Gedimino Petrausko treniruojami „Šiauliai“ pastaruoju metu sunkiai sulaikomi
Gedimino Petrausko treniruojami „Šiauliai“ pastaruoju metu sunkiai sulaikomi
Nuotr. Fotodiena.lt/T.Lukšys
Keturias pergales iš eilės Lietuvos krepšinio lygoje (BEKO LKL) iškovojęs „Šiaulių“ klubas pasiekė aukščiausią sportinės formos tašką. Tiek žaidėjai, tiek treneriai tiki, kad tai dar ne riba.

„Vakar žaidėme gerai, tačiau nepasakyčiau, kad rungtynės buvo lengvos. „Nevėžis“ gerai pataikė tritaškius ir mus tai vertė susiimti. Aišku, jei kalbėtumėme apie paskutinį mėnesį, tai be abejonės, dabar esame aukščiausiame šio sezono taške. Bet norėtųsi tikėti, kad tai dar ne viršūnė, todėl treniruotėse dirbame ne tik tam, kad išlaikytumėme šią formą, o tam, kad ją pagerintumėme. Nei puolimas, nei gynyba neveikia taip, kaip turėtų. Paskutiniai žmonės prie komandos prisijungė tik prieš mėnesį, tad dar trūksta savitarpio supratimo, komandos draugo jutimo aikštelėje. Manau, kad tai vienas svarbiausių dalykų, kur tikrai dar galime patobulėti“, – pasakojo „Šiaulių“ vyriausias treneris Gediminas Petrauskas.

– Reguliariajame sezone lieka trejos rungtynės. Ar nebus taip, kad žaidėjai mintyse jau bus ne jose, o atkrintamosiose varžybose?
– Sunku pasakyti, tačiau mes apie tai galvojame, todėl bandome įskiepyti žaidėjams, kad taip neatsitiktų. Nors mes jau esame iškovoję vietą atkrintamosiose varžybose, tačiau jei norime jose kažką nuveikti, žaidimą mums vis dar reikia gerinti. Jei dabar sustosime ir paskutines rungtynes tik atvaikščiosime, tai tikėtis kažką nuveikti atkrintamosiose yra neverta. Todėl dabar tiek per treniruotes, tiek per rungtynes tobulinsime ir gynybą, ir puolimą, kad geriau pasiruoštumėme atkrintamosioms varžyboms.

– Pagalvojate apie tai, kad jau ketvirtfinalyje galite susitikti su „Žalgiriu“?
– Visada pasižiūrime, pasikalbame apie tą situaciją, tačiau šioje vietoje nuo mūsų niekas nepriklauso. Mūsų uždavinys yra laimėti savo rungtynes, o ką gausime atkrintamosiose – tą gausime. Niekur nepabėgsi nuo to, koks varžovas atiteks, su tuo ir žaisime.

– Nebūtų apmaudu, kad įgavę tokią gerą formą, gautumėte ir gerą varžovą?
– Ši situacija puikiae parodo, kad reikia gerai žaisti visą sezoną, o ne paskutinį mėnesį. Sekretoriatas į turnyrinę lentelę įrašė visas pergales ir pralaimėjimus, tad jeigu bus taip, kad mes liksime šešti, o „Žalgiris“ trečias – reiškia taip ir turėjo būt.

– O komanda būtų pasiruošus tokiam iššūkiui?
– Kaip ji šiemet bežaistų, ji vis tik yra Eurolygos komanda. Jauni žaidėjai šiemet gavo daug patirties žaisdami su aukšto lygio komandomis. Kalbant atvirai, mes taip toli į priekį dar negalvojame, tačiau jei reiktų, baltos vėliavos neiškeltume. Mes žaistume.

Bet visi supranta, kad laimėti seriją prieš „Žalgirį“ būtų labai sudėtingas dalykas. Iš vienų rungtynių dar gali tikėtis tą dieną sėkmės, o serijoje privalai būti pranašesnis.

Komentarai:
t.y.prienus arba neptuna.
2014-04-19
+2
Atsakyti
butu apmaudu, jei siauliai zaistu su zalgiriu 1/4,noreciau,kad Siauliai kovotu pries prienus arba rudupi.
2014-04-19
-1
Atsakyti
šiaulinis
sutriuškintų Šiauliai tuos Žalgerio krepšininkus
2014-04-18
-6
Atsakyti
sirgalius
tikras Kauno pizonas ir tiek!
2014-04-18
-4
Atsakyti
Anonimas
Siauliai favoritai tokiu atveju.
2014-04-18
Atsakyti
jastin
Butu idomi labai kova.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-04-18
+2
Atsakyti
vaflius
Jei Siauliai susitiktu su Zalgiriu tai butu dar idomu kas ka paimtu nes Zalgiris netik kad blogai zaidzia bet ir zaidejai vienas po kito gauna traumas/traumeles. O Siauliai demonstruoja gera forma plus turi labai gera ir ilga suoli :)
2014-04-18
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.