Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Prieš pirmadienio naktį įvyksiantį NBA „Visų žvaigždžių“ renginį, lygos komisaras Adamas Silveris pristatė naują NBA ir FIBA iniciatyvą.

Pranešama, jog dvi didžiausios krepšinio organizacijos bendromis jėgomis įsteigs profesionalią Afrikos krepšinio lygą.

Jei viskas klostysis pagal planą, čempionate turėti dalyvauti 12 komandų, o sezonas startuos artėjantį sausio mėnesį. 

Jog būtų išsiaiškinta, kurie klubai dalyvaus naujoje lygoje bus rengiami kvalifikaciniai turnyrai, kurie vyks Angoloje, Egipte, Kenijoje, Maroke, Nigerijoje, Ruandoje, Senegale, Pietų Afrikos Respublikoje ir Tunise. Nė viena iš šalių negalės turėti daugiau dviejų klubų.

Tai bus pirmoji lyga už Šiaurės Amerikos ribų, kurioje NBA turės tam tikrą įtaką. Silveris taip pat pranešė, jog rolę naujai įsteigtoje lygoje turės ir JAV prezidentas Barackas Obama.

„Ši lyga yra kitas svarbus žingsnis krepšinio vystymosi tęstinumui Afrikoje“, – teigė Silveris.

Komentarai:
2 tomas
o tu manei kad NBA/EL/LKL kurtos kad pinigus isleisti
2019-02-16
+8
Atsakyti
djgaffer
Sveikintina iniciatyvą,matant augantį Afrikos krepšinio populiarumą ir kiek daug žaidėjų vis patenka į NBA.Bet svarbiau manau yra NBA ir FIBA kalbėti apie tas langų sistemas bei ką daryti.Čia daug rimtesnė tema.
2019-02-16
+3
Atsakyti
Afrikos lyga. Tipo NBA pades savo antraruseis zaidejais. Kad lyga turetu legionieriu. O kaip ju tie klubai keliaus po sali aurobusais . o ziurint kokie ten keliai gales kurti tokias laidas kaip kad is peties ar ledo kelias. Rodys per diskaveri kaip kasa su kastuvais tam kad isliptu technika. O vakare prasmirde zais kasi lauko arenoj. Nu neskaitant egipta ten lyg ir yra arena.
2019-02-16
-6
Atsakyti
is kur
sitas ateivis blyn - ausu negali susitvarkyt
2019-02-16
+2
Atsakyti
Tomas
Nežinau kaip jums, bet šitas žmogus man tiesiog atstumiantis, toks pragmatikas, rodos dėl didesnio pelno siela atiduotų. Su šituo straipsniu tai nesusije. David Stern buvo kur kas įdomesnė asmenybė
2019-02-16
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.