Zanolinas: „Siemens“ ir Šiaulių arenos yra meno kūriniai“

2010-01-21 19:27
Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“ koresp.
Apie miestą, kuriame vyks Europos čempionato finalas Naras Zanolinas kalba nenoriai
Apie miestą, kuriame vyks Europos čempionato finalas Naras Zanolinas kalba nenoriai
Nuotr. BasketNews.lt
Pirmadienį į Lietuvą atskridę Fiba Europa vadovai aplankė daugiau nei 20 viešbučių, pabuvojo visose arenose ir vietose, kuriose vyks 2011 metų Europos čempionatas. Apvažiavę apie 1500 kilometrų Lietuvos ploto, svečiai paskutinę viešnagės dieną palankiai įvertino pasirengimą Senojo žemyno pirmenybėms.

Fiba Europa generalinis sekretorius Naras Zanolinas negailėjo gerų žodžių naujai pastatytoms ir vis dar kylančioms arenoms, tačiau įžvelgė problemą mažesnių miestelių viešbučiuose.

„Lietuvos laukia pats svarbiausias įvykis nuo 1939 metų, – iškiliai kalbėjo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas. – Pasirengimą įvertino Fiba Europa vadovai, o mes ir toliau privalome labai rimtai ruoštis, nes Lenkijoje čempionatas nebuvo ypatingai gerai suorganizuotas“.

„Šiandien Lietuvos vyriausybėje buvo pateikta ataskaita kokie darbai jau yra padaryti“, – pridūrė Garastas.

Tik šiandien į Lietuvą atvykęs Fiba Europa prezidentas George‘as Vassilakopoulas prisiminė 2004 metų sprendimus: „Tais metais buvo trys šalys pretendentės organizuoti Europos pirmenybes, tačiau Lietuva buvo paskutinioji gavusi leidimą. Nors lietuviai labai norėjo organizuoti čempionatą 2007 metais, mes matėme, jog jie nepajėgs to padaryti, todėl suteikėme proga tik 2011 metams“.

„Europos krepšinio čempionatas savo svarba nusileidžia tik Europos futbolo pirmenybėms, – kalbėjo Zanolinas. – Tai prestižinis renginys, kuris turi būti pačio aukščiausio lygio“.

Kalbėdamas apie viešbučius kanadietis pažymėjo, jog juose svarbiausia sukurti geriausias sąlygas žaidėjams, o kitos žmonių grupės: garbės svečiai, teisėjai, komisarai taip pat yra labai svarbūs, tačiau patenka į antraeilį planą.

Zanolinas apžvelgė pasirengimo darbus kiekviename mieste.

Apie Klaipėdą: „Klaipėdoje susitikome su miesto vadovais ir statomos arenos architektais. Pamatėme, kad jau yra dedami arenos pamatai ir gavome pažadus, kad 2010 metų pabaigoje arena bus pastatyta. Matydami kaip viskas sparčiai vyksta, tikime, kad tie pažadai bus įvykdyti. Situacija su viešbučiais Klaipėdoje labai gera, aplankėme keletą jų norėdami nuspręsti kur ir kokią žmonių grupę bus galima apgyvendinti“.

Apie Šiaulius: „Per savo gyvenimą aplankiau šimtus arenų, tačiau tarp tokio dydžio arenų Šiaulių yra jei ne geriausia, tai viena geriausių. Tai 6000 vietų arena, kuri be puikios krepšinio aikštelės turi viską, ko tik reikia dideliam tarptautiniam renginiui. Silpnoji Šiaulių vieta yra viešbučiai. Šis miestas kol kas neturi pakankamai aukštos klasės viešbučio, kuriame galėtume apgyvendinti bent keturias komandas.Nepaisant to, iš Lietuvos vyriausybės gavome pažadą, kad šalies vadovai suras reikiamą sprendimą“.

Apie Panevėžį: „Šiame mieste yra panaši situacija kaip ir Šiauliuose. Arena yra tarsi meno kūrinys, labai įspūdinga. Nors ji nėra visiškai pritaikyti krepšiniui, kadangi „Cido“ arenoje yra dviračių trekas, bet ji atitinka visus Fiba Europa keliamus reikalavimus. Radome viešbučius, kuriuose galėtų gyventi teisėjai, svečiai, žiniasklaida ir panašios žmonių grupės, bet neradome viešbučio komandoms. Viešbutis „Romantika“ yra puikus, atitinkantis keliamus reikalavimus, jame sutikome nepriekaištingą serviso kokybę, mus tenkino jo dydis, bet jis turi tik 39 kambarius, o to neužtenka. Miesto vadovai su viešbučio savininkais ves derybas, kuriomis sieks šalia viešbučio esantį pastatą paversti jo antruoju korpusu su dar taip reikalingais 32 kambariais. To pakaktų norint apgyvendinti keturias komandas“.

Apie Alytų: „Galbūt šis statinys neprilygs Šiaulių arenos lygiui, tačiau jame turėtų būti apie 5000 vietų ir tai mums yra priimtina. Gavome pažadą, kad liepos mėnesio viduryje ši arena bus baigta rekonstruoti ir matydami kokiais dideliais tempais yra dirbama, mes tuo neabejojame. Didžiausia Alytaus problema yra taip pat viešbučiai. Mums labiausiai priimtinas būtų keturių su puse žvaigždučių viešbutis pačiame Alytaus mieste. Kalbėjomės su optimistiškai nusiteikusiu miesto meru, kuris bando suburti grupę investuotojų, kurie įgyvendintų projektą ir pastatytų apie 130 kambarių turintį viešbutį. Lietuvos vyriausybė taip pat davė daug pažadų kalbėdami Alytaus viešbučių klausimu“.

Apie Kauną: „Kauno arenoje praleidau 20 šalčiausių minučių savo gyvenime. Arena sparčiai statoma, o meras ir architektas pažadėjo, kad statinys bus pastatytas iki 2010 metų pabaigos. Norėdami pristatyti areną Europai svarstome galimybę joje organizuoti burtų traukimo ceremoniją į 2010 metų Senojo žemyno pirmenybes. Tą galėtume padaryti 2010 metų pabaigoje arba 2011 metų pradžioje. Laikinojoje sostinėje kyla biurokratinių problemų dėl pinigų, todėl reikia būtinai sutvarkyti visus reikalus, jog reikiami pinigai iš Vilniaus pasiektų Kauną. Su viešbučių problemomis Kaune nesusidūrėme, nes radome juos tiek žaidėjams, tiek garbingiems svečiams, teisėjams, komisarams, žiniasklaidai. Visos žmonių grupės Kaune turės kur gyventi ir pakankamai geromis sąlygomis“.

Apie Vilnių: „Siemens“ arena yra dar vienas meno kūrinys Lietuvoje, tačiau jos viduje yra keletas darbų, kuriuos privalės atlikti arenos šeimininkai. Viena iš problemų yra nepakankamas dušo kabinų skaičius rūbinėse, tačiau manau, kad ją pakankamai greitai išspręsime. Nors visų viešbučių dar neapžiūrėjome, bet nemanau, kad kils dėl jų problemų. Artimiausiu metu ketiname apžiūrėti dar likusius viešbučius, nes norime užtikrinti aukščiausią 2011 metų Europos čempionato kokybę“.
Komentarai:
Malonu, kad pagyrė Šiaulius ir visus kitus miestus gal labiau išpopuliarės Lietuvos klubinis krepšinis kai pristatys tų arenų :)
2010-01-23
+2
Atsakyti
DT
ko jūs žiūrite į tą išorę - sporto arenai svarbu kas yra viduje ir manau kad Zanolinas vertina ne dizainą kalbėdamas apie "meną" o sportinę visumą - ko reikia sportininkams ir renginiui
2010-01-22
-8
Atsakyti
Martynas
Siemens arena tikras meno shedevras :D :D
2010-01-22
+7
Atsakyti
to visiems
sudais pilstotes kaip tikri lietuviai nevertui uzsieni geda pasiakyt is kur esi kiles
2010-01-22
+8
Atsakyti
jur
to juokinga

O TU VIDEJE BENT BUVAI , VILNIETI ? AR TU KAIP BOBA PERKANTI MASINA PAGAL SPALVA . GERA TA SIEMENS ARENA , IR IS ISORES IR IS VIDAUS . VISI UZSIENIO TRENERIAI IR ZAIDEJAI JA GIRIA .
2010-01-22
+1
Atsakyti
jur
Na Kaunieciai labai mandri , tai tegul ir be pinigu apsieina . Va , sugalvojau , padovanosim Kaunui ta vamzdi , o ne pinigu !
2010-01-22
-1
Atsakyti
Gytaz
Šiaip jau angliška frazė "state of the art" nereiškia "meno kūrinys". Tai reiškia "aukščiausio lygio", nieko bendro su menu neturi, taigi neskleiskit, žurnalistai, dezinformacijos... Naujienų portalams patarčiau įdarbinti žmones, kurie moka anglų kalbą.
2010-01-22
+3
Atsakyti
"Apie Kauną: „Kauno arenoje praleidau 20 šalčiausių minučių savo gyvenime. Arena sparčiai statoma, o meras ir architektas pažadėjo, kad statinys bus pastatytas iki 2010 metų pabaigos."

tigi sakė jau vasara bus pastatytas ir jau eurolyga kita sezona naujoj arenoj žalgiris žais, tai ką čia dabar peza?
2010-01-22
+1
Atsakyti
Bronius
Apmystas ta Siemensa, neveltui zvyro pilna pribarstyta tai ir bega visi sunys ir katinai;D
2010-01-22
+2
Atsakyti
Bronius
Vilniaus Portugalai del visko kalti;)
2010-01-22
-5
Atsakyti
povilas
juokinga, as irgi taip mastau, kur siemenso grozis?:D
2010-01-22
+6
Atsakyti
pienburniai
o tai kas kasi isorej arenos zais? kvaileliai. sedit ramus ir sedekit, kam cia dar savo trigrazi i kiekviena straipsni kist? siemensas dar jasikeviciaus viena is 3 graziausiu arenu pavadinta, tj kam idomi jusu nuomone kai toks zmogus kaip jis arena ivertina. jus net nesirodykit tam siemense, nes meslu prades ta arena dvokt. ot tvarteniai
2010-01-22
-1
Atsakyti
Valius to lauris
Jis turejo omeni portugalus (taip vadinami Vilniaus giventojiai) cia toks humoras,nors ka cia supras 12 tokas :)
2010-01-22
+4
Atsakyti
juokinga
Esu vilnietis bet gyvenime siemens arenos nepavadinciau meno kuriniu ;DDDD kazkoks didelis gargaras ir viskas;DDD statytas pastatas 2004 metais, bet atrodo kaip pastatytas 1994 metais;DDD visos likusios arenos fasadu groziu bus zymiai geresnes nei siemensas;DD keista bet sostine tures pacia prasciausia arena atrodancia is isores;DDD
2010-01-22
+2
Atsakyti
senis
...na jus vilnieciai ant tiek jau kvaili kad tuoj ir i sudo gabala ziuresit kaip i mena :) jau seniai visi juokiasi is to jusu vamzdzio kad ten isplauti pinigai, o tokiems imbicilams kaip anonimas (jis kitaip ir bijo pasivadint kad neissiduotu) tai yra super menas ...
2010-01-22
+2
Atsakyti
FaktasPortugalija toli,todel ir nedaeina pinigai i Kauna ;)


8metis vaike, prie ko cia ta Portugalija?

Diev, greiciau tau geografijos pamokos prasidetu pradinuk, o tai ziuriu tau ne kas su Europos zemelapiu.
2010-01-22
-3
Atsakyti
Anonimas
to antirytas

vamzdis prie upes tau ne meno kurinys? tamsta, meno siuolaikinio meno paskirtis atkrepti demesi, vien tai kad kalbi apie vamzdi prie upes rodo, kad vamzdis savo paskirti ivykde.
2010-01-22
+4
Atsakyti
Faktas
Portugalija toli,todel ir nedaeina pinigai i Kauna ;)
2010-01-22
Atsakyti
jo
Nu tikrai pries vidu Semenso nieko neturiu,visai grazu pati sale aikstele.Bet jau nepykit is isores tai didziule maxsima,kur cia meno kurinys nezinau.Siauliu tai jo sutinku,is isores laai grazu.
2010-01-22
+5
Atsakyti
panevezy tokia pat stovi
2010-01-21
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.