Kerry Gibsonas nespėjo niekuo pasižymėti Lietuvoje, tačiau jau svajoja apie šviesesnę ateitį kitoje šalyje. Duodamas interviu savo buvusio universiteto laikraščiui, Panevėžio „Techaso“ legionierius į šuns dienas išdėjo šalį, kurioje rungtyniauja. Sprendžiant iš krepšininko atsakymų, jis, matyt, neįtarė, kad Lietuvoje egzistuoja internetas.

Straipsnio pradžioje pateikiama informacija, kad Gibsonas per rungtynes Lietuvoje vidutiniškai renka po 6 taškus, atkovoja po 10 kamuolių ir blokuoja po 3 metimus. Tačiau realybėje skaičiai kur kas kuklesni – vid. 3,6 taško ir 4 atk. kam. LKL ir 4,4 taško bei 9,9 atk. kam. BBL.

Pateikiame ryškiausius 23 metų krepšininko „perliukus“ iš interviu.

„Į Lietuvą mane atvedė tai, kad klubas žaidžia aukščiausioje lygoje. Europoje paprastai yra trijų lygių čempionatai – trečias divizionas, antras divizionas ir pirmas divizionas. Žaidžiu pirmajame divizione, kur geriausi žaidėjai ir geriausi pinigai. Taip pat tai yra geriausia galimybė patekti į kitą komandą kitąmet. Visi, kas žaidžia Europoje, turi tikslą vieną dieną rungtyniauti Eurolygoje, o paskui – NBA. Lietuvoje nėra antro diviziono komandų, tačiau jeigu tektų tokioje žaisti, norėčiau rungtyniauti Vokietijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Graikijoje ir taip toliau. Nekenčiu Lietuvos, tačiau čia pradedu karjerą“.

Gibsonas šią vasarą baigė Viskonsino Oškošo universitetą ir šiuo metu yra vienas iš keturių amerikiečių „Techase“. Jis teigia naujoje šalyje susiduriantis su daug nepatogumų.

„Žmonės čia beveik nekalba anglų kalba, o juk tai yra universaliausia kalba. Jų maistas yra nesuvokiamas, o laiko zona užknisa – aš einu miegoti tada, kai jūs pradedate gerti“, – lyg su mokyklos draugu kalba profesionalus krepšininkas.

„Tai visiškai kitoks pasaulis, kitoks maistas, kitokie žmonės, namai, įstatymai. Turiu lyg iš naujo gimti ir visko mokytis iš pradžių. Nesėdžiu prie stalo aštuonias valandas per dieną, tačiau kartais aš mieliau tai daryčiau. Čia esu imigrantas ir tai visai ne šaunu“.

Krepšininkas taip pasakoja mistines istorijas apie aukštaūgius lietuvių krepšininkus, prilygstančius Yao Mingui.

„Čia esu vienas aukštesnių vaikinų, tačiau man teko žaisti prieš 228 ar 225 cm ūgio krepšininkus. Prieš tokius aukštaūgius nesu niekada anksčiau žaidęs. Keista būti ne pačiu aukščiausiu. Mūsų lygoje yra, ko gero, kokie 4 krepšininkai kurių ūgis siekia 228 cm“, – universiteto dienraščiui pasakoja Gibsonas.

Krepšininkas pastebėjo, kad dėl krepšinio lietuviai pamišę ir daugiau nieko neveikia, tik žiūri krepšinį. Tačiau paklaustas, ar sugrįš rungtyniauti į Lietuvą, Gibsonas nedvejoja.

„Mano kontraktas su šiuo klubu baigiasi balandžio pabaigoje. Aišku, norėsiu sugrįžti į Europą, bet tik ne į Lietuvą“.

Komentarai:
cia beabejo ir zurnalistai wiska per daug ispute bet witiek tas gibsonas lopas yra jam ne krepsini zaist urbonas uz ji geriau del kamuoliu kovoja ir centruoja. O per varzybas su siauliais j wisa sale nuswilpe tj tas susigruzines stovejo xD
2007-12-18
-1
Atsakyti
prisisyko zmogelis,sekmes jam komandoj zaist,jei shudas ta lietuva tai nx ce atware lost ,shuda imeta ,plius dar kazka galvoja apie geresnius klubus,tupas ngras ir tiek
2007-12-05
-3
Atsakyti
STORAS4: tau asmeniskai saitas apie skinus. http://lt.wikipedia.org/wiki/Skustagalvi...
2007-12-04
+6
Atsakyti
nuosirdziai tikiuosi kd pnvz ji susiras kokie skinai ar forsai. blt tegu nepagaili. uz tokias kalbas ji tuoj pat atleisciau ir dar pasirupinciau kd liktu visa gyvenima bedarbis. ir dar taip atvirai savo nuomone reiskia... o jo dar neprimuse,a?
2007-12-04
+5
Atsakyti
gaidys
2007-12-04
-5
Atsakyti
kas cia 228cm einam sulost 1ws1 mano ugis 347cm nu bent gipsonas taip sako
2007-12-04
-3
Atsakyti
Ryte yra teisingas minimo žaidėjo pasisakymo vertimas.Jis nėra priešiškas Lietuvai - žurnalistai sutirština spalvas.
2007-12-04
+11
Atsakyti
man jo wardas patynka ;DDD su tokiu wardu tik ir werkt
2007-12-04
Atsakyti
tik į eurolygą iš panevėžio techaso ir pretenduot :D
2007-12-04
+3
Atsakyti
YANKEE GO HOME
2007-12-04
-4
Atsakyti
biski apsizioplino vyrukas :))) nesugeba LKLe nieko parodyti tai del straipsnio ir skaiciukus savo pasigerino :)))
2007-12-04
Atsakyti
nu ir eik is cia jei kazkas nepatinka
2007-12-04
-6
Atsakyti
Nu spjaudo i ta vandeni ,is kurio geria....
2007-12-04
-3
Atsakyti
rmd
Bilieta namo jam....
2007-12-04
-1
Atsakyti
skinai jo nepuls, jis baltas yra.. nebent panevezio pacukai i kupra dave ir litus ateme :) :) o siaip tai jis lopas yra.. andriuskevicius jr.
2007-12-04
-5
Atsakyti
Spangalas. Mūsų lygoje tokie žemo lygio ilgšiai kaip jis ir nežaistų, jei ne tokia finansinė Techaso padėtis. Jam nebent žaisti Lietuvos regioninėje lygoje. Ko jis apsirūkęs eina žaisti, kad 228 cm ūgio žaidėjai vaidenasi? Susinervinau. Mest jį lauk iš klubo. Manau, dabar panevėžiečiai jį nušvilps per namų rungtynes.
2007-12-04
-3
Atsakyti
Kadangi zmogus neprisitaike, nepaisteisino viltys, pelno po apgailetinus 6 taskus taigi reikejo spaudai suverst ant kazko visa kalte del ko jam taip nesiseka..
2007-12-04
+3
Atsakyti
Man idomu kokioj kitoj salyje jis butu priimtas aistringiau negu lietuvoj, o uz tokius zodzius tai ji ten koks kamikadze surastu ir pakartu... (Aisq as nekalbu apie Ispanija, Graikija ar pns. kadangi ji ten geriausiai priimtu i 3 diviziona, o mat kietuolis nenori) Nu nzn, nzn... Tokio dar nesu mates... Tikras dzoukeris
2007-12-04
+5
Atsakyti
jau tokiem tj tik gulet grioviuse ir daugiau nk ;DD dar tegul dziaugesi kad is vis kase losia ;D y liuksenburga toky ;DDDDDD
2007-12-04
+5
Atsakyti
o gal jy zmogeli irgi kokie skinai uzpuole? nesuprantu priezasties kodel taip kalba? kad nepasiseke karjera europoje tai reikia taip uzstumt ant Lietuvos? geda Antrarusi amerikieti..
2007-12-04
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.