Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Praėjusią naktį „Golden State Warriors“ namuose 115:86 sutrypė Hjustono „Rockets“ bei išplėšė sepintąsias serijos rungtynes. NBA sirgaliai turės galimybę išvysti dvejas septintąsias abejų konferencijų finalų rungtynes, o to lygoje nebuvo jau 40 metų.

Pastarąjį kartą tokie atkaklūs konferencijų finalai lygoje vyko 1979-aisiais. Tuomet Vašingtono „Bullets“ 4-3 palaužė San Antonijaus „Spurs“ bei iškovojo Rytų konferencijos titulą, o Vakarų konferencijoje triumfavo Sietlo „SuperSonics“, septynerių rungtynių serijoje 4-3 pranokusi Fynikso „Suns“.

Artėjančią naktį dėl bilieto į finalą Bostone susigrums vietos „Celtics“ bei LeBrono Jameso tempiama Klivlando „Cavaliers“ ekipa. Mačo pradžia Lietuvos laiku – 3 val. 30 min. 

Brado Stevenso auklėtiniai namuose šio sezono atkrintamosiose varžybose yra laimėję visus 10 susitikimų, tuo metu Jamesas siekia 8-ąjį kartą iš eilės žaisti NBA finale. 33-ejų LeBronas šių metų atkrintamosiose vidutiniškai renka po 33,9 taško, atkovoja po 8,9 kamuolio bei atlieka po 8,8 rezultatyvaus perdavimo. „Cavs“ lyderis 40 taškų ribą peržengė jau 7 kartus, o iki pakartoto rekordo jam trūksta dar vieno tokio susitikimo.

Tiesa, artėjančiame mūšyje Klivlando ekipa turės versti be galvos traumą patyrusio Kevino Love'o, o „keltai“ iki šo etapo nukeliavo neturėdami Gordono Haywardo bei Kyrie Irvingo.

Vakarų konferencijos lemiamas susitikimas vyks naktį iš pirmadienio į antradienį Hjustone. Tai būtų pirmasis „Rockets“ pasirodymas NBA finale po 23-ejų metų pertraukos, tuo metu „Warriors“ finale žaidė pastaruosius trejus metus, iš kurių dukart iškovojo titulą.

Lemiamame mūšyje „Rockets“ veikiausiai versis be įžaidėjo Chriso Paulo, o Oklando komandai padėti vis dar negalės Andre Iguodala. 

 

 

Komentarai:
tadas sedekerskis dalyvaus nuggets perziuroje https://www.youtube.com/watch?v=TI9UpTY0...
2018-05-27
-1
Atsakyti
lesteroidas bus padarytas sianakt per visur
2018-05-27
-15
Atsakyti
djgaffer
Apylygės visos komandos,tai ir serijos iki lemiamų rungtynių daėjo.Skirtumas tik tas,kad Rytuose yra namų komandos,o Vakaruose tiek vieni,tiek kiti gali bet kur laimėti.Įdomios lemiamos rungtynės nusimato ir tikėkimės kova vyks iki galo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-27
+6
Atsakyti
Lebronas yra vienas geriausiu visu laiku krepsininku, jei ne geriausias. Taip tempti tokia komanda, kuri be jo i playoffus nepatektu yra neitiketina. Heiteriams, kurie pavirsutiniskai domisi krepsiniu belieka toliau rasinet nesamones, kol Lebronas raso istorija.
2018-05-27
+7
Atsakyti
statistika
Įdomu ir tai, kad rytų konferencijos finalo rungtynės pasibagia vidutiniškai 16,6 taškų persvara, vakarų - 17,6.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-05-27
+13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną pelnomi taškai

47%
109,3
Pelno taškų: 109,3
Taiklumas: 47,4%
Vieta lygoje: 7
Geriausias pasiekimas: 140
Blogiausias pasiekimas: 79
Daugiausia pelno: LeBron James