Šeštadienį „McDonald‘s“ restorane Kaune įvyko pirmasis istorijoje protų mūšis tarp Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo žaidėjų ir jų gerbėjų. Susirinkusieji laužė galvas atsakinėdami į klausimus iš krepšinio istorijos. Po atkaklios kovos krepšinio ekspertų titulą rezultatu 11:8 iškovojo sirgalių komanda.

Žalgiriečiai parodė, jog puikiai išmano ne tik krepšinio praktiką, bet ir teoriją. Protų kovoje komandos garbę gynė kapitonas Paulius Jankūnas, Mindaugas Kuzminskas, Marko Popovičius, Mantas Kalnietis, Tomas Delininkaitis, Robertas Javtokas, Vytenis Lipkevičius, Ty Lawsonas, Sonny Weemsas, Tadas Klimavičius ir Milovanas Rakovičius.

Žaidėjai nesutrikdami atsakė į tokius klausimus kaip „kuris slovėnas į krepšį įdėjo peršokęs automobilį?“. Teisingas atsakymas buvo Marko Miličius. Arba – „koks yra legendinio NBA krepšininko Kareemo Abdul-Jabbaro tikrasis vardas?“ (Lew Alcindor). Paklaustas, ar žalgiriečiai ruošėsi protų mūšiui, komandos „galva“ šįkart išrinktas Kuzminskas sakė: „Šiek tiek ruošėmės, šiek tiek treniravomės“. Į tradicinę kasmetinę šventę „McDonald‘s“ restorane žalgiriečiai atskubėjo iškart po treniruotės.

Protų kovoje Lietuvos krepšinio čempionai susidūrė su savęs vertais priešininkais, kuriuos šiandien lydėjo sėkmė. 12 ištikimų komandos sirgalių žinojo atsakymus į, rodos, netikėčiausius klausimus. Pavyzdžiui, koks yra tikslus krepšinio aikštelės ilgis ir plotis (28x15). Į šį klausimą atsakymo nežinojo net žalgiriečiai. Krepšininkai prašovė, bandydami atsakyti, „kokia dabartinė valstybė laimėjo daugiausiai aukso medalių Europos čempionate?“. Jų spėjimas buvo Ispanija, tačiau sirgaliai juos pataisė, jog tai Lietuva.

Neįveikiamas klausimas abiem komandoms buvo „kuris vienintelis žaidėjas pasaulyje yra laimėjęs Eurolygą, NBA čempionatą ir Olimpinių žaidynių auksą?“ (argentinietis Emanuelis Ginobili). Su šiuo klausimu lengvai susitvarkė proto mūšio žiūrovas iš salės, kuris sakėsi žinojęs atsakymus į visus klausimus ir prisipažino labai mylintis „Žalgirio“ komandą, už ją nuoširdžiai sergantis.

Dalyviai pripažino, jog klausimai iš tiesų buvo nelengvi – vilniečiai protų kovų rengėjai šmaikščiu pavadinimu „Gagarin on the moon“ privertė juos ne juokais pasukti galvas. Vis dėlto, visi sutiko, jog „McDonald‘s“ restorane laiką praleido puikiai ir jau nekantriai laukia kitos protų kovos, o žalgiriečiai – progos atsirevanšuoti ir apginti krepšinio ekspertų titulą.

Vaizdo reportažas:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.