Makedonai sudaužė lietuvių svajonę (video, foto, komentarai, statistika)

2011-09-14 20:16
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas
Šarūnas Jasikevičius žiūri į švieslentę ir netiki – Lietuvos rinktinė suklupo Europos čempionato ketvirtfinalyje Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Makedonijos rinktinės sirgalių grupę atidžiai stebėjo apsaugos darbuotojai Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Makedonijos rinktinės sirgaliai triumfuoja – jų komanda pirmą kartą istorijoje iškopė į Europos čempionato pusfinalį Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Lietuvos rinktinės gynėją Rimantą Kaukėną persekioja jo komandos draugas Sienos „Montepaschi“ klube Bo McCalebbas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Nuotr.: AFP-Scanpix
Šarūnas Jasikevičius žiūri į švieslentę ir netiki – Lietuvos rinktinė suklupo Europos čempionato ketvirtfinalyje Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Makedonijos rinktinės sirgalių grupę atidžiai stebėjo apsaugos darbuotojai Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Makedonijos rinktinės sirgaliai triumfuoja – jų komanda pirmą kartą istorijoje iškopė į Europos čempionato pusfinalį Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Lietuvos rinktinės gynėją Rimantą Kaukėną persekioja jo komandos draugas Sienos „Montepaschi“ klube Bo McCalebbas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Nuotr.: AFP-Scanpix
Tragiška kova dėl atšokusių kamuolių Lietuvos rinktinei užkirto kelią į pusfinalį. Kęstučio Kemzūros auklėtiniai ketvirtfinalyje po itin permainingos kovos 65:67 (20:18, 14:12, 18:19, 13:18) nusileido Makedonijos rinktinei.

Makedonai visą rungtynių laiką lipo lietuviams ant kulnų ir neleido susikrauti persvaros. Iki dvikovos pabaigos likus žaisti apie dvi minutes Bo McCalebbas skirtumą sumažino iki minimumo (61:62).

Kitoje atakoje Paulius Jankūnas pelnė du taškus su pražangą ir skirtumą padidino iki 4 taškų (65:61). Prasidės paskutinei minutei McCalebbas vėl sumažino deficitą (63:65). Iki dvikovos likus mažiau nei pusei minutės po netaiklaus makedonų metimo Darius Songaila atkovojo kamuolį, tačiau atidavė tiesiai varžovams į rankas, o šia klaida pasinaudojęs Vlado Ilievskis smeigė tritaškį (66:65).

Lemiamai atakai lietuviai turėjo 11 sekundžių, tačiau Simo Jasaičio metimas buvo netaiklus, o Ilievski pataikęs vieną baudą įtvirtino makedonų pergalę (67:65).

Makedonai iš viso atkovojo 41 kamuolį, iš jų net 18 nusiėmė po mūsų krepšiu. Lietuviai pataikė tik 2 tritaškius iš 15, kuomet svečiai net 9 iš 32.

Lietuviai ketvirtadienį 15.30 val. dėl galimybės žaisti atrankiniame olimpiados turnyre varžysis su Slovėnijos krepšininkais.

Lietuva: Robertas Javtokas 13, Darius Songaila 12, Simas Jasaitis ir Mantas Kalnietis po 9.

Makedonija: Bo McCalebbas 23, Vojdanas Stojanovskis 15, Vlado Iliesvskis 12.

Kęstutis Kemzūra (Lietuvos rinktinės vyr. treneris): Makedonijos rinktinės treneriai padarė labai gerą darbą, mačo pabaigoje jie buvo situacijoje, kurioje norėjo būti. Mes jiems suteikėme šansą. Jie žaidė labai protingai, neleido mums žaisti savo krepšinio. Pirmoje mačo dalyje pagrindinė mūsų problema buvo kova dėl kamuolių. Pirmavome, galėjome dar labiau nutolti, bet tiesiog neatkovodavome kamuolių. Vietoj kovos dėl kamuolio, bėgdavome ir mus už tai baudė. 

Mačo pabaigoje, kai vienas metimas gali viską lemti, ši situacija buvo palankesnė mūsų varžovams. Galiausiai atkovojome kamuolį, tačiau suklydome ir jie pataikė tritaškį. Paskutiniam metimui gavome gerą progą, tai buvo geras metimas, bet nepataikėme.

Mums labai liūdna, bet Europos čempionatas dar nebaigtas. Turime parodyti charakterį ir kautis iki pabaigos, nes rytojaus mačas mums labai svarbus.

Išsamesnis Kemzūros komentaras:



Mantas Kalnietis (Lietuvos rinktinės įžaidėjas): Sunku kalbėti po tokių rungtynių. Pasakysiu tik tiek, kad mūsų varžovai norėjo laimėti labiau nei mes. Nežinau, kodėl, bet mes nežaidėme savo žaidimo, nekovojome, kaip galime. Jie nusipelnė laimėti.

Dabar jaučiamės baisiai, tačiau turime išlikti komanda. Rytoj laukia labai svarbios rungtynės. Turėsime rasti energijos ir koncentracijos toms rungtynėms, nes tai lems olimpinio kelialapio likimą. Tikiuosi, kad pamiršime šį baisų mačą ir būsime komanda.

Dariaus Songailos komentaras:



Marinas Dokuzovskis (Makedonijos rinktinės vyr. treneris): „Šįvakar parodėme, kad mes nusipelnome būti tarp 8 geriausių komandų, nors daug kas galvojo, kad mums tiesiog sekasi. Šiandien parodėme, kad nusipelnome čia būti. Žaidėme be spaudimo, atsipalaidavę, geru tempu ir tai lėmė pergalę.

Kai prieš dvi dienas pralaimėjome Rusijai paskutinę sekundę, pasakiau, kad sėkmė grįš. Nesitikėjau, kad tai atsitiks jau šiose rungtynėse, tačiau esu patenkintas, kad taip atsitiko. Žinau, kad jei galime per tris kėlinius išlaikyti nedidelį skirtumą, ketvirtame kėlinyje viskas įmanoma.

Vojdanas Stojanovskis (Makedonijos rinktinės gynėjas): Mums tai labai svarbi pergalė. Sugebėjome išlaikyti mažą skirtumą, labai gerai gynėmės. Mačo pabaigoje juos slėgė spaudimas, nes jie šeimininkai. Esu labai laimingas dėl šios pergalės.

Iki šiol laimėjome prieš stiprias komandas. Dar negalvojame apie mačą su Ispanija, bet bus labai sunku.
Komentarai:
Gaila
2012-01-19
-13
Atsakyti
auris
Amerika pades, teisybe rasai-visur tai norma, o toj ... lietuvoj jau tampa tabu...
2011-09-16
+13
Atsakyti
auris
nu nzn. ka besakyt, bet man tokie zmones kaip javtokas, jasikevicius, lavrinovicius- nu jie neverti buvo i rinktine papult, o uz ka juos paeme? uz nuopelnus lietuvai pries desimtmeti beveik? ACIU NEREIKIA!!! yra kas juos pakeis, kaip puikus sio cempionato pavyzdys- valanciunas, kalnietis ir kt.

kazkodel jaunimas ima medalius, o rinktine su "seniais" ne.... , nu tai gal laikas rinktines vadovams pamastyt?!...............
2011-09-16
-26
Atsakyti
Anonimas
vidas rase: "O mūsiškiai?

Galvas nuleidę, gėdingai nudelbę žvilgsnius į žemę, nedrįsta pasižiūrėti į tribūnose esančius sirgalius ir savo valstybės vėliavą. Gal tai būtų tam tikras "užvedimas"? "

nu tai gal parsidave makedonams uz tam tikra atlygi uz pralaimejima, nes jiem tiek musu valstybe net uz pirma vieta butu nepasiuliusi... :D
2011-09-16
-1
Atsakyti
auris
tai kur tau makedonai neziures i savo veliava su pagarba ir himnu negiedos, jei jiem prezidentas jau vien uz patekima i pusfinali ordina pazadejes ir dideles sumas babkiu, o pas mus priezastis ne ta yra- priezastis ta , kad rinktines vadovai seniu prisieme i rinktine uz tai ir nepelnem medaliu
2011-09-16
-19
Atsakyti
Vidas
Aš pastebėjau vieną dalyką ir tai yra ne vienkartinis atvejis.

Mūsų krepšininkų priešininkai pakeltomis galvomis žvelgia į savo vėliavą, kai skamba jų himnas ir bent jau deklamuoja himno žodžius, jei nemoka giedoti. Jie spindi pergalės laukimu.

O mūsiškiai?

Galvas nuleidę, gėdingai nudelbę žvilgsnius į žemę, nedrįsta pasižiūrėti į tribūnose esančius sirgalius ir savo valstybės vėliavą. Gal tai būtų tam tikras "užvedimas"?

Išdidžiai pratyli Himno žodžius, nors deklamuotų, jei nepajėgia giedoti. Iš anksto matosi, kad tai būsimi "looser'iai".

"Looser'i", jei meti, tai mesk užtikrintai, o ne drebančiom rankom! O kur deriniai dingo, kas per chaosas aikštelėje? Verta būtų pasiklausyti varžybų komentatoriaus garso įrašo. Viskas vyko priešingai, negu jis aptarinėjo reikalingus veiksmus. Ko išsigandot apsiš...sių teisėjų, juk žinojot ką jie palaikys?

Sekanti pamoka jums, tai pasiskaityti himno žodžius ir bent jau, aukštai pakeltomis galvomis deklamuoti jį, stebėti savo vėliavos plevėsavimą ir pergalės laukiančių sirgalių veidus.
2011-09-16
+12
Atsakyti
Amerika pades
Reikia pakeisti istatymus, suteikt lietuvos pilietybe amerikieciams, ir prisipirkti daug zaideju is amerikos, kad zaistu uz lietuva. Tada manau laimeti problemu tikrai nebus :) Pavyzdziui makedonai turi ta juodaodi, nors jis amerikietis.
2011-09-15
-17
Atsakyti
Lietuva-Makedonija
2011-09-15
-8
Atsakyti
saras pademonstravo kad jo dienos praeiti..ka songaila dare,manau,nieks nesuprato
2011-09-15
-16
Atsakyti
1. Man labai didelį įspjudį paliko Bo MacCaleb, tikrai labai universalus žaidėjas kurio ūgis tik 1,78, o landžiojo jis šiandien, kaip norėjo. Tiesiog žavėjausi jo žaidimu.

2.Nestumiu ant Kemzūros, bet nx reikia keist taktika kai jau 1/4 ? juk daugiausiai žaisdavo Mantas su Robertu,o Šarūnas su Jonu, vakar buvo atvirkščiai.

3. Vėl Kemzūros klaida, kad nebuvo leidžiamas Tomas nors jis puikus snaiperis. Kokio velnio jį imt į rinktinę vietoj suolelio šildytojo(nors manau puikiai būtų sužaidęs, tik jam niekas nesuteikė progos).

4. Tokio perdavimo kokį atliko Darius mokoma jau mokyklose, kad skersai aikštės negalima perduot, o jis rungtynių gale susimąstė štai tokį atlikt.

5. Kodėl buvo metami vienas po kito 3pts., jei nekrenta, o skirtumas +2 ar +4.

6. Neverkit, nes patys žaidėjai kalti. (nesusikaupė\apsižioplino\suklydo)
2011-09-15
-22
Atsakyti
Mazutis
geda padaret..
2011-09-15
+15
Atsakyti
xxx
tikiuosi siandien islies pykti,ant slovenu ir bent gales atranka gaut i olimpines... jeigu nuteiks jos kemzura.... gaila,kad vakar gavo,bus jiems gera pamoka.....
2011-09-15
+22
Atsakyti
LJ
Yra kaip yra :)
2011-09-15
-3
Atsakyti
taip ir zinojau kad nuvertins makedonus gavo ko nusipelne vien uztenka paziuret kaip robke stume ant makedonu betkokiu atveju as vistiek uz rinktine
2011-09-15
-14
Atsakyti
Nepasisekė, tai nepasisekė, kam ieškoti dabar kaltų, kartojos kaip kažkas sakė, gerbkite ir tuos kurie praleimi, bliamba Lietuva turbut vienintelė šalis, kuriuos sirgaliai taip stumia ant trenerių ir krepšininkų po pralaimėtų rungtynių.
2011-09-15
-16
Atsakyti
Karolis
Parduodu du bilietus i pusfinali Makedonija-Ispanija, bilieto kaina 150 litu

862099456
2011-09-15
+16
Atsakyti
JAVTOKAS GRYBAUTOJAS
1. Kai rezultatas +2 ar +4, tai nereik mėtyti tritaškių, jeigu jie nekrenta. Treneris nesuvaldė chaotiško komandos žaidimo, todėl tai ne tik komandos, bet ir trenerio atsakomybė dėl apgailėtino pralaimėjimo. Lietuviai pataikė tik 2 tritaškius iš 15. Tai kam mėtyti tuos tritaškius? O baudų metė tik 8, todėl nebuvo agresyvaus puolimo. Makedonai metė net 21 baudas. Ne tik šios rungtynės, o ir daug kitų buvo panašios. Trūksta puolimo ir gynybos. Amžinos klaidos. Su tokiu žaidimu nebūtų jokių medalių.

o O o O o O o O o O o O o O o O o

2. Makedonai iš viso atkovojo 41 kamuolį, iš jų net 18 nusiėmė po mūsų krepšiu. Jie metė net 9 tritaškius iš 32. Nesugeba nusiimti kamuolių ir leidžia prisitaikyti varžovams mėtant iš toli.

o O o O o O o O o O o O o O o O o

3. Kai priešininkų komandos pagrindinis žaidėjas turi 4 pražangas, tai reik žaisti per jį, nes jis nežais pilna jėga, tačiau to nedaroma, nes nėra puolimo. Lengviau mesti netaiklų tritaškį.

o O o O o O o O o O o O o O o O o

4. Treneris neturi strategijos. Kai žaidėjui gerai sekasi, tai jis pasodinamas. Išleidžiamas kitas, kuriam nesiseka. Kai žaidėjui nesiseka, tai jis laikomas aikštelėje.

o O o O o O o O o O o O o O o O o

5. Makedonai pramesdavo daugybę metimų iš tritaškio ir dvitaškio. Kai meta eilinį netaiklų metimą, o kamuolį dar sugeba ir nusiimti, tai būtinai lietuviai turi pakartoti jų sprendimą. Jie irgi tada meta skubotą metimą. Makedonija meta jį dėl to, kad persvara yra ne jų naudai. Kam mesti tritaškį, jeigu tu pirmauji, o tritaškiai nekrenta? Net pusgalvis supranta, kad reik žaisti baudos aikštelėje pozicinį žaidimą ir ieškoti laisvų žaidėjų, o ne tritaškius mėtyti ar sudėtingus metimus.

o O o O o O o O o O o O o O o O o

6. Makedonijos komanda nėra stipri. Pagrindinis žaidimas per porą žaidėjų ir atkovojant kamuolius. Apgailėtina yra tai, kad pralaimėta ne Ispanijai, o Makedonijai. Tai tik įrodo, kaip stipriai buvo pervertinta ši rinktinė ir treneris.

o O o O o O o O o O o O o O o O o

7. Ispanija turėtų būti pavyzdys. Visas jų žaidimas yra pastovus, nebanguotas, drausmingas. Jokių kvailų metimų, kai nereikia. Tiesiog Lietuvos rinktinėje nėra gerų puolančių žaidėjų, nėra gero centro, įžaidėjo ir nėra lyderių.

o O o O o O o O o O o O o O o O o

8. Išvados: teisinga kritika skatina tobulėti. Krepšininko tikslas žaisti gerai ir laimėti, todėl girti už pralaimėjimus nevykėlių komandai, tai yra kvaila. O dėl futbolo, tai Lietuvoje jis finansuojamas dvigubai daugiau nei krepšinis, tiesiog pinigai kažkur dingsta, tad futbolo fanatikai tegu patyli, nes ne krepšinis kaltas, kad futbolas yra lavonas. Žvakutę uždekite geriau ant futbolo kapo, paminklą nuvalykite ir federacijai užuojautą perduokite. Tikėkimės, kad šalia futbolo kapo nebus palaidotas ir krepšinis.
2011-09-15
-14
Atsakyti
TRŪKSTA ŽAIDĖJŲ GERŲ TIESIOG
1. Kai rezultatas +2 ar +4, tai nereik mėtyti tritaškių, jeigu jie nekrenta. Treneris nesuvaldė chaotiško komandos žaidimo, todėl tai ne tik komandos, bet ir trenerio atsakomybė dėl apgailėtino pralaimėjimo. Lietuviai pataikė tik 2 tritaškius iš 15. Tai kam mėtyti tuos tritaškius? O baudų metė tik 8, todėl nebuvo agresyvaus puolimo. Makedonai metė net 21 baudas. Ne tik šios rungtynės, o ir daug kitų buvo panašios. Trūksta puolimo ir gynybos. Amžinos klaidos. Su tokiu žaidimu nebūtų jokių medalių.

o O o O o O o O o O o O o O o O o

2. Makedonai iš viso atkovojo 41 kamuolį, iš jų net 18 nusiėmė po mūsų krepšiu. Jie metė net 9 tritaškius iš 32. Nesugeba nusiimti kamuolių ir leidžia prisitaikyti varžovams mėtant iš toli.

o O o O o O o O o O o O o O o O o

3. Kai priešininkų komandos pagrindinis žaidėjas turi 4 pražangas, tai reik žaisti per jį, nes jis nežais pilna jėga, tačiau to nedaroma, nes nėra puolimo. Lengviau mesti netaiklų tritaškį.

o O o O o O o O o O o O o O o O o

4. Treneris neturi strategijos. Kai žaidėjui gerai sekasi, tai jis pasodinamas. Išleidžiamas kitas, kuriam nesiseka. Kai žaidėjui nesiseka, tai jis laikomas aikštelėje.

o O o O o O o O o O o O o O o O o

5. Makedonai pramesdavo daugybę metimų iš tritaškio ir dvitaškio. Kai meta eilinį netaiklų metimą, o kamuolį dar sugeba ir nusiimti, tai būtinai lietuviai turi pakartoti jų sprendimą. Jie irgi tada meta skubotą metimą. Makedonija meta jį dėl to, kad persvara yra ne jų naudai. Kam mesti tritaškį, jeigu tu pirmauji, o tritaškiai nekrenta? Net pusgalvis supranta, kad reik žaisti baudos aikštelėje pozicinį žaidimą ir ieškoti laisvų žaidėjų, o ne tritaškius mėtyti ar sudėtingus metimus.

o O o O o O o O o O o O o O o O o

6. Makedonijos komanda nėra stipri. Pagrindinis žaidimas per porą žaidėjų ir atkovojant kamuolius. Apgailėtina yra tai, kad pralaimėta ne Ispanijai, o Makedonijai. Tai tik įrodo, kaip stipriai buvo pervertinta ši rinktinė ir treneris.

o O o O o O o O o O o O o O o O o

7. Ispanija turėtų būti pavyzdys. Visas jų žaidimas yra pastovus, nebanguotas, drausmingas. Jokių kvailų metimų, kai nereikia. Tiesiog Lietuvos rinktinėje nėra gerų puolančių žaidėjų, nėra gero centro, įžaidėjo ir nėra lyderių.

o O o O o O o O o O o O o O o O o

8. Išvados: teisinga kritika skatina tobulėti. Krepšininko tikslas žaisti gerai ir laimėti, todėl girti už pralaimėjimus nevykėlių komandai, tai yra kvaila. O dėl futbolo, tai Lietuvoje jis finansuojamas dvigubai daugiau nei krepšinis, tiesiog pinigai kažkur dingsta, tad futbolo fanatikai tegu patyli, nes ne krepšinis kaltas, kad futbolas yra lavonas. Žvakutę uždekite geriau ant futbolo kapo, paminklą nuvalykite ir federacijai užuojautą perduokite. Tikėkimės, kad šalia futbolo kapo nebus palaidotas ir krepšinis.
2011-09-15
-1
Atsakyti
Anonimas
oliampiadai ate mes palauzti,ir nemanau ka nusiteikia bus kovai mes tik plakam liezuviu ,nedaryt ta ir ta reikia gintis ir greitai pulime uzpulti,bet to nedarom nezaidziam sawo krepsinio wiso sio cempionato ,geda vyrai reikia susikaupti ir pradeti zaidima rodyti bent pagarbesni
2011-09-15
-12
Atsakyti
andre5555http://www.fibaeurope.com/cid_IcvnB-IkIY...SITAM VA AKINIUS REIK NUPIRK JI NEMATO PER 3 METRUS:) ARBA TEISEJAVO DAUG MAKEDONAM, JIE JAM PATIKO IR NENOREJO MATYT.....


Tas tai iš vis, kažkoks iš medžio iškritęs, taip sunervino. Matos nepatinka jam lietuviai, krč, nedaug tokių keistų būna -.-"""""""""
2011-09-15
+12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.