Nidoje stovyklaujanti ir besirengianti Europos čempionatui Lietuvos šešiolikmečių (U16) vaikinų rinktinė žaidė dvejas kontrolines rungtynes su Suomijos bendraamžiais ir abejas laimėjo. Ketvirtadienį svečiai įveikti 74:53 (18:13, 20:4, 13:12, 23:24), o penktadienį – 85:61 (20:13, 19:15, 24:9, 22:24).

„Linkiu jums pergalių. Prisiminkite, kad žaidžiate už Lietuvą“, – Juliaus Pranevičiaus treniruojamai rinktinei palinkėjo antrąsias rungtynes stebėjęs Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

Per pirmąsias rungtynes lietuviai pataikė vos 1 iš 12 tritaškių ir 7 baudos metimus iš 15, tačiau visose kitose statistikos kategorijose aiškiai dominavo prieš varžovus.

Aikštėje pabuvo visi 12 rungtynėms registruotų Lietuvos krepšininkų. Rezultatyviausiai rungtyniavo Lietuvos rinktinės puolėjai – 15 taškų įmetė Arnoldas Kulboka, 13 –  Rokas Gadiliauskas, 12 – Donatas Kupšas.

Antrosiose rungtynėse lietuviai tragiškai realizavo baudos metimus (4/12), tačiau ženkliai pranoko varžovus kovodami dėl atšokusių kamuolių ir atakuodami krepšį.

Rezultatyviausias buvo vidurio puolėjas R.Gadiliauskas – 17 taškų, 9 atkovoti kamuoliai. Po 11 taškų pelnė Tadas Sedekerskis (6 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai) ir Eimantas Stankevičius (2/3 tritaškių).

Kitą savaitę U16 vaikinų rinktinė stovyklaus Šiauliuose, vėliau dalyvaus Baltijos taurės turnyre Panevėžyje, o dar vėliau persikels stovyklauti į Kauną.

Lietuvos šešiolikmečiai, vadovaujami Pranevičiaus, rengiasi Europos U16 čempionatui, kuris rugpjūčio 20-30 dienomis vyks Latvijoje. Lietuviai čempionatą pradės Uogrėje. Ten grupės rungtynes jie žais su Serbijos, Suomijos ir Turkijos bendraamžiais.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.