Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Ejikes Ugboajos emocijos Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Šarūnas Jasikevičius bando užvesti komandos draugus Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Kęstutis Kemzūra negali patikėti tuo, ką mato aikštėje Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Triumfuojantys Nigerijos krepšininkai Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Ejikes Ugboajos emocijos Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Šarūnas Jasikevičius bando užvesti komandos draugus Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Kęstutis Kemzūra negali patikėti tuo, ką mato aikštėje Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Triumfuojantys Nigerijos krepšininkai Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis

Lietuvos rinktinė dar kartą pademonstravo, kiek daug jai reiškia nusiteikimas. Tik šį kartą patirtis buvo nemaloni.

Vieną geriausių Europos komandų pamokė Nigerijos rinktinė. Ji trečiadienio vakarą 86:80 (20:20, 21:18, 26:19, 19:23) nugalėjo Lietuvos rinktinę ir išplėšė kelialapį į olimpinio atrankos turnyro ketvirtfinalį. 

Kęstučio Kemzūros auklėtiniai išnešė sveiką kailį – pralaimėjimas 10 taškų skirtumu būtų nustūmęs lietuvius į antrą vietą grupėje. 

Rungtynių faktai
  LTU NIG
Taškai po klaidų 6 16
Taškai baudos aikštelėje 32 24
Taškai kartojant metimus 5 14
Taškai greitose atakose 5 13
Didžiausia persvara 3 11
„Nebuvome nusiteikę ir reikia iš to pasimokyti. Žaidėme žinodami taškų skirtumą, kuriuo galime pralaimėti“, – pripažino 22 taškus pelnęs Linas Kleiza.

Ketvirtfinalyje lietuviai kausis su Puerto Riko komanda, kuri paskutinėse grupės varžybų etapo rungtynėse 84:98 nusileido Graikijai ir A grupėje užėmė antrą vietą. Sėkmės atveju mūsiškiai pusfinalyje kautųsi su Makedonijos – Dominikos respublikos poros nugalėtojais.

Nors užimta pirma vieta grupėje, lietuvių džiaugsmo Karakase nebus daug. Visų pirma, Lietuvos krepšininkų pasirodymas mače su Nigerija net nebuvo panašus į pirmąsias rungtynes. Be to, lietuvių nesėkmė išstūmė Venesuelą iš kovos dėl olimpinio kelialapio ir pavertė juos nemėgstamiausiais krepšininkais šalyje.

Po trijų kėlinių atsilikdami 10 taškų skirtumu, lietuviai paskutinį ketvirtį pradėjo pelnydami 9 taškus be atsako ir po Jono Valančiūno dėjimo priartėjo iki 66:67.

Visgi tada lietuviai suklydo, o Martynui Pociui buvo skirta abejotina nesportinė pražanga kovojant dėl kamuolio. Tai padėjo Nigerijos ekipai pelnyti penkis taškus be atsako ir vėl nutolti.

Likus žaisti dvi minutes lietuvių deficitas tebuvo du taškai (78:80), tačiau Ike Diogu pelnė du taškus su pražanga, o Valančiūnas prametė iš po krepšio. Anthony Skinnas tada smeigė tritaškį ir mačo baigtis tapo aiški.

Kęstutis Kemzūra

„Dabar jau viskas, nieko negalime pakeisti, turime koncentruotis į ketvirtfinalį. Taškų skirtumas jau negelbės. Šis pralaimėjimas neleidžia mums visiškai atsipalaiduoti ir turi atsirasti sveikas sportinis pyktis ant savęs. Tikiu, kad vyrai gali žaisti geriau.“

„Kaip ir tikėjomės, rungtynės buvo labai sunkios, – po dvikovos sakė lietuvių vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra. – Nigerijos komanda sužaidė labai gerai, ypač puolime. Žinojome, kad jie yra metikai, bet jie įmetė daug metimų per rankas.“

Tikslą pasiekė net 11 Nigerijos tritaškių iš 24 (lietuviai pataikė 7/20). Be to, afrikiečiai laimėjo kovą po krepšiu (35-33) ir atkovojo net 11 kamuolių puldami, tuo tarpu lietuviai – vos 3.

Nigerijos komandai ši pergalė lėmė antrą vietą grupėje ir kelialapį į ketvirtfinalį. Trims ekipoms surinkus po lygiai pergalių (dar Venesuela), buvo skaičiuojamas tarpusavio rungtynių santykis. Lietuvių jis buvo geriausias (+11), o Nigerija (+4) aplenkė Venesuelą (-15).

Lietuva: Linas Kleiza 22 taškai (7/7 baudų), Šarūnas Jasikevičius 14 (5/7 metimų, 3 rez. perd.), Martynas Pocius 13, Jonas Valančiūnas 10, Jonas Mačiulis 6, Paulius Jankūnas 4, Rimantas Kaukėnas 4, Robertas Javtokas 4, Mantas Kalnietis 3 (8 rez. perd.), (Tomas Delininkaitis).

Nigerija: Derrickas Obasohanas 20 (5/8 tritaškių), Al-Farouqas Aminu 16 (9 atk. kam.), Anthony Skinnas 15, Ike Diogu 11 (8 atk. kam.).

Kęstučio Kemzūros komentaras:

http://www.youtube.com/watch?v=KCUu4izFm8E

Šarūno Jasikevičiaus komentaras:

http://www.youtube.com/watch?v=lg-vwSAkEqQ

Martyno Pociaus komentaras:

http://www.youtube.com/watch?v=cuD2PGuxbAo

Lino Kleizos komentaras:

http://www.youtube.com/watch?v=91QoccP96ao

Komentarai:
Netiketas pralaimejimas, bet tai turbut todel, varzovai turejo 1 diena daugiau poilsio.
2012-07-05
-6
Atsakyti
Nenustebciau, jei pralaimejimas butu tycinis - tiesiog norint nusodinti arogantiskus venesueliecius, gal net nesamoningas, bet..
2012-07-05
-12
Atsakyti
O su Tonybet atskira istorija, juk galima per vienas rungtynes "atmušti" visas rėmimo babkes ir TONY G vartytis šlovės spinduliuose ir pinigine, ir " rėmėjo" statuse :) 2 in 1 - Bingo

O mes "locheliai" juk nieko nesuprantame, kad dabar viskas perkama ir parduodama....šlykštu !!!
2012-07-05
+9
Atsakyti
Nereikia parintis, aiškiai matosi, kad mūsų krepšinio "dievaičiai" save laiko elitu, o pralošia kažkokiai Nigerijai, kurios bendras biudžetas mažesnis, nei mūsų Linuko, bet bent jau vienintelio, kuris norėjo laimėti...Istorinis "pravalas" patirtas, kiek jų bus dar atsakys patys mūsų krepšinio "monstrai" kuriems svarbiau babkės, o ne LIETUVA....o ir Kemzūra nebesuvaldo gęstančių "žvaigždžių", o tik griebiasi už galvos ir taria " eina na***"......................
2012-07-05
-10
Atsakyti
Už tai, kad atranka atiteko Venesuelai, o ne mums, už tai, kad tankai trukdo treniruotes, žaidėjai gavo motyvacijos ir gerai sužaidė prieš tą pačią Venesuelą. Noriu pasakyti, kad kai norėjo, tada sužaidė.

Nepagalvojot, kad susikaupimo trūkumo prieš Nigeriją viena priežasčių buvo norėjimas atkeršyti Venesuelai (kad ji liktų už borto) už visą tai ką jau minėjau+jų trenerio išsišokimas.

Nemanot, kad prieš Puerto Riką žaidėjai turės motyvacijos ne tik, kad reikia žengti toliau, bet, kad atkeršyti ir Makedonams jei jie pateks į pusfinalį? Žaidėjams motyvacijos netrūksta.. O JUMS? Matai fanais jie dar save vadina :D
2012-07-05
+17
Atsakyti
O as cia taip pagalvojau, kad kol remejas bus TonyBet, tai ir toliau gali buti tokiu "netiketu" baigciu. Niekada nestatykit uz lietuvos rinktine, kai rungtynes praktiskai nieko neliame,arba kai siuo atveju, galimas pralaimejimas ~10 tasku skirtumu. Cia lengvi pinigai lazybu kontoroms.
2012-07-05
-19
Atsakyti
Šiaip pagalvojus rinktinės žaidėjams nebuvo kada paiilsėti po rungtyniu su venesueliečiais... Vis dėl to labai džiaugiuos, kad lietuvos rinktinė 1vietoj savo grupėj. :)
2012-07-05
+41
Atsakyti
pastabus nusileisk ant zemes Lietuvos rinktine dabar tik vidutinio lygio komanda su abejotinu treneriu,nebuvo pas mane euforijus,kaip pas kai kuriuos po pergales pries Venesuela ir nelabai nustebau kai praleimejo Nigerijai,netraukia musu rinktine kolkas iki Rusijos ar Graikijos lygio nors tu ka,jei pateks i olimpiada jau bus didziulis laimejimas,reikejo laimeti kuo didesniu skirtumu tas ir buvo bandoma padaryti,beto rungtyniu metu maciau tik Venesuelos zaidejimu maivimasi,trenerio bandymus po kiekvieno nepalankaus sprendimo daryti spaudima teisejams,o tavo parasymas,kad jie nesvaisto laiko varzovu nusvilpimui,kaip nepraustaburniai lietuvaiciai tai visai uzmusa:D zmogau tu tikrai kazkoks keistuolis:D cia sporto varzybos cia karas,per futbola netik nusvilps tai dar gali gauti i duda nuo kokio anglo ar vokiecio fano
2012-07-05
-10
Atsakyti
p.s ta nigeru muzika bugnais, tai sakes.. man asmeniskai daug ziauriai nei desimtys tukstanciai rekianciu
2012-07-05
-1
Atsakyti
Pastabumas ne primityviame aritmetiniame pradinuko lygio paskaičiavime, kaip tai pasirodė Jackie Boy, bet požiūryje į bendrą sportinį supratimą, profesionalų atsidavimą,pagarbą krepšinio gerbėjams, kurie negaili laiko ir pinigų vykti sirgti už savo šalies komandą. Skirtingai nuo statisto Jackie Boy- jie to nusipelno ir rinktinės žaidėjai privalo su tuo skaitytis.Skirtingai nuo Jackie Boy , kuriam krepšinis tik statistika, tai man svarbus dar ir kaip reginys, o už skaičiavimų dabar slepiamasi tam, kad ir toliau pateisinti prastą nusiteikimą rungtynėms. Jei būtų normaliai dirbama, tai apie taškų skirtumą niekas ir nekalbėtų. Šiandien ir patys krepšininkai pripažįsta, kad nebūta deramo nusiteikimo rungtynėms.
2012-07-05
+5
Atsakyti
ArM
Po vakar rašiau, kad su Nigerija bus skirtumas apie 5 taškus (spėjau rez. 65-70) ir dar neaišku į kurią pusę. Parėjo atsakymai, kad čia be 20 taškų nepradėt, nes vat jeigu Venesuela laimėjo, tai ir mes turėsim laimėt. NĖ VELNIO.

Išsakytos priežastys: psichologinis nuovargis - pasiteisino. Kalnietis net nebėgo o eidavo į atakas. Kartais Šaras už jį greičiau judėdavo aikštėje. Ne todėl, kad negalėjo, tiesiog nenorėjo. Dažnai sužaistos labai geros rungtynės turnyro pradžioje gali daryti milžiniškas meškos paslaugas.

Nigerija neturėjo ką prarasti, mes turėjom praradimo ribą ties 9 taškais. Aišku trenerio kaltė, kad neįkalė žaidėjams, jog teigiamas rezultatas yra teigiamas švieslentėje po rungtynių, o ne po matematinių skaičiavimų.

Dar vienas nenuneigiamas dalykas gali būti visos tos konspiracijos teorijos, kad buvo pralošta tyčia. Sąmoningai ar ne čia diskusijų reikalas, bet nuneigti, jog lietuviškas būdas padaryti zapadlo kitam paėmė viršų sunkoka. :) Už tai, kad nusipirko sau turnyrą, už skrydžius neaišku kur ir už tankų dūmų kaifą ir už tą patį maivymąsį... Neteisinu, bet smerkti irgi nenoriu. Kas ten žino kas kaip.

Geri dalykai iš viso šito reikalo yra, kad dabar visi buvo maloniai nuleisti ant žemės, vadinasi gali nuo jos atsispirti. Varžovų nuvertinti negalima, kovoti privaloma visur ir visada. Kitoms rungtynėms nemanau, kad reiks "nusiteikinėti". Pralošus jas, jie puikiausiai supranta, komanda bus palaidota po dideliu sluoksniu š.
2012-07-05
-5
Atsakyti
Prirasei cia daug pastabus,bet supratimo nulis pas tave,minute buvo paimta nes reikejo laimeti kuo didesniu skirtumu,jei tektu skaiciuoti praleistu ir imestu tasku skirtuma(kas ir ivyko)kai toks formatas kiekvienas taskas yra svarbu
2012-07-05
+5
Atsakyti
Sunku pasakyti, ar tai buvo išankstinis planas eliminuoti pavojingus šeimininkus iš tolimesnės kovos. Iš tiesų galingas Venesuelos rinktinės gerbėjų sprogstamasis palaikymas po sėkmingų jos žaidėjų metimų į varžovų krepšį tikrai daro įspūdį. Jie nelabai švaisto savo energijos varžovų nušvilpinėjimui, kaip tai daro agrolietuviški ir nepraustaburniai lietuvaičiai savo salėse(atsiprašau-jau sporto rūmuose) Neaišku, ar kas nors darė paskaičiavimus, kuriame etape dar galėjo Lietuva susitikti su Venesuela, bet tokį nemalonų ,,perliuką"buvo galima strategiškai prilaikyti savo stipresniems konkurentams.Kaip neprisiminti kažkada laimėtų rungtynių prieš JAV, tuo susikuriant palankias sąlygas kovoti olimpiniame krepšinio finale, kuo puikiausiai pasinaudojo italai, nugalėję sužvaigždėjusius lietuviukus.Šiuolaikinis krepšinis - tai ne primityvus lietuviškas bulvių vagojimas ir Kemzoriaus neetiškas(jau ne pirmas) elgesys varžovų atžvilgiu imant ,,minutę" likus iki aiškiai nulemtos dvikovos pabaigos mažiau 5 sek.nedaro tokiam ,,specialistui" garbės.Visai kas kita, jei reikėtų ,,šlifuoti" namų darbus rungtynių eigoje kitų kėlinukų pabaigose, bet, kaip rodo praktika, šitais dalykais niekas net nesirūpina(prasta baudos metimų praktika, klaidos, kamuolio išsimetimas, varžovų presingas, paskutinės atakos modelio abėcėlės turėjimas ir ...). O dar prisiminus jo negarbingą elgesį su Kuncaičiu, tikrai susimąstai - iš kokios šeimyninės aplinkos kilęs ir kokio išprusimo aukštumų pasiekęs šis pilietis. Žinoma, kad taisyklės nedraudžia imti minutės pertraukėlės, bet reikia turėti ir padorumo, o ne vien arogancijos, pasipūtimo ir susireikšminimo. Kur kadaise šio ,,veikėjo" propaguotos ,,300 spartiečių" rinktinės auklėjimo, pamokymų, garbingos kovinės dvasios pamokos? Kaip sakoma - nugalėtojai neteisiami, tačiau, ar jis yra nugalėtojas ir neteisiamas, man kyla daug abejonių.Šis pralaimėjimas sužadino labai jau daug negerų minčių, todėl lieka neilgai laukti veiksmų atomazgos, kad galutinai viską sudėlioti į savo vietas.
2012-07-05
-7
Atsakyti
Chebra, jūs baikit svaigt, apie nigerijos draskymą ant 20 taškų. Nebe tie laikai, kai skirtumai tarp komandų 50 ir daugiau taškų, kaip būdavo dar Sabo laikais. (pamenu filme apie jį mačiau net rezultatą 107-7, ar kažkas tokio. Gerai sakė ir Kurtis ir Pocius - šiais laikais visi moka žaisti krepšinį. Tie patys nigerijos žaidėjai, anksčiau nemokėdavo nei derinių, nei apskritai smegenų turėjo, šiais laikais jie jau moka ir derinius, nors dauguma jų atrodo kartais apgailėtinai, bet vistiek, tai deriniai, juos sudejus su jų fiziniais duomenimis, kurie už baltaodžių yra didesni dvigubai, gauname tikrai neprastą komandą. :) Ir kiekvienais metais bus vis sunkiau, žaidėjai turės vis daugiau patirties, vis labiau mastys, o fiziniais duomenimis jie visada mus lenkė ir lenks, nebent visi mūsiškiai būtų kleizos ir javtoko sudėjimo, kurie tikrai gali pasistumdyti :) Vakar aiškiai matėsi, kad lietuvaičiai nespėjo paskui negriukus, nes pražangų nemažai gynyboje vien dėl to, kad gynėjas bėga paskui varžovą, o ne veidas į veidą. Nėra čia ką smerkti, mes krepšinio šalis, nes mylim šitą žaidimą, tačiau aukso amžius kogero jau praeityje, ir klausimas ar dar kada sugrįš. Bet kokiu atveju, myliu krepišinį.
2012-07-05
+5
Atsakyti
neskaiciau kom., pasakysiu savo nuomone. labai gera pamoka, is vienos puses dziaugiuos kad gavom, bet issikapstem. vyrai mane kad viskas eis kaip per sviesta, o dabar plampt - ir tik pora gerai sulose. dziaugiuos kad pralosem todel, nes pralosem dabar, o jei butu siandien pramete nigerija, butumem vel skystoki iseje ketvirtfinali ir tada jau sakes. dabar tikiuos susiims, ir zais kaip pirmas rungtynes
2012-07-05
-6
Atsakyti
net nezinau ka galvot is pradziu skiede cia tik kontrolines cia tik kontrolines dabr prasidejo jau atranka skiedzia apie nesusikaupima....luzeriu komanda uznesa y zalgiry el...
2012-07-05
-3
Atsakyti
Pasiskaičius komentarų supranti jog krepšinio dvasia ir "fanai" lietuvos ištikrųjų degradave.
2012-07-05
+10
Atsakyti
Nezinau ka galvot blyn, is vienos puses zinoma cia vienos rungtynes ir laimeti gali bet kuri komanda, bet is kitos, man atrodo Lietuvos rinktine tokias Nigerijas turetu draskyti. Man norisi galvoti kad mes vis dar esame krepsinio elitas bet po kai tokie rezultatai atrodo gal vistik tam elite kazkada buvome o dabar paprasciausi vidutiniokai... EC Makedonai issitycioja, su Olimpijada irgi atrodo sunkiai gausis o jeigu ir gausis tikrai mes aukstai nekilsim... Liudna kazkaip.

Optimizmo teikia tik tai kad atrodo turim nbeprasto jaunimo, Valanciunas, Motiejunas, Kuzminskas, Redikas, Adas... tikekimes su jais dar gausim medaliu.
2012-07-05
-24
Atsakyti
Net jai ir laimesim pries puerto rika, pusfinali greiciausiai lauktu Makedonai:)Galvoju pries ka geriau pralaimeti ,pries puerto rika ar ir vel leistis pazeminamiems makedonu su samardziskiu pries akys:D
2012-07-05
+8
Atsakyti
Mr_GreeNnightman398Profesionalams trūko motyvacijos žaidžiant krepšinį? Tai kokie jie profesionalai, jei nesugeba tinkamai pasiruošti rungtynėms? Lietuvai dar labai pasisekė, kad pralaimėjo vos 6 tšk. , nes Nigerija galėjo lietuvius gėdingai sutriuškinti +20 tšk.Prisimenu, kad ištraukus atrankos varžybų burtus, Nigerijos vyr. treneris teigė, jog jie gali užimti pirmą vietą grupėje. Dauguma čia esančių komentatorių iš jo juokėsi, tačiau kaip paaiškėjo šiandien, Nigerijai truko labai mažai, kad būtų išsipildę trenerio žodžiai. Kaip visada sakau, negalima nuvertinti varžovų, nes galime būti skaudžiai nubausti. Gaila, kad lietuviai nepasimokė po Europos čempionato ketvirtfinalio su makedonais. Bent tiek gerai, kad pralaimėjimas neužkirto kelio į ketvirtfinalį.Tiesa, jei pasitvirtintų gandai, kad Lietuva tyčia pralaimėjo, nes norėjo užkirsti kelią Venesuelai, tuomet visą šią rinktinę reikėtų visam gyvenimui diskvalifikuoti už negarbingą žaidimą ir gėdos užtraukimą Lietuvai. Bet čia turbūt tik gandai, nes nemanau, kad lietuviai neturėtų savigarbos ir imtųsi nešvarių žaidimų.Kaip ten bebūtų - sėkmės lietuviams ketvirtfinalyje ir tikiuosi, kad pagaliau profesionalai pradės dirbti savo darbą, o ne skųsis motyvacijos stoka. Tai kam tada apskritai žaisti krepšinį, jei nenori laimėti?slysk n.x is duhas


Aš išsakiau savo nuomonę ir tiek. O jei tau kažkas nepatinka - tavo problemos.
2012-07-05
-11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.