Klivlendo „Cavaliers“ dar niekada nebuvo taip arti NBA čempionų titulo, kaip šiemet, įsitikinęs Žydrūnas Ilgauskas. Todėl kai vasarį Ilgauskas buvo išmainytas į Vašingtono „Wizards“, būtent prarasta galimybė laimėti čempiono žiedą lietuviui buvo skaudžiausia.

„Jeigu vaikinai taptų čempionais, o manęs čia nebūtų, tai būtų mane pribaigę“, – interviu Klivlendo dienraščiui „The Plain Dealer“ prisipažino Ilgauskas.

– Žydrūnai, kaip jauteisi, kai reikėjo „Cavaliers“ rungtynes stebėti per televiziją, o vienuoliktasis numeris nebėgiojo po aikštę? – dienraščio žurnalistas paklausė Ilgausko.
– Tiesa pasakius, nežiūrėjau daug rungtynių. Bet pasitikrindavau rezultatus. Sunku nebūti tarp komandos draugų, kai esi ne traumuotas, o visiškai nepriklausai komandai. Pasitikrindavau, kaip jiems sekasi, bet bandžiau truputį atitrūkti nuo krepšinio.

– Sportavai individualiai, todėl nebuvai labai nutolęs. Ar labai keista buvo nebūti šalia komandos?
– Labai. Taip ilgai, daugiau nei trylika metų, buvau komandos dalis, o tada staiga nebesu. Prireikė laiko susidėlioti mintis. Tačiau toks gyvenimas, tokie dalykai įvyksta. Man labiausiai rūpi šeima, kad ji būtų sveika ir laiminga. Krepšinis man svarbus, bet ne pats svarbiausias dalykas pasaulyje. Priėmiau šį „Cavaliers“ poelgį kaip verslo sprendimą ir susitaikiau su tuo.

– Ar šeima džiaugiasi, kad dabar esi namuose Klivlende?
– Ne, kaip tik berniukai nori, kad likčiau namie. Kai pradėjau vėl keliauti su komanda, jie buvo kiek sutrikę. Tačiau buvo smagu su jais praleisti daugiau laiko, nes sezono metu, kai daug keliauju, daug jų gyvenimo nepamatau. Buvo smagu su jais žaisti, vežti į mokyklą, parvežti iš mokyklos. Tiesiog daryti tai, ko paprastai nedarau.

– Kalbėjai apie tai, kad grįžai dėl komandos draugų, dėl fanų. Kokios dar priežastys paskatino sugrįžti?
– Šios dvi priežastys svarbiausios. Be to, noriu čia tapti NBA čempionu. Pastaruosius kelis metus buvome taip arti to ir visi tikimės, kad šie metai bus ypatingi. Iš kažkur turiu jausmą, kad šie metai mums bus ypatingi. Jeigu vaikinai taptų čempionais, o manęs čia nebūtų, tai būtų mane pribaigę.

Interviu vaizdo reportažas:

 

Komentarai:
greendeath
sekmes Ilgai parwezk ziedus
2010-04-01
+2
Atsakyti
TIESIOGIAI
Eurolygos transliacijos

20:00 Real Madrid - FC Barcelona

20:45 Asseco Prokom Trefl Sport - Olympiacos

21:30 Caja Laboral - CSKA Moscow

21:45 Partizan Igokea - Maccabi Tel Aviv

http://tiesiogiai.fdd.lt
2010-04-01
-7
Atsakyti
Paulius VasiliauskasKobe Bryantas šiuo metu yra geriausias panetos žaidėjas!


Priciom cia KObe?
2010-04-01
-4
Atsakyti
Paulius Vasiliauskas
Kobe Bryantas šiuo metu yra geriausias panetos žaidėjas!
2010-04-01
+1
Atsakyti
Eurolygos tiesiogines transliacijos per http://tote.lt
2010-04-01
Atsakyti
DAVIDASGal ir uz rinktine suzaisi?;-)


Nu durneli,nesupranti kad jam dar per anksti atsakyt?Jam dabar tikrai labiau NBA ziedai rupi nei rinktine,ateis laikas ir atsakys.
2010-04-01
+6
Atsakyti
bletcstva
linkiu eiliny kart susimaut ir likt be ziedu
2010-04-01
-6
Atsakyti
dfh
man asmeniškai tai patiko, kad Ilgą kaip musę iš barščių išmetė ir nupjovė jo kokius 5 mln, o tai deklaruodavo, kad negali į rinktinę, nes skolingas CAVS, o cavs jį labai vertina:)

še tau, suski, meilę, kai pinigai groja, ištikimybė px....
2010-04-01
Atsakyti
Big zZz
Butu tikrai ypatingi metai ,jei ateitu uz LTU rinktine zaist ,bet nieko tokio ,Sekmes tau Ilgauskai paimk NBA zieda ir buk laimingas ;)
2010-04-01
+1
Atsakyti
algis
ilgauskas yra pasakes kad niekam niekada nesakiau kad nezaisiu rinktyneje ir butinai suzaisiu

as asmeniskai jo laukiu
2010-04-01
+8
Atsakyti
zikas
blt juokina arti cempijono titulo pernai arciau buwo siemet dar gali pirmam etape iskirst :D
2010-04-01
-2
Atsakyti
James'
"BigZ From Lithuania" Vien taip ir sako NBA komentatoriai kai Ilgauskas ymeta. O jus sakot ka jis gero LT Padare? Jei nebutu Ilgausko tai puse Amerikos nezinotu tokios salies kaip Lietuva. O jus dar sakot ka jis gero LT padare? Aj stupidovai mazvaikiu prisirinke ir vapsi belenka! Kas jums tel y rankas dave tai niekada nesuprasi toki ji suvalgyt gal. Is vis reik Banint, tokius duhus kaip Fog ir pan. Nesuprantu kaip dar basketnews neatkreipa demesio jugi toki terse puslapi.
2010-04-01
+2
Atsakyti
Ilgauskas
Su balandzio 1-maja :)
2010-04-01
+3
Atsakyti
DAVIDAS
Gal ir uz rinktine suzaisi?;-)
2010-04-01
-1
Atsakyti
belenkas
Bl net isverst normaliai nesugebat. "I have a feeling", verciasi "as jauciu", arba "as turiu nuojauta", o ne "as turiu jausma", pzdc, ruskiai ciuju verte.
2010-04-01
+4
Atsakyti
Edis
Nu ka snekejau tel su Sinica tai jis patvirtino kad macijauskas jau savaite kaip trniruojasi su rytu,tai basketfootball.lt nemeluoja
2010-04-01
+1
Atsakyti
Na tikiuosi ir Lietuvos rinktinėje spės pabūvoti
2010-04-01
+1
Atsakyti
ilgauskas teisingai sako nes ji cleveland cavaliers labai gerbia
2010-04-01
-11
Atsakyti
Rašykime lietuviškai: jaučiu, o ne turiu jausmą.
2010-04-01
+13
Atsakyti
Paulius Vasiliauskas
Kobe Bryantas yra geriausias panetos žaidėjas!
2010-04-01
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.