip nuleisti pečius. Aš turiu juos atpalaiduoti ir pataikyti metimus.“

UŽSTRIGO. Puikiai sezoną pradėjus Los Andželo „Clippers“ laimėjo penkerias rungtynes iš pirmųjų 7 mačų, tačiau tuomet vyrukai pateko į labai didelę duobę. Šiąnakt Doco Riverso auklėtiniai 85:107 nusileido Kristapo Porzingio vedamai Niujorko „Knicks“, o tai buvo 9 „Clippers“ pralaimėjimas iš eilės. Vakarų konferencijoje jie žengia vos 13-oje vietoje.

„Tai yra dugnas, mes nesugebame nieko išlaikyti. Kažkiek užsivedame, tačiau nutinka vienas blogas dalykas ir viskas sugriūva“, – po pralaimėjo teigė Riversas.

IŠVARYMAS. Dvikovoje tarp Naujojo Orleano „Pelicans“ ir Oklahomos „Thunder“ virė emocijos. Trečiajame kėlinyje DeMarcusas Cousinsas, atkovojęs kamuolį, alkūne vožtelėjo Russellui Westbrookui, o ilgai epizodą peržiūrinėję arbitrai nusprendė vidurio puolėjui skirti diskvalifikacinę pražangą. Cousinso netekusi „Pelicans“ susiėmė bei įveikė varžovus 114:107.

„Neabejoju, kad Westbrookas vaidino. Jis pasinaudojo Cousinso veiksmų istorija ir išnaudojo situaciją savo naudai. Jūs matėte, kaip greitai jis atsistojo ir prametė baudos metimą. Jis prametė baudą, o jūs žinote, ką tai reiškia – kamuolys niekada nemeluoja“, – epizodą apžvelgė Cousinso komandos draugas Tony Allenas.

PERDAVIMAS. Fantastiška greita „Thunder“ ataka. Russellas Westbrookas perėmė kamuolį, perdavė jį Paului George'ui, o šis mušdamas kamuolį nuo žemės pakabino jį virš lanko komandos draugui Jerami Grantui. Puolėjui neliko nieko kito, kaip ataką pabaigti dėjimu.

GYNYBA. Tai skiriamasis šių metų Portlando „Trail Blazers“ ženklas. Terry Stottso auklėtiniai šiąnakt išvykoje 100:92 įveikė Memfio „Grizzlies“ ekipą, kuriai tai buvo penktasis pralaimėjimas paeiliui. Septyneriose iš pastarųjų aštuonerių rungtynių „Blazers“ krepšininkai varžovams neleidžia peržengti 100 taškų ribos. Pagal gynybos reitingą Portlando ekipa šį sezoną žengia antroje vietoje visoje lygoje.

REKORDAS. Bradley Bealas tapo jauniausiu visų laikų lygos žaidėju, pasiekusiu 700 pataikytų tritaškių ribą. Šiuo metu gynėjui yra 24-eri, o per mačą jis įsūdo po 2,4 tritaškio.

NESUSTABDOMAS. Kyrie Irvingas pamiršo, kaip nepataikyti. Bostono „Celtics“ įžaidėjas dvikovoje su Atlantos „Hawks“ paskutinį kartą prametė metimą antrojo kėlinio viduryje, o po to – taiklūs metimai iki dvikovos su Dalaso „Mavericks“ antrojo kėlinio pabaigos. Tai net 48 taškai paeiliui.

Gynėjas šiąnakt į „Mavericks“ krepšį įsūdė 47 taškus, iš kurių 10 – pratęsimo metu. „American Airlines“ arenoje girdėjosi MVP skanduotės, o tai buvo 16-oji „Celtics“ pergalė paeiliui. Ketvirta ilgiausia pergalių serija klubo istorijoje.

„Tai nėra spaudimas, – apie savo pasirodymą pratęsimo metu kalbėjo Irvingas. – Tai tiesiog krepšinio žaidimas. Tai lyg žaisti parke, rezultatas yra 7:7, o žaidžiama iki 8 taškų.“

UŽKEIKTAS. Atlantos „Hawks“ pamiršo, ką reiškia laimėti San Antonijuje. Šiąnakt Džordžijos valstijos ekipa 85:96 pripažino „Spurs“ krepšininkų pranašumą, o tai buvo 20-asis jų pralaimėjimas šiame mieste. San Antonijuje „Hawks“ paskutinį kartą laimėjo prieš 20 metų.

DĖL TRENERIO. Willas Bartonas nežinojo, kad jo treneris Michaelas Malone'as yra suspenduotas ir negalės vadovauti ekipai rungtynėse su Sakramento „Kings“. Gynėjas šią naujieną sužinojo tik įlipęs į autobusą vežusį į areną, kuomet treneris apie tai jį informavo. „Pamaniau, kad jis juokauja. Pasakiau, kad privalome laimėti dėl trenerio“, – sakė Denverio „Nuggets“ gynėjas.

Bartonas pataikė 5 tolimus metimus iš 6, pelnė 25 tašku, atkovojo 6 kamuolius bei atliko 5 rezultatyvius perdavimus, o jo vedama „Nuggets“ iškovojo pergalę 16 taškų persvara.

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.
  • NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai: 

San Antonio Spurs Atlanta Hawks 96-85 stat »
Dallas Mavericks Boston Celtics 102-110 stat »
New Orleans Pelicans Oklahoma Thunder 114-107 stat »
Milwaukee Bucks Washington Wizards 88-99 stat »
Memphis Grizzlies Portland Trail Blazers 92-100 stat »
New York Knicks Los Angeles Clippers 107-85 stat »
Philadelphia 76ers Utah Jazz 107-86 stat »
Orlando Magic Indiana Pacers 97-105 stat »
Detroit Pistons Cleveland Cavaliers 88-116 stat »
Charlotte Hornets Minnesota Timberwolves 118-102 stat »

Dienos rekordai:

Naudingumas
Kyrie Irvingas (44)
Taškai

Kyrie Irvingas (47)

Atkovoti 
kamuoliai

Dwightas Howardas (20)

Rezultatyvūs 
perdavimai
 
Russellas Westbrookas (12)
Perimti 
kamuoliai

Victoras Oladipo (7)

Blokai

Dwightas Howardas, Amiras Johnsonas (po 4)

Tritaškiai

Paulas George'as (6)


Gražiausių epizodų dešimtukas:

Dienos akimirka:

Nuotr. AP - Scanpix

Artėjančios nakties tvarkaraštis: 

Trečiadienis, Lapkričio 22 d.
Los Angeles Lakers Chicago Bulls 05:30 NBA
Komentarai:
kunigas
Geriau paziurekit kaip Ginobili varo

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-21
-5
Atsakyti
to SWAT
mylimiausioms cirko bezdzionems leidziama daugiau...
2017-11-21
+4
Atsakyti
to SWAT
tu pats apgailetinas, nes gyvenime nei 1/2 Embiid charizmos turbut neturesi:D pavydek toliau prie kompo su savo storu pilvu
2017-11-21
Atsakyti
Embiid tai apgailetinas :D Pats prisipazino negali laimet vaidink :D :D
2017-11-21
-24
Atsakyti
orakulas
o kur nuggets-kings rezultatas, avepisos jus
2017-11-21
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.