Nuotr.: M.Baranauskas
Nuotr. M.Baranauskas

Praėjusią naktį Arnoldo Kulbokos svajonė, apie kurią jis pats ne kartą buvo užsiminęs, pagaliau įgyvendinta – jaunasis Lietuvos talentas išgirdo savo pavardę NBA naujokų biržoje.

Šį sezoną metamos baudos

75%
20,2
Pataiko: 20,2
Taiklumas: 74,7%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 36
Blogiausias pasiekimas: 8
Daugiausia pataiko: Kemba Walker

Ceremoniją per televiziją iš Los Andželo stebėjęs Kulboka 55-uoju šaukimu buvo pasirinktas Šarlotės „Hornets“ ekipos.

Šarlotės ekipos sirgaliai Kulbokos šaukimą vertino dviprasmiškai. Viena vertus, „Hornets“ aistruolių dėmesį labiausiai kaustė po mainų atvykstantis 12-asis šaukimas Milesas Bridgesas, todėl palyginus su juo, antrojo rato pabaigoje pakviestas lietuvis ryškių prožektorių šviesų nesulaukė.

Tiesa, nemažai buvo tokių, kurie piktinosi tuo, kaip „Hornets“ vadovai išleido šį šaukimą, mat daugelis manė, jog klubui geriau pasikviesti Giannio Antetokounmpo brolį Kostą. Pastarasis naujokų biržoje savo pavardę išgirdo paskutinis. Jį Filadelfijos „76ers“ greitai iškeitė į Dalaso „Mavericks“.

Kulboka niekada nerungtyniavo jokiame JAV universitete, todėl žaidėjas iš Europos amerikiečiams kol kas lieka didele mįsle, o tai pastebima ir aistruolių reakcijose.

„Vietoje Antetokounmpo brolio mes pasirinkome šį vaikiną?“ – sutrikęs „Twitter“ tinkle liko vienas „Hornets“ aistruolis.

„Iššvaistytas šaukimas“, – rašė kitas sirgalius.

Vis dėlto buvo ir teigiamų atsiliepimų, kurie išreiškė tikėjimą Kulbokos progresu.

„Matau šiame vaikyje potencialą – aukštas, taikliarankis gynėjas. Tikiu, jis gali dar labiau patobulėti“, – palaikymą reiškė kitas amerikietis.

Visgi kol kas nepanašu, kad Kulbokai kelias į „Hornets“ ekipą bus laisvas, mat čia ties perimetru netrūksta pajėgių žaidėjų.

Pirmiausiai savo pozicijas tvirtai laiko taip pat lengvuoju krašto puolėju ir atakuojančiu gynėju žaisti galintis Nicolas Batumas. Prancūzas su klubu turi didžiausią kontraktą visoje ekipoje, o jo pozicijos sudėtyje net nediskutuotinos.

Tvirtai komandoje jaučiasi ir kitas lengvasis kraštas Michaelas Kidas-Gilchristas. Praėjusį sezoną šešerius metus komandoje žaidžiantis amerikietis ant parketo praleido po 25 minutes ir rinko po 9,2 taško. Jo kontraktas su klubu galios dar dvejus metus, todėl ši vieta vasarą taip pat veikiausiai neatsilaisvins.

Nubyrančių minučių gauna ir kiti du puolėjai – Treveonas Grahamas (vid. po 17 min.) ir Dwayne’as Baconas (vid. po 13).

Apie tai, kad Kulbokos galimybės jau kitą sezoną debiutuoti NBA yra miglotos, rašė ir žinomas ESPN apžvalgininkas Mike’as Schmitzas. Žurnalisto teigimu, Kulbokos kelias į NBA gali trukti bent dvejus metus.

Komentarai:
Na
Na gal ir negražu bet reikia tikėtis Batumo arba Gilkristo traumos.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-22
-6
Atsakyti
sarlote
Na, buvimas Gianio broliu nera pasiekimas. Cia tas pats, kas pykti, kad Tautvydo nera rinktinej - jis juk Domanto brolis...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-06-22
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Arnoldas Kulboka

Arnoldas  Kulboka
Komanda: Kapo d'Orlando SikeliArchivi
Lietuvos rinktinė
Pozicija: SF, SG
Amžius: 20
Ūgis: 205 cm
Svoris: 100 kg
Gimimo vieta: Marijampolė, Lietuva