Kurtinaitis: „Finalams ruošiames jau dabar“

2009-04-15 23:24
Edmantas Kazbaras, „BasketNews.lt“ koresp.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ atsarginiai krepšininkai gavo progą pasireikšti pirmajame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalio mače su Vilniaus „Sakalais“. Martynas Gecevičius pelnė 16 taškų, Lukas Brazdauskis – 15, o Evaldas Dainys pataikė pirmą tritaškį oficialiose varžybose atstovaudamas „Lietuvos rytui“.

Po mačo vilniečių treneris Rimas Kurtinaitis gyrė savo žaidėjus ir atskleidė, kad kapitonas Steponas Babrauskas nežaidė dėl traumos, gautos žaidžiant futbolą. Pateikiame Kurtinaičio mintis po pergalės.


Apie Steponą Babrauską: „Visa komanda žaidė futbolą, Steponas spyrė kamuolį ir pasitempė kirkšnies raumenį. Trauma nėra labai sudėtinga, jis lengvai treniruojasi. Jam leidžiame pailsėti, nes tokios traumos yra pavojingos, tegu išsigydo iki galo, nes Babrauskas bus dar reikalingas šiame sezone“.

 

Apie Martyną Gecevičių ir Luką Brazdauskį: „Gecevičius yra geras žaidėjas. Aš žinau, kodėl jį laikau komandoje, žinau, kam jis reikalingas. Martynas yra labai geras ir perspektyvus žaidėjas, kuris pagerino gynybą. Gecevičiui dar truputėlį reiktų „pasikelti“ psichologiškai. Norėčiau, kad jis sumestų ne tik paskutinius metimus, bet ir pirmus, nes metiko darbas yra įėjus į aikštelę pateisinti trenerio lūkesčius iškart.

 

Brazdauskis ilgai buvo užmarštyje. Užsieniečiai treneriai atsainiai žiūri į Lietuvos jaunimą. Būdamas Lenkijoje, pats lygiai taip pat elgiausi su lenkais, nes man reikalingas tas žaidėjas, kuris geriau žaidžia. Brazdauskiui suteikėme šansą, jis dabar treniruojasi su lygiaverčiais žaidėjais. Lukas dabar žaidžia puikiai, jis turi puikų ir aštrų mąstymą. Brazdauskiui šiek tiek trūksta fizinės galios, tačiau kaip ketvirto numerio pozicijoje jis yra labai geras. Lukas turi ūgį, gerai pataiko tritaškius, bei gerai ginasi po krepšiu. Turėdamas visas šias savybes bei greitai progresuodamas po metų turėtų būti labai geras žaidėjas“.

 

Apie Evaldą Dainį: „Evaldui vakar per treniruotę pasakiau, kad jis gali jau mesti tritaškius bei dvitaškius. Jam atvykus iš Klaipėdos, jis pirmoje treniruotėje čiupo kamuolį ir ėmė mėtyti tritaškius, tačiau jam paaiškinome, kad iš jo norime ne taškų, o gynybos, greičio ir organizavimo. Metikų mes ir taip turime. Dainys per treniruotes pataiko puikiai, todėl jam uždegėmė žalią šviesą atakuoti. Jis yra pakankamai protingas, kad nuspręstų, kada mesti, kada atlikti perdavimą. Pasitikėjimas savimi, kai treneris leidžia mesti, duoda savo vaisių. Evaldas yra geras metikas, jis turi gerą, technišką metimą tik kažkaip susidarė įspūdis, jog jis negali pataikyti ir nuo jo atsitraukinėja. Su laiku įgavęs pasitikėjimo jis bus labai pavojingas ir puolime“.


Apie mačo reikšmę: „Mane nervina, kad per tokias varžybas aš labiau nervinuosi, negu per Europos taurės dvikovas. Norime išbandyti vyrų operatyvumą keičiant gynybos bei puolimo schemas, tačiau tai kartais užtrunka kelias minutes, kol žaidėjai supranta, ko aš noriu, nors viską esame atidirbę per treniruotes. Mes siekiame savo tikslo. Ateityje laukia labai rimtos kovos. Norime žaisti finale, ten mūsų, turbūt, lauks „Žalgiris“, jam turime pasiruošti dabar“.

Komentarai:
dar nebuvo tokio trenerio Lietuvoj, kuris sakytu 'nu nemoku as treniruot ir gynybos, ir puolimo, jei kas mokat, prasau' :))) turi tas dainys viska, ka neptune normaliai vare
2009-04-16
-2
Atsakyti
FEFEGERGR
To Tobuliems, tegul, negi tau gaila? jis bent taures kraunasi, tai kodel nesigirti?
2009-04-16
+1
Atsakyti
nekavenskas
kawenskai pydarai. kovna skaimas, z.k. smirda
2009-04-16
-3
Atsakyti
ledas
dainys snaiperis
2009-04-16
Atsakyti
Visi Kauno Zalgirio fanai
Kurtis - Dievas!
2009-04-16
+4
Atsakyti
dainys turi metima? :-)))
2009-04-16
+3
Atsakyti
Tobuliems
Dar nebuvo tokio trenerio Lietuvoje kuris taip vanialintu save aukstindamas,pasakotu apie sistemas visokias net slykstu darosi.
2009-04-16
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.