Pasistiprinęs Jankūnu, „Žalgiris“ kitai komandai gali skolinti Delašą

2010-07-26 09:49
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.

Perpildytą „Žalgirio“ priekinę liniją gali tekti palikti Mario Delašui
Perpildytą „Žalgirio“ priekinę liniją gali tekti palikti Mario Delašui
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Į Kauno „Žalgirį“ sugrįžus Pauliui Jankūnui, jaunesniems aukštaūgiams bus ieškoma kitų komandų. Kitai ekipai gali būti paskolintas ir perspektyvusis kroatas Mario Delašas.

Kalbėdamas tinklalapiui „BasketNews.lt“, „Žalgirio“ klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas pasidžiaugė, kad pavyko susigrąžinti ilgametį „Žalgirio“ žaidėją Jankūną.

„Kaip ir sakiau, jeigu bus galimybė įsigyti vieną krepšininką, mes jį ir įsigysime. Ne paslaptis, kiek daug Paulius reiškia „Žalgiriui“ ir tai, kad jis dabar grįžta, yra didžiulis laimėjimas“, – kalbėjo Motiejūnas.

Šeštadienį Kauno klubas paskelbė su Jankūnu pasirašęs ilgalaikę sutartį (2+1).

26 metų puolėjas prisijungs prie perpildytos „Žalgirio“ priekinės linijos. Ten iš praėjusio sezono lieka Tadas Klimavičius, Travisas Watsonas, Mirza Begičius, Delašas. Šią vasarą komandą papildė amerikietis Omaras Samhanas.

Motiejūnas patvirtino, kad sutartis neseniai buvo pratęsta ir su Povilu Čukinu.

Net neabejojama, kad jaunesni komandos aukštaūgiai – Povilas Butkevičius ir Siimas Sanderis Vene bus skolinami kitoms komandoms. Tas pats gali ištikti ir Delašą.

„Tai – vienas iš variantų. Mario gali būti paskolintas komandai, kurioje jam bus suteiktos geriausios sąlygos“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Motiejūnas.

Apie dar vieno aukštaūgio – Watsono skolinimą, anot Motiejūno, nėra kalbos ir amerikietis kitą sezoną tikrai atstovaus „Žalgiriui“.

Kitoms komandoms bus skolinami ir jauni komandos gynėjai – Žygimantas Janavičius, Šarūnas Vasiliauskas, Artūras Milaknis, galbūt Adas Juškevičius. Anot „Žalgirio“ vadovo, klubui priklausantys jaunieji krepšininkai pasiskirstys per kelias komandas.

„Sakalai“, „Nevėžis“, „Šiauliai“, „Techasas“, „Kaunas“ – bet kurioje komandoje gali atsidurti tie krepšininkai. Nebus taip, kad visas desantas nueis į vieną komandą. Jie bus po kelis keliose komandose“, – paaiškino Motiejūnas.

Motiejūnas paneigė kalbas, kad klubas artėja prie susitarimo su Dariusiu Washingtonu. Anot „Žalgirio“ vadovo, „tikrai niekur nėra pasistūmėta“ derybose dėl gynėjo, todėl sezoną kauniečiai gali pradėti ir esama sudėtimi.

Šią savaitę gali paaiškėti, kas sudarys trenerio Aco Petrovičiaus štabą, o ruoštis naujam sezonui žalgiriečiai pradės rugpjūčio 16 dieną.

Komentarai:
laimondas
noreciau matyti Siauliuose Derlasa, milakni,Vasiliauska, kaip antra pg irkaip pagrindini Z Janaviciu ir kokius 5 siauliecius
2010-07-31
+8
Atsakyti
Mario
Jau geriau turet normalu zaideja ant suolo nei milzina, kuris net normaliai tasku neimeta. Be to Mario dar ir tritaskius saudo.
2010-07-28
-3
Atsakyti
rezas
ar jus durni ? geriaU gal tegu ciukinas zalgyry suola trina nei talentingas delasas? delasas siauliuose siaus o zalgiri zlugtu. o ciukinui jau nera kur zlugt. taigi. mastykit nors kiek
2010-07-28
+3
Atsakyti
Bird
Aš irgi Mario Šiauliuose laukiu. Be to, norėčiau Šiauliuose matyti ir dar kelis Žalgirio žaidėjus. Gal sakau Rytui labiau į atlapus kibtų, o be to, kitam (ar dar kitam) sezonui susižaistų. Tuyriu ir dar vieną pamąstymą... Gal Čiukas sutiko už "dyką" lošt kad Žalgiris jį paėmė. Tarkim Delašo kaina yra per didelė Šiauliams, o Čiukinas nenori Šiauliuose žais, tai tada nupirkai Čiukiną už dyką ir komplekte su Delašu Šiauliams atidavei. Ir Šiauliams gerai, ir Žalgiriuo nereikia mokėti už žaidėją žaidžiantį kitoje komandoje
2010-07-28
-11
Atsakyti
grigas
dar reigtu dariu wasingtuno ir viskas bu ok
2010-07-27
-19
Atsakyti
saras
na kam delasa skolinti, kai geriau ciukina skolinti ir pasilikti delasa. ir sudetis butu stipresne su delasu, nei su ciukinu. beto centru triju uztenka ir tris krastus pasilikti galima. kam reikalingi keturi centrai? na watson pf/c, bet kaip ir sakiau, jau geriau delasas nei ciukinas.
2010-07-26
+6
Atsakyti
tai aišku reiks skolint, daugiau lietuvių komandoje liks..... šiaip tai aišku nesamone yra pirkt perspektyvų užsienietį ir jį paskui skolint, bet tokia jau ta Žalgirio vadyba..... bet komanda stipriai atrodo, jei dar geras įžaidėjas tai išvis aip su buldozeriu važiuos......
2010-07-26
-2
Atsakyti
truputi gal ir neitema,bet yra Oficialus pranesimas is http://www.bcsiauliai.lt

"Šiauliams" atstovaus Edvinas Ruzgas

2010 07 26

Po įspūdingo sezono išretėjusias "Šiaulių" ekipos gretas papildė 23 metų 198 cm ūgio Edvinas Ruzgas. Su pastaruosius šešerius metus JAV besimokiusiu ir krepšinį žaidusiu krepšininku pasirašyta ilgalaikė sutartis. Iš Vilniaus kilęs krepšininkas pastaruosius du sezonus atstovavo Teksaso krikščioniškojo universiteto (TCU) ekipai ir buvo vienas jos lyderių. Gynėjo ir lengvojo puolėjo pozicijose rungtyniaujantis E.Ruzgas 2009/2010 m. NCAA čempionate sužaidė 32 rungtynes, per kurias aikštėje praleisdavo po 31,4 min., pelnydavo po 10,7 taško, sugriebdavo po 2,8 kamuolio. "Konkurencijos nebijau, nes ji padeda tobulėti", - šypsojosi parašą ant sutarties padėjęs diplomuotas ekonomistas, kurį į savo gretas kvietė dar keli LKL klubai.
2010-07-26
-10
Atsakyti
Geriau jau CUKINA paskolintu o Delasa galetu pasilikti.
2010-07-26
-5
Atsakyti
Anonimas
oi nereik jo skolint tegu buna zalgiry reikes tokiu zaideju :)
2010-07-26
-1
Atsakyti
NEPTUNAS
bet tai pala pala.... jeigu nebus nei milaknio, nei janaviciaus, nei ado, net ir saro!!! tai vadinasi tikrai bus dar ne tik PG, bet ir SG!!! o gal net ir SF....
2010-07-26
+4
Atsakyti
ggg
visiems sapaliotojams kurie cia skirsto zaidejus.s i a u l i a i jums ne koks rudupis ,rerlas ar nevezis.kad imtu tokius lavonus kaip butkevicius ar milaknis.juos gali priglausti nebent kokia suduva.nes paanalizavus ju zaidimo sugebejimus jie tik atitiktu suduvos komandos lygi.milaknis ir nedzinskas vienas prie vieno.nei prasivarys nei pavarys kamuoli,nebent paleis netycia laisvas tritaski.tas pats butkevicius ar danys obsoliutus nekordinuoti begalviai.nenoriu izeisti siu zmoniu ,bet viska reikia delioti pagal sugebejimus
2010-07-26
-1
Atsakyti
NEPTUNAS
nx ta ryzika pasieme??? del to, kad geras rubineje??? tegul lieka mario geriau!!!
2010-07-26
-1
Atsakyti
DZEBIS
Kiek pamenu kažkas pezėjo apie jaunimo ugdymą. Kauniečiai peziečiai.
2010-07-26
+10
Atsakyti
KinderiaXxX-Pacers ir Zalgirio fanas!
Delasa RYTUI savo priesam tikraj neskolintu, gi jie specialiai sudirbtu zaideja is zalgirio... ir vapse jie su nemoka jaunu isukdyti, nei kuzminsko, sinicos nei kitu... jie ten yra sugniuzdomi...
2010-07-26
+2
Atsakyti
gaila kad butent delasas turi but skolinamas...tikiuos duos ji siauliam-sireika moka atskleist talentus
2010-07-26
-8
Atsakyti
Mario ir Žygimantą skolint Šiauliam. Ir klubui ir žaidėjam būtų nauda. Juškevičių būtinai reikia pasilikt. Nes Brownas jau tikrai metuose, todėl LKL galės eit į startą Adas. Kitus skolint kitiems klubams.
2010-07-26
+10
Atsakyti
guru
DELASHA GALETU RYTUI PASKOLINT!!! REIKIA RYTUI AUKSTU
2010-07-26
-7
Atsakyti
viskas aisku
Dabar aisku visa jaunima isskolina,o paima Wasingtona ir Q.Woodsa is Prokomo
2010-07-26
-8
Atsakyti
lol
vel bus ta pati zombiu komanda
2010-07-26
-8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.