Kairys: „Prieš Lietuvą ir Ispaniją kitos čempionato komandos žaidžia išskirtinai gerai“

2011-09-16 00:40
Steponas Kairys, specialiai tinklalapiui „BasketNews.lt“
Steponas Kairys
Steponas Kairys
Reikia pagirti vyrus, kad sugebėjo atsitiesti po vakar dienos nacionalinės tragedijos. Tikriausiai jie ir neišsimiegojo, ir nepailsėjo.

Teko kalbėtis su treneriais, tai jiems net nebuvo laiko padaryti normalią slovėnų analizę. Nes niekas nesitikėjo, kad reikės ruoštis mačui su slovėnais. Rungtynės su slovėnais nebuvo geriausios, bet žaidėme tiek, kad laimėtume.

Šiame čempionate visos komandos žaidė išskirtinai gerai prieš Lietuvą ir Ispaniją. Prieš Lietuvą dėl to, kad mus palaikė pilna salė, o prieš Ispaniją todėl, kad jie yra favoritai. Todėl mums teko didžiausias krūvis.

Šiandien mūsų aukštaūgiai sužaidė geriau nei vakar. Geriau pataikėme, mažiau klydome, daugiau veržėmės, efektyviau veikė „pikenrolas“. Apskritai, buvo daugiau gyvybės.

Slovėnai turi gerų ginklų, jie puikiai pataiko tritaškius, efektyviai žaidžia „high-low“ – kai vienas aukštas krepšininkas yra ant tritaškio, kitas – „centruoja“. Jie keisdavosi ir tuo darydavo didelį spaudimą mūsų gynybai. Atlikome gerą darbą padėdami vieni kitiems gynyboje, bet vėluodavome sugrįžti prie savo dengiamo žmogaus. Tas pats buvo ir vakar, ir šiandien.

Svarbiausia tai, kad išsaugojome galimybę patekti į olimpiadą.

Manau, kad sėkmingu, pačiu optimistiškiausiu variantu mes galėjome užimti trečią vietą. Nes ispanams, manau, nebūtume prilygę. Realus variantas, jeigu būtume nugalėję makedonus, – ketvirta vieta. Šešta vieta – žemiausia, ką galime iškovoti ir manau, kad 4-6 vietos yra reali vieta šiai komandai, šiai sudėčiai.
 
Iš kitų čempionato komandų geriausią įspūdį vienareikšmiškai palieka Ispanijos rinktinė. Jeigu jie žaidžia taip, kaip gali, ir žaidžia maksimaliai nusiteikę, jie yra aiškūs favoritai. Po jų eina prancūzai ir rusai. Nemanau, kad makedonai gali iškovoti medalius. Yra toks pasakymas, kad jų stiprybė buvo jų silpnume. Niekas jų neįvertindavo ir niekas jiems nenusiteikdavo. Labai sunku rasti motyvacijos prieš tokias komandas, o kai žaidi be motyvacijos, labai sudėtinga laimėti.
Komentarai:
eks. komisaras
taip reikejo ir tiketis per ilgai rinkosi zaidejus ir ne visai gerai issirinkta, manau ir treneriu rinktineje per daug is viso netgi 5 visa kairio sutva isskyrus chomiciu o geriausi treneriai nepatenka i rinktine, kaip galima sakyti ponas garastai kad kemzura jaunas ir mokosi is klaidu turi rinktineje dirbti geriausi treneriai kuriu lietuvoje tikrai yra. ir zaidejus rinktis ne pagal zymes pavardes o geriausius.
2011-09-16
-1
Atsakyti
Edgaras
Kalbant apie pasiekimus tai siais metais mes nei Jono nei Lino neturejom, su jais butu geriau ;)

Kalbant apie zaidejus tai cia keistai pasirinkti jie...

Paimti 3 centrai, 2 izaidejai ir dar draudimas delnas, kai praeitais metais viena centra turejom ir viena izaideja... Persistenge cia su tuom, reikejo kitu zaideju, komanda padaryti mobiliasne, greitesne...

1. Manau butu buve uzteke Jono ir Javtoko, Jona pradeti starte kadangi jaunas, tegu igyja pasitikejimo, i zaidima lengviau isilies, o Javtokas kaip patyres kaip Saras pakiles nuo suolo atnestu savo dalyku be problemu... Petro neimciau!

2.Songaila, Jankunas ir dar Motiejunas vietoje Petraviciaus, buvo akimirku kai zaideme dviem 4tais numeriais, manau Motiejunas yra pavojingesnis kuris ir imest gali ir prasiverzt o ne trepseti prie tritaskio kaip Lavrikas. Motiejunas mobilumo inestu ir ugio, juk taip lenta pralosdavom ir ne vienas varzybas! Lavrinoviciaus neimciau!

3.Simas, na su juo viskas ok bet buciau pemes koki Kuzminska. Jaunas, soklus, turi kuna gera, galetu atlakstyti tas 15 minuciu be problemu manau.

2.Kaukenas, Pocius, pastaraji geriau i ginejus nei i lengva krasta nes jis per mazas buvo, aisku atrode neblogai pries aukstesnius, sunkesnius L.Denga H.Turkoglu, bet kaip Pocius zaistu su ginejais, nesustabdytu jo... Cia dar imesciau Seibuti arba Geca, Gecas praeitais metai atrode nekaip, Seibutis turejo gera sezona, manau Seibuti koki butu pameme, nesugadintu vaizdo.

Delno neimciau!

1.Mantas ir Saras.Praeitais metai turejom 1 izaideja ir buvo gerai, siais turejom 2 ir vistiek Delna emem nes jis moka izaist.(Problema kaip ir su centrais ju irgi 3 buvo...) Uztektu 2ju izaideju ir neprapultume.

Apibendrinant tai nereiktu keitimu po 3-4 zaidejus, nes nekarta buvo tik isivaziuoja Kaukenas ji iskart sodina, tas pats su Songaila buvo, turim 12 zaideju tegul losia kol eina jiems ir didinam pranasuma, kai turesim persavara gali eit pailseti. Dar vienas dalikas, kam keist 3-4 zaidejus, jiems reikia laiko suprast kaip turi zaist, zaidimas issibalansuoja.

Su Motiejunu, Kuzminsku, Seibuciu igytume universalumo ir greicio vietoje Petro, Lavrinoviciaus ir Delno... Neturetu buti problemu su lenta, nes Pocius zaistu 2ru numeriu, Simas su Kuzminsku 3ciu, o ir Motiejunas ugio turi. Galima ir bandyti Motiejuna 3ciu nes turi metima kaip su Jankunu dare, tik jo prastesnis metimas...

Kas perskaitys Aciu uz demesi ;)
2011-09-16
Atsakyti
gerai pasake bet nesutinku su motyvacija .... rinktine yra profi zaidejai kokia dar motivacija ? jie turi buti 130 % motivuoti visada net zaidziant su Airijos rinktine ..... cia nesuprantami dalykai motyvacijos trukumas 1/4 varzybose .... cia jau treneriai kalti kad nesugeba padaryti darbo savo arba lietuviams su psichologija stipriai padirbet reiketu :)
2011-09-16
Atsakyti
BC
Pritarius "Blaivus protas" komentarams, ypač antras patiko. Motiejūnas mano nuomone tikrai buvo vertas patekt į 14'uką. Manau reikia būti sąžiningiems - Lavrinovičiai jau nebe tie, reikia ugdyti jaunimą, kaip sakant duot pauostyt parako. Pritariu be kalbų.

Įžaidėjas Nr. 2 problema. Ir čia nesimato vertingos pamainos. U-19/20 rinktinėse dar per jauni. Prisiminkime kiek Kalnietis susilaukė spaudimo 2006'ais. Gaila buvo, nuoširdžiai norėjau, kad parodytų save. Prireikė dar 4 metų, kai pernai tikrai buvo vietoje, o šiemet manau būtent jis buvo Nr. 1.

Vakar klausiau laitos per lrytas.tv, tai labai nepatiko Pačėsos mintys (nors gerbiu vien už tai, kad išgelbėjo komentavimą per TV3 savo įžvalgomis) apie natūralizuotus įžaidėjus. Jau geriau iškrist pirmam etape. Čia ne ksenofobija ar rasizmas. Paprasčiausiai tai yra nelogiška. Jie būtų ne mūsų mokyklos auklėtiniai, tai niekaip neatspindėtų mūsų krepšinio lygio, o kaip tik pudruotų skaudulius. Jau geriau daryt kaip ispanai futbole - skautai naršo akademijas, renka perspektyviausius, dirba, specialiai ruošia geriausiose mokyklose. Manau turime mokyklų, reikia dirbti nuo žalio jaunimėlio. O natūralizaciją palikime buvusiai Jugoslavijai, Rusijai, Lenkijai, Bulgarijai. Aplamai stebiu, kad tai yra slavų valstybių tendencija - tegu tai būna jų problema. Ką manote?
2011-09-16
+2
Atsakyti
grulis
Labai geras straipsnis realistinis, o ne is padebesiu, viskas kas dabar buvo yra desninga ir realu, si komanda auksciau bambos issokti negalejo todel 5-6 vieta yra reali su tokiu pajegumu.,
2011-09-16
Atsakyti
Wvinis
kodel visi kazkaip pamirsta katelyna kuris gali zaisti 4 ir 3 nr
2011-09-16
+2
Atsakyti
teisingai viska susake,realiai medaliai siai komandai nelabai ir svietesi kad ir kiek spauda pute ta burbula.o tai kad pries seimininkus visuose cempionatuose zaidziama su dviguba energija irgi anokia naujiena.pergale pries slovenus tikrai nustebino,atsitiesti po tokio smugio turetu buti itin sunku,uz tai didelis respect
2011-09-16
+6
Atsakyti
Anonimas
Keicem Kleiza ,,senai reikejo,,ne i Kairi,,bet geru trneriu turim
2011-09-16
+1
Atsakyti
Anonimas
visiskai teisinga nuomone lioetuvei patys sugadino cempionata tikrai esu tikras ispanam isukis gali mest tik lt ir prancuzai bet lietuvos nebera. taip pat kaip pernai nebuvo ispanu lietuviu kely atkrintamosiose. nedarau tragedijos svarbiausias tikslas pasiektas atranka i olimpines o turint omeny kad tiesiogei i olimpines patenka tik pirmos dvi ekipos tai gerai pagalvojus mazas skirtumas ar 3-6 vietaq uziomsi. aisku realeri galejom but trejetuke bet yra kaip yra. atsiminkim kad su makedonais teks lost atrankoi bus saldus revansas ir nevarzovas del olimpiniu tai lb gerai
2011-09-16
-3
Atsakyti
na tame ir esmė, kad mes nenusiminėme dėl to jog neiškovojome medalių, bet problema tame, kad mes pralošėme ryškiai silpnesnei komandai nors tai nturėjo būti mūsų finalas, iš šios rinktinės tada niekas nebūtų nieko reikalavę...
2011-09-16
-9
Atsakyti
Blaivus protas
Na, Maciulis be klaustuko, tik Jankunas su klaustuku. Bet kuriuo atveju puoleju daug ir visi i rinktine nepatenka. Treneris kai kuriuos stumdo is/i 3-4 pozicijas, bet ju butu: Maciulis, Kleiza, Jankunas, Motiejunas, Jasaitis, Songaila, Pocius. Daugoka aukstaugiu, ar ne taip? Dar pridekime tikrai pakviestus i rinktine vidurio puolejus Javtoka ir Valanciuna. Tai galima garantuoti, jog is siu isvardintu aukstaugiu i rinktine nepakliutu: Jankunas/Motiejunas/Seibutis. Bet Motiejunai jei neklystu jau bus 22 metai ir 3 karta bandys patekti i rinktine. Jei Kemzura turi proto, tai net jei kazkas nesiseks per pasiruosimo laikotarpi Motiejunui, ji reikia imti su avansu, nes bet kuriuo atveju tai ateities zaidejas rinktineje. Reikia pripratinti ji prie rinktines, tegul igauna daugiau patirties ir buna megstamas sirgaliu. Pamenate, kai Kleiza budamas visai jaunas pateko i rinktine ir tais metais jau zaide Nuggets komandoje. Is jo visi daug tikejosi, nes NBA buvo geras zaidejas, bet rinktineje nieko gero neparode, budavo tuometiniu lyderiu seselyje. Bet zmogus igaudavo tom vasarom patirties, tobulejo, ir pasitraukus is rinktines ankstesniu rinktiniu lyderiams, kleiza 2010m pasaulio cempionate sublizgejo visu savo grazumu. Tas pats ir su Valanciunu ir Motiejunu nereikia noreti, kad papuls i rinkti ir metys iskart po 20 pts. Mes ne USA kur gali 5 galingas rinktines sukomplektuoti ir krepsininkai gali buti lyderiais, jei gaus zaisti ir pasitikes jais treneris. Mes privalome rinktineje tureti lyderius sia diena rodancius geriausia zaidima ir prie ju prikabinti kelis jaunimus, kurie ziurint i ateiti bus po keliu metu rinktines vedliais, kai pasitrauks is rinktines dabartiniai lyderiai. Noreciau, kad gerb. Kemzura irgi taip galvotu.
2011-09-16
-2
Atsakyti
to Blaivus protas
Nesutinku, kad Jankunas su klaustuku. Dabar jis aiskiai geriausias PF, tikriausiai tokiu ir liks. Be to neaisku, ar Songaila vel nores zaisti (nebent vel tikedamasis uzsikelti savo kaina...) Maciulis sakyciau irgi be klaustuko, aisku su salyga, kad tinkamai atsigaus iki anksciau buvusio lygio. Gali buti kad issaus dar kas (pvz. Kuzminskas). Be to, tokiu atveju vis dar butu problema su izaideju, nes Kalnas liktu vienas. Manau jei Saras dar noretu zaisti ir palaikytu bent siu metu lygiu, turetu buti kvieciamas i stovykla. Aisku jei nebandys vietoj Kemzuros buti treneriu (aisku, jei baigtu karjera, galetu dirbti kaip asistentas). Jeigu Saro nebus, tikriausiai reiketu Delno, nes abejoju ar koks Gecas ir Kauke gali gerai izaisti... Bet kokiu atveju didele konkurencija liks. Bet sutinku, kad reiketu apsiriboti kokiais 16-17, ne 20.
2011-09-16
-1
Atsakyti
Blaivus protas
10 balu tau Stepone Kairy uz sia nuomone. Realistai zmones (tarp ju ir as) sakiau visiems, jog tokie rinktine, tokie surinkti zaidejai, neturi sansu laimetu medaliu. Visiems sakiau, jog Lietuva uzims 5-6 vieta. Ir pataikiau i desimtuka! Aisku, Lietuvai nusisypsojo sekme, ir gavo pacius lengviausius varzovus 4finalyje is visu galimu. Tai ne serbai (kurie i ltu krepsi nieko ispudingo nedarydami sumete 90 pts), ne rusai (su gelezine komandine gynyba ir vienu geriausiu Europos treneriu), ne Prancuzai, ne ispanai ir t.t. Zodziu, sekme atsisuko i Lietuvos puse ir dave lengviausius varzovus is visu 8 ketvirfinalio komandu. Galejo virsyti mano prognozes ir uzimti 4 vieta, bet Lietuva pati kalta, kad nesusikaupe. Turbut galvojo, jog kepurem uzmetys nezinoma komanda :)

Nera ko nusiminti. Kitais metais Kemzura tegul igauna proto, atsisako puses senuku. Is vyresniu pasilieka Kaukena, Jasaiti, Javtoka, Petravicius su dideliu klaustuku, Songaila (visgi jis nuo suoliuko pakildamas zaisti labai didele nauda duoda, ypac gymyboje), o toliau jaunimas tikekimes per metus dar labiau patobules ir juos butinai imti i rinktine: Seibuti, Pociu, Kleiza, Valanciuna, Geceviciu, Motiejuna, Kalnieti. Stai 12 krepsininku isvardinau. Dar reiktu 4 papildomus pakviesti tam, kad netycia kazkuriam is isvardintu gavus trauma, butu galima ji pakeisti. Beje, rinktine dar turetu vietos atsirasti Maciuliui, o Jankunas su klaustuku. Ir viskas. Stovykloje 16 krepsininku per akis! Nereikia tu 20 kviesti, kuriuos 4 jau po pirmos savaites net nepaemus kamuolio i rankas - isvija. Kaip atsitiko siemet Druskininkuose. Zodziu, gerbiamas treneri Kemzura, jei tokie visi isvardinti zaidejai bus rinktineje, bus ideali rinktine! Tiesiog IDEALI!
2011-09-16
-2
Atsakyti
Tikrai teisingai..
2011-09-16
-16
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.