Žalgiriečiai stringa varžovų gynyboje
Žalgiriečiai stringa varžovų gynyboje
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Per vėlai pradėję spurtuoti Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos „Top 16“ etapo antrojo turo rungtynėse namuose 64:71 (16:23, 6:17, 21:16, 21:15)  pralaimėjo Pirėjo „Olympiakos“ ekipai.

Rungtynių akimirkas galite peržiūrėti čia.

Pirmoje rungtynių pusėje aiškiai dominavo svečiai iš Graikijos, kurie po dviejų kėlinių pirmavo 40:22, o trečiojo kėlinio pradžioje net 50:26.

Visgi žalgiriečiai nepasimetė ir spurtavo 22:6 bei skirtumą sumažino iki 8 taškų (48:56).

Iki dvikovos pabaigos likus kiek daugiau nei 1 minutei Martynas Pocius pataikė tik vieną baudą (62:67), o apsigynusius kauniečius prie svečių dar labiau priartino Pociaus dvitaškis (64:67).

Kitoje atakoje Milošas Teodosičius sumeta baudas, o pramestą Pociaus tritaškį svečiai pavertė greitais dviem taškais.

Nors „Žalgiris“ laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 39:29, tačiau suklydo net 16 kartų daugiau (21/5). Kauniečiai per visas rungtynes nesugebėjo perimti nė vieno kamuolio, kai graikai „pavogė“ net 9.

„Olympiakos“: Vassilis Spanoulis 17, Milošas Teodosičius 13, Ioannis Bourousis 11, Radoslavas Nesterovičius 9 (8 atk. kam.).

„Žalgiris“: Martynas Pocius 17, Bobanas Marjanovičius 12, Mantas Kalnietis ir Tomas Delininkaitis po 9, Travisas Watsonas 6, Tadas Klimavičius 4, Aleksandras Čapinas 3, Mindaugas Kuzminskas ir Paulius Jankūnas po 2 (Marcusas Brownas, DeJuanas Collinsas, Artūras Milaknis).

 Rungtynių vaizdo reportažas. Manto Kalniečio ir Martyno Pociaus komentaras: 

Ilias Zouros („Žalgirio“ ekipos vyr. treneris): „Sveikinimai žiūrovams. Man patinka šie žiūrovai, nes jie mus palaikė net tada, kai atsilikome 20 taškų skirtumu. Antroje rungtynių pusėje pasirinkau variantą kovoti su lietuviais, kurie turi daugiau garbės.

Mums pritrūko kelių minutės pertraukėlių, kad žinotume, kaip žaisti, bet dėkoju krepšininkams, kad kovojo iki pat pabaigos. Labai didžiuojuosi, kad dirbu „Žalgiryje“ su tokiais krepšininkais. Pažadu, kad komanda žais geriau diena iš dienos.

Dvikovos pabaigoje sumažinau rotaciją, nes atsilikome. Žinau, kad lietuviai, kaip ir graikai, turi daug orumo, todėl pasirinkau žaisti su jais. Sutrumpinome rotaciją, suradome geresnius žaidėjus. Esame nusivylę, nes atsilikome trimis taškais ir tai buvo esminis momentas. Bet pasikartosiu, kad labai didžiuojuosi krepšininkais ir man smagu su jais dirbti.“

Išsamesnis Zouros komentaras:

Dušanas Ivkovičius („Olympiakos“ ekipos vyr. treneris): „Tai buvo sunkios ir svarbios rungtynės mano komandai. Manau, kad nusipelnėme pergalės. Rungtynės buvo dviejų skirtingų pusių, pirmoje pusėje mūsų gynyba buvo puiki, ypač stabdant žaidimą vienas prieš vieną. Mums tai svarbios rungtynės, nes pralaimėjome praėjusias rungtynes ir šiandien žaidė labiau patyrę krepšininkai. Antroje pusėje žaidėme visiškai kitaip, gynyba nebuvo tokia gera, „Žalgiris“ gaudavo per daug erdvės. Pocius, Kalnietis ir Delininkaitis gaudavo daug laisvės ir pelnė daug taškų. Jie kovojo iki pat pabaigos ir parodė Lietuvos krepšinio jėgą.“

Išsamesnis Ivkovičiaus komentaras:


Komentarai:
niekada nemaniau kad tie keitimai suplanuoti...dabar jau viskas aisku
2011-01-28
+5
Atsakyti
Dar sezono pradžioj nekilo abejonių, kad "Žalgiris" "ims" LKL, bet dabar tokie paskutiniai rezultatai verčia susimąstyti kaip ten bus...
2011-01-27
-4
Atsakyti
Briedis
Gerai ten statistikoj gale skliausteliuose trys didieji inkarai atrodo su nuliu tašku,o naudingumas pas du minusinis,o pas viena nulis. Siaip šitų lavonų komandoj būt neturėtų. Negana,kad tašku nepadaro,bet dar ir gynyboj su jais daro kas ką nori. Kam tokie reikalingi,tai čia tik buratinas su motiejūnu gali paaiškint!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-01-27
-3
Atsakyti
Jau ko ko, bet šitų rungtynių ilgai nepamiršiu dėl kelių priežasčių. Pirma tai Žalgirio keitimai. Jau labai daug išdiskutuota tema ir taip viskas jau čia aišku. O antra, atmosfera 3-4 kėlinį. Taip buvo linksma matyti aikštėjė visus 5 rinktinės krepšininkus, kaip jie žaidė ir kaip Halė juos palaikė. IR Bobanas gerai sulošė, ne ką prasčiau nei Mirza. Gerai Žalgiris žaidė vien dėl 3-4 kėlinio Rungtynės buvo geros ir jei taip žais visas rungtynes kaip seniau, tuos nusenusius nigerius leis tik keliom minutė bus puiku. Bet gi romkai svarbiausia pragriesas :)) Kaip gale matėsi Delininkaitis vos ant kojų pastovi, galvoju reiktų pakeist ir Čapiną išleist tikrai geriau už pasenusį DC, bet ne ta senį išleido kuris nei puolime lošia nei ginyboi spėja. Viskas aiškiai matosi.. Gaila , kad yra žlugdoma komanda.. Zourusas su Grigu yra pastumdėliai, kitaip nepasakysi.
2011-01-27
-18
Atsakyti
SoftEdgeNu tikekimes pries ulkeri laimesim :)


Nelaimėsim.. Vien gerų žaidėjų ir trenerio neužtenka. Reike dvasios, kure sukurė mūsų fanai, prieš juos lenkiu galvą. Bet nepalikim komandos ir laikykim frontą, kad Žalgiris būtų neužmirštas...
2011-01-27
-1
Atsakyti
Rokis_Filadelfijus_Graikijos žiniasklaida su siaubu aprašinėja įvykius Kauno Žalgiryje, susijusius su mistiniais leitimais ir vakar dienos rungtynėse. Atvirai rašoma, kad nelogiškų sprendimų Žalgiryje buvo pakankamai daug.Rašoma, kad Zouros pateko į labai keblią padėtį ir jis turbūt net įsivaziduoti negalėjo, kad tokie dalykai dėsis krepšinio šalyje. Žiūrovai skanduoja „Lietuva, Lietuva”, reikalaudami išleisti lietuvius žaidėjus į aikštę, o Zouros turi leisti žaisti amerikiečiams, nes taip numatyta plane, kurį sudaro romanovas, o įgyvendinimą kontroliuoja R.Grigas. Planas parengtas Romanovo kompiuteryje pagal astrologines prognozes žaidėjams. Ar publikos skandavimas „Buratinas (marionetės)” reiškia, kad Zouros vykdė būtent tą planą?„Ar jie taip elgėsi ir su mano asistentu?”, - jau vėliau klausė D.Ivkovičius, turėdamas omenyje Aco Petrovičių, kuris buvo Dudos padėjėjas nacionalinėje Serbijos rinktinėje.Tačiau įdomiausia straipsnio vieta yra ši. Mes pateikiame citatą iš graikų spaudos:„Mes nežinome ar tai tiesa ar perdėta, bet Lietuvos žurnalistai mums sakė, kad per pertrauką A.Sabonis pasakė Romanovui: Mano didžiausia klaida buvo ta, kad tau atidaviauau komandą”. Po pertraukos Romanovo šalia Sabonio nebebuvo.


idomu idomu cia, tik neaisku is kur cia tokie gandai
2011-01-27
-5
Atsakyti
as jau susitaikiau su ta mintim kad zalgiris iseis is eurolygos be pergaliu laukia lkl finalas
2011-01-27
+6
Atsakyti
Nu tikekimes pries ulkeri laimesim :)
2011-01-27
+5
Atsakyti
nemaciau varzybu kaip ce bobans tiek imete
2011-01-27
+1
Atsakyti
Graikijos žiniasklaida su siaubu aprašinėja įvykius Kauno Žalgiryje, susijusius su mistiniais leitimais ir vakar dienos rungtynėse. Atvirai rašoma, kad nelogiškų sprendimų Žalgiryje buvo pakankamai daug.

Rašoma, kad Zouros pateko į labai keblią padėtį ir jis turbūt net įsivaziduoti negalėjo, kad tokie dalykai dėsis krepšinio šalyje. Žiūrovai skanduoja „Lietuva, Lietuva”, reikalaudami išleisti lietuvius žaidėjus į aikštę, o Zouros turi leisti žaisti amerikiečiams, nes taip numatyta plane, kurį sudaro romanovas, o įgyvendinimą kontroliuoja R.Grigas. Planas parengtas Romanovo kompiuteryje pagal astrologines prognozes žaidėjams. Ar publikos skandavimas „Buratinas (marionetės)” reiškia, kad Zouros vykdė būtent tą planą?

„Ar jie taip elgėsi ir su mano asistentu?”, - jau vėliau klausė D.Ivkovičius, turėdamas omenyje Aco Petrovičių, kuris buvo Dudos padėjėjas nacionalinėje Serbijos rinktinėje.

Tačiau įdomiausia straipsnio vieta yra ši. Mes pateikiame citatą iš graikų spaudos:

„Mes nežinome ar tai tiesa ar perdėta, bet Lietuvos žurnalistai mums sakė, kad per pertrauką A.Sabonis pasakė Romanovui: Mano didžiausia klaida buvo ta, kad tau atidaviauau komandą”. Po pertraukos Romanovo šalia Sabonio nebebuvo.
2011-01-27
-1
Atsakyti
TestMjo su rotacija tai cia kazkokia mistika. http://www.euroleague.net/main/results/s...rungtyniu neziurejau tai nesuprantu du Collinsu cia bugas kazkoks ar jis rimtai per 20 min nei karto nemete?


rimtai, jis tik vaiksciojo lupa atlupes
2011-01-27
+17
Atsakyti
Kuris ten pacukas urodas soko ant to senelio??? nu suvaryt toki uroda kad nesugalvotu eit i kase daugiau
2011-01-27
+21
Atsakyti
Man taip gaila zaideju,kurie stengiasi is visu jegu,taciau mato,jog vistiek is to naudos nulis. Karocia,net nera ka ir kalbeti apie tai
2011-01-27
-6
Atsakyti
idomi situacija db gali but nes trecio kelinio pradzioj romanovas su treneriu apie kazka kalbejo paspaude ranka ir isejo is sales. o nuo trecio kelinio viskas ir pasikeite i gera gali but kad leido treneriui vadovaut o gali ir atleist uz gincus. nu kitos rungtynes su ulkeriu tikrai i viska atsakys jei vel bus toks cirkas kaip per pirmus du kelinius greit ir i hale niekas nebeateis o tie kas ateis nusvilps romanova ir visokius dc
2011-01-27
-4
Atsakyti
Driežas
belleti___

gera fotkė,įsimečiau kaip ekrano foną ir kol tas psichopatas darys nesamones ji ten ir bus. :-))

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-01-27
+3
Atsakyti
Osmisapgailėtini statistai ar matėt kaip DC gale gynės? ar matėt? Teodosičius mesdavo savo beviltiškus tritaškius daugiau nk.


Tu gal aklas!? Teodosicius mete kaip ir visalaika laisvas praktishkai, gerai, kad jam nekrito vakar! Bet ir tai nepadejo! Cia DC nuopelnu nematau nei trupucio
2011-01-27
-10
Atsakyti
Nu jei Romanovas nesikiš, tada dar yra šansų patekt į kitą etapą, bet nemanau kad jis trauksis... praeis kelios dienos vėl leptels jis kokia nesąmonę ir toliau jūs jį visi dievinsit... Čia tas pats kaip prieš sezoną surinko komandą tai visi rašėt, Romanovas malačius, dievas ir t.t. O kas dabar, baisu net žiūrėt, kai lauki rungtynių, pergalių, gražaus žaidimo... O tik tenka nusivilt, tv išjungt....
2011-01-27
Atsakyti
va cia linkejimai romanovui ;DD

http://www.part.lt/img/648712493605b093b...
2011-01-27
+2
Atsakyti
Kalnietis dbr gailisi kad pratese kontrakta su zalgiriu. Is legendos padare klounus...
2011-01-27
-4
Atsakyti
Na jei "Žalgiris" dar kartą suklups, tai praktiškai tikrai į kitą etapą nepateks, nes 2 pralaimėjimai yra max TOP 16 etape. Čia tas pats kaip 6 pralaimėjimai reguliariajam. Nieko gero "Žalgiriui" nesišviečia.
2011-01-27
-10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.