Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Lukoševičius

Lietuva pamišo dėl į šalį atvyksiančių JAV krepšinio žvaigždžių LaMelo ir LiAngelo Ballų. Žiniasklaida ir socialiniai tinklai lūžta nuo komentarų apie šiuos jaunuosius sportininkus ir jų tėvą LaVarą, krepšinio komentatoriai pradeda transliacijas nuo angliškų linkėjimų Ballų šeimynai, o Prienų rajono savivaldybė jau kuria pristatomuosius vaizdo įrašus apie miestą.

Abejonės dėl krepšininkų atvykimo

Visą krepšinio pasaulį broliai Ballai sudrebino pirmuosius savo karjeroje profesionalius kontraktus pasirašę su LKL ir BBL rungtyniaujančia Prienų-Birštono „Vytauto“ ekipa. Jau daugiau nei 30 metų krepšinyje besisukantis dabartinis LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas sako nepamenantis, kad kokie nors į Lietuvą atvykstantys krepšininkai būtų sukėlę tokį ažiotažą.

„Vienareikšmiškai, tai yra didžiulis įvykis. Daug ką pasako vien tai, kad socialiniuose tinkluose Ballų šeimyną stebi du kartus daugiau žmonių nei gyvena Lietuvoje. Dar didesnė auditorija apie LKL, Prienų miestą ir komandą per vieną dieną sužinojo ir per kitas informacines priemones. Kiek aš esu gyvas, tikrai nepamenu, kad Lietuvoje dėl kokių nors krepšininkų būtų kilęs toks ažiotažas“, – sakė Brazauskas.

Kol jaunosios JAV žvaigždės dar neatvyko, sirgaliai ėmė abejoti, ar amerikiečiai tikrai pasirodys Prienuose. Klubo atstovai sako, kad šiuo metu yra kontaktuojama su krepšininkų agentais, derinamos atvykimo detalės, todėl bent jau kol kas pagrindo manyti, kad Ballai sausio pradžioje Lietuvoje nepasirodys, nėra. Šios diskusijos persikėlė į internetą, o „Betsafe“ lažybų bendrovė siūlo spėti, ar broliai Ballai pasirodys Lietuvoje iki sausio 9 dienos – tokia tikimybė įvertinta 50 proc.

Krepšinio agentas Tadas Bulotas sako manantis, kad LaMelo ir LiAngelo tikrai išvysime Lietuvoje, tačiau neaišku, ar jie čia ilgai užsibus. Bulotą nustebino tai, kad, kaip skelbiama viešai, klubo atstovai nė nebuvo susitikę su broliais Ballais, o visos derybos vyko elektroniniu paštu.

„Derybos elektroniniu paštu yra normali praktika, bet ji dažniausiai taikoma su ne tokiais jaunais krepšininkais, o jau turinčiais patirties. Gal tai tik gandai, bet keista, kad dėl Ballų nebuvo paties pokalbio. Dažniausiai su jaunais krepšininkai yra net susitinkama“, – sakė krepšinio agentas.

LKL nebijo galimos krepšininkų tėvo kritikos

Abejonių kelia ir tai, ar amerikiečiai sugebės duoti naudos profesionalų krepšinyje, mat iki šiol rungtyniavo tik tarp jaunimo. „Vytauto“ ekipos atstovai tvirtino, kad daugiausiai progų pasireikšti LiAngelo ir LaMelo turės BBL turnyre. „Betsafe“ prognozuoja, kad viltys, jog bent vienas iš brolių išbėgs į aikštelę ir LKL rungtynėse, menkos – tokia tikimybė vertinama 30 proc.

Ballų šeima JAV didžiulio dėmesio sulaukia ne tik dėl krepšinio, bet ir skandalingo krepšininkų tėvo LaVaro pasisakymų. Šeimos galva nevengia kritikuoti trenerių ar komandų, kuriose rungtyniauja jo sūnūs. Neseniai amerikietis pareiškė, kad jis turėtų treniruoti „Lakers“ ekipą, kurioje rungtyniauja jo vyriausiasis sūnus Lonzo Ballas.

Nors trenerio patirties krepšininkų tėvas turi, tačiau NBA ekipos treniruoti jam niekas nepatikėjo, o greičiausiai trenerio posto jis neatims ir iš Virginijaus Šeškaus. „Betsafe“ ekspertai mano, kad tikimybė, jog LaVaras taps „Vytauto“ komandos treneriu yra vos 3 proc. Visgi neabejojama, kad aštrų liežuvį turintis krepšininkų tėvas turės, ką pasakyti apie Lietuvą.

„LaVaras tikrai vertins ir komentuos tai, kas vyks „Vytauto“ komandoje. Per spaudą jis duos spaudimo, bus įdomu pažiūrėti, kaip į tai reaguos komanda“, – tvirtino krepšinio agentas Bulotas.

Nuo skandalisto etiketę užsidirbusio LaVaro kliūti gali ir visai LKL, tačiau Brazauskas sako, kad lyga dėl to galvos per daug nesuka. „Sveiką kritiką mes vertiname, ne vien tik LaVaro, bet ir bet kurio kito asmens, jeigu ta kritika yra pagrįsta. To tikrai nebijome.  Tikrai bandysime išnaudoti, kad tokios žvaigždės atvyksta į Lietuvą ir toliau vystysime LKL žinomumą“, – kalbėjo Brazauskas.

Planuojama, kad LiAngelo ir LaMelo Ballai į aikštelę su „Vytauto“ apranga gali išbėgti jau sausio 9 dieną BBL mače su Minsko „Cmoki“ ekipa.

Komentarai:
JT
kokios cia zvaigzdes? Filmuku apie save? Nusileiskit zmones... tie kurie nori amerikosu sou, lengvo gyvenimo... pirmyn! Bukime savo vietoje ir LKL musu lyga!
2017-12-13
-4
Atsakyti
Byron
Na gal lietuviaiir džiaugėsi dėl sabionio sugrįžimo 2003m, bet sakyk kiek milijonų žmonių pasaulyje dėl šio įvykio sužinojo pirmą kartą apir lietuvą ir žalgiriu?! Garantuočiau nebūtų nei 1 mln. Kas išgirdo apie sabonio sugrįžima užsienyje, tas ir jau senai žinojo iš kurios šalies ir į kokio komandoje jis jainzlžaidė. Brazauskas kalba apie ažiotažą užsienyje. Juk pasakė, kad užsienio komentatoriai palinkėjimus siinčiau, internete Ballų įrašus seka keliolika milijonų sekėjų ir t.t. Jei atvyktų Ballai, jaučiu atvyktų ir užsiniečių į juos pažiūrėti. O į Sabonį žaidžiantį ltu jokių užsieniečių dėl jo į lietuvą neatvyktavo. Tai Brazauskas viską labai teisingai susakė.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-13
+5
Atsakyti
Sveiki norėčiau pristatyti naują FB puslapį, kuriame bus cituojami įvairūs sportininkai!

Stengsimės rašyt nenuvalkiotas frazes, anglų ir lietuvių kalbomis. Daugiausiai orentuojamės į krepšinį.

Facebook - https://www.facebook.com/sporto.citatos/
2017-12-13
-1
Atsakyti
djgaffer
Na,aš nežinau,ką ponas Brazauskas veikė 2003-2004 m.sezone,bet tada buvo dar didesnis ažiotažas,kai Sabonis už Žalgirį žaidė.Tada visos salės lūždavo ne tik Lietuvoj,bet visoj Europoj.Tai čia Brazauskas šiek tiek klysta.Nesuprantama yra tai,kaip 16 m.pacukas pasirašė profesionalią sutartį.Aš nežinau ten tų niuansų,bet man atrodo,kad tai draudžiama.Nu čia bus dar daug bairių,kalbų,pajuokų ir pan.Kantrybės daug reikės,nes kasdien apie tuos Ballus girdėsim.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-13
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.