Dario Šaričius kitą sezoną rungtyniaus Europoje
Dario Šaričius kitą sezoną rungtyniaus Europoje
Nuotr. Pixsell – Scanpix
Nepaisant to, kad Eurolygos gigantai – „Barcelona“ ir Maskvos CSKA klubai – siūlė pelningesnes sutartis, vienas geidžiamiausių šio tarpsezonio krepšininkų Europoje Dario Šaričius pasirinko Stambulo „Anadolu Efes“ komandą. 

„Nusprendžiau rungtyniauti „Anadolu Efes“ klube, kadangi jį treniruoja Dušanas Ivkovičius. Jis treniravo mano tėtį ir tai buvo viena pagrindinių apsisprendimo priežasčių. 

CSKA ir „Barcelona“ komandų pasiūlymai buvo finansiškai didesni, tačiau aš nusprendžiau pasitikėti savo širdies balsu“, – sakė Šaričius.

20 metų 208 cm ūgio krepšininkas su Turkijos klubu birželio pabaigoje sudarė ilgalaikę trejų metų sutartį pagal formulę „2+1“.

Praėjusioje Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržoje kroatą 12-uoju šaukimu pasirinko Orlando „Magic“ ekipa, bet iš karto iškeitė į Filadelfijos „76ers“ klubą.

Už Atlanto, pasak krepšininko, persikelti bus įmanoma jau kitąmet. 

Geriausias 2013 metų Europos jaunasis krepšininkas praėjusį sezoną buvo Zagrebo „Cibona“ klubo lyderis bei per 10 sužaistų rungtynių Europos taurės turnyre vidutiniškai pelnydavo po 12,9 taško, atkovodavo po 8,3 bei perimdavo po 1 kamuolį ir atlikdavo po 2,7 rezultatyvaus perdavimo.

Adrijos lygoje Šaričiaus statistiniai rodikliai buvo kur kas įspūdingesni: vidutiniškai po 16,7 taško, po 9,7 atkovoto bei 1,3 perimto kamuolio, 3,2 rezultatyvaus perdavimo ir 21,8 naudingumo balo per susitikimą.

Komentarai:
Labiau tiktų "Pasirinkdamas Efes tikėjau pinigų balsu"
2014-07-09
-15
Atsakyti
apatiniam durniui
iš kur atsiranda tokiu durniu. lietuva tokia maža o tiėk daug durniu :(

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-07-09
-1
Atsakyti
Aha, sirdies balsu. Seibutis irgi pries tris metus vadovavosi sirdies balsu tai dabar bega is vainausku projektelio net neatsigrezdamas bei spjaudydamasis.
2014-07-09
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.