A.Sireika: „Žaidėjai neatlaikė psichologinės įtampos“

2005-09-23 00:47
Šarūnas Mazalas, „BasketNews.lt“ spec. korespondentas, Podgorica (Serbija ir Juodkalnija)

Pralaimėję Europos čempionato ketvirtfinalio rungtynes, po kurių nebėra galimybės pasitaisyti, Lietuvos krepšininkai rungtyniaus dėl 5-8 vietų ir kelialapio į pasaulio pirmenybes.

Žaidėjų psichologija neatlaikė

[image=4937 right A.Sireika mano, kad peržengti ketvirtfinalio barjerą lietuviams sukliudė psichologinės problemos]Vyriausiasis rinktinės treneris Antanas Sireika po skaudžios nesėkmės pareiškė, kad komanda bandys mobilizuotis ir siekti Lietuvos krepšinio federacijos iškelto tikslo – iškovoti kelialapį į Japoniją. Strategas pridūrė, kad laimėti prieš prancūzus lietuviams sutrukdė psichologinės problemos.

„Sužaidėme prasčiausias rungtynes čempionate ir manau, kad tokio žaidimo priežastis yra ta, kad žaidėjai neatlaikė psichologinės įtampos. Tai pagrindinė pralaimėjimo priežastis“, – liūdnai kalbėjo A.Sireika.

Treneris teigė manantis, kad prancūzai su kaupu atsirevanšavo už pralaimėjimą Stokholme. Paklaustas apie rungtynes dėl 5-8 vietų su rusais A.Sireika teigė apie jas dar nespėjęs pagalvoti. „Pergalių niekas nedalija. Reikia kovoti“, – pažymėjo strategas.

Puolimas buvo tragiškas

Nacionalinės rinktinės kapitonas Mindaugas Žukauskas tvirtino, kad prancūzai tiesiog rungtyniavo geriau: „Dabar galime kaltinti viską: ir poilsio dienas ir kitką. Ar įmetę 47 taškus galėjome gerai sužaisti? Be abejo, kad rungtyniavome blogai“.

Vidas Ginevičius taip pat negalėjo prisiminti panašiaus, taip prastai sužaisto susitikimo: „Tai buvo prasčiausios mūsų rungtynės. Panašiai nesame žaidę net per pasiruošimo laikotarpį“.

Paklaustas apie trenerių patarimus prieš ketvirtfinalio susitikimą, M.Žukauskas atsakė: „Planavome gintis aikšte ir laisviau jaustis prie tritaškio linijos, tačiau jie pataikė keletą tolimų metimų ir atitrūko“. Puolėjas negalėjo atsakyti, kodėl lietuviams nepavyko pasivyti įsibėgėjusių prancūzų: „Nežinau, dabar eisime aiškintis“, – po rungtynių sakė M.Žukauskas.

Jis pridūrė, kad lietuviams svarbiausia buvo apsiginti, nes komandoje nėra žvaigždžių, kurios sunkiais momentais galėtų „tempti“ rinktinę. „Nors 47 taškai nieko nesako apie gynybą, puolimas buvo tragiškas“, – pripažino Lietuvos nacionalinės ekipos kapitonas.

Lietuviai yra lietuviai

[image=5023 left Prancūzai triumfuoja – jie pateko tarp keturių stipriausių Europos komandų]Prancūzijos rinktinės puolėjas Borisas Diaw džiaugėsi pergale ir teigė, jog tai buvo puikus kerštas už nesėkmę Švedijoje.

„Puikiai sužaidėme gynyboje. Žinojome, kad jie taikliai atakuoja krepšį tiek iš dviejų taškų, tiek iš trijų taškų zonos, bet mums pavyko juos sustabdyti. Atkeršijome lietuviams už praėjusį Europos čempionatą, tačiau pergalė prieš serbus buvo saldesnė – juk laimėjome prieš šeimininkus. Lietuviai nuo 2003-ųjų yra labai pasikeitę, tačiau tai vis dėlto lietuviai“, – nuvertinti Lietuvos rinktinės neskubėjo B.Diaw.

Prancūzijos nacionalinės ekipos strategas Claude'as Bergeaud tvirtino, kad jo auklėtiniai gerbė geriausią krepšinį Europoje demonstruojančią Lietuvos rinktinę, tačiau pažymėjo, kad varžovus sustabdė puiki prancūzų gynyba.

„Noriu pasveikinti Mickaelį Pietrusą, kuris uždengė Šiškauską. Mūsų gynyba buvo puiki. Džiaugiuosi, kad pavyko likti tarp geriausių Europos komandų. Tikiuosi, kad taip pat žaisime ir pusfinalyje“, – vylėsi C.Bergeaud.

Komentarai:
_Hitman_, tu nors karta esi paziurejes i veidrodi ir neapsiverkes?
2005-09-23
+7
Atsakyti
SIREIKA lauk is rinktynes !!!
2005-09-23
+4
Atsakyti
Nustokim, tu esi saunuolis :) Tik siek tiek pasiklydai, krepsinio aikstele, tai ne estrados pakyla, cia ne dainuoti reikia, bet zaisti krepsini. O vyrai privalo susiimti likusiose rungtynese. Sekmes jiems!
2005-09-23
-4
Atsakyti
nustokim pagaliau dainuoti tuos tris milijonus ir rekti kad tik per klaida netapom cempionais! Nes kai tik ta kvaila daina pradedam dainuoti tai bootent per klaida ir netampame cempionais. Prisiminkite olimpiada pusfinalis su amerikonais-nelaimejom tik per klaida (tuomet visi trauke tuos tris milijonus). Prisiminkime Svedija - ten dainavom kita daina - kad visiems i kaulus duosim ir laimejom! Tad nustokim pagaliau ta kvaila daina traukt kad per klaida netampam cempionais! Negi niekam nedaeina??? Kai tik uzdainuojam ta kvaila daina tai kaskart ir netampam cempionais per klaida! Irkol ja dainuosim tol ir netapsim!!!
2005-09-23
Atsakyti
Jeigu aploshime rusus EC bus patenkinamas, gal net ir geras ir kaltu tada nereikes jieskoti. 1 praloshimas ir 4 pergales - butu puikus balansas su tokia sudetim.
Neskubekit teisti ir kaltinti visu. Vyrai savo atostogas ir sveikata aukojo ir norejo kaip geriau, o gavosi nevisai gerai. Svarbu rusus apsilosht. Sekmes!
2005-09-23
+2
Atsakyti
visi mes specialistai, visi mes treneriai ir gerai ismanome krepsini, tik vienas Sireika - ne. Atsipeikekit zmones. Visada ateina toks metas, kai reikia pralosti. Klydo zaidejai, klydo treneriai. Bet pilti purva is karto negalima. Ar neatsitiks taip, kad greitai ne tik zaidejai nesutiks uz rinktine zaisti, bet ir treneriai atsisakys vadovauti jai?
2005-09-23
+2
Atsakyti
o kokias pralaimejo? - abejas, kai varzovai buvo nuvertinti + amerikonam (nemanau kad ten reik ieskot kaltu - tiesiog varzovas buvo pajegus). nesakau kad jis sventasis ir niekad neklysta, taciau tai ka jis (ir visas treneriu stabas) pasieke su tokia rinktine jau yra daug. as tik sakau, kad nepradekim iskart pilt purvo.
2005-09-23
-6
Atsakyti
Vėl treneriai pavaro ant žaidėjų psichologijos. O jų pačių psichologija irgi neatlaikė. Aiškiai buvo sudarytas klaidingas žaidimo planas ir niekas nesugebėjo jo pakoreguoti žaidimo eigoj. Ketvirto kėlinio pradžioj išstatyta "zona" galutinai sužlugdė viltis pasivyti. Žaidėjai atrodė kaip pirmą sykį išgirdę šį žodį( jei kas nesutinkat su manim pažiūrėkit ramiai ketvirto kėlinuko įrašą). Ir jau po minutės treneriai turėjo ją atšaukti. Nes per tas penkias minutes prancūzai vėl atstatė 16 taškų persvarą ir kai perėjo prie asmeninės gynybos "šaukštai jau buvo po pietų".
Manau, kad patekimas į aštuntuką yra normalus pasiekimas neturint labai garsių žvaigždžių. Ateitį manau viskas bus geriau.
2005-09-23
+2
Atsakyti
To caprius:
o nuo to laiko kiek lemiamu kovu laimejo??? Ar cia jau jis itrauktas i amzinai nelieciamu sarasa uz tai, kad laimejo cempionata ir toliau gali gryba pjauti?
2005-09-23
+3
Atsakyti
belieka tik paploti Sireikai , visai Treneriu delegacijai ,Vyrams uz tai kad kovojo ir gyne Lietuvos Garbe!!
2005-09-23
-4
Atsakyti
slam_lt: 2003 metu EC ketvirtfinalis, pusfinalis ir finalas. ne lemiamas momentas? o gal as kartais negerai prisimenu ir "blogasis nieko vertas ir nevykes" treneris Sireika ir tada pralaimejo?
2005-09-23
-9
Atsakyti
ne nu... koks skirtumas kiek pralaimi kartu, svarbu, kad pralaimi lemiamu metu. O jeigu nesugeba sunkiu metu nieko padaryti, vadinasi nieko vertas!
2005-09-23
+3
Atsakyti
ka chia slam_lt swajgst lietuviai prie sirejkos dar tik 3 kartus ish wis prakosho per 3 metus swarbiose turnyruose
2005-09-23
-7
Atsakyti
Tai va kaip visi Lietuvoje dziaugesi prancuzu pergale prie serbus. Tarsi neprancuzai, o lietuviai butu laimeje. Dabar tai atsisuko pries mus...
2005-09-23
+2
Atsakyti
ligonis cia nebent tu, nes as nepuolu iskart izeidinet kitu ir destau savo mintis. jei tau kazkas nepatinka, iskist galva pro langa ir ten parek.
velniska treneriu profesija. kai laimi - garbina zaidejus, trenerio nieks nepastebi. kai gauni - viskas, nevykelis ir tt...
isvadas bus galima daryt po EC. jie siandien lietuviai laimi pries rusus, as absoliuciai patenkintas Sireikos darbu. jei ne.. ka gi, tada visi atsisake padeti rinktinei zaidejai bus pasieke savo
2005-09-23
-4
Atsakyti
ka tu daunas capriau? kokie bobcats irgi ikisezonines rungtynes pavaro be pralaimejimu, tai ar tas reiskia, kad ju treneris nerealu darba dirba? Tikrasis lygis ir pasimato lemiamose rungtynese, o ne siaip kazkur belekur...
2005-09-23
-8
Atsakyti
siulau visu pirma prisiminti viena fakta - tai buvo pirmos Sireikos pralaimetos rungtynes EC po 9 pergaliu is eiles. gal kol kas uzteks lot?
2005-09-23
+5
Atsakyti
Sireika male sh ir nereik jo gint, kodel keite Jankuna, kodel neeme minutes pertraukeliu, kodel Siskauskas buvo tiek laiko aikstelej ir dar gausybe klausimu, i kuriuos tas siauliu suo turi atsakyti...
2005-09-23
+3
Atsakyti
Ant lukauskio ner ka varyt, jis tikrai geras ziadejas, tik mazai gauna pasireiksti, gi pats kazlauskas pasitikedavo lukauskiu... Zodziu.. po visko reikia daryti viena isvada>>> po dideliuu laimejimu turi keistis komandos treneris>> po sidnejaus prasikome 2001 cempa... po 2003 triumfo prasikome 2005 cempa, viskas aisku> po dideliu laimejimu reikia naujo trenerio. reikia diktatoriaus. nes vakar tai bla jokio zaidimo beveik nebuvo, zaidejai tiesiog vietoje stovejo. o ka ten sireika dar tai bibi zino
2005-09-23
+5
Atsakyti
Trūko prasiveržimų. Pasakė mėtyti iš trijų ir mėtė. Tik ne tie kam reikėjo. Lukauskį reikėjo anksčiau leisti. Aišku, dabar jau vėlu, bet Sireika visiškai nepasiruošė šioms rungtynėms.
2005-09-23
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.