Žalgirietis Vene – Estijos krepšinio viltis

2010-06-10 10:40
Karolis Jankus, „BasketNews.lt“ spec. korespondentas Trevize (Italija)

Estai ateityje daug tikisi iš Siimo Sanderio Vene
Estai ateityje daug tikisi iš Siimo Sanderio Vene
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus

Birželio 5-7 dienomis Trevize, Italijoje, vyko tarptautinė jaunųjų talentų „Adidas Eurocamp“ stovykla, kurioje žaidėjai kovoja prieš geriausius savo amžiaus krepšininkus, dirba su garsiais treneriais iš viso pasaulio bei pasirodo tiek Europos, tiek Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) skautams.

Vienas iš pakviestųjų – žalgirietis Siimas Sanderis-Vene – dėl atidėto skrydžio į renginį atvyko praleidęs pusę pirmosios stovyklos dienos, tačiau greitai pateko į įprastą ritmą. Čia jo žaidimą atidžiai sekė Estijos krepšinio lygos valdybos direktorius Rauno Pekha. Jis sutiko su „BasketNews.lt“ pasidalyti mintimis apie savo tautietį, jo pasirodymą bei ateitį.

– Ką manote apie Siimo žaidimą šioje stovykloje? – „BasketNews.lt“ paklausė legendinio Estijos krepšininko.
– Jis pasirodė neblogai. Visada noriu, kad Siimas sužaistų kuo geriau, bet stovykloje – gana didelė konkurencija. Jis puikus komandinis krepšininkas – tai viena stipriausių jo žaidimo pusių. Tokioje stovykloje, kur žaidėjai susirenka tik kelioms dienoms, ekipose komandinio žaidimo nėra daug. Be to, Siimo pozicijos krepšininkai priklauso nuo to, kiek ir kada gauna kamuolį. Manau, kad jis sužaidė pagal savo galimybes.

– Vene – pirmasis istorijoje Estijos krepšininkas sudalyvavęs šiame renginyje. Ką tai reiškia jam ir šalies krepšiniui?
– Manau, jog būti šios stovyklos dalimi – didelė garbė. Čia žaidžia geriausi jaunieji krepšininkai Europoje. Būti tarp jų – didelis pasiekimas. Tikiuosi, jam tai suteiks dar daugiau motyvacijos tobulinti savo žaidimą. Koks geras krepšininkas jis taps, priklausys nuo jo darbo, išsikeltų tikslų.

– Vieną dieną – galbūt geriausias Estijos krepšininkas?
– Taip viliamės (šypsosi). Nors tai nėra lengva užduotis, ateitis priklauso tik nuo jo paties.

– Kokius savo žaidimo komponentus jis dar gali gerinti?
– Fizinius duomenis, atletiškumą. Norint žaisti aukščiausiame lygyje taip pat reikėtų pagerinti metimą. Viskas, kas daroma aikštėje, gali būti atlikta šiek tiek greičiau, taikliau, staigiau.

– Ko tikitės iš Siimo kitą sezoną?
– Viliuosi, jog jis ras aukšto lygio klubą, kur galės žaisti daugiau, nei šį sezoną ir pasirodys kuo geriau.

Komentarai:
udra
pats lieviausias legionierius apskritai :DD
2010-06-28
-6
Atsakyti
ZALGRYBISSDAVIDASZALGRYBISSAbejoju ar ji paklvies kokia stipresne NKL komanda,geriausiu atveju RKL cempionai jei pakvies tai pakvies ne tai ne...ka cia svaigsti...? jis geras krepsininkas ir LKL jis tinka. NKL ar RKL tai tik rtyfaniai ir gali siulyt. Geresnis ir uz jusu buterleviciu.Uz Buterleviciu geresnis :DDDDD vos nuo kedes nenusiverciau :DDD nejuokink krc..
tas tavo sudas buterlevicius ne eurolygoj nezaidzia...vene daug geresnis
2010-06-17
-4
Atsakyti
u
Vene saunu
2010-06-11
+2
Atsakyti
DAVIDASZALGRYBISSAbejoju ar ji paklvies kokia stipresne NKL komanda,geriausiu atveju RKL cempionai jei pakvies tai pakvies ne tai ne...ka cia svaigsti...? jis geras krepsininkas ir LKL jis tinka. NKL ar RKL tai tik rtyfaniai ir gali siulyt. Geresnis ir uz jusu buterleviciu.


Uz Buterleviciu geresnis :DDDDD vos nuo kedes nenusiverciau :DDD nejuokink krc..
2010-06-10
-2
Atsakyti
Aklas paukstisTykiuosi kad VENE nemoka Lietuviskai skaityti, o tai perskaites apie save gali isskleist sparnelius. Musu 16 - meciai geriau zaidzia nei jis. Uzjauciu Estijos krepsini.


Venne ne tik lietuviškai laisvai skaito, bet ir kalba bei rašo :) Juk studijuoja VDU ir ne kokią programą, kurioje studijos būtų anglų kalba :)
2010-06-10
Atsakyti
JarkaltuKinderiaXxX-Pacers ir Zalgirio fanas!Sekmes veniai tobuleti bet ne Zalgiri, galetu i siaulius eiti, ten butu puiki galimybe tobuleti jam...Visishkai sutinku, nors ir noriu matyt ji zalgirije, bet geriau kad vyktu i siaulius ar koki Hapoel, kad tobuletu ir jau kita sezona zaistu lietuvoj, zalgiryje! :D idomu kiek pas Vene Kontraktas su zalgiriu, kas zino?


sutinku ir manau kad nebutina Lietuvoje ji laikyti. gali but skolinamas ir uzsienio klubams, kad ir kokiojs Latvijoj, Lenkijoj. Galu gale ir italijoj kad ir antroj lygoj, svarbu yra patirtis.

Manau kad jis dar kokius 2m sutarti turi, bet cia tik man taip atrodo nes buvo pasirases lyg 4 ar 5m sutarti ir buvo skolinamas...
2010-06-10
+4
Atsakyti
ZALGRYBISSAbejoju ar ji paklvies kokia stipresne NKL komanda,geriausiu atveju RKL cempionai jei pakvies tai pakvies ne tai ne...


ka cia svaigsti...? jis geras krepsininkas ir LKL jis tinka. NKL ar RKL tai tik rtyfaniai ir gali siulyt. Geresnis ir uz jusu buterleviciu.
2010-06-10
-8
Atsakyti
Dar jam reikia metus... du palosti uz kokia BBL ar LKL komanda.
2010-06-10
+3
Atsakyti
Abejoju ar ji paklvies kokia stipresne NKL komanda,geriausiu atveju RKL cempionai jei pakvies tai pakvies ne tai ne...
2010-06-10
-12
Atsakyti
jkjkkodel nekokia? gautu daugiau laiko tai irodytu savo verte. nera jis jau toks blogas.


Tas laikas siaip sau nedalinamas. Jei negauna laiko - vadinas nevertas. O ir gaudamas jo (pries silpnesnes komandas leisdavo jam pasireikst) irgi nieko ispudingo neparodydavo.
2010-06-10
-3
Atsakyti
Tykiuosi kad VENE nemoka Lietuviskai skaityti, o tai perskaites apie save gali isskleist sparnelius. Musu 16 - meciai geriau zaidzia nei jis. Uzjauciu Estijos krepsini.
2010-06-10
-13
Atsakyti
reik patobulet ir bus tikrai geras zaidejas
2010-06-10
-1
Atsakyti
Nereikia norėt, kad jis būtų Žalgiry the best. Patys matom, kad jis mažai žaidžia per rungtynes, gauna vos po kelias minutes ir tai žaidžiant su silpnesnėm komandom. Per treniruotes juk ne tas. Aišku, yra jam dar kur tobulėt ir pakankamai. Manau, kad kitą sezoną, jei jo niekam nepaskolins, galėtų treneris padaryt daugiau tokių varžybų, kai žaidžia vien jauni, ne tokie pajėgūs krepšininkai (turiu omeny rungtynes ne su Rytu, Šiauliais ar dar kokia stipresnia komanda). Nuoširdžiai linkiu sėkmės Venei ir tikiu, kad jis dar parodys save.
2010-06-10
+4
Atsakyti
Tai tegul ir mokosi Estijoj žaist krepšinį, Žalgiriui jis tiek reikalingas kaip laivui skylė...
2010-06-10
+2
Atsakyti
Gal kas zino kokios trukmes kontrakta su juo turi Zalgiris? O siaip, jei kalbanant apie pati krepsininka, tai kazkokio isskirtinio zaidimo tikrai nerodo, truksta mases zaidiziant 4 numeriu, o zaisti atsitraukus trukdo gan prastas metimas(bent jau zaist aukstam lygy tikrai neuztenka). Beto, kaip jau rasyta siam interviu, truksta judrumo......
2010-06-10
+5
Atsakyti
Zalgis
Šiauliai jam pargerai... Aiščiai pats tas.
2010-06-10
+2
Atsakyti
ctx
Koks jis bus po 5 metu galima tik spelioti, o kad jis turi potencialo tai aisq, sutikciau, kad jam dar reiktu pazaisti kokiuose siauliuose ir tik tada gryzti arba ne. O kad jis gali but geras ar net labai geras zaidejas abejoniu nekyla.
2010-06-10
+4
Atsakyti
Ateitis? Ka salis gales padaryt su vienu, tarkim vidutinio lygio zaideju? Mires krepsinis Estijoje..
2010-06-10
-4
Atsakyti
..
jei tik tokios viltys... nera estijos krepsinio :)
2010-06-10
+7
Atsakyti
ZALGRYBISSGeriausia jam butu varyt i Pasvalio Pieno zvaigzdes tai ten gal ir atsiskleistu bet ir tai mazai tiketina...


Tau geriausia būtų varyti į durchata.Ten susirastum gerų bičiulių.

O Siim-Sander-Venei sėkmės.Tikiuosi, dar būsi Žalgiryje.
2010-06-10
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.