Nuotr.: krepsinionamai.lt
Nuotr. krepsinionamai.lt

Lietuvos vaikinų jaunimo (U19) rinktinė Druskininkuose baigė antrąjį pasiruošimo Pasaulio čempionatui etapą ir persikels į Kauną bei pradės kontrolinių rungtynių maratoną. Antradienį Gedimino Petrausko auklėtiniai sužais rungtynes su Lietuvos dvidešimtmečių rinktine, kuriai vadovauja Donaldas Kairys.

„Silpnas vietas geriausiai parodo kontrolinės rungtynės, bet jau per treniruotes normalu, kad matosi tie dalykai. Mes akcentuojame tai, ką turėjome pernai – atkovotus kamuolius, gynybą, puolimo derinius. Bet žinoma, geriausia bus, kai sužaisime kelias rungtynes su latviais išvykoje, tai atskleis daugiau mūsų problemų“, – sakė Lietuvos vaikinų jaunimo rinktinės vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas.

Devyniolikmečiai pasiruošimą Pasaulio čempionatui pradėjo gegužės mėnesį, kur skyrė dėmesį fiziniam pasirengimui, o persikėlę į Druskininkus krepšininkai jau darbavosi krepšinio salėje ir šlifavo taktiką.

„Klaipėdoje daugiau skyrėme fiziniam pasirengimui ir darbui su fizinio rengimo treneriu Mantu Valčiukaičiu, o čia jau skyrėme dėmesį krepšiniui, taktikai, gynybai, puolimui. Kaip jau minėjau, darbas yra geras, nusiteikimas geras, neturime problemų dėl traumų ir žaidėjų pastangų. Svarbiausia kiek pavyks įsidėti į galvas per tą trumpą laiką, kad pasiruoštume čempionatui“, – teigė Petrauskas.

Dėl dalyvavimo NBA naujokų biržoje šiais metais rinktinei nepadės Deividas Sirvydis, tačiau po ilgos pertraukos rinktinės marškinėlius vėl užsivilks Martynas Arlauskas. Jis dėl traumos paskutinį kartą rinktinėje žaidė 2016 metais, kai su šešiolikmečių komanda iškovojo Europos čempionato sidabro medalius. Krepšininkas teigia, kad yra pasiilgęs krepšinio ir žaidimo rinktinėje.

„Gerai viskas, nors dabar sunku labai, žaidžiame vien krepšinį, didelis krūvis. Tokie karščiai, tai sunku viską suderinti – poilsį ir treniruotes. Visi mes esame pažįstami, draugai, kol kas viskas labai „fainai“. Prieš pusę metų tik grįžau po traumos, dar nespėjau normaliai to tikro krepšinio turėti, tai dabar labai laukiu kol prasidės varžybos. Tikslai aukščiausi, bet žiūrėsime į kiekvienas rungtynes atskirai, vienos, po to kitos. Bet taip, tikslai žinoma aukščiausi“, – sakė Martynas Arlauskas.

Devyniolikmečių rinktinė antradienį (gegužės 18d.), Kaune susitiks su metais vyresne Lietuvos rinktine. Susitikimas vyks krepšinio mokykloje „Žalgiris“ (Naglio 4a.), susitikimo pradžia – 18 valandą.

Pirmoji dvikova Pasaulio čempionate lietuvių lauks birželio 29 dieną su Senegalo ekipa, birželio 30 lauks susitikimas su JAV, o grupės kovas devyniolikmečiai baigs akistata su Naujosios Zelandijos rinktine liepos 2 dieną.

Pasaulio jaunimo vaikinų krepšinio čempionatas vyks šių metų birželio 29 – liepos 7 dienomis Heraklione (Graikija). Šiai rinktinei LKF Vykdomasis komitetas iškėlė tikslą čempionate užimti 1-8 vietas.

19-mečių rinktinės kandidatų sąrašas:

Žaidėjas  Komanda  Ūgis
Simas Jarumbauskas Vilniaus „Perlas“ 198 cm
Klaidas Metrikis Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ 202 cm
Tomas Kuzminskas Marijampolės „Suduva-Mantinga-2“ 192 cm
Jonas Paukštė Vitorijos „Baskonia“ 219 cm
Domantas Vilys Vilniaus „Perlas“ 188 cm
Erikas Venkus Kauno „Žalgiris“ 205 cm
Martynas Pocevičius Alytaus „Dzūkija“ 192 cm
Ginas Mulevičius Panevėžio „Lietkabelis“ 200 cm
Karolis Babušis „Žalgiris-3“ 191 cm
Petras Piekus „Neptūnas-Akvaservis“ 209 cm
Arminas Žagelis „Žalgiris-3“ 192 cm
Justinas Ramanauskas „Sintek-Jonava“ 195 cm
Gediminas Mokšeckas „Archbishop Ryan“ vidurinė mokykla 190 cm
Nojus Mineikis „Neptūnas-Akvaservis“ 200 cm
Matas Vaitkus Klaipėdos „VKKM-Neptūnas“ 185 cm
Tomas Balčiūnas Mažeikių „Ereliai“ 203 cm
Martynas Arlauskas Kauno „Žalgiris-2“ 200 cm
Giedrius Bergaudas Kauno „Žalgiris-2“ 210 cm
Dovydas Giedraitis Madrido „Estudiantes“ 190 cm
Nedas Kancleris Kauno „Žalgiris-2“ 207 cm
Arnas Adomavičius Kauno „Žalgiris-2“ 193 cm
Gertautas Urbonavičius „Cardinal Gobbons“ vidurinė mokykla 198 cm
Rokas Jokubaitis Kauno „Žalgiris“ 192 cm
Komentarai:
Sveiki, ar jus domina tikros sеkso pažintys jūsų mieste? Taigi išbandykite šį puslapį - http://go-4.net/e1UJ Mano prоfilio vаrdas yra Аnna24, laukiu tavęs, be to, yra mano іntymios nuоtraukos :)
2019-07-31
+6
Atsakyti
Nori surasti mergina per vieną naktį? Sveiki atvykę į >>> www.Sexydrom.Com
2019-06-15
-8
Atsakyti
Laurys
o kur balciunas?
2019-06-14
-2
Atsakyti
kunigas
Ir ka tas Arlauskas? :) nenoriu but heiteris, bet pagal mane labiausiai ispustas "talentas"...
2019-06-14
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.