Šarūną Jasikevičių vilioja galimybė paskutinį kartą trinktelėti rinktinės durimis gimtinėje vyksiančiose Senojo žemyno pirmenybėse
Šarūną Jasikevičių vilioja galimybė paskutinį kartą trinktelėti rinktinės durimis gimtinėje vyksiančiose Senojo žemyno pirmenybėse
Nuotr. FIBA Europe
Šarūnas Jasikevičius po pasibaigusių Turkijos lygos finalo kovų sugrįžo į Atėnus, kuriuose įsikūrė su graike drauge Anna Douka ir praėjusių metų rugsėjį gimusia dukrele. 

34 metų, 192 cm ūgio įžaidėjas kalbėdamasis su Graikijos žiniasklaida negailėjo komplimentų Stambulo „Fenerbahce Ulker“ klubui bei pareiškė, kad krepšinį galėtų žaisti dar dvejus ar trejus metus.

„Per pastaruosius du mėnesius mano kūnas jautėsi labai gerai. Manau, kad dar dvejus arba trejus metus galiu žaisti tikrai gero lygio krepšinį“, – pareiškė Jasikevičius.

Sprendimo dėl rinktinės dar nepriėmė

Baigiantis sezonui puikią sportinę formą įgijęs Jasikevičius atskleidė galvojantis apie sugrįžimą į Lietuvos rinktinę bei dalyvavimą Lietuvoje vyksiančiame 2011 metų Europos čempionate.

„Kiek anksčiau, krepšinio federacija buvo susisiekusi su manimi ir pasakiau, kad pagalvosiu apie tai. Tiesą sakant vis dar neapsisprendžiau, bet apie rinktinę mąstau labai rimtai“, – tvirtino 2003 metų Senojo žemyno čempionas.

Paskutinį kartą nacionalinės komandos marškinėlius kaunietis vilkėjo 2008-ųjų Pekino olimpiadoje. Lietuviai iškovojo ketvirtą vietą, o Jasikevičius per 8 mačus vidutiniškai pelnydavo po 13 taškų bei atlikdavo po 5,3 rezultatyvaus perdavimo.

„Europos čempionatas vyks mano namuose, rinktinei reikės stiprių žaidėjų. Tačiau turime rimtų problemų – praradome Liną Kleizą ir Joną Mačiulį, neturime Ramūno Šiškausko. Mano buvimas rinktinėje gali suteikti papildomą palaikymą jauniems žaidėjams, o komandai pridėti patirties. Tačiau dar pamatysime“, – teigė Jasikevičius.

Norėtų likti Stambule

Vasarą laisvuoju agentu tapęs Jasikevičius nežino, ar kitą sezoną sugrįš į Stambulą, tačiau teigė, kad toks karjeros scenarijus būtų puikus: „Mielai likčiau Turkijoje ir kitą sezoną. Čia viskas buvo daugiau nei idealu. Pradedant klubo organizacija, komandos pajėgumu, gyvenimo sąlygomis, Stambulo grožiu ir baigiant po truputį gerėjusiu žaidimu bei dviem iškovotais titulais.“

Gynėjas tikino, kad abu Stambulo grandai – „Fenerbahce Ulker“ bei „Efes Pilsen“ kitam sezonui ruošis labai rimtai. Tam jie turi svarią priežastį – didžiausiame Turkijos mieste vyks 2012 metų Eurolygos finalinio ketverto turnyras.

„Jeigu neminėtume Ispanijos, Turkija turi konkurencingiausią lygą Europoje. Jų ekonomika yra pasiekusi bumą, o krepšiniui skiriamos pinigų sumos yra nesuvokiamos“, – pažymėjo įžaidėjas.
Komentarai:
Šarai!
Mes laukiam tavęs!
2011-06-24
+4
Atsakyti
senis
Dievas tik Europoje jis BUVO. Dabar jis tik senas, prastas žaidėjas.
2011-06-24
Atsakyti
a man px as koldunas
lietuva issigimeliu krastas :) viena diena dievas kita lpas ir t.t. jis buvo duievas ir liks tokiu nes jis legenda
2011-06-24
+3
Atsakyti
renatas
pavadinimas tai suklaidino. maniau jis galvoja kaip seksis, o pasirodo galvoja ar zaist:D
2011-06-23
-6
Atsakyti
MAVS champs
Nebera Kleizos, del to reikia uzpildyti spragas, Sarunas bus puikus aikstes generolas. Tikiuosi, kad ir Kaukenas dega dideliu noru atstovauti rinktinei.
2011-06-23
-1
Atsakyti
smarvė
Na, jau pasirodo net du vaikus, iki šiol teturėjo vieną...Dėl pergalių, kurias pelnys žaidėjas per Turkijos pirmenybes (kokio jos ten lygio?) tepelnantis vos 5-6 taškus ir tik prieš autsaiderius galintis pasigirti 10-14 taškų, kurio gynyba nulinė, beviltiška, o klaidų skaičius per 10-15 min. siekia 3-5.
2011-06-23
-3
Atsakyti
wint
Tie, kurie rėkiat, kad veteranai yra be motyvacijos.

Visų pirma, atgyvenusiem ir jaunesniem žaidėjam rūpi skirtingi dalykai. Man atrodo, kad vyresnieji kaip tik labiau supranta medalių ar pergalių reikšmę, todėl būtent to ir sieka. Žinoma, jaunimui irgi tas svarbu, tačiau juos motyvuoja tai, kad per čempionatus jie bus pastebėti, jei gerai žais, ir bus pakviesti rungtyniauti į aukštesnį lygį klubiniame krepšinyje. Tuo tarpu veteranai savo vertę jau įrodę ir jie jeigu keliauja į čempionatą, tai keliauja TIK dėl pergalių

O dėl Šaro dvejonių dėl šių metų rinktinės.

Susivokit, pagaliau, kad jis turi šeimą. Turi draugę ir du vaikus. Manot labai lengva taip lengvai viską mesti ir per diena išvykti? Manot jo šeimai labai lengva jį išlydėti? Jis nesprendžia visko pats - jis turi gyvenimo draugę, kuri taip pat patars, kaip jam elgtis yra geriau. Tada žmogus priims sprendimus ir viskas atsistos į vėžes. O šiaip, Šarai, tikrai nuoširdžiai tavęs laukiu rinktinėje. Nepraleisk progos pasipuošti kokios nors spalvos medaliais!
2011-06-23
-11
Atsakyti
dalis tiesos
atsiprašau, šitas tikslesnis: http://en.wikipedia.org/wiki/Nikos_Galis...
2011-06-23
-1
Atsakyti
dalis tiesos
Šaras žais tik tuo atveju, jei bus start5 žaidėjas. Nuo suolo tikrai nežais. Jis ne toks žmogus, jam tai būtų "disrispektas".

Šiaip Kalnas nėra nieko įspūdingo. Bet tikiuosi, kad komanda bus kaip kumštis ir šiuo atveju pasirinks rinktinės treneriai protingiausią sprendimą.

Kažkada senai buvo toks žaidėjas Nikos Galis, savo laiku jis buvo toks kietas kaip Petrovičius, Šaras, Diamantidis ar Navaro. Žinot kaip jis pabaigė karjerą? Jei nežinot paskaitikyt čia: http://en.wikipedia.org/wiki/Nikos_Galis... (keista, kad toks straipsnis dar nėra lietuvių kalba).

Tikiuosi nieko panašaus neįvyks su Šaru.
2011-06-23
+1
Atsakyti
sarai tai cia rinktinei reikia pagalvot ar tu reikalingas o ne tau galvot
2011-06-23
Atsakyti
to smarvė
Ale tu tikrai smirdi, pažiūėk Anonimo 4 video žemiau, pamatysi kiek jis turi reikšmės ulker komandai.

Jei neturi ką pasakyti prieš šitą video, tuomet nelok.

Ir čia tikrai ne Vytenis, Šaro brolis rašo šį komentarą, niekas iš jo tėvų ar giminaičių neskaito tokių maliafkų komentarų!
2011-06-23
+3
Atsakyti
Grafas M.
labai blogai??? bemt 10min pakeists Kalna galetu stobalna o ant suolo jo mojavimas ranksluosciu dar daugiau duotu nauddos nei javtojo sukiai
2011-06-22
+5
Atsakyti
Grafas M.
labai blogai??? bemt 10min pakeists Kalna galetu stobalna o ant suolo jo mojavimas ranksluosciu dar daugiau duotu nauddos nei javtojo sukiai
2011-06-22
+7
Atsakyti
smarvė
Normalus komentaras apie šį gražuolį būtų toks:Nauja role krepsinio pasaulyje - pustreneris. Pats nepazaidzia, bet pagrindiniam treneriui trukdo riksmais. Todel Obradovicius ir grudo ji lauk is Panathinaikos, nepaisant to, kas jis " auksinis berniukas" . Nei pridėsi, nei atimsi, bet jei jis bus komandoje, bus LABAI BLOGAI.
2011-06-22
-6
Atsakyti
smarvė
O šiaip iš jo tik vardas ir ambicijos ir teliko, nulis jis jau seniai-2 metus ,tik akli to nemato. NEPABĖGA, PRIEŠ ŽALGIRĮ PER 30 MIN. PELNO 4 TAŠKUS, O TAI BENT HEROJUS-SENIS, PENSININKAS.
2011-06-22
Atsakyti
smarvė
NIEKAM JIS JAU NEREIKALINGAS, svaigsta dabar, šiknalaižiauja turkam, geriau nedarytų sau gėdos, graikijoje jam niekas nepasiūlė sutarties, nebenori jo ir turkai. Priežastys-prasta,nulinė gynyba, labai prastas žaidimas, kas antros rungtynės tiesiog tragiškos.
2011-06-22
+2
Atsakyti
smarvė
Oi jūs svaigalai, svaigalai, na jis jau ne kartą sakė, kad dėl rinkinės labai abejoja ir tam yra pagrindo-jam jau 35,5 m.(žurnaliūga melagis), o jo lygis DABAR kaip Ginevičiaus, koks dar ten fantastiškas pasirodymas, kai per 10 min. pelno 2 taškus ir padaro 5 klaidas.LAIKAS NAMO, TEGUL TEN IR TRINKSI DURIMIS, KAIP TRINKSĖJO 2005, 2006, 2009,2010.
2011-06-22
-8
Atsakyti
2011-06-22
Atsakyti
marozas:)
kas ant jo stumiat tai apie kasi nusimanot kaip apie regbi turbut:) ble lietuvos krepsinio legendos butautas stepas ar koks ten pirma auksa lietuvai paeme paskui mode Paulauskas paskui Marciulionis su Sabu, ir paskui Jaska toks pat legenda kaip ir jie ir dar jus cia drystat stumt ant jo debilai nx daugiau nieko negalima pasakyt:D
2011-06-22
+2
Atsakyti
ne nu jūs pavarot
Šarais žais ir taškas.

Paprasčiausiai paėmė iš konteksto porą sakinių ir dar kitaip perfrazavo žurnalistai. Be to čia vertimas, taip kad žurnalistai labai nusisvaigsta.

Šaras norėjo pasakyti, kad labai rimtai mąsto, galvoja ir gyvena artėjančio čempionato nuotaikomis. O žurnaliūgos jau pučia burbula.

Nepamirškit! ¨Vienybė težydi!

Kai mes vieningi mes nenugalimi. Mūsų didžiausi priešai būtent ir trokšta, kad mes būtume susiskaldę. Peace!
2011-06-22
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.