LKF naikina pereinamąsias serijas, LKL priešinasi (video, papildyta)

2011-06-16 13:49
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Šiandien vykusiame Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto posėdyje nuspręsta panaikinti pereinamąsias serijas tarp Lietuvos (LKL), Nacionalinės (NKL) ir Regionų (RKL) krepšinio lygų komandų.

Nupsręsta, kad paskutinę vietą LKL užėmusi komanda automatiškai turėtų iškristi į NKL pirmenybes, o jos vietą užimsti NKL čempionė. Analogiška rokiruotė įvyktų ir tarp silpniausios NKL bei stipriausios RKL ekipos.

„Džiaugiuosi, kad vykdomojo komiteto nariai pritarė atviram perėjimui tarp lygų. Anksčiau, jei pamenate, 2007 metais lygos apskritai buvo tapusios uždaros, kai patekti buvo galima tik komerciniu keliu“, – priminė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Tiesa, kiek vėliau tą pačią dieną vykęs LKL valdybos posėdis pasipriešino tokiai LKF pozicijai. Klubai vienbalsiai nusprendė, kad pereinamoji serija tarp LKL autsaiderių ir NKL lyderių turi vykti.

Dėl bendro sprendimo dar bus diskutuojama tarp LKL ir LKF.

Parengtas drausmės kodeksas

Prieš porą mėnesių kilęs lažybų skandalas, kai Palangos „Naglio“ krepšininkai buvo nutverti besilažinantys dėl savo rungtynių baigties, apnuogino krepšinio reglamento trūkumus. Už tokius pažeidimus nebuvo numatytos baudos, todėl LKL vadovai neturėjo tikslių nurodymų, kaip elgtis.

Siekdama išvengti panašių situacijų ateityje, LKF kartu su teisininkais parengė Etikos ir drausmės kodeksą, kuris apibrėš galimus pažeidimus ir bausmių taikymą jų atveju.

LKF Etikos ir drausmės kodeksu turės vadovautis visos lygos, tačiau bausmės dydis priklausys nuo kiekvienos lygos individualiai.

„Einame labai teisinga kryptimi kurdami reglamentą, kuris palengvins visų gyvenimą, kai yra sudėtingos sąlygos ir reikia spręsti subjektyvius klausimus. Džiaugiuosi, kad prie to buvo rimtai padirbėta“, – kalbėjo Balčiūnas.

Reglamentas bus viešai prieinamas visiems.

Prezidento rinkimai – spalį

LKF Vykdomojo komiteto posėdyje nuspręsta, kad naujojo federacijos vadovo rinkimai vyks spalio 24 dieną Kaune. Rinkimuose turės dalyvauti bent du trečdaliai federacijos narių, o prezidentas paaiškės balsų dauguma.

Dabartinis federacijos vadovas, dvejas kadencijas dirbęs Vladas Garastas, savo vietą užleis naujam žmogui. Kandidatuoti trečią kartą draudžia taisyklės.

Kandidatai į prezidento postą nuo rugpjūčio 1 iki rugpjūčio 31 dienos turės pateikti paraišką ir veiklos viziją.

„Norėtume, kad tas kandidatas kuris ateis, turėtų aiškią viziją, kaip Lietuvos krepšinis turėtų būti vystomas per ateinančius 4 metus. Labai džiaugiuosi dėl to darbo, kurį nuveikė visi vykdomojo komiteto nariai ir prezidentas per šiuos ketverius metus. Kartu priėmėme istorinių ir revoliucinių sprendimų. Džiugu, kad lygos buvo apjungtos, atsisakyta jų uždarumo. Džiaugiuosi, kad visi vykdomojo komiteto nariai pritarė atviram perėjimui tarp lygų“, – kalbėjo Balčiūnas.

Dabartinis federacijos vadovas Vladas Garastas į savo vietą yra pasiūlęs Arvydą Sabonį, tačiau jis kol kas nedavė atsakymo, ar dalyvaus rinkimuose.
Komentarai:
joa
,,atsisakyta jų uždarumo". kaip tai atsisakyta???,,Tiesa, kiek vėliau tą pačią dieną vykęs LKL valdybos posėdis pasipriešino tokiai LKF pozicijai. Klubai vienbalsiai nusprendė, kad pereinamoji serija tarp LKL autsaiderių ir NKL lyderių turi vykti. Dėl bendro sprendimo dar bus diskutuojama tarp LKL ir LKF". Mindaugas nepersokes griovio jau sako op :DDD
2011-06-17
-4
Atsakyti
2 flangas
nesamone miltanosiai turtingiausiais Lietuvos zmonemis netampa. Skotai tokiu irgi neileistu
2011-06-16
+5
Atsakyti
Nemanau, kad čia labai super... Bet, gal ir neblogai, nes pvž, jei nelaimi, tas pereinamasiasi, tai reiškia buvai silpnesnis, o taip išeina, kad dar ilpnesnių komandų atsiras, nu bet nesvarbu dėl 1 komandos... Dar ten gal kai LKL loš biudžetas bus geresnis
2011-06-16
Atsakyti
ka norit ta sakykit...bet geriausiai tinka i si posta miltanosis!!!
2011-06-16
-10
Atsakyti
saunu senai laikas :) o prezidentu tikrai galetu buti Arvydas Sabonis o ne koks ten mazai zinomas zmogus :) ir isvis manau jei LKF butu visi senieji Lietuvos varda platine po pasauli zmones PVZ kaip Sabas Jovaisa Kurtis ir t.t butu turbut viskas kitaip geraja prasme nes dabar ta federacija mano akim ziurint atrodo jiems pinigas visada bus pirmoj vietoj nei krepsinis o turetu but atvirkscei papirkta ten viskas :) Vergai :)
2011-06-16
+8
Atsakyti
Ejmis_viskas gerai cia , su Pasvaliu nesaziningai buvo kai jie atlose ~40 varzybu ir dar turi lost serija su komanda losusia 26 rungtynes :D nuovargis po sezono jaustis turetu.


Manau primirsai, kad LKL komandos zaidzia ne tik LKLe, bet ir BBLe :)
2011-06-16
+22
Atsakyti
Paparazzi
Siaip jau Moletai neturi lkl lygio sales, nes telpa ~400 geriausiu atve. kitas klausimas del arenu dydzio - nebutina, kad kiekvienam mieste butu po 2-5 tukst vietu arenos, ateity reiktu kreipt demesi i tai,kokios bukles ta arena, ar joje imanoma saugiai zaist, tvarkingai persirengt komandoms ir pan., o ne i ju talpuma. kam tokiems Moletams, kuriuose is viso gal 5 tukst tik tegyvena didele arena.

O del pereinamuju panaikinimo tai senai ta absurda reikejo panaikint.

Ir Alytus be kalbu turi skrist. Tegu susirenka pinigu, issiaugina zaideju ir grizta.
2011-06-16
-2
Atsakyti
Moletai
Siaip Moletai turi visus LKL reikalavimus atitinkancia arena, bent jau mano ziniomis.
2011-06-16
+3
Atsakyti
MAZEIKIAI
MAZEIKIAI
2011-06-16
-5
Atsakyti
viskas gerai cia , su Pasvaliu nesaziningai buvo kai jie atlose ~40 varzybu ir dar turi lost serija su komanda losusia 26 rungtynes :D nuovargis po sezono jaustis turetu.
2011-06-16
+3
Atsakyti
Na, sprendimas iš pirmo žvilgsnio lyg ir geras, bet kitaip žiūrint, tai truputį nesąmonė - mes neturim tiek arenų ir komandų, kad perėjusios galėtų žaisti LKL'e. Jei NKL'ą laimėtų Molėtai, tai kur jie žaistų? Ne visos komandos turi tinkamas sales, ne visuose miesteliuose yra susidomėjimas/lėšos, tad vėl, jei laimės NKL'ą kokie Molėtai, tai ims juos ir paliks NKL'e arba jie turės žaisti namų rungtynes kuriame nors kitame mieste. Dar daug skylių toje sistemoje.
2011-06-16
+6
Atsakyti
kesue
LKF prezidentu turetu tapti Andrius Slezas.
2011-06-16
+7
Atsakyti
Pagaliau! Stipriausiose lygose visur taip yra jau daug metų. Yra visiškai neteisinga kai komanda ataria visą sezoną laimi silpnesnę lygą ir poto dar reikia žaist su LKL klubu... kitaip visas sezono darbas nueis veltui. Absurdiška! Pagaliau panaikino tas pereinamąsias serijas :)
2011-06-16
+8
Atsakyti
Anonimas
labai gerai, nes klubai kurie losia nkl, yra sudety sudare pagal jos lygy ir jei jie laimi, tai per toki trumpa laika jog laimetu pries lkl visa serija neturi tokios sudeties o pastiprint ja yra nelogiska taip greit, o stiprint nuo sezono pradzios irgi per dideles investicijos... taip kad tai logiskas ir tikrai realus sprendimas
2011-06-16
+9
Atsakyti
Svaičiojantys apie 'neva sportinį principą ir pereinamųjų serijų būtinybę' pasižiūrėkite į užsieny. ACB, Italijoj ir visur kitur paskutinės komandos automatiškai krenta žemyn, o jų vietas užima žemesnių lygų laimėtojos. Tas pats visose stipriausiose Europos futbolo lygose - ir pas anglus, ir pas ispanus, ir pas italus. Taip kad visiškai teisingas ir naudingas sprendimas.
2011-06-16
-3
Atsakyti
xto caapriuso kas jei tas nkl cempionas bus dar silpnesnis uz lkl paskutine vieta? Taigi is dalies manau ta serija yra gan reikalinga


jei laimejo nkl tada esi vertas pereiti i stipresne lyga, pradzioj gal ir buna silpnesni bet visalaika komados isigyja + pora aukstesniu klases zaideju ;]
2011-06-16
+5
Atsakyti
labai gerai sugalvoja tik idomu kaip su reikalavimais
2011-06-16
+2
Atsakyti
AnonimasLKF Pernai: LKL tik 12 komandu!LKF Siemet: nieksai, ileiskit alytu!!!


LKL pernai: LKL tik 12 komandu

LKF siemet: ileiskit Alytu

xto caapriuso kas jei tas nkl cempionas bus dar silpnesnis uz lkl paskutine vieta? Taigi is dalies manau ta serija yra gan reikalinga
LKL komandos pasitemps neiskristi is lygos, NKl komandos pasitemps del patekimo i LKL, konkurencija padides.. viskas cia gerai.
2011-06-16
+5
Atsakyti
simas
pagaliau normalios tasykles ;]]
2011-06-16
+15
Atsakyti
Teisingai padarė.
2011-06-16
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.