Antrus metus iš eilės NKL pirmenybėse triumfavę „Mažeikiai“ tikisi kitą sezoną grįžti į LKL čempionatą
Antrus metus iš eilės NKL pirmenybėse triumfavę „Mažeikiai“ tikisi kitą sezoną grįžti į LKL čempionatą
Nuotr. Modestas Gailiūnas
„Ti­kė­jo­mės tap­ti čem­pio­nais. Da­bar ti­ki­mės, kad Lie­tu­vos krep­ši­nio ly­gos (LKL) val­dy­ba pri­ims mus į LKL“, – sa­ko an­trus me­tus iš ei­lės Na­cio­na­li­nes krep­ši­nio ly­gos (NKL) pir­me­ny­bes lai­mė­ju­sio „Ma­žei­kių“ klu­bo di­rek­to­rius Gied­rius Pe­tru­le­vi­čius.

Sek­ma­die­nį nau­jo­je Pa­lan­gos are­no­je ma­žei­kiš­kiai, kaip juo­kau­ja čem­pio­nų tre­ne­ris Aloy­zas Ru­dys, pa­vo­gė per­ga­lę iš am­bi­cin­gų NKL de­biu­tan­tų „Tra­kų“ krep­ši­nin­kų.

Iki ket­vir­to kė­li­nio pa­bai­gos li­kus 15 se­kun­džių „Tra­kai“ pir­ma­vo 6 taš­kais, ta­čiau NKL sen­bu­viai pa­da­rė ste­buk­lą: iš­plė­šė pra­tę­si­mą, o vė­liau – ir per­ga­lę 81:75.

Per­nai Ru­džio va­do­vau­ja­ma Ma­žei­kių eki­pa ir­gi lai­mė­jo NKL pir­me­ny­bes, ta­čiau LKL du­rys jai ne­at­si­vė­rė, nes se­na mo­kyk­los sa­lė, ku­rio­je rung­ty­niau­ja „Ma­žei­kiai“, ne­ati­ti­ko LKL rei­ka­la­vi­mų.

– Ar šie­met „Ma­žei­kiai“ per­žengs eli­to slenks­tį? – paklausė „Lietuvos žinios“
– Ge­gu­žės 1 die­ną pra­de­da­ma re­kons­truo­ti mo­kyk­los sa­lė, rugp­jū­čio 30 die­ną kirp­si­me re­no­vuo­tos sa­lės juo­ste­lę. Jau nuo me­tų pra­džios ga­lė­jo­me pra­dė­ti re­no­va­ci­jos dar­bus, ta­čiau pir­ma – tai mo­kyk­la, an­tra – ko­man­dai na­mų rung­ty­nes tek­tų žais­ti iš­vy­ko­je. Kad ne­nu­ken­tė­tų re­zul­ta­tai, dar­bus nu­spren­dė­me pra­dė­ti pa­si­bai­gus krep­ši­nio se­zo­nui.

– O ki­tus LKL kri­te­ri­jus ati­tik­si­te? Tar­ki­me, dėl rei­ka­lau­ja­mo ne ma­žes­nio nei 800 tūkst. li­tų klu­bo biu­dže­to?
– O ku­rios ko­man­dos šian­dien ati­tin­ka LKL rei­ka­la­vi­mus pa­gal biu­dže­tą? LKL pre­zi­den­tui Re­mi­gi­jui Mi­la­šiui sa­kiau – mes va­do­vau­ja­mės skaid­riu pri­nci­pu: ne­ku­ria­me vir­tua­laus biu­dže­to ir ne­ža­da­me žai­dė­jams kos­mi­nių at­ly­gi­ni­mų. Bus pi­ni­gų – ei­si­me į LKL, ne­bus – lik­si­me NKL. Bet ma­nau, kad Ma­žei­kiuo­se at­si­ras pi­ni­gų ko­man­dai. Iki šiol dėl fi­nan­sų nie­kuo­met ne­tu­rė­jo­me prob­le­mų, at­ly­gi­ni­mus mo­kė­jo­me lai­ku.

– Steng­si­tės iš­lai­ky­ti čem­pio­nų ko­man­dą?
– Su vy­riau­siuo­ju tre­ne­riu Ru­džiu dar ne­gal­vo­ja­me apie ki­tų me­tų ko­man­dą. Ta­čiau da­bar­ti­niai auk­si­niai žai­dė­jai yra nuo­sta­būs, drau­giš­ki žmo­nės. To­dėl ir pa­sie­kė­me to­kį re­zul­ta­tą.

– Gir­dė­jo­me, kad iš Pa­lan­gos grį­žu­sią čem­pio­nų ko­man­dą ma­žei­kiš­kiai pa­si­ti­ko taip, kaip sos­ti­nė­je su­tin­ka­ma su me­da­liais grį­žu­si na­cio­na­li­nė rink­ti­nė?
– Pas mus bu­vo kuk­liau. Bet žmo­nės ver­kė, džiau­gė­si, mė­tė žai­dė­jus į vir­šų. Ais­truo­liai par­odė, kaip mėgs­ta šią spor­to ša­ką ir kaip mū­sų mies­tui rei­kia aukš­čiau­sio ly­gio krep­ši­nio.

– Be­lie­ka grįž­ti į LKL. Nau­jo­kai ne­bū­si­te, juk anksčiau šio­je ly­go­je rung­ty­nia­vo­te tris se­zo­nus.
– Se­no­kai rung­ty­nia­vo­me LKL. Juk Ma­žei­kių ko­man­da yra da­ly­va­vu­si net Eu­ro­pos tau­rės tur­ny­re. Jo ko­vos vy­ko to­je pa­čio­je sa­lė­je, kur da­bar rung­ty­niau­ja­me. Ži­no­ma, da­bar are­noms ke­lia­mi ki­to­kie rei­ka­la­vi­mai. Dėl to ir ne­pyks­ta­me. Py­ko­me, kai per­nai LKL va­do­vai ne­pa­ti­kė­jo mu­mis, mū­sų mies­to me­ru, tei­gu­siu, kad re­no­vuo­ta are­na du­ris at­vers 2013-ųjų lap­kri­čio 15 die­ną. O iki to lai­ko ko­man­da bū­tų rung­ty­nia­vu­si re­zer­vi­nė­se sa­lė­se. Ir pa­gal LKL nuo­sta­tus bu­vo punk­tas, lei­dęs eki­poms, ne­tu­rin­čioms rei­ka­la­vi­mus ati­tin­kan­čių are­nų, žais­ti re­zer­vi­nė­se sa­lė­se. Tas punk­tas ne­ži­nia dėl ko­kių prie­žas­čių bu­vo pa­nai­kin­tas. Bu­vo skau­du. Vie­niems leng­va­tos tai­ko­mos, Ma­žei­kiams – ne.

– Ko­kį įspū­dį jums pa­li­ko sa­vait­ga­lį du­ris at­vė­ręs Pa­lan­gos uni­ver­sa­lus spor­to komp­lek­sas, ku­ria­me vy­ko NKL fi­na­lo ket­ver­to tur­ny­ras?
– Ir mes Ma­žei­kiuo­se pla­nuo­ja­me sta­ty­ti pa­na­šų, ja­me var­žy­bas ga­lė­tų ste­bė­ti apie 2500 žiū­ro­vų. Da­bar Ma­žei­kiuo­se nie­ko pa­na­šaus nė­ra. Ma­nau, dar­bai ga­li pra­si­dė­ti jau ki­tais me­tais.

Komentarai:
Pagrindiniai favoritai bus Rudaminos Tiumenas-Vilniaus Paukstynas.
2014-04-16
-2
Atsakyti
Jei iseis mazeikiai i lkl kitais metais pagrindiniai favoritai bus Moletai laimet nkl

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-04-16
Atsakyti
Na manau tureut priimt , viskas tvarkoj yra arena rekonstruojama .
2014-04-16
-2
Atsakyti
Aplamai, Mažeikiai privalo eit į LKL. Paskutiniai tikrai nebus.

http://VisitsToMoney.com/index.php?refId...
2014-04-15
+3
Atsakyti
Tikiuosi, kad Mažeikiai laiku pasirupintu arena ir kitais metais Mažeikius matysime LKL. To ir linkiu.
2014-04-15
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.