Kazlauskas: „Trūko azarto, blaivios galvos ir kontaktinio žaidimo“ (video)

Rokas Buračas
specialiai tinklalapiui „BasketNews.lt“ iš Atėnų (Graikija)
2013-08-28 21:29

Jonas Kazlauskas liko nepatenkintas auklėtinių nusiteikimu
Jonas Kazlauskas liko nepatenkintas auklėtinių nusiteikimu
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis
Treneris Jonas Kazlauskas nebūtų prieštaravęs dėl pralaimėjimo, jeigu jis būtų patirtas kovojant iki pabaigos. Tačiau anksti rankas nuleidę jo auklėtiniai nuvylė strategą.

Lietuvos rinktinė trečiadienį Atėnuose 62:80 nusileido Graikijos rinktinei ir patyrė pirmą nesėkmę draugiškų rungtynių cikle. Pergalę graikams lėmė spurtas 16:2 mačo pabaigoje.

– Treneri, kuo likote nepatenkintas šiandien? – „BasketNews.lt“ paklausė Kazlausko.
– Praeitą kartą sakiau, kad pralaimėjimo kartais reikia, kad sukrėstų komandą, bet aišku tokio pralaimėjimo (kaip šiandien) nenoriu. Buvo daug problemų, pagrindinė ta, kad likus 5 minutėms atsilikome penkiais taškais, o pralaimėjome 18. Negalima taip nuleisti rankų.

Be to, pralaiminėdami tokiu skirtumu, paskutinėje atakoje nemetame į krepšį. Man tokie dalykai nesuprantami ir su tuo reikės kariauti. Trūko azarto, blaivios galvos ir kontaktinio žaidimo.

– Ar problema buvo nusiteikime?
– Negalvočiau, kad nebuvo nusiteikimo. Tiesiog kai kuriuose momentuose žaidėjai nesusitvarkė.

– Gal tai lėmė tai, kad pirmą kartą teko susidurti su tokiu kietu žaidimu?
– Ir Makedonijoje rungtynės buvo kietos, bet susidorojome. Galbūt žaidėjai buvo išlepę nuo tų rezultatų, kurie buvo anksčiau. Sakiau komandai, kad draugiški susitikimai yra tik draugiški susitikimai, o viskas priklausys nuo to, kaip mes atrodysime Europos čempionate. Nemanau, kad šiandien buvo mūsų tikras veidas, bet skaudžiai užgavo per ambicijas.

– Ar rytojaus rungtynės su bosniais bus kitokios, žinant tai, kad su jais teks susitikti grupės varžybose Europos čempionate?
– Be abejo, jos bus kitokios, nei žaistume eilines pasiruošimo rungtynes.

Išsamenis Jono Kazlausko komentaras:

http://www.youtube.com/watch?v=dNkw37aUS2k

Komentarai:
Keistai, kad mūsų jaunieji talentai su žemėm maišomi. Viskas su jais gerai, sužaidžia ir gerai ir blogai juk jie jauni labai. Kartais koją pakiša jaudulys, kartais patirties stoka, kartais noras sužaist efektyviai ar iš didelio noro, bet geriau pasidžiaukim, kad jie žaidžia, stengiasi ir kad turi galimybę treniruotis ir žaisti su patyrusiais vilkais (nesvarbu, kad jie jau nebetokie kaip jaunystėje). Viskas matyt bus EČ.
2013-08-29
+5
Atsakyti
Del JV
Tai visi dziaugesi ir dziaugiasi Jono pasiekimais, bet nematyt jo klaidu ir ji toliau garbint yra kvaila. O dar tas jo neispasakytas pasiputimas.. Atrodo, kad zmogus nebeturi kur tobulet, ant tiek nosi uzrietes. Pradejo kaip Kleiza rankom skesciot, baudu prasyt, flopint.. Graudus vaizdas is sono ziurint. O keisciausia yra tai, kad jis jokio progreso nepadares per pastaruosius metus.. Palyginkit jo zaidima auksineje jaunimo rinktineje ir dabartini - skiriasi tik tuo, kad tuomet tas Jono uzsivedimas buvo jaunatviskas ir nuosirdus, o dabar is nezinia kur atsirado arogancija.. Na ir keliolika ar keliasdesimt papildomu kg ir gerokai prastesnis baudu pataikymas. Daugiau jokiu pokyciu.. Gaila...
2013-08-29
+5
Atsakyti
Artistas
Sutinku su Kazlausku. Paskutinės penkios minutės buvo baisios. Kad ir JV. Prieš tai bent stengėsi. Gynyboje plėšėsi (nors kai kur be reikalo). O pabaigoje atrodė kad tyčia stengiasi sužaisti kuo blogiau. Gynėjai visas rungtynes grybavo išskyrus Pociaus ir Kalno blykstelėjimus.Kadangi normalaus įžaidėjo nėra, o Kalnas tinka tik greitam žaidimui, tai komanda ir atrodė geriausiai kai DM centravo. O poziciniame žaidime prastai. Gerai kai priešininko priekinė linija nėra labai pajėgi. Tai užtenka kaip nors įmesti į baudos aikštelę kamuolį arba Kleiza individualiais veiksmais sutvaro reikalus. Bet ką padarysi. Ką turi su tuo ir duri...
2013-08-29
+11
Atsakyti
Lol visas hate'as ant JV ir Dmo.

Man baisiau ziuret i Javtoka, kuris gaves kamuoli nezino ka su juo daryt, todel reik lost 4vs5, ginyboj is vis nespeja ( 1vs1 jis gerai ginas nieko nesakau)

Kleiza su Ksystofu is vis kiauri ginyboj, bet pirmasis bent puolime naudingas, o kitas nei ten nei ten.

Kuzminskas jau kelintos rungtynes kaip nieko nebeparodo, bet zalos irgi per daug nedaro.

Taip JV zaidė sudinai, bet prazangas isprovokuoja vos gaves kamuoli, tik beda kad baudu nebepataiko.

Motiejunas vakar is kart atsiskleide, kai po kasiu ji pastate, butent jam bunant aikstej buvo spurtas.
2013-08-29
-10
Atsakyti
taigi valanciunas dar tik brestantis(tobulejantis)zaidejas,o jus norit,kad jis jau siandien dominuotu pries graikijos prieki,taigi kazkas turejo nusodinti jona ir ta padare graikai.Tikiuosi valanciunas bus supykes ant saves po siu rungtyniu ir pries bosnius demonstruos jau kur kas geresni zaidima.
2013-08-29
-8
Atsakyti
to Aha ir Kestas
Nusiimkit rozinius akinius ir be ju i JV paziurekit. Pirmos rungtynes? O kas buvo su makedonais? Cia yra jau antros rungtynes pries rimtesni varzova, o zvaigzde Jonas jose graudziai atrodo. Nebera net to jo naturalaus uzsivedimo - dabar yra tik pasikelimas. Iskele neismaneliai ziniasklaida ji i padanges ir paciam Jonui iskiepijo, kad jis geriausias, nors vidutiniokese europos komandose zaidziantys centrai ir netik jam vakar nosi sluoste.
2013-08-29
+3
Atsakyti
Aha
Oho kaip ant JV varo, panšaus šudų lietaus susilaukia kaip ir Mažutis savo laiku. Ir užteko vienų rungtynių, kad daugelis padarytų išvadas kaip jis nevertas NBA žaist, kaip bus inkaras rinktinei ir pan. :D Nu juokas ima. Kas per mada ant savų tiek pilt...
2013-08-29
+5
Atsakyti
Kestas
Ka CIA varot ant JV , normaliai viskas yra ! Jam reik priprast prie europos krepsinio . Zaidzia su uzsidegimu ,po lenta kovoja neblogai . Gal pasigendu jo metimu is vidutinio nuotolio ,bet treneris zino geriau . Vienas minusas tai baudu metimai , kitas tai apsurdiskos nesportines prazangos ,bet tai manau cempionate nebus . Manau rinktinei truksta stabilaus snaiperio ir izaidejo gerai matancio aikste ,nebijancio perduot kamuoli po krepsiu .

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-08-29
-5
Atsakyti
TheKingJames6
Nevertas Jonas Valančiūnas žaisti NBA, vakar mačiau rungtynes iki 3 kelinio ir mačiau kaip Jonas su stipresniasi žaidėjais net neapsigina. Dbr tik pastebėjau, kad jis tragiškai žaidžia, ir pritariu jis jau perdaug yra pasikeles ir per daug savimi pasitiki ir pastebėjome kuo tai baigėsi. Jis tik padeda kai laimim.
2013-08-29
-7
Atsakyti
AS
nesupratau ir nesuprasiu trenerio, kai likus savaitei iki cempionato, komandoje dar 14 zaideju. cirkas kazkoks. ka per menesi nepamate kas nelimpa prie komandos? vietoj tu zaideju, kurie bus atkabinti, daugiau i rinktine nebevaziuociau
2013-08-29
-1
Atsakyti
Liūdniausia, kad Valančiūnas per metus nė kiek nepatobulėjo. Gal atvirkščiai, jis dabar prastesnis, kaip Sabonis sakė, panašus robotą, lėtas.

Jonai, tau dar Kurtis sakė, nusiskusk, tą šlykščią barzdą, o tai ji tau paskutines smegenis išsiurbs. O smegenys žaidžiant labi reikalingi, netgi labiau negu Javtokui kiaušiai.
2013-08-29
-3
Atsakyti
siaip
Laikas JV atsitoket - is jo nieko nera. Zmogus visiskai nepatobulejes nuo jaunimo rinktines laiku. Puolimas toks pat statiskas - taskai renkami arba po puolime atkovotu kamuoliu, arba iveikus varzova jega. Judesiu arsenalas toks pat skurdus, metimas is vidutinio nepagerintas, baudas eme mesti akivaizdziai prasciau, perdavimu laisvi komandos draugai taip pat nesulaukia... Nematau jo progreso ir gynyboje - senis Javtokas vistiek protingiau uzsiima pozicijas bei laiku padeda komandos draugams. Kur zadetos treniruotes su Olajuwon? Toks jausmas, kad vasara JV daugiausiai laiko praleido McDonalde arba su cipsais prie teliko.. Busimas NBA top5...
2013-08-29
+3
Atsakyti
to arns
Geriausia gynyba yra puolimas? Neturi argumentu kaip issukt Jonuka, tai pradedi ant Motiejuno varyt? O vakar rungtynes ziurejai? Matei kaip puolime vos keliskart kart kamuoli gaves centru zaide Donatas? Negincijamai produktyviau ir paprasciau nei JV. Nebande lauzyti varzovo jega, o apzaide ji graziais judesiais. Gynyboje abu jaunieji krepsininkai kiauri, bet puolime Motiejunas daug daugiau naudos duoda nei suzvaigzdejes Jonas.
2013-08-29
+6
Atsakyti
Kazlauskai, kur Seibutis? Kodel ignoruoji Ryto kareivius?!
2013-08-28
+12
Atsakyti
GedasValanciunas , krepsininkas kuris atnesa naudos tik tada kai komanda laimi ir tik 4 kelini jis pridelioja primeto ir eina galva iskeles, rankas isskleides, sustrekas lb, pasikelimo lygis neispasakytas nor nera ten kam keltis, toks vaizdas kad ji visi kelia i aukstumas, bet nepastebi esminio dalyko kad naudos jis neatnesa jokios, dar auksciau uzries nosi tai prilis jam i snerves--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Įžvelkim pliusą, jis bent naudingas. Ko nepasakysi apie kitą primadoną Motiejūną. Gal kai niekas nemato jis ir mega talentas. Bet jau ne pirmą kartą jo įvaizdis pirmiau nei produktas. Ir NBA skautai tikėjosi daugiau, ir apžvalgininkai prognozavo aukštesnį šaukimą, ir dauguma tikėjosi žaidimo NBA (o ne šokinėjimo į antrinę lygą), ir treneriai vis netiko (kažin ką atsakytu, paklausus su kuriuo treneriu labiausiai patiko dirbti). Na ir pan.
2013-08-28
-8
Atsakyti
irmisi
Daunai. Jus. Visi. Komentyuotojai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-08-28
+1
Atsakyti
to Gedas
o kad tu asilas nezinojai?
2013-08-28
-1
Atsakyti
GedasValanciunas , krepsininkas kuris atnesa naudos tik tada kai komanda laimi ir tik 4 kelini jis pridelioja primeto ir eina galva iskeles, rankas isskleides, sustrekas lb, pasikelimo lygis neispasakytas nor nera ten kam keltis, toks vaizdas kad ji visi kelia i aukstumas, bet nepastebi esminio dalyko kad naudos jis neatnesa jokios, dar auksciau uzries nosi tai prilis jam i snerves--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


gerai pasakyta!
2013-08-28
+6
Atsakyti
jurasSvarbiausia kad Javtoko kiausiai triusikuose laisvai tabaluoja


Cia gerai prajuokinai :D
2013-08-28
+5
Atsakyti
juras
Svarbiausia kad Javtoko kiausiai triusikuose laisvai tabaluoja
2013-08-28
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.