„Pieno žvaigždes“ nuo bilieto į LKL skyrė metimas (komentarai, statistika)

2011-05-01 18:28
Rokas Buračas, „BasketNews.lt“ korespondentas
Nacionalinėje krepšinio lygoje rimto pasipriešinimo nesulaukusiai Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandai Palangos „Naglio“ barjero kelyje į Lietuvos krepšinio lygą įveikti nepavyko
Nacionalinėje krepšinio lygoje rimto pasipriešinimo nesulaukusiai Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandai Palangos „Naglio“ barjero kelyje į Lietuvos krepšinio lygą įveikti nepavyko
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis
Palangos „Naglio“ komandai pavyko išsaugoti vietą Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Lemiamose pereinamosios serijos rungtynėse Klaipėdoje Alberto Vilimo ir Lino Šalkaus treniruojamas Palangos klubas 69:68 (26:21, 13:22, 17:11, 12:15) nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipą. 

Laimėję seriją iki 2-1 palangiškiai išsaugojo vietą LKL. Tuo tarpu šį sezoną itin pajėgią komandą subūrusį ir reguliariajame NKL sezone vos kartą pralaimėjusį Pasvalio klubą nuo kelialapio į LKL skyrė vos vienas metimas. 

Mačui baigiantis „Naglio“ ekipa buvo susikrovusi trapią persvarą, tačiau pasvaliečiai gelbėjosi prasižengdami ir ši taktika pasiteisino. Palangiškiai per paskutinę minutę prametė net 6 baudas, tačiau „Pieno žvaigždėms“ persverti rezultato nepavyko. 

Lemiamu galėjęs tapti Arno Kazlausko tritaškis skriejo pro šalį. Pirmąsias serijos rungtynes Palangoje „Naglis“ laimėjo 100:97, o antrajame mače Pasvalyje pranašumą 92:60 įrodė aikštės šeimininkai. 

„Naglis“: Vidmantas Užkuraitis 18, Vytenis Petkus 11 (7 atk. kam.), Chrisas Lowe'as 11 (8 atk. kam., 6 rez. perd.), Raimundas Danys 10, Adomas Drungilas 8. 

„Pieno žvaigždės“: Gintautas Vileita 17, Darrickas Leonardas 13 (10 atk. kam.), Artūras Masiulis 10 (12 atk. kam.), Darius Griškėnas 8. 

Linas Šalkus
(„Naglio“ antrasis treneris): „Prieš rungtynes vyrams sakiau, kad laimėti galima pelnius ir 60 taškų. Manau, kad nugalėjome dėl geros gynybos. Sezono pabaiga mūsų komandai buvo labai sunki – lažybų skandalas ir kiti dalykai. Nors su Palangos ekipa dirbu nuo sezono pradžios, prie komandos prisijungiau ir jai padėjau tik neseniai. Mačiau, kad mūsų žaidėjai yra užsigrūdinę ir gali laimėti seriją. 

Mūsų komandos treneris Vilimas krepšininkams taip pat akcentavo, kad šį sezoną žaidėme su stipriais varžovais – Eurolygos, Europos taurės, Baltijos lygos klubais. Kovojome su tuo pačiu „Rūdupiu“. O Pasvalio komanda šį sezoną rungtyniavo tik savo čempionate ir niekur nedalyvavo, todėl tokia patirtis mūsų ekipai davė labai daug. Nors „Naglio“ žaidėjai žymiai jaunesni ir turi gerokai mažiau patirties už varžovus, šis sezonas juos užgrūdino.

Iškopti į LKL siekėme trylika metų. Patekti ir po metų iškristi būtų labai skausminga. Be to, Palangoje jau pradedama statyti nauja salė. Tokiam miestui, kuriame treniruojasi vyrų bei moterų rinktinės, atvyksta daug užsienio klubų, neturėti salės yra nusikaltimas.“

Rimantas Endrijaitis („Pieno žvaigždžių“ vyr. treneris): „Rungtynės buvo labai įtemptos – iš pradžių mes pirmavome, vėliau jie. Pralaimėjome lygioje kovoje. Galbūt galėjome geriau pataikyti iš arti – kelis kartus laisvi nepataikėme iš po krepšio. To taško mums ir pritrūko. Rungtynėms baigiantis bandėme gelbėtis prasižengdami, tačiau perlaužti mačo eigos nepavyko.

Kalbant apskritai, teisėjai dirbo gerai, komandos buvo apylygės, tačiau Palangos ekipa turėjo daugiau atkaklių rungtynių patirties. Jie LKL čempionate visą sezoną kovojo su aukštesnės klasės žaidėjais. O mes Nacionalinėje lygoje visą sezoną buvome aiškiai pranašesni už kitas komandas ir tik vieną kartą pralaimėjome prasidėjus sezonui. Mums pritrūko stipresnių varžovų.“
Komentarai:
A.C.A.B
Gal "Pieno žvaigždės" ir stipresnės už "Naglį" , bet šnekant apie fanus , tai skirtingi dalykai vapšė. Pradėsiu nuo Pasvalio fanų Visu pirma - dūdos. Visur Lietuvoje dar plyti tas debilizmas, kad reikia pūsti dūdą ir taip tu "labai gerai" palaikai komandą ir esi "TIKRAS FANAS". Tikrasis palaikymas yra tik savo balsu atiduodant visas savo jėgas ir širdį , o nepučiant plastiko gabalą kaip Pasvaliečiai (ir didžioji dalis Lietuvos). Toliau kalbant, jų skanduotės vapšė nugyvenusios - "eina , eina" ir poto dar skanduojama miesto pavadinimas ir komandos pavadinimas, girdėjau tik vieną dainą bet ir tai kažkokią neaiškią. Toliau. Komandą į išvykas važiuoti palaikyti prasidėjo tik per finalus NKL ir peržaidimą, (gal dar per atrankines, nors negirdėjau) tai gi kas čia per palaikymas? Jai jie drįsta vadintis fanais tai bent bandytų palaikyti ją kaip fanai, o ne važiuoti į vjezdus tik per atkrintamasiąs ir su komandos užsakytu autiku. Apibendrinant : pasvalio "fanai" nesupranta kas yra tikrasis palaikymas ir svarbu sukelt kuo didesnį garsą ir neturi visai jokios perspektyvos. Taigi dabar apie "Naglio" fanus. Iškart pasakysiu, kad pritariu(sry neatsimenu kuris ten parašėt) kad jie nesamonę žiaurią padarė pizdindami pasvaliečių vėlevą, nes jiems tai nei garbės nei "kietumo" nesuteikė, pizdint vėlevas , kai visa priešininkų tribūna išėjus parūkyt , tai žema, tačiau žinoma pasvališkiai patys kalti, nes tai vėlevos neprižiūrėtos negalim palikt ir jai išeisit kada į LKL tai tikrai nenustebčiau jeigu RU ar GWB sugalvotu nupist jūsų vėlevą ( aišku jie to nedarytų,nes normalūs fanatai taip be priežasties nesielgia) . Taigi, "Naglio" fanai - kaip mačiau dauguma ten jų yra 14-16m pacaniukai ir galiu pasakyt nors ir jų daug mažiau buvo , bet jų palaikymo lygis dau daug aukštesnis. Dainos, konfeti, baneriai, piro show (paskutinėse rungtynėse mačiau degė strobus), ritmai su būgnais. Ir galiu pasakyt esu žiauriai nustebęs, nes tik pirmą sezoną LKL , jau turi šalikus, vėlevas, dainas, girdėjau buvo Šiauliuose, Kaune, Utenoj (daugiau nežinau) tai tikrai stebėtina, žinoma kai kurių skanduočių ritmai lyg ir iš RU ar WW nukopijuoti , tačiau jie juda tinkama linkme.O dėl konfliktų tai galiu pasakyt taip, aišku turi atsakyt už savo bazarą, taičiau pasvaliečių daugiau, jie vyresni ir kieti čia vaidint , kad vos nesupiso kelių pacanų už save keliais metais jaunesnių. Linkiu toliau tobulėt "Nagliafaniams" . Tikiuosi jūsų pagausės, nes kaip skaičiau tai jau šių metų gale turi būti pastatyta nauja salė palangoje universali ~1000 vietų, žinoma garsinis palaikymas suprastės, bet manau tai tik skatins plėstis ir tobulėti.
2011-05-12
+6
Atsakyti
kelintoj tu klasej? man atrodo dar tik darzel.. Kaip tas komandu skaicius dides iki NBA, jei NKL laimejusi komanda patenka, o LKL blogiausia iskart iskrenta, be jokiu perzaidimu? Ar tu bent tiek sugebi mastyt?
2011-05-03
-2
Atsakyti
H
Tai davaj visus priimt be perzaidimu, ir po 15 metu lkl bus didesne uz nba pagal komandu skaiciu :))
2011-05-03
-11
Atsakyti
dawidaz
Pernai nagli prieme be jokiu perzaidimu, kodel siemet turi perzaidinet...
2011-05-03
+3
Atsakyti
kurvomach
VARNELIO PRAKEIKIMAS 100%
2011-05-02
-2
Atsakyti
kurvomach
bet isidejo sis portalas nuotrauka tai nelabai atitinkancia rungtyniu baigties. dziaugiasi ar cia leonardas ar zimbalistas... su endrijaiciu.
2011-05-02
-10
Atsakyti
Anonimas
Varnelio prakeikimas?
2011-05-02
-11
Atsakyti
Rimas Niekam tike tie pienininkai. Sekanciais metais i RKL keliaus.

nenusišnėk :D
2011-05-02
-3
Atsakyti
To To zvaigzdes
bet tu atsilikes visai, visi i lkl tik ne K.Normanta, jei iseina jis zaisti 3min rungtynese tai ko tiketis is zmogaus? neduoda pasireiksti. Zvaigzdese daug ne lkl lygio ne tik jis. Kaip Uzkuraitis is RKL iskart i LKL siais metais, ji galima vadinti lkl lygio. K.Normantas butu nuo sezono pradzios pasvalyje butu geresni zmogaus rezultatai. NKL'e RUDUPIO komanda kiek kartu paskutinemis akimirkomis istraukes zmogus yra :)
2011-05-02
+8
Atsakyti
Rytis
nebesvaikit jus kalhoznikai is pasvalio. prapisot pereinamasias todel laukit naujo sezono NKL'e ir ziurekit kad neiskristumet i RKL'a.
2011-05-02
+6
Atsakyti
To zvaigzdes
Ir kas tie 4 zaidejai anot taves? Vieninteli ne LKL lygio zaideja as matau tik K. Normanta.. Kiti drasiai gali zaisti, tik ne visiems leidziama pasizymeti tinkamai. Tas pats R. Sugintas, kuris pernai perle rinkdavo po 30 tasku, siemet zaisdamas studentu lygoj, kur taip pat beveik visi zaidziantys yra is LKL, irgi buvo vienas lygos naudingiausiu zaideju, taciau cia pasvalyje juo maziau pasitikima, nes jo pozicijoj yra Griskenas, kuris, pripazinkim, ne visada blizga. Tas pats M. Virbalas, kuris puikiai gali suzaist, lb daznai del bet kokios klaidos yra sodinamas ant suolo. Trenerio mastymas, kad zaidejas tegul buna salej del to, kad turi LKL patirties, yra kvailas, nes LKL tu gali pasedet ant suolo ir ka jau tada tik del to turesi patirties?
2011-05-02
-7
Atsakyti
Taip,Endrijaitis pasake tiesa mums tikrai truko stipresniu varzovu...Jei tikrai Alytu ismeta tai Pasvalys tikrai zais tada LKL, nes nebeidomus tas NKL pasvalio gyventojams! ir jau tikrai irodem namuose iveikdami Nagli 32tasku skirtumu,kad galetume nuveikti kaska LKL, ir jei iseis i LKL is sitos sudeties liks 4 Zaidejai tik. Nes kiti ne LKL lygio.
2011-05-02
-1
Atsakyti
cezarIšvis LKL tai prastai išdirbta lyga. Didina komandų skaičių ir kokio velnio? kas iš to? galvoja kad padaugės komandų kurios galės lygiuotis į grandus... Padarytu 7-8 komandos kurios 80proc. bus panašaus pajėgumo ir tegu kapojasi dėl išlikimo, visai kitaip atrodys ir Reguliarusis sezonas, kai iš tiek komandų pateks vos 4 kokios, ir žaidėjam bus motyvacijos didesnės geriau žaisti ir remėjų daugiau sulauks.Prieš nagli nieko neturiu, bet čiut ne visose lygose, ir futbole paskutinę vietą užimus komanda iškrenta iš lygos, o į jos vietos antros lygos nugalėtojai patenka. Be jokių peržaidimų...


Naglis neužėmė paskutinės vietos
2011-05-02
-9
Atsakyti
to Wyz
Ka tu cia kliedi vaikas. Jeigu pastatytu koks atsarginis is Lakers, tai ismestu Lakers, ane? kaimietis is Pasvalio.
2011-05-02
+11
Atsakyti
Wyz
vien del to lazybu skandalo nagli is lkl'o ismest reikejo. bet kur kitur pasauly uz toki nusizengima baustu netik zaidejus juokingom keliu tukstanciu litu baudom, bet ir kluba salintu is lygos. o cia praejo lyg niekur nieko..
2011-05-02
-5
Atsakyti
p.s. bet kaip parode keliu pastaruju metu praktika, pralaimejimas pereinamojoj serijoj - dar ne viskas, surinks kruva litu Pasvalys(gal) ir kita sezona zais LKL'e :D
2011-05-02
-3
Atsakyti
eina naaaaa, kokia neteisybe ....
2011-05-02
+2
Atsakyti
Fanas
Dabar 50 ant 50 jei Alytus isktrenta automatiskai, pasvalys nusiperka vieta LKL, jei neiskrenta Alytus tada vel Pasvalys losia NKL, o ten nebus ir vel ka veikti...
2011-05-02
+1
Atsakyti
Ziurovas
Rungtynes geros, bet fanu lygis tai ziaurus.... ir dar vaikai kazkokie ! Sitos dvi komandos tikrai galetu buti LKL
2011-05-02
+2
Atsakyti
Rimas
Nu tai jeigu nebuvo prasmes striprinti komandos del pereinamosios serijos, tai ir sedekit savo NKL'e.
2011-05-02
-12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.