Kaziui Maksvyčiui treniruoti Eurolygos komandą – svajonės išsipildymas
Kaziui Maksvyčiui treniruoti Eurolygos komandą – svajonės išsipildymas
Nuotr. Samsung karta
Pirmąkart istorijoje kelialapį į prestižinį Eurolygos turnyrą iškovojusio Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis aplankė Šventojoje stovyklaujančius jaunuosius krepšinio talentus – projekto „Samsung karta“ dalyvius, kad pamokytų juos didžiojo krepšinio paslapčių.

Į savaitės trukmės stovyklą Šventojoje susirinko gabiausi 1999 metų gimimo jaunieji krepšininkai, kurie į projektą „Samsung karta“ buvo atrinkti praėję didelę atranką ir visus šiuos metus turėjo galimybę tobulinti savo krepšinio įgūdžius kartu su žymiausiais Lietuvos treneriais, žaidėjais ir įvairiais ekspertais.

Susitikimas su būsimu Eurolygos treneriu Maksvyčiu vaikinams paliko didžiulį įspūdį, o gauti patarimai labai pravers dar tik prasidedančioje jų profesinėje karjeroje.

„Kadangi savaitgalį vaikinų laukia rungtynės su suomių rinktine, pasitarę su treneriais pabandėme žengti kelis žingsnius didžiojo krepšinio link, – apie surengtą treniruotę Šventojoje pasakojo „Neptūno“ strategas. – Pabandėme kartu kai kurias greitojo puolimo taktines naujoves, pereinant iš gynybos į puolimą, jie tai galės pritaikyti draugiškose varžybose su suomiais, patobulinome kitus įgūdžius.”

Paklaustas, kokį įspūdį per treniruotę jam paliko ateinanti naujoji krepšininkų karta, Maksvytis sakė, kad nors ir sunku daryti apibendrinimus per tokį trumpą laiką, vis dėlto akivaizdu, kad Lietuvos krepšinio elitas ateityje tikrai turės ne prastesnę pamainą.

„Matau įdomių vaikų, tikrai galvoju, kad apie pusė jų galėtų kitąmet bandyti patekti į savo metų rinktinę ir ši stovykla turėtų padėti siekti šio tikslo“, – pridūrė „Neptūno“ strategas.

Tiesa, Maksvytis pabrėžė, kad Lietuvos krepšinyje konkurencija yra itin didelė ir iš kelių tūkstančių vaikų, kiekvienoje amžiaus grupėje kasmet siekiančių tapti naujosiomis krepšinio žvaigždėmis, iki paties krepšinio Olimpo kelius prasiskina tik vienas kitas. Kita vertus, kaip sutiko treneris, būtent didžiulė konkurencija bei atranka ir lemia tokius aukštus Lietuvos pasiekimus krepšinyje.

Tad kokių gi reikia savybių, kad iškilti iki pačios viršūnės ir tapti vienu iš tų krepšininkų, kurių metinis uždarbis siekia šimtus tūkstančių ar net milijonus litų?

„Tai lemia daug dalykų, ne tik talentas. Tuo labiau kad labai dažnai būna taip, kad talentingesnis vaikas yra ir tingesnis, o tas, kuris ne toks talentingas, linkęs dirbti kur kas daugiau. Manau, svarbiausia yra tiesiog turėti didelį norą ir to siekti“, – apibendrina Maksvytis.

Būtent kryptingas tikslo siekimas, kaip sako pats treneris, turėjo labai didelės įtakos ir jo paties  karjerai – šitai teigdamas Maksvytis turi galvoje tiek auksines pergales Europos ir pasaulio čempionatuose vadovaujant Lietuvos jaunimo rinktinėms, tiek ir iškovotą galimybę dalyvauti prestižiniame Senojo žemyno krepšinio turnyre Eurolygoje. Pastarąjį šansą Maksvytis vadina savo svajonės išsipildymu.

„Neptūno“ strategas mano, kad jo vadovaujamo klubas biudžetas bus pats mažiausias iš visų Eurolygoje susirungsiančių krepšinio klubų. Nepaisant to, jis tiki, kad sporte ne viską lemia biudžeto eilutės.

„Koks bebūtų mūsų biudžetas, mes kovosime iki galo ir tikimės daug pergalių. Reikia siekti neįmanomo ir pasieksi maksimumą“, – įsitikinęs Maksvytis.

Komentarai:
JONAS
kaip ko jie sieks, jei skolu dar nera atidave uz praejusi sezona.
2014-08-10
-2
Atsakyti
storas
Kur liberalmiescio pinigai?Kur liberalu "frontface'o",kuris bet kokia imanoma proga kisa savo putlu feisiuka,kad jaunuomene matytu ir GAL,balsuotu, statytinio, dudoriaus veikla.Kam lendama i Eurolyga???Vien tam ,kad pasakyti-BUVOM!Dabar gauja pienburniu ir siaip nebrendylu,tiesiog kala save prie kryziaus is pasididziavimo,kuriame nesunku isgirsti",mes laimejom".Bet zinokite,tie patys siandien kalantys save prie kryziaus is "amzinos' meiles Neptunui,po sutikite 100% fiasko,supils toki kieki sudo ant tu ,na isties nieku gyvu netraukianciu EL lygio,galvu,kad nusivalyti reiks ne vienu metu.O Maksvyciu Kaziukas,apie save ir jo seima bei gimine,isgirs tokiu dalyku,kad net fantastas Bredberis nesugalvotu.Net lyderis Mazeika ,ne is tolo netraukia EL,o ka sakyti Galdikas?Geras vaikinas,kovotojas,bet juk to neuztenka.Sarakauskas?Jus ka sposijate?

Miestas ,kuriame vartosi milijardai,nesugeba prignybti uodegu besociams piniguociams.Libu sujudimo dudoriai,visokiems Jazz party,suranda fanieros,o tokiam Kaipedos istorijoj,pirmam ir neduokdie paskutiniam ivykiui,kaip EL,pinigu sukrapste kaip kokios Bosnijos ar Kosovo komanda.

Kam daryti tai,kas pasmerkta zlugti???Net Prienu kaimukas lose Euro Cup,o jam tai buvo 50 kartu didesne finansine nasta nei Klaipedai EL.Surinkti dudoriu mieste 25 limonus,juokas.Bet sutikit,jeigu ivyktu STEBUKLAS ir Nep kazka islostu,libu "frontface" Eliga puikuotusi pirmame plane(cia mano veiklos pasekme!),o pats vyriausias dudorius supustu garbes marsa.Irgi matyt nesamiems savo nuopelnams.Nuosirdizia gaila man siu vyru.Visada gerbiau zemaicius,ju kietuma,ne viena pazistu artimai.Todel sakau,jie neverti,kad juos apipiltus sudu!
2014-08-05
+6
Atsakyti
klaipedietis
Su tokia sudetim ir direktoriaus kurausko poziuriu bei komplektacija geriau jau komjaunimo tiesai butu vieta uzleide. Dabar jie su tokia numatoma sudetimi gaus minimum po 20 punktu malku

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-07-24
+3
Atsakyti
dj
shremfai tu isvis tylek . jei neapie tavo komandos treneri raso tai bent nekomentuo, bet keip tu nekomentuosi gi tau pavydas bamba griauzia
2014-07-24
-3
Atsakyti
Anonimas
Uz ryta kazin ar pasirodys. jei surinks tokia pati sudeti kaip praeitais metais buvo, tai bus 0-10
2014-07-24
+1
Atsakyti
Vauen
Kad pasirodys geriau už makultūra tai pritariu 100% IR LINKIU SĖKMĖS NEPTŪNUI !
2014-07-24
-2
Atsakyti
Anonimas
O tai cia toj nuotraukoj Klaipedos Neptunas treniruojasi?
2014-07-24
-3
Atsakyti
Pasirašykit peticiją prieš VTB
Pasirašykit ir platinkit: http://peticijos.lt/visos/71588
2014-07-24
-3
Atsakyti
Sudėtis tai neaišku kokia bus, komplektuojasi tai kaip įprasti LKL vidutiniokai, niekur neskubėdami, laukdami vasaros turgaus pabaigos, kad galėtų pagriebti likusias vasaros turgaus geresnes atliekas. Keista jog neprivilioja bent kiek žinomų Europos krepšininkų grumtis Eurolygoje ir pasikelti savo vertę. Tikriausiai Neptūnas negeba pasiūlyti padorios algos. Neptūnui būtinai reikia 1-2 jau Eurolygos patirties turinčių žaidėjų, daugiau reiktų branduoliuką praejusiu metų išlaikyt 6-8 žmones ir 3-4 žaidėjus iš NCAA, NBA summer league, NBDL arba antrarūšių žaidėjų iš Europos bet galinčių sublizgėt nu ir dar iš LKL koki geresni galima rast. Tokios komanda būtina norint pasirodyti Eurolygoj bent jau ne beviltiškai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-07-24
-1
Atsakyti
Rytfanis nx
Gaus malku ir keliaus namo jau geriau butu kiti loše...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-07-24
+1
Atsakyti
nu nereikia tiktai, nematau ne vienos pergales, gaus nuo visu , man atrodo geriau jie ten nezaistu
2014-07-24
-4
Atsakyti
sėkmės Neptūnui
2014-07-24
Atsakyti
to anonomas, b
prie ko cia Rytas?
2014-07-24
+2
Atsakyti
anonimas
pralaimes 10 rungtyniu is eilės ir pasirodys,, geriau " uz Ryta tai tikrai :D!!! cia be ginčų!!!
2014-07-24
Atsakyti
b
nu kad pasirodys geriau nei rytas , tai faktas :D
2014-07-24
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.