Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: USA Today – Scanpix
Nuotr.: USA Today – Scanpix
Nikas Stauskas Brukline debiutavo pelnydamas 22 taškus Nuotr.: USA Today – Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: USA Today – Scanpix
Nuotr.: USA Today – Scanpix
Nikas Stauskas Brukline debiutavo pelnydamas 22 taškus Nuotr.: USA Today – Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix

Trys pratęsimai Filadelfijoje, Russello Westbrooko statistikos kontrastas, Joelio Embiido ir Westbrooko replikos, susitaikę „Bulls“ peštukai ir išskirtines rungtynes sužaidęs Chrisas Paulas – apie tai ir dar daugiau – gruodžio 16-osios NBA pulse.

Gruodžio 16-osios NBA pulsas

DĖJIMAS. Antrajame kėlinyje Domantas Sabonis po puikaus komandos draugo perdavimo pamatė laisvą koridorių link krepšio. Galingai įsibėgėjęs, lietuvis sugrūdo kamuolį į krepšį nepaisant paskutinę akimirką prieš jį atsidūrusio Erico Morelando. Lietuvio dėjimas buvo pripažintas gražiausiu praėjusios nakties NBA epizodu.

TRIO. Paulas George’as, Russellas Westbrookas ir Carmelo Anthony pratęsimuose surinko 23 iš 25 „Thunder“ taškų, o lemiamu metu jų traukiama ekipa 119:117 įveikė Filadelfijos „76ers“. Iš viso ši trijulė pelnė 75 iš 119 taškų.

50. Stevensas Adamsas, Russellas Westbrookas, J.J. Redickas ir Benas Simmonsas žaidė daugiau nei 50 minučių.

ILGIAUSIA SERIJA. Oklahomos „Thunder“ jau 17-ąjį kartą iš eilės įveikė Filadelfijos „76ers“ komandą. Šiuo metu tai yra ilgiausia pergalių serija NBA lygoje. Pastarąjį kartą Filadelfijos klubas „Thunder“ nugalėjo 2008 metais.

IŠLYDĖJO. Russellas Westbrookas po trijų pratęsimų trilerio triumfavo mače su „76ers“, o oponentų žvaigždei Joeliui Embiidui iškart po pergalės šypsodamasis perdavė linkėjimus. „Aš jam pasakiau „Go home“, – po rungtynių neslėpė Westbrookas.

Embiidas iš rungtynių tokiu pačiu būdu išlydėjo 6 pražangas susirinkusį Steveną Adamsą, tačiau Westbrookas juokėsi paskutinis.

KONTRASTAS. Russellas Westbrookas pelnė 27 taškus, atkovojo 17 kamuolių ir atliko 15 rezultatyvių perdavimų. Visgi įžaidėjo pasirodymą gadino katastrofiškas taiklumas – jis pataikė 8 dvitaškius iš 28, 2 tritaškius iš 5 ir 5 baudas iš 12.

„Tas vyrukas pataikė 10 metimų iš 33. Norėčiau pats turėti galimybę atlikti 33 metimus. Manau, kad tuomet turėtume daugiau šansų laimėti. Westbrookas man sakė, kad eičiau namo. Čia yra mano manai. Aš niekur neketinu eiti“, – sakė Embiidas.

SUSILYGINO. Majamio „Heat“ treneris Erikas Spoelstra iškovojo 454-ąją pergalę su šia komanda ir pagal tai susilygino su iki tol pirmavusiu Patu Riley.

Tuo metu Chrisas Paulas pagal perimtų kamuolių skaičių NBA istorijoje susilygino su 14-oje vietoje esančiu Kobe Bryantu (1,944).

PAVADAVO. Jamesas Hardenas prametė 12 metimų iš 18 ir pusę savo taškų susirinko pataikęs 14 baudos metimų, o snaiperį puikiai pavadavo Chrisas Paulas. Įžaidėjas taip pat pelnė 28 taškus (10/18 metimai), atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir perėmė 7 kamuolius, o „Rockets“ namuose 124:109 parbloškė San Antonijaus „Spurs“.

Per pastaruosius 11 sezonų NBA lygoje tik 10 kartų buvo pelnyti bent 28 taškai, atlikti bent 8 rezultatyvūs perdavimai ir perimti bent 7 kamuoliai. 6 iš tokių 10 tokių rungtynių sužaidė Paulas.

MĖGSTAMA KOMANDA. Vašingtono „Wizards“ antrąjį kartą per 7 dienas susikovė su Los Andželo „Clippers“, o šiuose mačuose iššovė Mike’as Scottas. „Wizards“ puolėjas abejose rungtynėse pelnė po 22 taškus ir taip dukart pasiekė geriausią savo sezono rezultatą. Prieš tai Scottas pataikė 9 metimus iš 11, o šįkart sumetė 9 iš 10.

„Jam labai patinka žaisti prieš „Clippers“, – po rungtynių juokėsi „Wizards“ treneris Scottas Brooksas. Scottas šį sezoną renka po 8,4 taško. 

TRAUMOS. Jutos „Jazz“ pergalė prieš Bostono „Celtics“ pareikalavo svarbių žaidėjų netekčių – Rudy Gobertas susižeidė kelį, o Derrickui Favorsui buvo pažeista akis. Pastarajam prireikė šešių siūlių, jog būtų susiūta prakirsta vieta. Traumos neaplenkė ir „Celtics“ ekipos. Šiame mače susižeidė Bostono klubo puolėjas Danielis Theisas.

NUTRŪKO. Jonas Valančiūnas nutraukė savo taiklių tritaškių seriją. Lietuvis netaikliai iš toli atakavo mače su Bruklino „Nets“, o prieš tai trejose rungtynėse paeiliui įmetė po tritaškį. Šįkart JV pelnė 14 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir blokavo du metimus.

TRIGUBAS DUBLIS. Toronto komandoje 11-ąjį savo karjeros trigubą dublį surinko Kyle’as Lowry. Jis per 31 minutę pasižymėjo pelnydamas 10 taškų, atkovodamas 10 kamuolių ir atlikdamas 12 rezultatyvių perdavimų.

Trigubą dublį Lowry pasiekė iki rungtynių pabaigos likus 2 minutėms, kuomet po netaiklaus Normano Powello metimo sugriebė kamuolį. Į tai džiaugsmingai sureagavo visas „Raptors“ suolas.

DEBIUTAI. Bruklino „Nets“ komandoje sėkmingai debiutavo du naujokai Nikas Stauskas ir Jahlilas Okaforas. Stauskas mače su „Raptors“ per 28 minutes pelnė 22 taškus (1/2 dvit., 5/7 trit., 5/5 baudos) ir atkovojo 7 kamuolius. Tuo metu Okaforas per 23 minutes įmetė 10 taškų (5/9 dvit.) ir sugriebė 4 kamuolius. Abu žaidėjai į Brukliną atvyko iš Filadelfijos „76ers“.

PAMIRŠO PYKČIUS. Panašu, kad prieš kelis mėnesius įvykusios muštynės tarp Bobby Portiso ir Nikola Mirotičiaus jau yra pamirštos.

„Aš ir Niko dėl tos situacijos nebesirūpiname. Visi žaidžia dėl komandos. Mes esame profesionalai, esame krepšinio žaidėjai ir atliekame savo darbą“, – teigė Portisas, praėjusią naktį pelnęs 27 taškus ir užfiksavęs karjeros rekordą.

Su Mirotičiaus sugrįžimu itin pagerėjo „Bulls“ žaidimas – ekipa laimėjo visas penkerias rungtynes paeiliui.

PERDAVIMAI. Atlantos „Hawks“ įžaidėjas Dennisas Schroderis antrose rungtynėse paeiliui surinko bent 10 rezultatyvių perdavimų (11). Iki tol vokietis šį sezoną tik kartą pasiekė dviženklį rezultatyvių perdavimų skaičių. Atakų organizatorius šį sezoną vidutiniškai atlieka po 6,7 rezultatyvaus perdavimo ir pirmauja savo komandoje. 

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.
  • NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai: 

Houston Rockets San Antonio Spurs 124-109 stat »
Denver Nuggets New Orleans Pelicans 117-111 stat »
Milwaukee Bucks Chicago Bulls 109-115 stat »
Memphis Grizzlies Atlanta Hawks 96-94 stat »
Toronto Raptors Brooklyn Nets 120-87 stat »
Boston Celtics Utah Jazz 95-107 stat »
Washington Wizards Los Angeles Clippers 100-91 stat »
Philadelphia 76ers Oklahoma Thunder 117-119 stat »
Orlando Magic Portland Trail Blazers 88-95 stat »
Indiana Pacers Detroit Pistons 98-104 stat »
Charlotte Hornets Miami Heat 98-104 stat »

Dienos rekordai:

Naudingumas
Giannis Antetokounmpo (38)
Taškai

Joelis Embiidas (34)

Atkovoti 
kamuoliai

Russellas Westbrookas (18)

Rezultatyvūs 
perdavimai

Russellas Westbrookas (15)

Perimti 
kamuoliai
 

Chrisas Paulas (7)

Blokai

Anthony Davisas (5)

Tritaškiai  

8 žaidėjai po 5 tritaškius

 Gražiausių epizodų dešimtukas:

Dienos akimirka:

Replikos apsikeitusių Embiido ir Westbrooko akistata
Replikos apsikeitusių Embiido ir Westbrooko akistata
Nuotr. AP – Scanpix

Artėjančios nakties tvarkaraštis: 

Charlotte Hornets Portland Trail Blazers 02:00
Cleveland Cavaliers Utah Jazz 02:30
New York Knicks Oklahoma Thunder 02:30
Miami Heat Los Angeles Clippers 03:00
Houston Rockets Milwaukee Bucks 03:00
Minnesota Timberwolves Phoenix Suns 03:00
San Antonio Spurs Dallas Mavericks 03:30
Memphis Grizzlies Boston Celtics 04:00

Komentarai:
Jg
Ne pirma karta mete 30 ar daugiau metimu si sezona

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-16
+1
Atsakyti
djgaffer
Tai kad RW visada šūdina mėtė.Šiemet tik turbūt pirmas kartas,kai virš 30 metimų išmetė,nes reikia juk duoti ir PG su Melo savo išmesti.O pernai tai vos ne pastoviai 25-30 išmesdavo ir pataikydavo panašiai,kaip šiąnakt.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-16
-2
Atsakyti
as rimtai nesuprantu kaip westbrookas siemet taip sudinai meto
2017-12-16
-8
Atsakyti
Djbasket
Bulls issove gerai atkarpa. Idomu labai stebet juos dabar kai uzsoko ant savo bangos.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-16
-22
Atsakyti
Mvp
Westbrooko vel apgailetinas 30% pataikymas. Tuoj ball'a aplenks.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-16
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.