Valdas Vasylius keliasi į Šiaulius
Valdas Vasylius keliasi į Šiaulius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
„Šiaulių“ ekipą sustiprino puolėjas 203 cm ūgio Valdas Vasylius. Su šiuo klaipėdiečiu pasirašyta sutartis vienam sezonui.

Klaipėdoje krepšininko karjerą pradėjęs Vasylius per karjerą yra žaidęs gimtojo „Neptūno“, Vloclaveko „Anwil“ (Lenkija), Kėdainių „Nevėžio“ ir Samaros „Krasnyje Krylja“ (Rusija) komandose.

Praėjusį sezoną puolėjas atstovavo uostamiesčio ekipai ir buvo vienas jos lyderių. LKL čempionate Vasylius sužaidė 22 rungtynes, per kurias aikštėje praleisdavo po 28 min., pelnydavo po 14,8 taško, sugriebdavo po 6,5, perimdavo po 2,1 kamuolio. BBL Iššūkio taurės turnyre krepšininkas sužaidė 14 mačų. Šiame turnyre uostamiesčio ekipos starto penketo žaidėjo statistika buvo panaši: 26 min., 16,9 taško, 6,9 atk. kam., 1,9 per. kam.

Ketvirtadienį su Vasyliumi sutartį pasirašęs „Šiaulių“ klubo direktorius Adomas Klimavičius sakė, kad tai  paskutinis pirkinys. „Tačiau net ir geriausi planai kartais būna koreguojami, todėl ramus negali būti nė vienas. Dabar nespėliokime, kas bus ateityje, nes pirmiausia reikia suburti komandą, po to – pamatyti vyrus judančius“, – sakė klubo direktorius.

„Šiaulių“ klubas pasirengimą artėjančiam sezonui pradės rugpjūčio 15 d. Po mėnesio šiauliečių lauks pirmas išbandymas – kova dėl kelialapio į VTB Vieningos lygos turnyrą. Atrankos varžybos rugsėjo 27-spalio 2 d. vyks Šiauliuose. „Šiauliai“ varžysis B grupėje su Samaros „Krasnyje Krylja“ (Rusija) ir Dnepropetrovsko „Dnipro“ (Ukraina). A grupėje kausis Krasnojarsko „Jenisej“ (Rusija), Espo „Honka“ (Suomija) ir Vloclaveko „Anwil“ (Lenkija).

– Ar ilgai dvejojote, kai sulaukėte „Šiaulių“ kvietimo?
– Ne, apsisprendžiau greitai – per 3-4 dienas. Reikėjo suderinti tik kelias technines kontrakto detales.

– Kuo „Šiaulių“ pasiūlymas buvo vertesnis nei, tarkim, „Neptūno“?
– Manimi domėjosi „Šiauliai“, kvietė likti „Neptūnas“, sutartį siūlė ir pora klubų iš užsienio. Man priimtiniausias buvo „Šiaulių“ variantas. Pirmiausia dėl to, kad „Šiauliai“ žaidžia aukštesniame lygyje. Šiauliečiai kovos VTB Vieningos lygos atrankos turnyre, žais BBL Elito grupėje. Man svarbu ne tik žaisti, bet ir žaisti kuo aukštesniame lygyje.

– Vieną sezoną praleidote Samaros „Krasnyje Krylja“ klube, bet antram nebepasilikote. Kodėl nusprendėte nutraukti sutartį su Rusijos ekipa?
– Rusijoje galioja legionierių limitas, todėl ten žaisdavau mažokai. Manęs ten netenkino tik pernelyg menkas vaidmuo, todėl nusprendžiau palikti komandą.

– Neseniai atšokote vestuves. Ar užteks laiko medaus mėnesiui iki rugpjūčio 15-osios, kol prasidės fizinio pasirengimo stovykla?
– Tai kad jau viskas atlikta (juokiasi). Laura norėjo kur nors išvažiuoti į užsienį, bet nutariau, kad jau reikia pradėti sportuoti. Todėl medaus mėnuo nukeltas kitai vasarai.
Komentarai:
nept. fan
tikrai geras zaidejas senai jam laikas zaisti aukstesnio lygio komandoje kazin kaip siauliai ji isnaudos manau jis universalus gali ir 3-4 nr zaisti , zaisdavo net centru .
2011-08-05
+4
Atsakyti
Siauliai atrodo sustipreje, matysim ar pavyks si sezona reabilituotis pries savus fanus :)
2011-08-05
-10
Atsakyti
krabas
Ant Vasyliaus pykčio nėra, Neptūnas pagal babkes ir pagal turnyrus nepatraukė. Tik tokia pastaba. Pas Šiaulius turbūt abonementas Klaipėdoje, nėra sezono po kurio Šiauliai iš Klaipėdos ko nors nenucimbintų. Neptūnas - Šiaulių draft klubas...
2011-08-05
-2
Atsakyti
kizas
Nu Neptuno ziaurus \"promachas\"!Jie ir siaip visiskai neturi PF,o dabar visai be jo liks.Nors tiesa Vasylius ne PF jis pusiau toks,centro veiksmu net nekoma,taigi jis arciau SF,bet tai buvo bent kazkas ypac kai \"Boratas\" laksto per 7 m. nuo kasio nors yra auksciausias LKL zmogus.Dabar Neptunui zut but reikalingas zmogus galintis losti 4-5 ,kitaip rageliai!
2011-08-05
Atsakyti
Nu cia tai ziauriai, i siaulius iseiti is Neptuno, apsimete dar tokiu kuris ale istikimas, pradanaja shkura...
2011-08-05
+14
Atsakyti
...
siauliam geras pirkinys, o neptunui teks pasiieskoti pajegaus puolejo, bet tarp lietuviu nlb kazko panasaus yra....
2011-08-05
-2
Atsakyti
pasianudosiu proga, kad naujiena apie Siaulius ir pakviesius visus tikru Siauliu fanus i fan page:

http://www.facebook.com/pages/BC-Šiauliai-fan-page/249832451702387?ref=hnav
2011-08-05
-6
Atsakyti
klp.
gaila vasyliaus kad paliko neptuna auksto lygio zaidejas bet is kitos puses senai jam laikas gera komanda susirasti super statistika ncaa komandoje buvo ir lkl gerai.
2011-08-05
+2
Atsakyti
...?
oho ho....valdas jau ir vestuves atsvente, nors prie pusmetį net nesimate, kad kazkas jam svarbu....
2011-08-05
-5
Atsakyti
2 KLP
Ruikio kontraktas baigesi, bet dar niekur neisvaziavo. Zurna turi kontrakta tai arba bus 5 gynejas arba bus paskolintas arba iseis
2011-08-05
+2
Atsakyti
KLP
taip iseina, kad ruikio ir zurnos neptune nebebus?
2011-08-04
+7
Atsakyti
Siauliai
Respect Klaipedai
2011-08-04
+4
Atsakyti
Siauliai
Aciu Klaipedai
2011-08-04
-1
Atsakyti
2 simuciukas8
Ruikio netekima?

Ruikis tik SF ir tezaisdavo. neskaitant poros rungtyniu kai McClure buvo sveikas. Runkauskas pakeis Zurna kuriam nauja 3taskio linija pernai buvo neikandama. Pastiprinimas ir PG ir SG
2011-08-04
-2
Atsakyti
BC_ZalgirietisSiaip tai jis geras zaidejas, idomu kodel juo nesidomi kokia rimtesne komanda, nes LKL tai zaidzia labai gerai.
Jis geras zaidejas,bet tokioms komandoms kaip Zalgiris ir Rytas jis nepakankamai stiprus,o Siaulius galima priskirti ir prie geresniu LKl komandu.
2011-08-04
-1
Atsakyti
2 simuciukas8Dainys vietoje heimano neabejotinas pastiprinimas. Sakyciau jei Dainys ar kitas toks pat zaidejas butu zaides pernai neptunas turetu panasiai pergaliu kiek Siauliai. Runkauskas vietoje Zurnos (trtaskininkas metantis tritaskius zemiau 20%) irgi nemenkas pastiprinimas
Runkauskas eis i SG ir dalinsis sia pozicija su Mazeika,beto jis kempensuos tik Ruikio netekti,o pastarasis pazaisdavo ir SF ko 190 cm Runkauskis negales padaryti,todel pastiprinimas kolkas ivyko tik PG pozicijoje Dainio atejimu.
2011-08-04
-6
Atsakyti
klp fan
nu manau patyres zaidejas gerai zaide neptune gaila tikrai bet kiekvienas renkasi aukstesnio lygio protingai kalba ir su galva zaidzia .
2011-08-04
-6
Atsakyti
Siaip tai jis geras zaidejas, idomu kodel juo nesidomi kokia rimtesne komanda, nes LKL tai zaidzia labai gerai.
2011-08-04
-3
Atsakyti
2 simuciukas8
Dainys vietoje heimano neabejotinas pastiprinimas. Sakyciau jei Dainys ar kitas toks pat zaidejas butu zaides pernai neptunas turetu panasiai pergaliu kiek Siauliai. Runkauskas vietoje Zurnos (trtaskininkas metantis tritaskius zemiau 20%) irgi nemenkas pastiprinimas
2011-08-04
+1
Atsakyti
Neptunas neteko vedancio zaidejo.I jo vieta sunku kazka ir surasti,turint omenyje kokybes ir kainos santyki.Valdas zaisdavo PF pozicijoje,o turint omenyje,kad Neptuno priekyje skyles-galima tiketis tik panasaus rezultato kaip ir praejusiais metais.Kolkas neptunieciai realiai niekuo nepasistiprino,gal tik uzkamse PG pozicija Dainiu,zinoma dar yra laiko...
2011-08-04
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.