Kaune įsikūrusio Lietuvos merginų krepšinio centro strategas Aurimas Jasilionis šį sezoną tapo ir stipriausios šalies komandos Kauno „VIČI-Aisčių“ treneriu skautu. 

Jasilionis džiaugiasi galimybe dirbti su geriausiomis mūsų šalies krepšininkėmis bei treneriais. Strategas tikino, jog vyrų ir moterų treniravimas pernelyg nesiskiria, tačiau pažymėjo per kiekvieną treniruotę prisimenantis, kad dirba su dailiosios lyties atstovėmis. 

– Kokiomis nuotaikomis pasitikote prasidėjusį krepšinio sezoną?
– Praėjusį sezoną Lietuvos moterų krepšinio A lygoje su jaunosiomis krepšininkėmis neturėjome lygiaverčių varžovių. Nepaisant to, kad pergalės džiugino tiek merginas, tiek asmeniškai mane, galima sakyti, jog tai iš dalies mums pakišo koją. Pergalingas sezonas tarsi supainiojo, suklaidino žaidėjas, privertė anksčiau nei reikėtų patikėti savo jėgomis, netgi jas pervertinti. Manau, kad tai turėjo ženklios įtakos itin prastam Lietuvos jaunių merginų rinktinės pasirodymui Europos čempionate Rumunijoje.

Pastaroji karti patirtis privertė susitelkti ir susikaupti. Šį sezoną didžiausią dėmesį skirsime ne pergalėms, o individualiam fiziniam, techniniam ir psichologiniam krepšininkių pasirengimui.

– Kokie Kaune veikiančio merginų krepšinio centro tikslai?
– Kaip ir minėjau, didžiausias dėmesys šiais metais bus skiriamas visapusiškam žaidėjų asmenybių tobulėjimui, emociniam augimui. Pagrindinis šio centro tikslas yra paruošti kuo daugiau krepšininkių, kurios garbingai atstovautų Lietuvai bei garsintų savo šalies vardą.

– Šįmet startuos nauja – Nacionalinė moterų krepšinio lyga NKML. Kaip vertinate šį žingsnį Lietuvos krepšinyje?
– Ši lyga, mano įsitikinimu, bus tikrai didelis postūmis į priekį. Reikia pripažinti, kad iki šiol mūsų šalyje nebuvo lygos, kuri leistų jaunoms ir perspektyvioms žaidėjoms susipažinti, natūraliai pereiti iš vaikų į moterų krepšinį, kuris, beje, kardinaliai skiriasi. Perspektyvios mergaitės staiga patekusios į moterų lygą sulaukdavo „šalto dušo“: dažnu atveju jos patirdavo triuškinančius pralaimėjimus, prarasdavo motyvaciją. Pasitaikė ir atvejų, kuomet perspektyvios krepšininkės baigdavo savo karjerą jos net rimtai nepradėjusios... Taigi, nuoširdžiai tikiu, kad NKML bus tarsi tiltas, jungiantis Moksleivių lygą ir LMKL.

– Ar džiaugiatės, kad NKML atidarymo rungtynės įvyks Kaune?
– Tikriausiai niekas nesiginčys, jog Kaunas yra nuo seno laikomas krepšinio sostine: čia visuomet gyva krepšinio dvasia. Galbūt pasakysiu drąsiai, tačiau Kaunas neįsivaizduojamas be krepšinio, o krepšinis be Kauno.

Manau, kad šią ir taip gają krepšinio dvasią dar labiau sustiprino neseniai praūžęs Europos vyrų krepšinio čempionatas ir Kaune vykusios finalinio etapo kovos. Tai paskatino bendrą domėjimąsi tiek vyrų, tiek moterų, tiek vaikų krepšiniu, išjudino sporto rėmėjus. 

– Kokia šiemet jūsų dienotvarkė? Ar pasikeitė darbai bei užduotys?
– Didžiausias pasikeitimas yra tas, jog šiemet turiu puikią galimybę dirbti su stipriausia Lietuvos moterų komanda, pajusti šios ekipos dvasią, būti jos dalimi. Taip pat šį sezoną galiu iš arti pamatyti Moterų Eurolygos virtuvę. Tai išties vertinu, stengsiuos įgyti kiek įmanoma daugiau patirties ir žinių, kurias taikau dirbdamas su jaunosiomis krepšininkėmis. O mano dienotvarkė labai intensyvi. Man neegzistuoja darbo valandos ar savaitgaliai. Myliu krepšinį, juo gyvenu. Kaip sakoma, susirask mylimą darbą ir niekada neteks dirbti. Galima sakyti, kad man ir netenka...

– Kokius uždavinius sau keliate šį sezoną?
– Visuomet sau ir žaidėjoms kėliau pačius aukščiausius tikslus tiek aikštelėje, tiek už jos ribų. Niekas nesikeičia ir šį sezoną.

– Tapote stipriausio šalies klubo treneriu skautu. Ar galima sakyti, jog asmeniškai jau nemažai pasiekėte?
– Tiesiog džiaugiuosi galimybe dirbti su itin aukšto lygio krepšinio specialistais – Mantu Šerniumi, Jurgita Štreimikyte-Virbickiene, Mariumi Jasevičiumi ir žinoma, geriausiomis Lietuvoje ir užsienyje pripažintomis krepšininkėmis. Man didelė garbė būti šios komandos dalimi. Keliu sau itin aukštus reikalavimus, todėl nesakyčiau, kad mano profesiniai pasiekimai yra labai aukšti ir viskas jau pasiekta.

– Su moterimis ir merginomis dirbate jau ne vienerius metus. Kokius niuansus įžvelgiate – bėdas, trūkumus, sėkmes?
– Kokios gali būti bėdos dirbant su moterimis (šypsosi)? Kalbant rimčiau, nėra esminio skirtumo – treniruoti profesionalus vyrus, ar moteris. Tiek vyrai, tiek moterys vienodai stengiasi, siekia tikslų, dirba treniruotėse ir rungtynėse. Vis dėlto jau pirmosios treniruotės su merginomis parodė, jog turi prisiminti, jog vis dėlto treniruoji dailiosios lyties atstoves. Jos jautresnės, įžeidesnės, reikalauja daugiau dėmesio ir rūpesčio. Todėl moteris treniruojantis vyras privalo būti lankstesnis, išmokti išgirsti tai, kas nepasakoma, skaityti mintis.

– Ko palinkėtumėte sau ir, aišku, moterų krepšiniui?
– Pergalių, pergalių ir dar sykį – pergalių.
Komentarai:
Anonimas
Kas ji zino, zino ir tai kad kietesnio trenerio nera.

Treneri, liksim dekingi amzinai. Grizkit i vyru krepsini , su mumis nereik skaityt minciu ir taip susikalbam :)
2011-10-29
+3
Atsakyti
ę
Savaime suprantama jog lankstus turi būt. Visgi tiek ruryčių vienoje vietoje,tai jei nebūsi lankstus-sulūši ;-(
2011-10-28
-1
Atsakyti
kobra
Ypac gerai sia vasara pasirode europoje uzemes paskutine vieta.
2011-10-28
-1
Atsakyti
aidas
Kazin merginas irgi musa?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-10-28
Atsakyti
dzekas
Lankstus ir muilo daug tureti kad ilysti visiems i siknas. toks jo darbas.
2011-10-28
+5
Atsakyti
?
Teko girdeti is merginu jog sis treneris geriausiai supranta krepsini is treneriu stabo!
2011-10-28
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.