Komentaras: Bayneso žaidimas nustebino net Kurtinaitį (video, foto)

2009-10-23 03:16
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.
Aronas Baynesas tapo maloniu atradimu pirmosiose rungtynėse Eurolygoje
Aronas Baynesas tapo maloniu atradimu pirmosiose rungtynėse Eurolygoje
Nuotr. Fotodiena.lt/A.Pliadis
Panašu, kad Sergejus Jovaiša neklydo. Prieš tris savaites pareiškęs, kad Aronas Baynesas taps vienu svarbiausiu Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjų, tada legendinis krepšininkas susilaukė kritiškų pastabų.

Po pirmųjų vilniečių rungtynių Eurolygoje tie kritikai turėtų atsiimti savo žodžius.
Rimo Kurtinaičio muštruojamas Baynesas pelnė 14 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir blokavo 4 metimus, taip įrodydamas, kad po truputį apsipranta prie europietiško žaidimo stiliaus. O jo komanda Eurolygos starte 77:70 įveikė Stambulo „Efes Pilsen“.

Gerai sužaisti australui nesutrukdė nė tai, kad per pirmas 100 rungtynių sekundžių jis gavo 3 pražangas ir sėdo ant atsarginių žaidėjų suolo.

„Man reikės laiko įprasti prie Eurolygos žaidimo. Pirmos kelios minutės buvo pakankamai sunkios. Tada mane pakeitė, treneris davė patarimų ir jų įsiklausiau“, – aiškino Baynesas.

Išties įsiklausė. Kai trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose Baynesas po keitimų palikdavo aikštę, „Siemens“ arenoje susirinkę žiūrovai jį palaikydavo plojimais atsistoję.

Dar prieš 3 savaites tokio sirgalių elgesio Baynesui buvo sunku tikėtis.

„Esu maloniai nustebintas, – po dvikovos kalbėdamas apie Baynesą, prisipažino Kurtinaitis. – Kai perkamas žaidėjas, aš labai žiūriu į tautybę. Žinau australus – tai labai darbštūs, atsakingi žmonės. Mums pavyko jį paruošti šioms rungtynėms ir jis buvo vienas mūsų lyderių. Aišku, galėtų žaisti dar geriau, bet šiandien jis man atskleidė savo galimybes“.

Baynesas blokavo po krepšiu nardančius varžovus, pats drebino krepšį dėjimais ir solidžiai kovojo dėl kamuolių. Būtent tokio žaidimo iš jo laukiama.

„Aronas sąžiningai ir ilgai dirba, nori tobulėti, – gerėjančio komandos draugo žaidimo priežasčių ieškojo Stepas Babrauskas. – Jis dar žalias Europoje, grįžęs iš NCAA. Šiandien greitai susirinko 3 pražangas, nors būtent pražangos jam akcentuojamos. Bet šiandien jis sužaidė puikiai – stogavo metimus, kovojo dėl kamuolių, dėjo į krepšį. Turėjome persvarą po krepšiu“.

Persvara kovojant dėl kamuolių buvo milžiniška jau po dviejų kėlinių: 24-8 pirmavo vilniečiai. Po mačo jų pranašumas buvo 35-23.

„Sunkus klausimas, – šyptelėjo „Efes Pilsen“ treneris Erginas Atamanas, kai jo paklausė apie prastą aukštaūgių kovą dėl kamuolių. – Aš ir nežinau (kodėl taip blogai kovojome dėl kamuolių). Manau, kad žaidėme per lėtai, tik 20-30 proc. savo galimybių“.

Vilniečių krepšininkai rėžė paprasčiau.

„Jie nežaidžia komandinio žaidimo, remiasi individualiais veiksmais, sudėtingais metimais. Todėl mums didžiausias darbas buvo apsiginti vienas prieš vieną ir tai padarėme“, – aiškino Martynas Gecevičius.

Šis „Lietuvos ryto“ snaiperis buvo pagrindinis pergalės prieš „Efes Pilsen“ herojus. Aikštėje praleidęs kiek daugiau nei 38 minutes, jis sužaidė savo rezultatyviausias (21 taškas) ir naudingiausias (25 balai) rungtynes per karjerą Eurolygoje.

Būtent jo trys tritaškiai ketvirtajame kėlinyje sustabdė varžovų spurtą. Iš viso 21 metų gynėjas įmetė 5 tolimus metimus iš 8.

„Prieš tuos tris tritaškius kokias 6 minutes net nebuvau metęs į krepšį. Treneris sako, kad gali lakstyti ir net nemesti į krepšį, bet jeigu gauni tris progas, turi mesti, nes toks tavo darbas. Darau tai, ką moku“, – aiškino Gecevičius.

Jaunasis vilnietis mėgaujasi tuo, kad turi pakankamai laiko įrodyti savo vertę. Jeigu pernai jis kartais per visas rungtynės ant parketo neišbūdavo nė 6 minučių, šįmet jis gali sau leisti tiek laiko nemesti į krepšį. Ir išlaukus progos jį subombarduoti tolimomis bombomis.

„Treneris pasitiki ir man dėl to lengviau. Nedreba rankos, kai turi tik 3 ar 5 minutes ir turi viską įrodyti. Šiandien žaidžiau daugiau nei 30 minučių ir kai tiek gaunu žaisti, yra žymiai lengviau. Bandysiu pateisinti trenerio pasitikėjimą“, – ramiai kalbėjo Gecevičius.

Tokią pat užduotį turi ir Baynesas. Po kiekvieno epizodo vis į trenerį besižvalgantis australas supranta, kad gali ir privalo pasirodyti dar geriau.

„Kiekvienose rungtynėse aš turėsiu žaisti geriau ir taikytis prie žaidimo, kuris čia žaidžiamas“, – tikslus ateičiai įvardijo aukštaūgis.

Jeigu australas tesės savo pažadus, Jovaišos žodžiai taps dar svaresni.

Rungtynių vaizdo reportažas ir krepšininkų komentarai:


Komentarai:
rytas ultras
baynesas zajabys rytas 4ewer
2009-10-23
+3
Atsakyti
fog
VALANCIUNAS DARO KA NORI IR JAU PELNE 14 TASKU !!!
2009-10-23
+1
Atsakyti
fog
Valanciunas ir co laimi pries siaulius siauliuose 31-24 :D
2009-10-23
+2
Atsakyti
Baynessas tikrai saunus vidurio puolejas, sekmes jam prisitaikyti prie Europinio zaidimo stiliaus, manau Jovaisa del jo tikrai neklydo ;)
2009-10-23
-1
Atsakyti
DefenceMan
Saunuoliaj!;)
2009-10-23
+4
Atsakyti
nelabai suprantu ko visi stebisi geru Bayneso zaidimu...as pamates si zaideja pirma akrta losiant uz Ryta, pastebejau jo didziule fizine jega ir gera zaidima nugara - vienintele jo beda kol kas yra europietisko krepsinio taisykles, kurias jis turi perkasti ir ismokti neprisirinkti kvailu prazangu puolime bei gynyboje. Uz abu Griunwaldo medzius jis geresnis visa galva..
2009-10-23
-3
Atsakyti
g-unit
bayness'as turi labai gera suoli. bet jam truksta kordinacijos, vakar ne karta uzkiles virs galvu turkams nueme kamuoli.

Jei bicas neuzries nosies ir dirbs taip pat toliau, bus puiku.
2009-10-23
+2
Atsakyti
antikristas
ne i tema bet saunus bingelio anekdotas apie zalgirio fana

http://tv.delfi.lt/video/qrnfXInE/
2009-10-23
-5
Atsakyti
bub
bet bayness'as toks nuosirdus zmogus atrodo, saunuolis :)) puikiai atrode aiksteleje vakar, kaip ir visa komanda!
2009-10-23
-2
Atsakyti
to batumba
klysti zmogau kaip tokiam aukstaugiui suolis tikrai labai galingas..aisku ne kaip javtoko seenais laikais bet tikrai puikus..
2009-10-23
-6
Atsakyti
senis37
TO BATUMBA,,,,jei nesoklus tai reiskia ilgas rankas turi,,,,
2009-10-23
-4
Atsakyti
saunuoliai vaikinai ! RYTAS VEL IRODE KAD GARSIOS PAVARDES NIEKO NEREIKSIA!
2009-10-23
+5
Atsakyti
lkl
na baynes tikrai nustebino,ytariu,kad net pats nustebo.o geceviciu sulose taip kaip moka.

sekmes rytui kitose rungtynese ;)
2009-10-23
-5
Atsakyti
Batumba
to senis37 Baynesas šoklus tai tikrai nėra...
2009-10-23
-3
Atsakyti
GP
Saunuoliai Ryto zaidejai,su pergale visus. Sekmes kitose rungtynese.
2009-10-23
-2
Atsakyti
senis37
Baynesas,,,,atradimas siose rungtynese,,,,,manau jei taip toliau tai puiku,,,,fiziskai labai stiprus soklus turintis ilgas rankas,,,beabejo yra trukumu bet vakar tikrai suzaide puikiai....
2009-10-23
-2
Atsakyti
RibokasPuikios rungtynės, puiki pergalė, puiki nuotaika.Tata--> o prie ko čia dabar Kemzūra ir rinktinės reikalai?


Na juk LKF veda derybas su kemzūra dėl vyr. trenerio darbo :)
2009-10-23
+2
Atsakyti
Kas per straipsnis.... Vienos rungtynės - ir jau jaunuolis žvaigžde daromas. Pirmą kartą matau tokius nelogiškus teiginius iš šio straipsnio autoriaus. Tikrai, buvau jau pasiruošęs pagiriamąjį žodį jam tarti po nuolatinio įdomių straipsnių rašymo, ir še tau - tokia nesąmonė...

Ir nekiškit to nevykėlio Jovaišos.. Čia vos ne kaip per Lietuvos radiją, buvo tema - kas galėtų treniruoti rinktinę, tai atsirado siūlančių Jovaišą.... Kuris net LKL komandos netreniravęs.

O šiaip su tuo Jovaiša, kaip ir su ekstrasensais - kartą gyvenime visi pataiko vieną teisingą spėjimą....

Kas dėl australo, tai sėkmės. Žiūrėsim kiek jis dar tobulės, bet iš vienų neblogų rungtynių didvyrio nereikia daryti.
2009-10-23
-5
Atsakyti
waildas
Kurtinaitis puikus treneris, kur reikia muštro. ne veltui renkasi jugus ir lietuvius ant jų galima rėkt nesirenkant žodžių- nesakau, kad tai blogai. Deja su mūsų mega žvaigždėmis rinktinėja reikalingas kitas bendravimas. Arba išvaikyt visas žvaigždes ir bandyt su jaunais, rezultatas aišku nebūtų prastesnis nei šiais metais.
2009-10-23
-5
Atsakyti
Puikios rungtynės, puiki pergalė, puiki nuotaika.

Tata--> o prie ko čia dabar Kemzūra ir rinktinės reikalai?
2009-10-23
-11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.