25 metų 193 centimetrų ūgio gynėjas Modestas Šidlauskas sezoną pradėjo LKL debiutantės Prienų „Rūdupio“ ekipoje, tačiau sezono viduryje persikėlė į aukščiausioje Didžiosios Britanijos lygoje rungtyniaujančią Vusterio „Wolves“ komandą.

Dabar, LKL ir Baltijos krepšinio lygos bronzos medalių laimėtojas kartu su dar trimis komandoje rungtyniaujančiais lietuviais bando prasibrauti į atkrintamąsias varžybas. 

Po 35 rungtynių „Vilkai“ turi 17 pergalių ir dalijasi 8-9 vietas. Be Šidlausko šioje komandoje taip pat rungtyniauja Giedrius Knyšas, Kastytis Normantas ir Povilas Tamulynas.

Šidlauskas Didžiosios Britanijos krepšinio lygoje sužaidė 21 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnydavo 6,2 taško ir atlikdavo 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

– Sausio pradžioje palikote LKL debiutantės Prienų „Rūdupio“ ekipos gretas ir išvykote rungtyniauti į Didžiąją Britaniją. Kodėl pasirinkote būtent šią šalį?  – paklausėme Šidlausko.
– Prieš pat šventes „Rūdupio“ treneris pasikvietė ir pasakė, kad yra pasiūlymas išvykti žaisti į Didžiąją Britaniją. Kadangi daug žaidimo laiko Prienuose negavau, daug negalvojęs ir sutikau.

– Ar buvo ir kitų pasiūlymų?
– Lyg ir domėjosi viena NKL komanda, tačiau norėjau išbandyti jėgas užsienyje.

– Krepšinio stilius Didžiojoje Britanijoje yra labiau artimas amerikietiškam žaidimo stiliui. Ar pajutote skirtumą tarp europietiško krepšinio ir angliško?
– Skirtumas iš tikrųjų yra labai didelis. Kiekviena ekipa turi bent po 3-4 amerikiečius legionierius ir krepšinis čia labiau paremtas individualiais veiksmais ir greitu puolimu, o, pavyzdžiui, Lietuvoje žaidžiamas labiau pozicinis krepšinis. Anglijoje priimtinas amerikietiškas žaidimo stilius.

– Jūsų ekipai liko dvejos reguliariojo sezono rungtynės, aštuonios komandos patenka i atkrintamąsias varžybas. Vusterio „Wolves“ kol kas dalijasi 8-9 vietas lygoje. Kokios nuotaikos komandoje? Kaip esate pasirengę?
– Komanda dabar tikrai labai gerai pasirengusi. Jau yra tarpusavio supratimas, susižaidimas ekipoje, ko nebuvo prieš atvykstant čia. Prieš Naujus metus visa komanda buvo atleista, ir po Naujųjų surinkta visiškai nauja, tad iš pradžių keletą rungtynių pralošėme vos keliais taškais vien dėl susižaidimo stokos. Visgi dabar įsivažiuojame ir likus dvejoms rungtynėms komanda tikrai gerai nusiteikusi ir pasiruošusi kovoti dėl vietos atkrintamosiose varžybose. 

– Ar jaučiate trenerio pasitikėjimą? Esate patenkintas savo vaidmeniu ekipoje?
– Patenkintas. Iš tikrųjų gaunu nemažai žaidimo laiko. Sezono pradžioje žaidžiau netgi daugiau, buvau įgavęs trenerio pasitikėjimą, bet užklupo traumos, nerungtyniavau tris savaites, todėl šiek tiek dingo tas žaidimo jausmas, o kartu sumažėjo ir trenerio pasitikėjimas.

– Kaip manote, kokios yra geriausios jūsų kaip krepšininko savybės?
– Sunku pasakyti. Kitiems iš šono galbūt geriau matyti. Rungtyniauju atakuojančio gynėjo pozicijoje, tačiau mėgstu ir perduoti kamuolį, prasiveržti. 

– Ar nesunku žaisti svetimoje šalyje?
– Iš pradžių buvo labai sunku ir netgi baisoka, ypač dėl kalbos barjero. Tačiau čia dirba tikrai geri žmonės, taip pat yra nemažai lietuvių, todėl apsipratau. 

– 2005 metais su Šiaulių „Šiaulių“ ekipa iškovojote LKL ir Baltijos krepšinio lygos bronzos medalius, su jaunimo iki 20 metų rinktine tapote Europos vicečempionu. Ar manote, kad tai buvo sėkmingiausi jūsų karjeros metai?
– Nepasakyčiau. Tuomet atlikau tik epizodinį vaidmenį, daug žaisti negaudavau, tačiau labiausiai įsiminė Europos čempionatas.

– Tuometinėje rinktinėje rungtyniavote kartu su Jonu Mačiuliu, Artūru Jomantu, Mantu Kalniečiu – žaidėjais, jau ragavusiais Eurolygos skonio. Kaip manote, ko jums pritrūko, kad dabar galbūt pats rungtyniautumėte Eurolygos lygio ekipoje?
– Galbūt tiesiog reikėjo atsidurti tinkamoje vietoje, tinkamu laiku. Tiesiog taip susiklostė viskas ir aš nieko nekaltinu. Yra kaip yra. 

– Kokie jūsų tolimesni karjeros planai? 
– Norėčiau pasilikti čia, Anglijoje. Gavau pasiūlymą toliau tęsti studijas ir kartu rungtyniauti ekipoje. 

– Ar neplanuojate grįžti į Lietuvą tęsti karjeros?
– Sunku pasakyti, ateitis parodys, kaip bus. Aišku, kitais metais norėčiau pasilikti čia, o vėliau žiurėsiu, kaip viskas susiklostys.

Komentarai:
Zo
Ka reiskia nera krepsininko? Zaidzia profesionalioj lygoj, gal ne pacioj stipriausioj, bet jau budamas 25 metu pasieke daugiau nei tu per visa gyvenima pasieksi
2010-04-19
+1
Atsakyti
to Pukis
Modelis:)))Nebus is jo krepsininko:) P.S 25 jam , nera jau krepsinionko , o ne nebus :D
2010-04-19
+1
Atsakyti
XxX
Na Modestas panasu kad ilgam ileido saknis Anglijos klube. Jo ganetinai kukli statistika neatspindi jo galimybiu ir tikrosios naudos komandai. Apskritai sis zaidejas turi daug potencialo ir nuo mazens pasizymejo darbstumu... Tikrai daug Lietuvos klubu padare klaida kad leido jam isvykti...! Sekmes jam!
2010-04-19
-2
Atsakyti
Pukis
Modelis:)))Nebus is jo krepsininko:)
2010-04-18
+5
Atsakyti
xaxaxa
tobulet :):):)
2010-04-18
Atsakyti
carter
modelis:):):)
2010-04-18
-3
Atsakyti
misko gyvunas
Gaila kad nepaklause ar apart krepsinio daugiau dar kuom nors uzsiimineja? nes bijau sumeluot, bet man rodos as maciau jo nuotrauka akropolyje, matomai dar ir modeliu karts nuo karto padirba...
2010-04-18
-2
Atsakyti
ir as manau , kad dabar jam geriausiai butu likti anglijoj , nes cia turi puikia proga tobulet , o weliau jau ziuret kur keliaut toliau
2010-04-18
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.