Nuotr. Fotodiena.lt/T.Lukšys
Tris kėlinius atsilikę, Kauno „Žalgirio“ (14-5) krepšininkai Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) iškovojo sudėtingą pergalę. Gintaro Krapiko auklėtiniai savo aikštėje 74:67 (19:24, 21:19, 11:15, 23:9) palaužė Alytaus „Dzūkijos“ (11-22) ekipą.

Galutinis rungtynių rezultatas neatsipindi kovos, kuri vyko visas 40 minučių.

Dar prasidėjus paskutinei dvikovos minutei „Žalgiris“ pirmavo vos 68:67, tačiau du kartus atkovojo kamuolį puolime po netaiklių tritaškių, kol galiausiai Artūras Milaknis metimu iš po krepšio padidino persvarą iki 3 taškų.

Rungtynių žaidėjas
Robertas  Javtokas
PTS 15 | REB 7 | AS 4 | BS 3
Po minutės pertraukėlės žalgiriečiai iš karto prasižengė, tačiau Eigirdas Žukauskas nepataikė nė vienos baudos. Kitoje aikštės pusėje Vytenis Lipkevičius sumetė abi baudas, o pergalę dėjimu įtvirtino Tomas Dimša.

Dar ketvirto kėlinio pradžioje „Dzūkija“ pirmavo 60:53, bet Pauliaus Jankūno vedini kauniečiai iš pradžių išlygino (60:60), o galiausiai ir persvėrė rezultatą – 64:62.

„Dzūkijos“ komandą mačo pabaigoje išretino ir pražangos. Dvikovai registravę 8 žaidėjus, alytiškiai rungtynių pabaigoje dėl išnaudoto pražangų limito liko vos šešiese.

„Žalgirio“ gretose šioje dvikovoje debiutavo Lukas Lekavičius. Įžaidėjas per 11 minučių pelnė 5 taškus ir atkovojo 3 kamuolius.

Po šio pralaimėjo Alytaus ekipa prarado viltis patekti į atkrintamąsias varžybas, o „Žalgiris“ pakilo į trečią vietą, aplenkdamas Prienų „TonyBet“.

„Žalgiris“: Justinas Dentmonas 16, Robertas Javtokas 15 (7 atk. kam.), Artūras Milaknis 13, Paulius Jankūnas 12.

„Dzūkija“: Paulius Dambrauskas 27, Martynas Paliukėnas 11, Giedrius Staniulis 9.

„Žalgirio“ komandai šiose rungtynėse neatstovavo Šarūnas Jasikevičius ir Martynas Pocius.

Gintaras Krapikas („Žalgirio“ ekipos vyr. treneris): „Prieš tai „Dzūkijos“ komandos patirti pralaimėjimai dideliais skirtumais, sudėtis, kuria jie šiandien rungtyniavo, užmigdė mano ekipą. Nebuvo didelių požymių, kad nesame nusiteikę šioms rungtynėms. Atrodo, pastaruoju metu gerai darbavomės. Tačiau rungtynių pradžioje leidome varžovams įsižaisti. „Dzūkijoje“ yra gerai pataikančių krepšininkų ir kai jiems suteiki laisvės, jie gerai pasijaučia bei tampa sunku juos sustabdyti. Antroje rungtynių pusėje turėjome jiems leisti įmesti tik 24 taškus, kad pasiektume pergalę.

Prieš rungtynes kalbėjome su žaidėjais ir sakėme, kad nenorime, jog varžovų gretose kuris nors krepšininkas gerai sužaistų prieš „Žalgirį“. Tačiau leidome įsisiautėti Pauliui Dambrauskui, kuris apskritai rungtyniauja neblogai. Antroje rungtynių pusėje pavyko jį pristabdyti ir tai leido iškovoti pergalę. Taip pat džiugu, kad žiūrint į visų rungtynių rezultatą, praleidome nedaug taškų.

Komandos žaidime negreitai pavyksta įgyvendinti naujoves. Tam reikia daug kartojimo. Jei nori pakeisti kažką puolime ar gynyboje – tam reikia laiko. Tam, kad žaidėjai įsisavintų naujus dalykus, reikia ne vienos dienos. Tačiau dabar turime pakankamai laiko pasiruošti mačui su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Tai bus pagrindinis mūsų pošventinių treniruočių tikslas. Labiausiai mane neramina padaromų klaidų skaičius, kuris yra nuolatinė mūsų klubo problema. Jeigu norime įgyvendinti didelius tikslus, turime tai ištaisyti.

Martynas Pocius ir Šarūnas Jasikevičius pradės sportuoti po švenčių. Tačiau tik tuomet, kada jie pradės treniruotis, pamatysime, kiek jie mums galės padėti.

Anksčiau dėl traumos negalėjome leisti rungtyniauti Lukui Lekavičiui. Todėl Tomo Dimšos žaidimas įžaidėjo pozicijoje buvo daugiau priverstinis. Tai jam buvo labai naudinga patirtis. Jaunas žaidėjas įsitikino, kaip yra sunku rungtyniauti šioje pozicijoje. Tai padės jam ateityje.“ 

Mindaugas Lukošius („Dzūkijos“ ekipos vyr. treneris): „Rezultatas tikrai netikėtas. Nesame stipresnė komanda, tačiau šiandien parodėme, kad galime kovoti ir su geresnėmis ekipomis. Per prieš tai buvusias rungtynes patirti pralaimėjimai apie mūsų klubą galėjo sudaryti tikrai ne kokį įspūdį. Šventes sutiksime tikrai su daug geresne nuotaika. Nepavyko, tai nepavyko. Galbūt būtų skaudu, jeigu pergalė šios dienos mače mums būtų buvusi labai svarbi. Tačiau ši pergalė buvo daug reikalingesnė „Žalgiriui“, o mes esame laimingi, kad iki pat rungtynių pabaigos galėjome išlaikyti intrigą.

 

Labiausiai pritrūko aukštaūgių indėlio. Prisirinkome per daug pražangų. Vidmantas Sragauskis turėjo žaisti sunkiuoju krašto puolėju. Rungtyniaujant tokiu penketu tikrai sunku apsiginti prieš Tadą Klimavičių ar Paulių Jankūną. „Žalgiris“ šiandien buvo tiesiog stipresnis.“ 

Komentarai:
NexusPastebėjot kad Dentmonas kedus pasikeitė? Iš pradžių gi su oranžiniais lakstė, dabar su juodais...


Kas čia nuostabaus? Gal pirmą kartą varžybas Žalgirio žiūri? Dentmon dažnai keičia kedus.
2014-04-19
+5
Atsakyti
Smagu tik del Lekaviciaus,kad gavo pazaisti ir visai gerai atrde.
2014-04-18
+8
Atsakyti
Siose rungtynese labai svarbus buvo startas kur Dzukija 21 -11 atitruko. Po tokio starto galvojau kad Zalgiris su pagrindiniais zaidejais per 2 - 3 minutes pats pirmaus tokiu skirtume bet kaunieciams nekaip nepavykdavo perlauzyt rungtynes, tik tai prisiardindavo ir islygintavo rezultata tai alytiskiai ir vel ant pora tasku atitrukdavo.

Noriu tikrai pasveikinti Dzukija kuri 7nese (G.Kurtinaitis pas juos labiau rezervinis zaidejas) sugebejo visas 40minuciu (tiksliau 39min su puse;) ) sukovot su LKL cempionais :)

P.Dambrauskas prieme gera sprendima nueiti i silpnesne komanda nes Alytuje jisai gauna daug laiko, yra lyderis komandos bei turi trenerio pasitikejima. Manau kita sezona jisai turetu eiti i aukstesni lygi kur komanda zaistu netik nacionaliniame cempionate bet ir Europoje nes grizti i LRyta nera prasmes nes ten jokio pasitikejimo is treneriu puses nera.
2014-04-18
-3
Atsakyti
Išleido normalu penketa 4 kelini išbaudavo tos ir susitvarke, nemanau kad verta leist dabar jaunima žaist, kaip kova kyla dėl vietos lentelėj. Reikėjo apie jaunima ankščiau galvot..
2014-04-18
+8
Atsakyti
HurricaneThomaszSaunuolis Dambrauskas, vos vienas pats nepatvarke zaliu. Aisku truko jegu, ilgesnio suolelio ir geresniu svilpuku gale. Svarbu sukovojo dzukai!vienas lauke ne karys !


Pabandė būt karys.
2014-04-18
+3
Atsakyti
ThomaszSaunuolis Dambrauskas, vos vienas pats nepatvarke zaliu. Aisku truko jegu, ilgesnio suolelio ir geresniu svilpuku gale. Svarbu sukovojo dzukai!


vienas lauke ne karys !
2014-04-18
+9
Atsakyti
Saunuolis Dambrauskas, vos vienas pats nepatvarke zaliu. Aisku truko jegu, ilgesnio suolelio ir geresniu svilpuku gale. Svarbu sukovojo dzukai!
2014-04-18
-7
Atsakyti
bcryt74-67 žalgiris laimėjo


ty captain obvious !
2014-04-18
Atsakyti
antirytaspirmos tikrai tragiskos rungtynes po treneriu keitimo.......


vyram kaip visada truksta nusiteikimo, juk su tokiu zadimu kaip kad pries reala zaide, tai butu tuos dzukus ant 50 tasku nuslave jei ne daugiau
2014-04-18
-1
Atsakyti
74-67 žalgiris laimėjo
2014-04-18
-9
Atsakyti
72-67
2014-04-18
+8
Atsakyti
pirmos tikrai tragiskos rungtynes po treneriu keitimo.......
2014-04-18
+9
Atsakyti
lakersnyundiPas dzukus 3 atsarginiai tik sedi ir laimi.


dabar jau tik vienas
2014-04-18
-2
Atsakyti
70-67
2014-04-18
+19
Atsakyti
70-67
2014-04-18
+9
Atsakyti
68-67
2014-04-18
-11
Atsakyti
Pastebėjot kad Dentmonas kedus pasikeitė? Iš pradžių gi su oranžiniais lakstė, dabar su juodais...
2014-04-18
+4
Atsakyti
66-65
2014-04-18
+5
Atsakyti
bcryt62-62


Neakli nu
2014-04-18
+9
Atsakyti
64-62
2014-04-18
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.