Šarūnas Jasikevičius Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Brandonas Daviesas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Axelis Toupane'as Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Vasilije Micičius Nuotr.: D.Lukšta
Paulius Jankūnas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Šarūnas Jasikevičius Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Brandonas Daviesas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Axelis Toupane'as Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Vasilije Micičius Nuotr.: D.Lukšta
Paulius Jankūnas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius

Edgaras Ulanovas praėjusią savaitę praleido pirmąsias karjeros rungtynes Eurolygoje ir jas emocingai stebėjo namie. Antradienį grįžęs į aikštę, jis dvikovą su Bambergo „Brose“ pradėjo starto penkete ir vėl buvo naudingas.

Foto galerija

Kauno „Žalgirio“ puolėjas per 25 minutes pelnė 6 taškus, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 3 kamuolius ir surinko 13 naudingumo balų.

Jis sakė po dvikovos su „Fenerbahče“ net suabejojęs, ar nebuvo savo komandai inkaras, tačiau sėkmingas mačas su „Brose“ tokias mintis išsklaidė.

– Edgarai, visų pirma, kaip jaučiatės grįžęs į aikštelę? – „BasketNews.lt“ paklausė Ulanovo.
– Atrodo, jog nepraėjo daug laiko, tačiau spėjau pasiilgti tos atmosferos, pačio žaidimo. Žaidėme namuose, kur rungtynių pabaigoje sprendėsi nugalėtojas, tai labai smagu, jog grįžau ir padėjau iškovoti pergalę. Kitas žingsnis – nekartoti klaidų iš praėjusių dvigubų savaičių, kuomet antrose rungtynėse atrodome labai prastai.

– Kokios būdavo tos klaidos, nulėmusios nesėkmes?
– Visų pirma, antrajame mače padarome labai daug taktinių klaidų. Galbūt iki šiol nebuvome supratę, kaip yra svarbu susikaupti tą savaitę, kai yra dvejos rungtynės ir turi atiduoti dar daugiau, įnešti energijos, laikytis susitarimų, kur rizikuojame. Po antrųjų rungtynių tų klaidų pasimatydavo kur kas daugiau nei po pirmųjų.

– Kalbant apie šiandieną, kas labiausiai pavyko?
– Visų pirma, negalime būti patenkinti pirmąja puse, nes praleidome 49 taškus ir įsivėlėme į taškų lenktynes, kas mums nėra būdinga. Antroje pusėje pagrindinis tikslas buvo susikaupti, žaisti agresyviau, neduoti jiems lengvai jaustis gynyboje, žaisti su kontaktu. Pirmosios 8 minutės trečiajame kėlinyje tikrai pavyko ir, atrodo, taip sunkiai dirbome, bet per paskutines dvi vėl viskas ištirpo. Galbūt lemiamais momentais sužaidėme šaltakraujiškai, kai rungtynės galėjo pasvirti į bet kurią pusę. Sėkmingai sužaidėme šiuos momentus, o mums padėjo ir sirgaliai.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
17
Naudingumas
22
Atkovoti kamuoliai
5
Dvitaškiai
80%
4/5

– Buvo kalbų, jog „Žalgiriui“ namuose žaisti sunkiau. Panašu, jog šis mitas po truputėlį nyksta?
– Negaliu pasakyti, jog sunkiau. Galbūt mes patys per daug pasitikėdavome savo jėgomis, pernelyg atsipalaidavę. Eilę rungtynių pradėjome prastai, tas pats buvo ir šiandien. Smagu, jog laimėjome kelis kartus iš eilės, dabar didžiausias noras – nors kartą laimėti abejas rungtynes dviguboje savaitėje.

– Koks buvo jausmas žiūrėti rungtynes Stambule per televizorių?
– Jausmas fantastiškas. Emocijos – kaip ir kiekvieno paprasto sirgaliaus. Tas paskutinis kėlinys tikrai varė iš proto ir, kai Artūras įmetė tritaškį, tai tikrai pašokau, rėkiau namuose. Filmavau komandos draugams video, kaip
džiaugiuosi, juos visus pasveikinau. Emocijos buvo tokios, o įdomiausia buvo, kas vyko rūbinėje. Sveikinau vyrus, sužaidė tikrai super rungtynes ir džiaugiuosi, jog sugrįžau, nieko nesugadinau, nes kartais užklupdavo mintys, jog aš čia galiu būti inkaras. Bet pasirodo, jog šiandien viskas gerai gavosi, pavyko įsijungti į kolektyvą ir iškovoti pergalę.

– Apie tą Artūro Milaknio metimą buvo daug kalbėta. Kaip jums pačiam jis atrodė, kai buvo išmestas tokiu momentu?
– Neįtikėtinai. Pats sau bandžiau ieškoti visokių paaiškinimų, kas turėtų atsitikti, jog aš pats išmesčiau tokį metimą. Vis tiek žinai, jog varžovas prieš tave prasižengs, plius Artūras nėra iš tų, kuris nepataikytų. Tačiau jis toks yra. Kai išmetė metimą, matėsi jo pasitikėjimas, gražiai išmetė, viskas idealiai buvo, ir – taiklus metimas. Gavome puikią emocijų dozę ir galime jį pasveikinti. Viena įsimintiniausių „Žalgirio“ pergalių.

Šarūno Jasikevičiaus komentaras:

Komentarai:
Elektros
Ar Ulanovas bachuras? Nežinau esu sutrikęs kartais parodo savo plieninius kiaušinius o dažnai kaip šiandien lieka savo vardo šešėlyje. Kertinis sezonas maestro Ulanovui prieš pakeliant sparnus į platųjį užsienį. Edgaras savo rinkos vertę jau gerai pasikėlė drąsiai gali prašyti 280k-330k ir tikrai bus vertas iki paskutinio cento. Labai norėčiau kitą sezoną matyti žaidžiant Bamberge prieš apšylant kojas į Eurolygos grandų komandas . Kita sezoną dar Kulboka sugrįš sudarys puiku duetą.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-19
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Bambergo Brose
54%
27/50
Metimai iš žaidimo
52%
29/56
28
Atkovoti kamuoliai
24
21
Rezultatyvūs perdavimai
19
6
Perimti kamuoliai
2
1
Blokuoti metimai
1
9
Prarasti kamuoliai
10

Rungtynių žaidėjai

Artūras  Milaknis
20 PTS
7/10 FG
0/0 FT
Dorell  Wright
22 PTS
8/13 FG
2/2 FT
Paulius  Jankūnas
5 REB
4 DREB
1 OREB
Dorell  Wright
5 REB
4 DREB
1 OREB
Kevin  Pangos
6 AS
3 TO
28 MIN
Nikolaos  Zisis
9 AS
3 TO
26 MIN
Paulius  Jankūnas
22 EFF
80% 2P%
100% 3P%
Dorell  Wright
21 EFF
67% 2P%
57% 3P%