Sekmadienį Lietuvos sporto universiteto (LSU) krepšinio komanda išvyksta į turnė Kinijoje.

Per dešimt dienų LSU komanda planuoja sužaisti septynerias rungtynes - penkerias su JAV universitetų komandomis ir dvejas su Kinijos krepšinio lygos (CBA) ekipomis. 

„Nors į Kiniją vykstame jau penktą kartą, tačiau kiekvienais metais čia laukia įdomūs iššūkiai. Šiemet daug dėmesio skirsime pasirengimui Lietuvos studentų krepšinio lygos finalo ketverto varžyboms. Įdomu bus susitikti ir su pajėgiomis JAV universitetų bei Kinijos krepšinio lygos komandomis. Krepšinio sezonas Lietuvoje baigiasi labai anksti, o mes siekiame, kad jauni krepšininkai turėtų galimybių toblulėti”, - teigė LSU komandos treneris Edas Nickus.

Pasak stratego, Kinai lietuviams sudarys puikias sąlygas rungtyniauti. Ne pirmą kartą į šią šalį vykstančioms Lietuvos komandoms šeimininkai skiria labai daug dėmėsio. 

„Kinai domisi mūsų šalies krepšiniu, o jį labiausiai išgarsino Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas. Mes taip pat sieksime pristatyti kinams Lietuvos krepšinį bei Lietuvos sporto universitetą“, - pažymėjo Nickus.

Kinijoje krepšinis tampa vis populiaresnis. Nickus tikisi, kad šiemet rungtynes stebės ne vienas tūkstantis žiūrovų. Susitikimus su Kinijos lygos komandomis rodys ir televizija. 

Iš Kinijos LSU krepšininkai grįš gegužės 22 dieną ir jau po savaitės žais Lietuvos studentų krepšinio lygos pusfinalio rungtynes su Šiaulių komanda.

Komentarai:
Perliukas123
kokia televizija ;)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-10
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.