Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Lietuvos krepšinio lygoje šį sezoną rungtyniavę lietuviai neskuba išsirinkti savo darbovietės kitam sezonui – ją žino tik vienetai vietinių krepšininkų.

Kol klubai ruošia kontraktus, o žaidėjai laukia geriausio pasiūlymo, tinklalapis „BasketNews.lt“ sudarė geriausių LKL praėjusį sezoną žaidusių lietuvių laisvųjų agentų dešimtuką.

Preliminarios žaidėjų metinės algos pateiktos konsultuojantis su krepšinio agentais.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

1 vieta: Antanas Kavaliauskas, Kauno „Žalgiris“
Preliminari alga: 150-200 tūkst. eurų
Praėjusio sezono statistika LKL: 5,6 tšk., 2,6 atk. kam., Eurolygoje: 5,1 tšk., 2,5 atk. kam.

Antanas Kavaliauskas pastaruosius trejus metus praleido Kauno „Žalgiryje“ ir visus sykius iškovojo LKL čempionų titulus.

Praėjusią vasarą jis susimažino algą ir pratęsė kontraktą su „Žalgiriu“ vieneriems metams, o dabar tapo laisvuoju agentu.

„Žalgirio“ vidurio puolėjo pozicijoje vietos dar yra. Į komandą buvo pasikviestas vienintelis aukštaūgis Jockas Landale'as, o išvyko Brandonas Daviesas ir Deonas Thompsonas, kuris galėjo rungtyniauti ir sunkiojo krašto puolėjo, ir vidurio puolėjo pozicijose.

34-erių metų 208 cm ūgio Kavaliauskui „Žalgirio“ komanda Lietuvoje veikiausiai yra vienintelis pasirinkimas. Akivaizdu, kad į Vilniaus „Rytą“ jis negrįš, o kitos komandos vargu ar galėtų jam mokėti norimą atlyginimą.

Nuotr. BNS

2 vieta: Deividas Gailius, Klaipėdos „Neptūnas“
Preliminari alga: 120-150 tūkst. eurų
Statistika LKL: 12,5 tšk., 4,2 atk. kam. ir 2,2 rez. perd.

Sezono viduryje išsiskyręs su Izmiro „Pinar Karšiyaka“, Deividas Gailius gerokai susimažino algą ir prisijungė prie Klaipėdos „Neptūno“, kuriame sezoną užbaigė būdamas vienu lyderių.

Klaipėdos klube 31-erių metų 200 cm ūgio Gailius per mėnesį uždirbo beveik dvigubai mažiau nei Turkijoje.

Klaipėdoje gynėjo ir puolėjo pozicijose rungtyniaujantis Gailius žaidė taip, kad išsaugojo didelę savo vertę, o pačioje sezono pabaigoje atrodė puikiai – serijoje dėl trečiosios vietos su Panevėžio „Lietkabeliu“ pelnė po 16,7 taško ir sugriebė po 7,7 kamuolio.

Skirtingai negu sezono viduryje, kuomet turėjo paskubėti susirasti klubą, dabar klaipėdietis galės ramiai išklausyti visų komandų pasiūlymus bei išsirinkti sau tinkamiausią variantą.

Tie tinkami pasiūlymai veikiausiai bus iš užsienio – visos LKL komandos, išskyrus LKL finalininkus, sunkiai galėtų prisivilioti tokio lygio ir tokios vertės krepšininką. Tiesa, „Neptūnas“ turi savo kozirių – Gailius gimtinėje sutiktų žaisti ir už mažesnį atlyginimą.

Nuotr. BNS

3 vieta: Dovis Bičkauskis, Utenos „Juventus“
Preliminari alga: 60-80 tūkst. eurų
Statistika: 10,2 tšk., 5,7 rez. perd.

LKL daugiausiai rezultatyvių perdavimų rinkęs Dovis Bičkauskis turėtų pasirašyti savo karjeros kontraktą.

Šią vasarą pasibaigusią sutartį su Utenos „Juventus“ įžaidėjas sudarė dar prieš trejus metus, iškart po to, kai su Marijampoles „Sūduva-Mantinga“ tapo NKL čempionu.

Per tris sezonus 25-erių metų 191 cm ūgio Bičkauskio vertė nuolat auga, o šiemet jis LKL rinko po 10,2 taško, 5,7 rezultatyvaus perdavimo ir 13,3 naudingumo balo.

Bičkauskis buvo siejamas su Vilniaus „Rytu“, tačiau dabar labiausiai svarstoma galimybė gynėjui išvykti žaisti į užsienį, kuriame jis gali gauti kur kas pelningesnį pasiūlymą.

Nuotr. BNS

4 vieta: Žygimantas Janavičius, Prienų „Skycop“
Preliminari alga: 50-60 tūkst. eurų
Statistika: 13,7 tšk., 5,3 rez. perd., 16,5 naud. balo

Po sudėtingos traumos į aikštę grįžęs Žygimantas Janavičius itin sužibo Prienų „Skycop“ komandoje. Jis buvo ne tik vienas „Skycop“ lyderių, bet ir tarp pastebimiausių visos LKL krepšininkų.

Įžaidėjas pagal pelnomus taškus užėmė penktąją vietą (vid. 13,7), pagal rezultatyvius perdavimus – trečiąją (5,3), pagal naudingumo balus – taip pat trečiąją (16,5).

Janavičius įrodė, kad yra visiškai pasveikęs po operacijos. Jo minučių skaičius aikštėje buvo trečias didžiausias LKL (vid. po 29 min.).

30-metis 192 cm ūgio gynėjas vėl yra itin geidžiamas krepšininkas LKL rinkoje. Jį ir toliau savo komandoje norėtų matyti Prienų klubas, skelbia „kvitrina.lt“.

Nuotr. FIBA

5 vieta: Mindaugas Kupšas, Panevėžio „Lietkabelis“
Preliminari alga: 70-80 tūkst. eurų
Statistika: 9 tšk., 4,9 atk. kam., 12,4 naud. balo

Mindaugas Kupšas buvo vienas iš kelių LKL žaidėjų, kurie prieš šį sezoną neturėjo poilsio. 28-erių metų 216 cm ūgio vidurio puolėjas praėjusią vasarą nusprendė išvykti į Kinijos antrąją lygą, kurioje per mėnesį uždirbo po 30 tūkst. eurų.

Panevėžio „Lietkabelyje“ jis gavo beveik keturis kartus mažesnį atlyginimą.

Itin užimta vasara galėjo daryti įtaką žaidžiant ilgą LKL sezoną, tačiau krepšininkas buvo naudingas – rinko po 9 taškus, pridėdavo po 4,9 atkovoto kamuolio ir 12,4 naudingumo balo.

Šiuo centru, išskyrus LKL grandus, domisi didžioji dalis likusių stipriausios šalies lygos ekipų.

Nuotr. BNS

6 vieta: Martynas Gecevičius, Prienų „Skycop“
Preliminari alga: apie 70 tūkst. eurų
Statistika: 11,7 tšk., 3,3 atk. kam., 4,3 rez. perd., 14 naud. balo

31-erių metų 193 cm ūgio Martynas Gecevičius turėjo tapti neabejotinu Prienų „Skycop“ lyderiu. Gynėjo kontrakte buvo galimybė sezono eigoje išvykti į kitą komandą, tačiau tai nenutiko, o toks rezultatas yra susijęs ir su snaiperio žaidimu.

Jis aikštėje praleisdavo daugiausiai laiko LKL, net po 32 minutes, o per jas įmesdavo po 11,7 taško. Tolimi metimai buvo realizuojami tik 33,6 proc. taiklumu, o dvitaškiai – 41,3 proc.

Krepšininkui daugiau nei įprasta teko kurti žaidimą, o tai atsispindėjo rezultatyvių perdavimų grafoje – su 4,3 vidurkiu jis LKL užėmė penktąją poziciją.

Į Prienų komandą atvykęs pasikelti savo vertės, jis galimai ją šiek tiek sumažino.

Nuotr. BNS

7 vieta: Saulius Kulvietis, Panevėžio „Lietkabelis“
Preliminari alga: apie 70 tūkst. eurų
Statistika: 9,4 tšk., 3,7 atk. kam., 2,4 rez. perd., 11,1 naud. balo

Po žaidimo ACB lygos Badalonos „Joventut“ ekipoje į Lietuvą grįžęs Saulius Kulvietis buvo vienas pastebimiausių Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkų.

FIBA Čempionų lygoje jis pelnė po 10 taškų bei sugriebė po 4,2 kamuolio, o LKL pasižymėjo 9,4 taško ir 3,7 atkovoto kamuolio rodikliais.

ČL jis išsiskyrė elitiniais taiklumo skaičiais: 54,3 proc. dvitaškių, 42,9 proc. tritaškių ir 90,9 proc. baudos metimų.

28-erių metų 206 cm ūgio sunkusis krašto puolėjas jau yra patikrintas variantas. LKL jis sužaidė jau devintąjį sezoną.

Nuotr. BNS

8 vieta: Osvaldas Olisevičius, Klaipėdos „Neptūnas“
Preliminari alga: apie 50 tūkst. eurų
Statistika: 9 tšk., 3,7 atk. kam., 1,6 rez. perd., 9,1 naud. balo

Klaipėdos „Neptūno“ marškinėlius apsivilkęs 26-erių metų 200 cm ūgio puolėjas Osvaldas Olisevičius pirmą kartą žaidė tokio lygio komandoje ir su iššūkiu sėkmingai susitvarkė.

Dėl minučių konkuravęs su Gyčiu Masiuliu, Olisevičius LKL išsiskyrė 9 taškų ir 3,7 atkovoto kamuolio vidurkiais, o aikštėje praleisdavo po 19 minučių.

Vargu ar krepšininkas iškart galėtų kilti į dar aukštesnį lygį, tačiau Olisevičius užsirekomendavo esamame lygyje.

Nuotr. BNS

9 vieta: Donatas Tarolis, Panevėžio „Lietkabelis“
Preliminari alga: 50-60 tūkst. eurų
Statistika: 9,1 tšk., 4,8 atk. kam., 1,2 rez. perd., 11,9 naud. balo

Panevėžio „Lietkabelis“ 2016 metais Donatą Tarolį pasikvietė į peržiūrą ir tik po to nusprendė su sunkiuoju krašto puolėju sukirsti rankomis dėl trejų metų sutarties.

Tikėjimas jaunu krepšininku pasiteisino su kaupu, o šį sezoną jis žaidė ne prasčiau nei komandos draugai, uždirbę keliais kartais daugiau.

Tai – trečias naudingiausias komandos žaidėjas (11,9) ir antras geriausias kovotojas dėl kamuolių (4,8).

Šį sezoną per mėnesį uždirbęs apie 2-3 tūkst. eurų, kitais metais 25-erių metų 203 cm ūgio atleto sąskaitą gali papildyti ir dvigubai didesnė suma.

Nuotr. BasketNews.lt

10 vieta: Tomas Lekūnas, Pasvalio „Pieno žvaigždės“
Preliminari alga: apie 50 tūkst. eurų
Statistika: 11,4 tšk., 3,4 atk. kam., 1,7 rez. perd., 1,7 per. kam.

Po geriausio karjeros sezono 26-erių metų 198 cm ūgio Tomas Lekūnas tapo paklausia preke LKL vasaros turguje.

Krepšininkas aikštėje išsiskyrė visais statistikos komponentais, o pagal perimtus kamuolius (1,7) užėmė antrąją poziciją. Vienos atkarpos metu atletas 11 rungtynių iš eilės mažiausiai pelnė 12 taškų.

Buvęs vienas kertinių krepšininkų penktoje geriausioje LKL komandoje, dabar Lekūnas turėtų pasirašyti karjeros kontraktą.

Krepšininko aplinka svarsto galimybę Lekūnui pirmą kartą karjeroje išvykti žaisti į užsienį.

Komentarai:
Sveiki, ar jus domina tikros sеkso pažintys jūsų mieste? Taigi išbandykite šį puslapį - http://go-4.net/e1UJ Mano prоfilio vаrdas yra Аnna24, laukiu tavęs, be to, yra mano іntymios nuоtraukos :)
2019-07-31
-11
Atsakyti
Kavaliauskas
Paimkit mane nors uz minimuma! Pazadu - zaisiu labai gerai!
2019-06-21
-6
Atsakyti
Algos?
Kaip čia skaičiuoja tas algas, jei rašo 50-60k į sezoną, o paskui jau 2-3k į mėnesį. Tai kiek sezone mėnesių? 20-25???
2019-06-20
+2
Atsakyti
Rackauskis
Kurva algos... :D Lebrono Jameso dienos pietus :D:D
2019-06-20
+17
Atsakyti
Nežinai kur rasti moterį, vieną naktį? Užeik į >>> www.Sexcoss.Com
2019-06-20
-8
Atsakyti
Egzpertaz agentaz
Tai manote, kad Gecevičiaus vertė po sezono yra didesnė ar panaši kaip Kulviečio? Aš taip nemanau
2019-06-19
+18
Atsakyti
r
Bandau suprasti, kodėl Kavaliausko alga 150-200k, o Kupšo 70-80k. Abu lėti, nepašokantys, kamuolio nesugraibantys grėbliarankiai, žaisdami nepersistengia ir beveik neskaito žaidimo. Bet Kupšas žymiai jaunesnis, aukštesnis, žaidė daugiau minučių ir padarė dvigubai geresnius statsus, o alga beveik trigubai didesnė buvo pas Kavaliauską. Kavaliauskas su maždaug 200k alga atžaisdavo vidutiniškai tik po 11-12minučių kas antrose Žalgirio varžybose ir pagal algos/atidirbimo santykį turbūt buvo vienas brangiausių jei ne pats brangiausias žalių žaidėjas. Nemanau, kad būtų koks nors skirtumas, jei tas kelias minutes per varžybas vietoje Kavaliausko pas žalius būtų ne atžaidęs, o aikštėje atbuvęs beveik trigubai pigesnis Kupšas.
2019-06-19
+15
Atsakyti
Anonimas
Mano akimis Kavaliauskas niekad nebuvo kazkoks super krepsininkas.Jau maniau,kaip Ryte zaide,kad tai jo geriausias pasiekimas,o Zalgiryje is vis ranksluosciu padavinetojas buvo.
2019-06-19
+11
Atsakyti
idomucha
Kas del Zalgirio.... manau jaunimas subrendo stiprus verta isbandyti.... bet pas juos bus 15 zaideju

+ eurolygoj stipri sudetis.... tad kas gaunasi...
2019-06-19
+5
Atsakyti
Kavaliauskui
manau jau gal usienis netraukia pasiulymu nesulaukia geru
2019-06-19
-10
Atsakyti
Expert
Tarolis drąsiai galėtų kokiam Ryte žaisti, Žalgiriui jis visai nepamaišytų vietoj kokio Tomsono, ar Kavaliausko. Pažangą akivaizdžiai padarė šiame sezone jis.
2019-06-19
+5
Atsakyti
Žalgirio fanas
Valinkit su tuo Kavaliausku vieną kartą žuraliūgos! Jau atsibodot vis kišdami tą Kevalą į Žalgirį. Kiškit jūs jį į Rytą ar kitas komandas, o ne į Žalgirį. Tegul nusimeta iki 50 štukų ir paims kitos komandos. Žalgirio lygio jau jis netraukia. Nenori žaist kokiam Neptūne ar Nevėžį, tai tegul į užsienį važiuoja jeigu dar kam bus įdomus. O jeigu ne tegul kabina sportbačius ant vinies ir baigia karjera.
2019-06-19
-14
Atsakyti
Cha
750k ir visi 10 tavo. 3 vieta lkle garantuota

o ja dadesi 300k tai ir ziurek i finala pakliusi lkle 😁😁😁
2019-06-19
+37
Atsakyti
l
galetu zalgiris gailiu pasibandyt
2019-06-19
-19
Atsakyti
JANKE
Tai ka jie varys su vienu centru Zalgiris? Kur bapkes? negalima dar kazko nupirkt? what is this?
2019-06-19
+3
Atsakyti
kunigas
Tarolis nuvertintas, galetu pasiimti rytas o po metu soktu dar auksciau kad ir i eurolyga
2019-06-19
+4
Atsakyti
JD
Vos Kevalas atejo i Zalgiri kaip iskart 3 LKL aukso ziedai kai raudonoje parodijoje per ta pati laikotarpi sedejo ne tik sidabriniam, bet ir bronziniam mesle😂😂😂😂😂
2019-06-19
+13
Atsakyti
Anonimas
nu ir kas cia lieka atmetus mokescius,truputi daugiau puse i rankas,Lietuvos klubai ant tiek ubagiski,kad neisgali net 50 tukst. kontrakto pasiulyt o del Kevalo nepergyvenkit jeigu ne zalgiris tai uzsienio klubas geresniam uz vidutini centrui istengs sumoket ta 100 ar 150 stuku alga
2019-06-19
-14
Atsakyti
dėl Tarolio (ir Bičkauskio;))
Tarolio vietą LAAABai jau nužeminot... Minimum turėtų aukščiau (ir brangiau) už Olisevičių, o gal ir už Kulvietį.

O Bičkauskį be proto "over-reitin\'ot" :))). Gal jis kur nors ir bus šalia Tarolio ar Kulviečio, bet tikrai ne aukščiau ;))). O gal net ir nesieks jų lygio...
2019-06-19
-14
Atsakyti
Argonas
to seno kevalouskio zalgiriui nereik dar jo alga kosmine , jei pasirasys su juo sutarti tikrai zalmargiai neisprotinguju , jau ir taip klaida padare su tuo milu pasirase vel dar sita prigriebs tai krc vietoj ju galejo kur kas jaunesnius ir 100 kart geresnius zaidejus pasiimt ir pigesnius
2019-06-19
-12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.